20
júl 16

Anno létezett az NNG-től a „Hungary – offline map DirectU” ingyenes alkalmazás, mely offline Magyarország térképen engedett keresni. Ez jó volt annak, aki nem akart navigációs programot vásárolni vagy nem akart adatforgalmat használni a Google Maps-hez.

Nos, az NNG gondolt egyet és átalakította az alkalmazást egy ingyenes iGO Primo-vá. A „Hungary – iGO Primo Lite (free)” program ingyenes navigációt tesz lehetővé. Az iTunes-os leírás szerint 30 napig ingyenesen lehet kipróbálni a teljes értékű alkalmazást. Akinek tetszik, az alkalmazáson belüli vásárlással 10 euróért teljes értékű iGO-t kaphat.

Azonban az ingyenes navigáció megszerzése nem egyszerű, mert az nincs alapból a programban, a Boltból le kell tölteni hozzá a licenszet! Letöltés utáni újraindításkor már aktív a 30 nap. Ha valaki a 30 nap lejárta után nem vásárolja meg a 10 euróért a teljes licenszet, akkor a program átalakul térképnézegetéssé.

Persze ne gondolja senki, hogy 10 euróért tud venni egy teljes iGO-t, amikor a „Hungary & Romania – iGO primo app” 15 euróba kerül. A Lite verzió full licensze csak egy 30 napos periódusra szól, utána lejár! Ez azoknak jó, akik a nyaralásukhoz veszik és utána soha többé nem akarnak iGO-t használni.

Aki valóban ingyenes navigációra vágyik, az T-Mobile-osként töltse le a „NAVIGON select T-Mobile Edition” vagy Vodafone-osként a „Vodafone Navigation Hungary” alkalmazást.


Ár:
Méret: 0 MB
Verzió:
Értékelés:

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:

20 hozzászólás a(z) “Ingyenes iGO: nyugtával dicsérd a napot!” bejegyzéshez

 1. jarodfree írta:

  A szolgáltatófüggő Navigonnal meg az a baj, hogy adatforgalmat generál. Nem sokat, de pont elég, hogy ezért fenn kell tartani valami roamingot, amikor pont ezt akarja az ember elkerülni…

  VálaszVálasz
 2. Jadeye írta:

  @jarodfree: a szolgáltatófüggő navigon alapból nem csak magyar térképet tartalmaz? mert akkor országon belül meg nincs roaming, ám mobilnet valóban kell. viszont azért szolgáltatófüggő az app, mert akkor a készüléket is valószínűleg a szolgáltatótól veszed, és akkor a hozzá kapott tarifacsomagban ott a net is, tehát ez nem jelent gondot.

  VálaszVálasz
 3. gunar írta:

  Most akkor ha lejár a 30nap, 10€-ért nem kapom meg a csak hazánkat tartalmazó iGO Primo-t? Pedig az reális ár az egy országért, amiben a térkép is régi!

  VálaszVálasz
 4. littlezoe írta:

  iAP Cracker-t próbálta valaki ezzel?:)

  VálaszVálasz
 5. szikszai11 írta:

  szerintem csak elég vissza tekergetni a beállításban a napokat , nem? :)) meg addig nem kell wifire menni (vagy 3G.re) , egy csomó idő beállíálítású appnál működött :)

  VálaszVálasz
 6. tomtrial írta:

  Most komolyan lesz is valaki aki kifizet 10eurot azért, hogy még 1 hónapog használja??? Akkor már tényleg ott az 5eruroval drágább Hu-Ro verzió.

  VálaszVálasz
 7. Ombika írta:

  NAvigonnak akkor van friss Hungary terkepje free aki t-Mobile-os, mert amit linkeltetek az nem mukodik?!

  VálaszVálasz
 8. jimny írta:

  @Ombika: nem teljesen értem, amit írtál. Nekem jól működik a link, iTunes-ba visz.

  VálaszVálasz
 9. kiru_l írta:

  @Jadeye: És miért is van szükség adatforgalomra pl a T-mobilos Navigonnál? Az app méretéből az jön le, hogy az egész térképet letölti a program a készülékre, tehát a térképeket nem kell folyamatosan töltögetnie, akkor mégis miért kell mobilnet hozzá? A durva, az egészben, hogy ha wifire csatlakozok, akkor azt írja csatlakozzak le a Wifiről és használjam a mobilnetet. Miért is?
  Szerintem azért, hogy az emberek használják, fizessék a mobilnetet, mert ez csak feleslegesen használja a drága mobil adatforgalmat. Az egész navigon egy csábítás, hogy minél több mobilnetet használj.

  VálaszVálasz
 10. Jadeye írta:

  @kiru_l: azért van rá szükség, mert a cég által drágán megvásárolt, az előfizetőik számára nyújtott ingyenes licensszel a saját hálózatukhoz kötik az alkalmazás használatát. próbáld csak meg vodás kártyával/mobilnettel használni, és hibát fog dobni. ezért kell a mobilnet. de ez szerintem le is van írva az alkalmazás ismertetőjében. cserébe ingyenes az app. köze nincs ahhoz, hogy használj több mobilnetet.

  de akkor ne ezt használd, nem kényszerít rá senki, vedd meg a fizetőset, az nem generál adatforgalmat, és bármi szolgáltatóval működik.

  VálaszVálasz
 11. Jecy írta:

  @kiru_l: Mi drága a mobilnetben? 1000 Ftért 1 GB adatot kapsz, aminek túllépésekor is csak lassítanak, nincs ráfizetés. Miért is lenne jó a szolgáltatónak, hogy ha minél többet használod a “drága” mobilnetet? Gondolkozz már.. :D

  VálaszVálasz
 12. Ombika írta:

  @jimny:

  Engem meg ide vezet : “404-es hiba – Nincs találat”

  VálaszVálasz
 13. Jadeye írta:

  @Ombika: a hiba nálad lesz. a cikkben található összes link hibátlanul megnyílik nálam is.

  VálaszVálasz
 14. Ombika írta:

  @Jadeye:

  Akkor marad az otthon probalkozas es nem cegtol…
  Friss verzios NAvigon amugy es csak Hungary?

  VálaszVálasz
 15. Jadeye írta:

  @Ombika: nem tudom, nem a T-nél vagyok, így nem használom, de amennyire emlékszem, nem olyan régen frissült.

  VálaszVálasz
 16. kiru_l írta:

  @Jadeye: És egész egyszerűen nem tudja mobilnet nélkül ellenőrizni hogy milyen szolgáltatónál vagy? Mondjuk egyszerűen lecsekkolná hogy milyen sim kártya van a telefonban, és ha azt érzékelné hogy nem T-mobile HUN akkor nem működne?

  @Jecy: Én továbbra is állítom hogy a mobilnet drága, de ebből ne nyissunk vitát.

  VálaszVálasz
 17. Jadeye írta:

  @kiru_l: egy App Store-os alkalmazás csak úgy nem fér ám hozzá mindenhez és bármihez, ami a telefonban van, tehát valószínűleg nem ilyen egyszerű, mint ahogyan azt vázolod. de passz, nem én fejlesztettem az alkalmazást, kérdezd meg róla vagy a fejlesztőt, vagy a szolgáltatót, hátha segítenek.

  VálaszVálasz
 18. kiru_l írta:

  @Jadeye: Nem érdekel különösebben. Csak a véleményem írtam le, szerintem sántít a dolog :)

  VálaszVálasz
 19. Kamu írta:

  Azért az tetszik, hogy egy iPhone topikban valaki egy programindításonként generált pár kb-os mobilnet forgalom miatt prüszköl…

  VálaszVálasz
 20. akoshhh írta:

  Sziasztok.
  Valaki tudna segíteni abban hogy ennél a programnál hol vannak tárolva az utólag megadott kedvencek ? Ha egy restore után szeretném visszatenni az egészet,akkor azok is meglegyenek.
  Köszi mindenkinek.

  VálaszVálasz

Írd le a véleményed!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Az oldal tartalmának írásos engedély nélküli, bárminemű utánközlése tilos.
©2007-2014, Szifon.com - Minden jog fenntartva!