fbpx Skip to content

Frissítés #1

Már a Genius is ad ajánlókat, ugyan úgy “kártyás” nézetet kapunk:

iOS 6

A héten frissült az App Store az iOS 6-ban. Kicsit megváltozott keresés, illetve visszakapcsolták a Genius-t az alkalmazásokhoz is.

Egyelőre csak a keresésnél látható változás: mostmár nem függőleges sorba rendezi az App Store a keresési eredményeket, hanem vízszintesen “nagyban” láthatjuk az alkalmazásokat. Ez iPhone-on 1db alkalmazást jelent a teljes kijelzőn, iPaden ugyanakkor 4-et is láthatunk egyszerre álló módban, fektetve pedig két sorban összesen 6db “kártya” fér el a kijelzőn, noha az alsó 3 alja már levágásra kerül. Nekem még nem igazán tetszik ez a megoldás, mivel jóval kevesebb alkalmazást látok egyszerre és többet kell “görgetnem”. Jó lenne egy opció, amivel ezt be/ki lehetne kapcsolni, már ha valakinek tetszik.

Közben visszakerült a Genius opció bekapcsolhatósága is. A Genius for Apps már az iOS 3.1 óta megtalálható a rendszerben, és ennek a szolgáltatásnak a segítségével a megvásárolt vagy letöltött alkalmazásaink alapján kaphatunk ajánlót más, hasonló alkalmazásokról, épp úgy, ahogyan az iTunes-ban a zenéink esetén más, hasonló számokról.

 

Jelenleg azonban hiába került megint elő ez az opció, és hiába kapcsoljuk be, egyelőre még nem ad ajánlókat. Viszont még mindig béta állapotú az iOS 6, így nem csoda, hogy még nem megy rendesen, amúgy is van még sok javítani való hiba.

Az alábbi videó az összes apró frissítést bemutatja:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MbPqEfKRnU0]

Nektek hogy tetszik ez az új, “kártyás” nézet? Használtátok már a Genius for Apps-t? Mik a tapasztalataitok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Meg kell, hogy mondjam az iOS6 fejlesztőként nem tetszik. Számtalan helyen szerintem romlott és néhány helyen pedig átgondolatlan.
    Nem tetszik az új Map. A mi appunk is függ tőle, lesznek még gondjaink, majd meglátjuk milyenek.
    Balfék lett az új Store. Nem látni csak 5 kommentet, abból se a legutóbbi újat. Alig lehet a csillagokat megtalálni. Sok gagyi fog ennek köszönhetően elkelni. A Store új felülete gáz.
    Jópofa a “Ne zavarj” funkció. De használhatatlan is egyben, mert jó mélyre kell mászni, hogy ki- és bekapcsold. Sose fogom megérteni hogy az elbénázott noticenterben miért nincsenek funkciók, mint lejátszás, hangerő, repülő/ne zavarjanak mód stb.

    Szumma: Ez az iOS6 nem fog szerintem sokaknak tetszeni.

  2. Egyediség ki lőve ! Eredmény Play Áruház hasonlat! Csak át alakítva!

  3. “Jelenleg azonban hiába került megint elő ez az opció, és hiába kapcsoljuk be, egyelőre még nem ad ajánlókat” – tökéletesen megy, tele van ajánlással…

  4. “Jópofa a “Ne zavarj” funkció. De használhatatlan is egyben, mert jó mélyre kell mászni, hogy ki- és bekapcsold.” a beállításokból közvetlenül kapcsolható…

  5. Beta -ra még be lehet valahogy kerülni ?
    Holnap jön az iPad em és megnézném.

  6. @Morde: Nem mindennapi használatra van,szal ha nem vagy fejlesztő ne tedd fel.

  7. @hSn0wQ: Vágom hogy mit jelent a Beta, tisztába vagyok vele. De mégis érdekel.

  8. @endy: Szerintem csak simán fejlesztő vagy és nem az IOS6 fejlesztője…mivel gondolom nem dolgozol Cupertinóban….

  9. @draft: Oh és tényleg, tegnap még nem ment 🙂

  10. Off:
    Jadeye esetleg más szervízes hozzáértőtől kérdeznék.
    Van egy Iphone 4-es. Az utóbbi hónapokban bosszantóan használhatatlan lett, ugyanis sokszor kiírja,hogy hálózat keresése. Sőőt, ott van hogy 3-as vagy 4-es a térerő, ha megcsörgetem, akkor az automata szól, hogy a szám nem elérhető.
    A legfrisebb 5.1.1 van rajta, de csináltra régebbi verziókkal is.
    Csináltam most rajta teljes restore-t, de nem javult meg.
    Most kicserélt este a dokkolónál található antenna modult, most talán jó lesz,de már azóta is produkálta a dolgot a szobában.
    Végig néztem fórumokat,mindent, de nem találtam semmit, amit ezeken kívül még ki lehetne próbálni, ha még ez sem volt elég.

  11. @tomzol: ezt nem itt kellett volna feltedd, hanem a Gyakran Ismételt Kérdéseknél, mert az offokat töröljük. de én a helyedben a SIM kártyát cseréltetném ki, mert szerintem ezt másik készülékben is produkálja. gondolom, a mobilnet viszont megy ilyenkor is gond nélkül. egy SIM cserét megér.

  12. @athis1975: olvass és értelmezz már kérlek! Nem azt írtam, hogy “az iOS6 iOS6 fejlesztőként nem tetszik”. 🙂

    @draft: na az nekem már mélyen van: home gomb=>Settings megkeresése (nekem pl. egy mappában van a settings, valamelyik képernyőn)=>Settings indít=>Remélve, hogy a Settings a főmenüben maradt legutóbb, mert akkor még keresgélhetsz picit, ha mondjuk legutóbb 3G-t állítottál=>Átkapcs.
    Helyette lehetne így: Noticenter lehúz, ott átkapcsol.

  13. @Jadeye:
    Elnézést, nem tudtam, hol tudom feltenni a kérdésem, azért tettem fel itt, viszont ezentúl az általad írt helyen fogom.
    És köszönöm a választ,én is gondoltam rá,előbb még megpróbálok szerezni ebbe egy másik karit,hogy azzal mit produkál.
    Egyébként ha a telefonálás részével gond van,akkor a mobilnet miért működik/működne gond nélkül? Ez most felkeltette az érdeklődésem.

  14. @Morde: Én is iOS 6-ot használok mindennapjaimban.. iPhone 4S-en.. Nemtudom, hogy van e developer accod de ha nincs 100$-ba kerül 1 évre és akkor bármikor feltudod tenni.. Amúgy van 1 módszer amivel ingyen is feltudod pakolni, ha gondolod írj 1 emailt a ” petioone kukac gmail pont com “címre, és elmagyarázom lépésről lépésre.

  15. @tomzol: hasonló esetem volt még 2010-ben, nekem akkor a mobilnet közben bármikor ment gond nélkül, és ha engem nem lehetett elérni, akkor asszem én sem tudtam hívni mást, de a net ment. nekem ezt SIM csere oldotta csak meg, de az a SIM már 12 éves volt, szóval ráfért.

  16. Az vajon miért van hogy az itunes-ban nem ír ki semmit lécci segítesetek hogy ez miért van itt egy kép is : kepfeltoltes.hu/120903/K_pkiv_g_s1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  17. @Patrik: mármint azokat hogy mi mi meg ezek lécci help mert már nagyon zavar

  18. (@tomzol: na ezért nem szeretjük az offot, mert ha elindul, akkor jön a következő, és az azt követő, és tovább. lásd 15-16. hsz.)

    @Patrik: azt esetleg próbáltad már, hogy iTunes beállításai, Advanced fül (a legutolsó), majd ott a Reset iTunes Store cache (talán iTunes Áruház cache törlése) gomb?

  19. @Jadeye: és ha erre rányomok akkor nem töröl semmit mármint hogy letöltött alkalmazást vagy zenét?

  20. @Jadeye: rányomtam és maradt ugyanaz már egyszer ujra is raktam az itunes-t de akkor se változott semmit


Add a Comment