fbpx Skip to content

Egy érdekes új alkalmazásra bukkantam a minap. Többször készítettem már lassított felvételeket a DSLR gépemmel, azonban eddig iPhone-nal nem próbáltam, mivel az FPS (frame per second: másodpercenként rögzített képkockák száma) elég alacsony. Átlagos videóknál ez nem is lenne fontos, de ha például valami eseményt szeretnél megörökíteni lassított formában, akkor bizony hatalmas előny, ha 25-30FPS-nél nagyobb sebességgel, így például 60FPS-el tudod felvenni az eseményt.

[appstore id=”507232505″ country=”HU” style=”custombox1″]

Itt jön képbe egy új fejlesztés, a SloPro. Egyelőre csak iPhone 4S-t támogatja. Valószínűleg mást nem is fog. Mivel az iPhone 4S 1080p-ben 30FPS-el vesz fel, a fejlesztő kitalálta, hogy lehetne ezt a duplájára növelni. Egyelőre nem tudtuk kipróbálni az alkalmazást, így azt nem állíthatom biztosra, hogy a felvett videó 60FPS, de az biztos, hogy jobb minőségben lehet lassítani, mintha a gyárilag beépített Kamera alkalmazást használnánk. Tehát lehetséges, hogy valahogy másfajta tömörítéssel teszi, de az is lehetséges, hogy valóban 60FPS-el rögzít. Mindenesetre ezen a videón tökéletesen látszik a különbség:

Mint azt a fenti videóban is látni lehet, az alkalmazás rendelkezik egy beépített vágórésszel is, amivel tökéletesen megvághatjuk a videónkat.

Az app egyébként ingyenes, tehát ingyen kipróbálhatjuk minden részét. Azonban ha exportálni is szeretnék valamire a vele rögzített videót, illetve örülnénk annak is, ha nem lenne rajta vízjel, meg kell vásárolnunk az alkalmazáson belül ezt a funkciót $1.99-ért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Ez egy nagyon hasznos cucc 🙂 Köszi az infót. Töltöm is.

  2. Az iTunes szerint az iPhone 4-et is támogatja.

  3. Én most tettem fel iPhone 4-re és mukodik 🙂

  4. Nem működik 4-en. Induláskor kiírja, h csak a 4s-t támogatja..

  5. @OTI: @jarodfree: Nyilván, oda is van írva, de a 60FPS-t nem támogatja csak 4S-en.

  6. Elindul és tényleg nem olyan mint ha 4S-en csonáltam volna 🙂

  7. megy faxán !!! a pro upgrade megéri az árát…

  8. Tényleg nagyon jó! Valószínűleg használni fogom 🙂

  9. ..nekem csak a leglassabb (slowest-et) engedi végig. Ha a sima Slow-ra, vagy a Slower-re nyomok, a video megszerkesztése után a “done”ra nyomva becrashel a szifon, és kivág az appból. Visszalépve megmarad a video, de ha ismét szeretném szerkeszteni, már azt se engedi, és szintén kivág.
    Appot töröltem, újratettem, ..same problem.
    Semmi dzsélbrék, gyári szifon 4S tulaj vagyok 5.1.1es IOS-sel. (de sima 5.1-el is becrashelt.. )
    Valakinek bármi idea? O.o


Add a Comment