fbpx Skip to content

Messze még az 5.1-es jailbreak

Azt tudjuk, hogy pod2g dolgozik az 5.1-es jailbreaken, elvileg halad is vele, de eddig semmi közelebbi információ nem állt rendelkezésre. Ma twitteren közölte, hogy folyamatosan rakja össze a mozaikdarabokat, de bármikor előjöhet egy nem várt probléma, így legalább 1-2 hónap, mire megjelenhet valami. Mivel az egészet nem főállásban, hanem hobbiként csinálja, ezért ne legyen senkinek túlzott elvárása vele szemben.

Szóval, TÜRELEM! Amint lesz valami konkrétum, úgyis beszámolunk róla!

Cargo-Bot: az első, iPad-en írt alkalmazás

Mielőtt félreolvasnád a címet, ebben a cikkben nem elsősorban az iPad-re, hanem magán az iPad-en (!) írt alkalmazásról lesz szó.

iPhone-ra és iPad-re Mac-en szokás alkalmazást írni, azonban az App Store-ban van egy Codea nevezetű app (leánykori nevén Codify), mely lehetővé teszi a kódolást iPad-en is! A készítő nemes egyszerűséggel programját a kódoló szoftver Garageband-jének hívja.

Az appot promótálandó, a fejlesztő elkészítette a Cargo-Bot nevű első, iPad-en írt játékot. A játékban 36 szinten kell megtanítani a robotokat a ládák megfelelő helyre való pakolására. A program retina display-es és még zene is szól a háttérben.

Ahogy az iPad egyre népszerűbbé válik, egyre többen használhatják ki az ebben rejlő lehetőségeket, így több alkalmazás is születhet a készüléken. Persze programozói tudás nélkül senki ne vágjon bele, nem egyszerű feladat appot írni!

Az iPhone-osok birkák

Mivel minden mai okostelefon az iPhone köpönyegéből bújt ki, ezért a versenytársak hozzá hasonlítják magukat. Az Apple-nek elég feszült viszonya van a Samsunggal, ami a lenti reklám miatt még csak fokozódhat. A videóban a május elején bemutatandó Galaxy S III-at promótálják, a többi okostelefont, így az iPhone-t is egyszerűen lebirkázzák.

Marketingórán első lecke, hogy ha nem tudod saját terméked előnyeit kihangsúlyozni, akkor szóld le a konkurenciát. Ezt a leckét megtanulták a Samsung marketingesei. Persze öngólt is rúgtak: hányféle más okostelefonja van a Samsungnak? Ezek szerint az azokat vásárlók is birkák. A saját vásárlóik…

No comment.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Ilyen “iKészüléken írok programot” dolgot én is tudok! 😀 Csak installálni kell az “-iphone-gcc”-t Cydiából.

  2. @H2CO3: És ez működik iPod Touchon és iPhone-n is ?Mert akkor kipróbálom.

    Megmondom őszintén tök kezdő vagyok az egészbe,de a múltkori cikked kedvet adott a programozáshoz.Majd adsz tippeket ?

  3. @H2CO3: Bocs hülye kérdés volt.Az iPhone gcc 🙂 miért ne lenne kompatibilis iPhone-ra.Na mindegy az igazi kérdésem az lenne windows-on mivel tudok iOS 5-ön re fejleszteni ?Előre is köszönöm a válaszod.

  4. Windowsos bármi engem is érdekelne 🙂 gondolom nincs ilyen 🙂 én úgy tudom legalábbis 🙁

  5. Visual C++ azt hiszem :))

  6. No hát én meg Jailbreakeltem a szifon4-es telót, 5.1-el, és tökkéletesen Semi thettered…
    Általában egy éven belül, 1x merül rommá, de direkt kipróbáltam, és normál módban beindult… (Persze Jailbreakos cuccok bukva) Maciról Just Boot, opció, és minden szép…
    Szal szerintem végig kell gondolni ki hányszol rebootolja a telót, és aki türelmetlen, nyugodtan mehet a JailBreak… De bizti ami fix, én is azt mondom, ki kell várni az Unthetttttered JB-t.. Bár a teló azóta mióta JB-ztem, megtáltosodott 🙂
    iPhne4, iOS 5.1…. Good Luck…

  7. @hSn0wQ: Hali! IOS-ra windows alatt a legjobb a Flash CS 5.5 mert azzal lehet natív IOS alkalmazásokat készíteni.
    De van kifejezetten mobilra optimalizált flash szerkesztő is, aminek a neve Flash Builder ami a Flex SDK -t használja (itt is Action Scriptben írod meg az alkalmazásodat többek között). És az a jó benne, hogy egyszerre 3 platformra fejleszthetsz (IOS, android, blackberry).

    Viszont valaki megtudná mondani, hogy a Flash vagy Flex-ben írt mobil alkalmazásokat elfogadja e az Appstore?

  8. Lehet regisztrálni a WWDC-re…

  9. @kiru_l: Köszi a válaszod ! 🙂 Az lenne a kédésem még,hogy ezek ingyenesek vagy fizetős cuccok ?És,ha fizetősek akkor mennyibe kerülnek ?Ja és még valami ezek alkalmasok e tweak írására ?Nem mintha rögtön neki állnék tweaket írni,de idővel neki kezdenék.

  10. @hSn0wQ: Csak egyszerű iPhoneos alkalmazásokat tudsz bennünk írni, vagy játékot. Adobe Flash pro CS 5.5 nagyon drága 260 000 forint körül mozog, de van 30 napos próbaváltozat.

  11. @kiru_l: Jó köszi !És megtudod adni a hivatalos oldal linkjét ?

  12. Ha belinkelem kimoderálják, de a Google segít: Adobe Flash Builder.

  13. @kiru_l: Jó köszi ! 🙂


Add a Comment