fbpx Skip to content

Kritikus hibák!

Ezt a cikket a az iOS 6 béta 1-ben fellelhető kritikus hibákkal kezdem, nem akartam ebből külön cikket írni, azonban fontosnak tartom elmondani. Először is szögezzük le, ez egy béta változat, tehát normális, hogy vannak benne olyan hibák, amik miatt akár használhatatlan is a hétköznapokban a rendszer. Ezek a hibák eddig nekem csak részben jöttek elő, volt amit ismerős talált. Azért írom, le hogy ne lepődjetek meg, ha ilyen történik, ezekre van megoldás.

  • Az első kritikus hiba a telefonálással kapcsolatos. Előfordul, hogy elkezdünk telefonálni, de rögtön kihangosítja magát a telefon. Ilyenkor sem mi nem halljuk a másik felet, sem a hívott fél nem hall minket, és ez az állapot igaz az összes további hívásunkra, addig, ameddig újra nem indítjuk a telefont. Nekem ezután megszűnt ez a jelenség.
  • A második hiba, ha újraindítjuk a telefont, akkor visszaáll a hívószámküldés a gyári beállításokra. Tehát ha te például T-mobilos vagy, nézd meg minden újraindítás után, hogy be van-e kapcsolva a hívószámkijelzésed.
  • A harmadik hiba, amivel én még nem találkoztam, hogy nem működik a Home gomb. Nem lép ki semmilyen alkalmazásból a telefon. Ez többszöri újra indítás után sem javult meg, azonban egy szinkronizációval igen.

Természetesen rengeteg kilépéssel, akadozással találkoztam már, de ezeket éreztem kritikusnak.

Az új App Store

 

Nézzünk egy picit az új App Store háza tájára. Az iTunes Store és az App Store is egy nagyon komoly ráncfarvarráson esett át, amit többé-kevésbé szeretek. Felül a jobb oldali képen látszik az iTunes Store, melyben már beleépítettek egy iTunes-os képváltót. Szépen néz ki, és ujjunkkal is tudunk lépkedni a képek között. Lejjebb pedig már nem függőlegesen, hanem vízszintesen tudunk válogatni albumokból, illetve zenékből. Az utóbbi igaz az App Store Featured részére is, ott is vízszintesen tudunk az alkalmazások között barangolni.

 

A toplisták is megváltoztak, hiányoznak például a csillagok az alkalmazásnevek mellett. Szerintem így is jól néz ki, azonban nekem nagyon hiányoznak az értékelések. Ha egy alkalmazásra rákattintunk, alapjában véve megváltoztatták a felépítést. Külön vették az alkalmazást tulajdonságait, információit, és külön vették az emberek véleményét, illetve kaptunk egy Related vagyis “hasonló alkalmazások” menüpontot.

 

 

Jól látszik, hogy amíg a csillagozást bárhol láthatjuk, addig a felhasználó véleményét csak külön tabon kapjuk meg. Itt egyébként rögtön lájkolhatjuk is az appot 🙂 Új menüpont az Update History. Itt megtudhatjuk visszamenőleg, hogy az elmúlt frissítések mit tartalmaztak egy adott app esetén. Illetve a jobb felső sarokban a megosztás nyílra kattintva elküldhetjük ismerőseinknek az app linkjét vagy megoszthatjuk Twitteren és Facebookon.

Az alkalmazások frissítése is változott. Most már nem lép ki az App Store-ból, hanem itt frissül és települ az App. Ha már egyszer megvásároltuk az alkalmazást, nem kéri a jelszavunkat. Telepítés után innen is megnyithatjuk rögtön.

Zene

 

A zene app 2 újdonságot is tartalmaz. Többek között az iCloud segítségével most már rendesen stream-elhetjük is zenéinket, nem kell letölteni őket, illetve az egész felület kinézete megváltozott. Kiemelnék egy apróságot, ami engem nagyon meglepett – és itt mutatkozik meg Jonathan Ive – a hangerő csúszka gombjának a változása.

Amikor a telefont megdöntjük valamelyik irányba, a gombra vetülő fény megváltozik. Tehát a gyorsulásmérő szenzor használatával imitálja, mintha tényleg arra a gombra egyfajta fény vetülne és ha elforgatod a telefont, akkor ugye máshogy kap árnyékot.

Ez az Apple, kérem szépen! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Én olyan hibát tapasztalok, hogy amikor a beállítások menün belül rámennék a face time beállításokra akkor kifagy teljesen… Itunesba csak én nem találok podcasteket?

  2. Az feltúnt, hogy vízszintesbe forgatva a safarit megjelenik egy “fullscreen for safari” feature? 🙂 – Király!

  3. frissül a baseband 3gs-nél?

  4. rájöttem hogy frissült ha tehát én most felrakom és nem tetszik akkor csak sima restore 5.1.1-re?

  5. Nagyon-nagyon bejön nekem ez a kis apróság, amit a hangerőgombbal műveltek! 🙂

  6. @Patrik Polgár: nem. mivel 3GS esetén a baseband semmiképp sem tehető vissza alacsonyabb verzióra, így max custom firmware segítségével lehet az 5.1.1-et visszatenni. de ha nem vagy fejlesztő, NE TEDD FEL a bétát.

  7. +1 hiba: a hívásátirányítás hajlamos a “beragadásra”…

  8. Vicces ez a random kihangosítás dolog, én mindig attól “féltem”, hogy amikor zenét hallgatok a telóról (tök mindegy épp milyen típusról), akkor valamiért megbolondul a szoftver és a fülhallgató mellett ki is hangosítja magát 🙂 Én meg nyilván nem veszem észre, mert a fülemben is szól.
    Remélem nem lesznek ilyen hibák a véglegesben.

  9. nálam az a kihangosítós hiba még nem jött elő, pedig kb. naponta 50-60x telózok…

  10. hát elég ocsmány lesz ez az iOS 6.. nem tudom, hogy Steve Jobs hagyta-e volna, hogy ilyen undorító kinézetet merjenek csinálni hozzá :O Musicba ezek a kockás gombok is milyenek már… nem is beszélve a zenék listázásáról.. miért kellett hozzányúlni?! 80%, hogy maradok az iOS 5-nél. Vagy remélem valami hekker megcsinálja hogy az iOS5 stílusát teljesen rá lehessen tenni. Ez valami szégyen.
    A Mapsot még nem fikázom le, mert “béta”, de ha nem tökéletesítik (gondolok pl a poikra) az elég gáz lesz.
    Így el fog veszni az Apple feeling..
    Az Appstoreban ez a megosztásos ikonos menü hasonló az android legutóbb használt alkalmazások menüjéhez, nekem az se tetszik.

  11. iOS 6 béta 1
    basbandek:

    iPad 2 (GSM) 04.12.02
    iPad 2 (CDMA) 3.0.04
    iPad 3 (Global) 1.7.00
    iPad 3 (CDMA) 1.7.00
    iPhone 3Gs 05.16.06
    iPhone 4 (GSM) 04.12.02
    iPhone 4 (CDMA) 3.0.04
    iPhone 4s 2.8.01

  12. @Jadeye: Nem kötekedés képp, de a béta szoftvereknél a baseband downgradelhető, nem?:) Persze csak az 5.1.1-esre.

  13. @wekar: A baseband iPhone 3G/3Gs esetén nem downgrade-elhető még akkor sem,ha egy olyan fw-re akarsz downgrade-elni amit az Apple még aláír.(kivétel az iPhone 3G abban az esetben,ha 5.8-as bootloader-e van)
    Az iPhone 4-ben oldották meg először,hogy a baseband downgrade-elődjön abban az esetben,ha egy olyan fw-re mész vissza amit az Apple aláír.

  14. Köszönöm a felvilágosítást;)

  15. Nekem a fenyeroszabalyzo el onnalo eletet:)

  16. Bocsi engem az érdekelne, hogy a facebook alkalmazást az Apple dolgozta ki, vagy csak importálta azt a szart amit a facebook adott ki?

  17. @Norrbi: nincs gyárilag rajta facebook alkalmazás, csak posztolási lehetőség. a twitter app sincs rajta, azt is a store-ból tölti le. tehát ha az appot is használni akarod, akkor azt fogja letölteni, ami a store-ban is fent van.

    de magához a posztoláshoz nem kell az app, akár twitterről beszéljünk, akár a facebookról.

  18. Nem találom a podcastokat…:( Valaki már írt róla, de nem látok választ rá. Rossz helyen keresem, vagy (még) nincs benne?

  19. Tárgytalan, megvan… 😀 ÉN VAGYOK A BÉNA!


Add a Comment