fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az Apple az iOS 5 megjelenésével változtatott az SHSH fájlok működésén, így onnantól kezdve még azok megléte esetén sem volt lehetséges a TinyUmbrella segítségével az aktuálisan legfrissebb firmware-nél korábbi visszaállítása. Viszont az 5.0.1-re megjelent jailbreak miatt nem is igazán volt erre szükség. Az iOS 5.1 megjelenésével azonban az Apple rövid időn belül bezárta az 5.0.1 aláírási ablakát, így azóta az 5.0.1 csak úgy nem tehető vissza a készülékekre, hanem kötelező a frissítés az 5.1-re.

Elsőként érdemes tisztázni, hogy a legfrissebb elérhető verziónál korábbi szoftver visszaállítása nem feltétlen a jailbreak miatt lehet szükséges, hanem mindössze nem szeretne frissíteni az ember mondjuk az 5.1-re, mert mások tapasztalatai alapján például nem működik megfelelően ez vagy az az alkalmazás, amit napjában használ, viszont közben bármi oknál fogva kénytelen restore-t nyomni a készülékre. A dolog másik része, hogy mivel a készüléken aktuálisan található verziót szeretnénk csak újratenni, és azt csak azért nem tehetjük meg, mert az Apple már nem írja alá, így az egész folyamathoz még jailbreak sem kell.

Szerencsére azonban nemhivatalosan mégsem kötelező a frissítés: erre nyújt megoldást ugyanis az újratervezett redsn0w-ban található Stitch opció, amiről korábban már tettünk ugyan említést, de részletesen nem mutattuk be a funkciót. Az adott szoftververzióhoz tartozó SHSH megléte viszont itt is kötelező, tehát anélkül nem fog menni ez sem. Ez a megoldás iPhone 4S és iPad 2 esetén nem működik, ott még meglévő SHSH mellett sem lehet az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót visszatenni!

Példánkban vegyünk egy iPhone 4-et, amit sosem jailbreakeltünk, és az 5.0.1-et kellene újratenni rajta, mert vacakol, viszont egy belső, céges alkalmazás miatt nem lehet egyelőre frissíteni az 5.1-re, mert azon nem működik még az app. Ezt a restore-t azonban az 5.1 megjelenése miatt hivatalosan már nem lehetne megtenni. Szerencsére még az aláírási ablakban sikerült lekérni hozzá az 5.0.1-es SHSH-t a TinyUmbrella segítségével, így gyakorlatilag nincs akadálya annak, hogy nekilássunk az egész folyamatnak.

Lássuk, mire lesz szükségünk:

Először is legyen lementve a számítógépünkre az adott készülékhez tartozó 5.0.1-es SHSH. Ehhez használjuk a TinyUmbrellát, a korábban már linkelt cikk alapján, és másoljuk ki az így letöltött SHSH fájlt például az asztalunkra. Ha már korábban letöltöttük, akkor a következő mappában kell keressük azt:

  • OS X esetén (alapból rejtett mappa): ~/.shsh
  • Windows esetén: C:\Users\[felhasználónév]\.shsh

Amennyiben csak a saját készülékünkhöz mentettük le, úgy keressük meg azt, amelyiknek a nevében szerepel az 5.0.1, és azt másoljuk ki az asztalra. Ha több készülék is van, akkor az ECID alapján tudjuk megkeresni, az ECID-et pedig a TinyUmbrella kiírja, ha esetleg nem tudnánk.

Ha ezzel megvagyunk, indítsuk el a redsn0w-t, majd az Extras gombra kattintva válasszuk az SHSH blobs opciót, és azon belül is a Stitch-et. Itt először a kívánt firmware-t kell betallóznunk, majd az ahhoz a verzióhoz tartozó SHSH-t:

Fontos tudni, hogy ezzel a gyári firmware-t aláírva az továbbra sem lesz jailbreakelt! Amellett a Stitch opció nem kapcsolja ki a baseband frissítését sem, így ha egyúttal a baseband verzióját is meg kell tartanunk a függetlenítés miatt, akkor előbb egy custom firmware-t kell elkészítenünk, majd azt kell aláíratnunk a redsn0w-val, két külön lépésben. A custom firmware létrehozásában pedig a redsn0w Extras menüpontja alatti Custom IPSW gomb van a segítségünkre (ez nem érhető el iPhone 4S esetén).

Ha tehát megvan a kívánt firmware, amit szeretnénk aláíratni, tallózzuk azt be az IPSW gombra kattintva, ekkor aktívvá válik a Local gomb is, aminél pedig a korábban az asztalra kimásolt SHSH-t kell kiválasztanunk:

A folyamat az SHSH fájl betallózásával automatikusan elindul, és néhány perc múlva az eredmény egy új IPSW fájl a kiindulásival azonos mappában. Ez a fájl a nevében már tartalmazza az eszköz ECID-jét, így könnyen megtalálhatjuk.

Következő lépésként pwned DFU módba kell tegyük a készüléket, ebben szintén a redsn0w Extras menüpontjához kell forduljunk, azon belül is a Pwned DFU opcióhoz, és kövessük az utasításokat.

Ha pwned DFU-ban van a készülék, zárjuk be a redsn0w-t, és indítsuk el az iTunes-t, majd OS X esetén ALT, míg Windows esetén a SHIFT lenyomása mellett kattintsunk a restore opcióra, és tallózzuk be a fentiek alapján előkészített IPSW-t. A TinyUmbrellának ebben az esetben nem kell futnia, tehát nem kell a TSS Server opciót használnunk.

A restore befejeződése után már csak aktiválnunk kell a készüléket, és kész is: visszatettük rá az 5.0.1-et úgy, hogy közben azt az Apple már nem írja alá. “Ízlés szerint” ezután a redsn0w Jailbreak gombjára kattintva az iPhone 4 készülékünk jailbreakelhető is, de ezt minden esetben az eredeti szolgáltatóhoz tartozó SIM kártyával történő aktiválás után tegyük csak meg, ellenkező esetben a pushtól függő szolgáltatások, így például az iMessage vagy a FaceTime nem fognak megfelelően működni.

Amennyiben szoftveres hiba miatt történt a restore, úgy a restore végén a készüléket mindenképp új iPhone-ként állítsuk be, tehát ne engedjük meg az iTunes-nak, hogy visszategyen bármit is a korábban készült biztonsági mentésből. Ha egyes adatainkra mégis szükségünk lenne, és azokat nem tudjuk szinkronizálással visszatenni, ahogyan például az üzeneteinket sem, akkor a backup megfelelő szerkesztésével jailbreak nélkül is visszaállíthatjuk a többségét a felesleges, vagy magát a hibát okozó fájlok visszarakása nélkül is. Ezzel kapcsolatban az alábbi cikkünk nyújthat segítséget az érdeklődőknek: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

80 Comments

  1. Gondolom ez is csak az A4-es készülékeken működik 🙁

  2. @Littlebacsi: iPad2, és iPhone 4S kivételével működik.

  3. @H4X0R:
    Tehát akkor A4 és nem A5 :S
    Erre gondoltam és sajna igazam is lett, bár azért én naiv, megpróbáltam 😀

  4. @Littlebacsi: Igen, bár már Pod2g dolgozik az ügyön 😉

  5. @H4X0R:
    Gondolom vagyunk vele jó páran, akik nagyon várják.
    5.1-re addig nem frissítenék, amíg nincs meg legalább annak a lehetősége, hogy vissza tudjak menni 5.01-re. 🙂

  6. Köszönöm ezt eddig nem is tudtam most kezdtem a restore-t és müködni láccik télleg nagyon köszönöm 😀

  7. Ez működik akkor is ha iPhone 4 esetén sima iOS 5-ről, iOS 4.3.3-ra tenném vissza? Vagy az már lehetetlen, mert iOS 5 óta Apple változtatott az SHSH-k működésén?

  8. @Ezzio47: abban az esetben erre nincs szükség, ott ugyanis az Umbrella és annak a TSS server funkciója is elegendő. de egyébként mi értelme lenne épp a 4.3.3 visszarakásának? az iMessage azzal elvész, az meg elég nagy érvágás szerintem.

  9. @Jadeye: Köszönöm Jadeye! Igazad van iMessage elvész, de az iOS 4.3.3 jailbreakme.com-on is simán jailbreakelhető, így pont az maradt meg bennem, illetve talán 4.3.3 alatt éreztem legkevesebb “beakadásokat”. De akkor TinyUmbrella-val megoldható lenne egy ilyen downgrade? 5.1-ről is simán Umbrellaval visszaállhatok 4.3.3-ra?

  10. Ha van shsh mentve 4.3.3-hoz akkor vissza tudsz menni vagy tinyumbrella-val vagy a cikkben leírt megoldással vagy iFaith-el bár ebben nem vagy biztos mert azt hiszem csak a saját shsh fájljait eszi meg.

  11. 4.1-en vagyok, van mód 5.0.1-re frissítenem, úgy hogy sosem jártam a mostaninál magasabb verzión?

  12. @Ezzio47: elvileg igen, de persze tedd DFU-ba előtte, és a baseband miatt 1015-ös hiba lesz a restore végén. vagy ha basebandet nem frissítő custom 4.3.3, akkor nem lesz hiba. az 5.0.1 is simán jailbreakelhető, csak az nem userland jailbreak, mint a jailbreakme esetén. de én a helyedben nem áldoznám be az 5.0.1 nyújtotta újdonságokat.

    @bakos: változatlanul attól függ a dolog, hogy mihez van SHSH. ha nincs 5.0.1-hez, akkor arra nem fog menni. az SHSH pedig változatlanul nem függ attól, hogy a készüléken éppen mi van, hanem csak attól, hogy az Apple aktuálisan mit ír épp alá.

  13. @Jadeye: Köszi szépen! Menni fog innentől! 🙂 Utolsó kérdésem: 5.1 alól is ugyanezen a módon tudok 4.3.3-ra visszaállni?
    (Mert akkor tesztelném 5.1-et mielőtt visszalépnék…)

  14. Sziasztok….ujrahuztam ezzel a modszerrel az 5.0.1-et iphone 4 en (KOSZI A CIKKET), sot ezuttal sikerult a SAM-al is beaktivaljam a telot (imessage, push, facetime miatt), de sajna most nem ismeri fel a telom a neveket, vagyis a telefonkonyvben szereplo szemely ha hiv vagy smst ir, nem irja ki a nevet…..valaki tud erre megoldast?

  15. (Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

  16. Esetleg másoknak hasznos információ: 5.0.1 em volt iphone 4-en. Feltettem az 5.1-et és ezzel sajnos kinyírtam az akksit. Naponta átlagos használat mellett régen 30-35% ot fogyasztott estére. 5.1 -el ez 60% körüli. Pedig már mindent kiszedtem, a 3G-t, programokat kilődöztem, de semmi. Valamit nagyon elbaxtak az 5.1 -ben. Ma visszateszem az 5.0.1 -et. Érdekes egyébként, hogy először úgy tűnt, hogy jobban bírja, mint régen, mert az elején tovább marad 100%-on az akksi, de utána rohamosan fogy a nafta…. 🙁

  17. @Ugyankerem: ez nem feltétlen magának az 5.1-nek a hibája, legtöbb esetben ha nyomsz egy restore-t, és utána nem állítod vissza backupból, az megoldja.

  18. Oksi, megpróbálom ezt. Arra gondoltam, hogy valamelyik szoftverrel nem bír az IOS, merthogy nem mindenkinél jelentkezik a probléma. Lehet, hogy úgy kéne feltenni, hogy szűz IOS, és 2 naponként visszateszegetni a progikat, egyenként. Talán kibukna, hogy melyik a feketeseggű.

  19. Most töltöm vissza az eredeti 5.1-et. Az iTunes azt írja, hogy amennyiben visszaállítom a készüléket, újra meg kell venni az összes szoftvert… Vicces.

  20. @Ugyankerem: dehogy kell megvenni. amit egyszer megvettél, azt bármikor díjmentesen letöltheted újra.

  21. Persze tudom. 🙂 Rosszul fogalmaztam: a magyar fordítás vicces 🙂

  22. Nos, visszatettem egy szűz eredeti IOS 5.1 -et. No backup, no JB, minden gyári. Két alkalmazást tettem rögtön rá, mert ezeket napi szinten használom: T-Mobile Navigon, és a Viber. Tesztelek, 2 naponta rakom fel a cuccokat, hátha lesz szignifikáns eredmény.
    off:
    Restore közben jöttek a hibaüzik: 3194, de a cikketek segített, ezúton respect.
    on.

  23. Gratula a cikkhez!Nagyon jó és hasznos!Köszönöm!
    És egy észrevétel nekem úgy sikerült restorolni iPhone 4, 5.0.1-et hogy egy custom fw-t készítettem és azzal csináltam végig az aláírási procedúrát és tökéletesen megy, de egy gyári fw-vel nem sikerült sokadjára sem mindig az (1)-es hibát írta ki!
    Köszi még1x
    RESPECT

  24. Üdv Megint ! Mi van akkor ha a gép automatikusan nem ismeri fel a telefont így ezáltal az itunes sem? Mióta windows 7 -et lecseréltem (értsd újratettem) rátettem az új verziót 10.6 azt hiszem köv. hibaüzeneet az usb eszközt nem lehet felismerni sőt egyik gépen sem ismeri fel hiába teszem dfu-ba semmi sem segít 🙁 Vki tudna segíteni ebben hogy tudnék restorolni? 🙁 5.0.1 JB 3GS ! Előre is köszönöm !!!

  25. Sziasztok! Mindenki restorol meg ilyesmi. Nekem totál gyári független
    Sima 4 em van, és Bármikor elcserélném egy Vodafone os 4s re.
    Még a verzió sem érdekelne. 😉

  26. Sziasztok!
    én nem szeretnék még frissíteni,de azt az egyest ami a beállítás mappánál van,ami jelzi,hogy lehet frissíteni,nem lehet eltávolítani??
    köszönöm!

  27. Sziasztok
    Nekem olyan kérdésem lenne hogy van egy iphone 4s telefonom 5.0.1 (9A406) firmware 1.0.14 igy vettem már ezzel nem lehet semmit kezdeni hogy kitudjam akkor kodolni??? Kb 1 hete van ilyen telefonom és még nem nagyon értem sokat olvastam utánna de inkább segitséget szeretnék kérni hogy mi van nem akarom elrontani. egyedül a jailbreak-t mertem megcsinálni és ezzel csináltam absinthe-win-0.4
    Ja meg a másik kérdésem a barátnömnek is ugyanilyen telefonja van és hogy tudunk iMessage-t küldeni egymásnak??beállitásokba be van kapcsolva mind a kettö telon de ahogy elküldjük az üzenetet nem kékre kéne változni az ablaknak??Ha valaki lenne oly kedves és segitene meg pár kérdést feltehetnék irjon nekem email [email protected] elöre is nagyon szépen köszönöm.

  28. Ja és az elözö kiirásomhoz wifin probáltuk itthon de amugy internetet is fizetünk mind a két telefonra és mégsem küldi el mert zöld az üzenet

  29. Nekem is automatikusan felajánlotta a telefon a frissítést, ami azért érdekes, mert 4S 5.0.1 jb-zve.

  30. @lanw: másik kábellel próbáltad? hátha azzal van a gond.

    @zsolti003: talán egy respring leszedi, de utána is kiteheti automatikusan.

    @adrian007: 4S esetén függetlenítéshez talán az R-sim nevezetű kiegészítő kell, más nemhivatalos lehetőség jelenleg nincs.

    az iMessage gondját talán megoldja, ha mindketten kikapcsoljátok az iMessage-et, majd vissza.

    @Chili: attól, hogy jailbreakelve van, még felajánlja, de a frissítés maga nem fog elindulni. próbáld ki, hibaüzenettel megszakad.

  31. sziasztok! kellene egy kis segitség visszaakarom tölteni 5.1röl az 5.0.1et alapbol ugye nem lehet..de megcsináltam az itt leirtakat..de visszatöltés közben mindig kiir valami hibát (1604)(21) meg ilyeneket….fontos lenne nagyon…előre is köszönöm

  32. Megpróbáltam másik kábellel de azzal sem csinál semmit ! 🙁

  33. Az a baj hogy nekem pont ugyanezt csinalja es irtam emailt a gmailes cimetekre fiuk hogy odavinnem nektek hogy csinaljatok meg, de valaszt még nem kaptam. Sajnos nem tudom visszarakni az 5,01-et pedig nagyon kellene.. A restore vegen hibaval leall es visszamegy recoverybe…

  34. @cappyke2, @zsozsobasa: ugye mindketten SHSH-val összeöltött speciális custom-öt használtok hozzá, pwned DFU-ban?

  35. @Jadeye:
    Persze, elkeszult a pl: 12753550xxxx4_iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw fajl es pwned dfu mod utan 1-es hibaval leall..
    Szoval nincs otletem hova tovabb… Irtam nektek is emailt hogy elvinnem a szervizbe is (ha ennyire hulye lennek hogy nem tudom megcsinalni) hatha nektek sikerul…

  36. @zsozsobasa: esetleg valami otlet? Azota mar Mac-rol is probaltam a restoret akkor is 1-es hibaval leall a vegen…

  37. @zsozsobasa: elképzelhető, hogy valami hardveres gond. készíts egy basebandet nem frissítő custom-öt, majd ahhoz tedd hozzá az SHSH-t, és nézd meg azzal.

  38. @Jadeye: KOszi, ugy erted hogy a No-BB custom firmwaret probaljam DFU-ban vagy a NO-BB -be tegyem bele a stitch opcioval az APT ticketet es azzal probaljam PWN DFU-ban?

  39. Ne is valaszolja ra, mert sikerult:)) koszi szepen. Szoval a hibat gondolom a baseband downgradje okozhatta ami nym ment neki es ezert allt le. De igy hogy eloszor custom aztan stictch es azt vissza dfu-ban igy mukodik valoban… Koszi az otletert megegyszer…

  40. Sziasztok!
    New bootrom-os, KARTYAFUGGETLEN iPhone 3GS tulajdonos vagyok. 4.3.1-rol szerettem volna upgrade-olni, majd untethred JB. Cydia mentette az 5.01 SHSH blobs-t, igy keszitettem egy custom firmware a STITCH funkcio segitsegevel (win7, redsn0w 0.9.10b6), az iTunes fel is tolta, kovetkezett a konfiguralas (nyelv, regio, wifi, stb.) viszont az activate-ing resz utan SIM NOT VALID uzenetet kaptǎ es megallt a tudomany. Javulas remenyeben nyomtam egy Pwned DFU-t, majd fel a gyari 5.1-et. Az eredmeny ugyanaz.
    Megjegyzes: a telefont kb. 1-1,5 hete hoztam haza a szervizbol, elazott. Egy display cserevel megoldottak a problemat, mukodott is rendesen (van fel ev jotalasom).
    Lehetseges-e valamilyen modon (alaplapcsere, vmifele modulcsere, stb.) kartyafuggetlenne tenni a keszuleket (a kartyafuggetlen reszt pedig attelepiteni egy masik 3GS-be)???
    Mar par oraja keresgelek a Google-on, de eddig nem sikerult talalnom semmit. Kerlek benneteket, ha valakinek van vmi tippje, otlete (eredeti sim kartya nelkuli aktivalas is legalabb felsegiteg volna) irjatok, akar privatban is( vilagi d o t balazs a t gmail d o t com).
    Valaszaitokat elore is koszonom.

    Tisztelettel: Balázs

  41. betallozás után elindul és mielött végezne kidob generál error-al mi lehet a gond ?

  42. @renton80: milyen hibat dob?

  43. general error

  44. na jo de hanyas a hiba??

  45. azt nem ir csak ennyit hogy general error mármint a redsnow
    “A custom firmware létrehozásában pedig a redsn0w Extras menüpontja alatti Custom IPSW gomb van a segítségünkre” ide betallozom IPSW fájlt mielött végez ezt irja general error

  46. Az lenne a kérdésem, hogy van egy iphone 4-em amin 5.0.1-van eddig nem volt jailbreakelve shsh-k sincsenek.Lehetséges e így jailbreakelni, vagy várnom kell az 5.1-ig?

  47. @rocco07: Miért ne lehetne ?

  48. general error nálam is, vlki ötlet?

  49. @rocco07: Mentsd le az SHSH-t iFaith-el hogyha valami gubanc lenne akkor vissza tenni a 5.0.1-et!!! Ha még nem frissítettél 5.1-re, mert az iFaith csak azt az SHSH-t menti le amelyik szofton van a készülék.

  50. A tudás elmaradt az előző hozzászólásomból… xD

  51. Ifaith-el nem birtam valamiert mindig ugyanazt a hibauzenetet dobja ki. Azert nem birtam jailbraekelni mert nem irja ala az apple az 5.0.1-et.es a redsnow nem engedi. Van valami megoldas ?

  52. @rocco07: a jailbreakhez nem kell, hogy az Apple aláírjon bármit is. egyszerűen lefuttatod rajta a redsn0w-t, a jailbreak gombot megnyomva, és követed az utasításait. semmi más nem kell.

    a készüléken lévő partial SHSH blobot pedig a redsn0w / extras / shsh / fetch opció szedi le, felesleges itt ifaith-szel szórakozni.

  53. @Jadeye: Csak a jailbreakme.com-hoz kell stabil wifi vagy mindegyikhez kell ?

    @rocco07: Nem értjük a kérdést.iOS 5.0.1 esetén minden Olyan készüléket lehet jailbreakelni amelyre kijött az iOS 5.0.1.A jailbreak nem függ az SHSH blobs-tól az csak update illetve downgrade esetén kell.Szóval nem értem mit kell szórakozni az SHSH blobs-al.Ha meg az SHSH blobs mentésére vagy kiváncsi akkor csak annyit tudok mondani,hogy erre van a Tiny Umbrella.

  54. Köszönöm a választ jailbreakelni akartam egy iphone csak uj volt 5.0.1 van rajta és azt hittem kell hozzá az shsh, mert mikor elöször futattam a redsnow hiba üzenetet írt hogy nem jo a szoftver de most már sikerült, köszönöm mégegyszer, bocs hogy értetlenkedtem.

  55. Helló!

    Nekem 9a405 van az I4s-emen, tudok valamilyen módon frissíteni 406ra? Az 5.1 azért nem lenne jó, mert a gevey sim-em csak 5.0.1-ig jó :S Ilyen esetbe mit tehetek?

    Próbálkoztam tinyumbrella-val, meg a host file átírásával is, de mindig a 3194-es hibát hozza ki. Amit a cikk elolvasása után úgy értelmezek, hogy 4s-en nem lehetséges ez a művelet!

    Mit tudok akkor tenni, mert ATT függő, függetleníteni olvasmányaim alapján teljes mértékben még nem lehet… Így a 406 lenne az egyetlen elérhető okosítás!

    Vagy igen, lehetséges a függetlenítés? Mert az lenne a legjobb és akkor nem kéne szórakoznom a gevey-el és mehetne a jailbreak is…

    Köszi

  56. @3Dada3: a 4S semmilyen módon nem frissíthető jelenleg olyan verzióra, amit az Apple már nem ír alá.

    a függetlenítés esetleg hivatalosan az AT&T-nél lehetne, de mivel az új készülékeket hűségnyilatkozattal lehet csak elhozni tőlük, így az nem lehetséges.

    a 406 a basebanded frissít egy aprót, így ez maximum akkor érdekes, ha egyébként mondjuk nagyon merül, és azt más nem oldotta meg.

    5.1-re pedig egyelőre nincs jailbreak a 4S-re, így semmi opciód nincs, mint várni, hogy legyen jailbreak, aztán pedig jöhet a SAM-es függetlenítés az 5.1-en: http://szifon.com/2012/04/22/uj-fuggetlenitesi-eljaras-iphone-3g3gs44s-minden-szoftverre/

  57. @Jadeye: Köszönöm szépen a válaszod!

    Tulajdonképpen olyan vadul nem merül az aksi, eddig 2 éjszakát teszteltem, egyszer 99%-ról 92%-ra merült, illetve 100%-ról 96%-ra és mind a két éjszaka időtartama alatt 8 órát értek! Nem tudom, hogy ez jó eredménynek számít-e. Olvastam olyan hozzászólást, hogy 406-on 1 éjszaka alatt 1%-ot merült valakinek! Az tetszene nekem is…

    Viszont nagyon kezdő vagyok, és hiába rágom a fórumokat nem találok kiskaput a 405-ről a 406-ra való frissítéshez. Tényleg ekkora képtelenség lenne? Sehogy sem lehet kijátszani???

  58. Megcsináltam a fentiek szerint, az aláírt ipsw-t majd-pwn-dfuban elinditottam 1 hiba üzenetet kaptam és recoverybe rakta a telefont, aztán leakartam frissíteni amit az 1-es hibaüzenetről olvastam, és ott 23-as kódot kaptam. most recoveryben van,mit tudok tenni?

  59. ujra megprobaltam pwn-dfu bol es ismet 1 es kód

  60. @Rocco07:Eddig nem úgy volt,hogy 5.0.1-ed volt ?Mert,ha még mindig 5.0.1-ed van akkor halál felesleges megcsinálnod a fent leírtakat.
    5.1-re simán tudsz frissíteni gond nélkül,5.0-ra meg felesleges visszamenni.
    Az 1-es hibáról meg csak annyit tudok mondani,hogy próbáld meg másik gépről.Ha jó az ipsw fájlod akkor simán fel kéne mennie.

  61. @3Dada3: nem lehet kijátszani. sehogy.

    @rocco07: de minek? ha jailbreakelni akarod, akkor csak jailbreak gomb. totál felesleges, amit most csinálsz, de ezt már leírtam. nem értem, miért kezdtél neki eleve.

  62. Ez egyik másik telefon amin ujra akarom rakni az 5.0.1-et mert nagyon akadt már meg lassú volt a telefon.

  63. csináltam basebandos ipsw-t és azt füztem össze és ugy jo let.

  64. @Rocco07:De ez milyen készülék ?Most megmondom neked,hogy iPhone 4S;iPad 2;iPad 3 nem játszik ugyanis ezeken nem működik a stitch opció.

  65. @rocco07: iPhone 4-re NINCS iPad baseband, ha meg másik telefonról van szó, azt érdemes lenne máskor leírni, mert csak összezavarsz mindenkit, aki segítene.

    ha meg eleve iPad baseband volt rajta, akkor baseband frissítés nélküli custom firmware kellett volna, totál felesleges újraírni a basebandet.

    ha meg nem iPad baseband volt rajta, akkor most kicsináltad vele a GPS-t.

  66. ez iphone 4 ahogy fent olvastam ugy nekem mindig 1 es hiba kodot irt az itunes. redsnowba belementem custom ipsw es azt ossze fuztem az shsh val es ugy ujra birtam rakni az 5.0.1-et.

  67. Ha valakit érdekelne:nekem sikerült iOS 5.1-ről iOS 5.0.1-re downgradelni az iPod touch-om.(iPod touch 4g iOS 5.0.1) 😀
    A fentiek szerint csináltam gyári de-vel.

  68. @rocco07: ez azért van így, mert 5.0 óta másként nem lehet. ez van leírva a cikkben is fent.

    @hSn0wQ: ha van SHSH-d, és összeöltötted vele, akkor maga a firmware mindegy, milyen, főleg touch esetén. nincs ebben semmi különleges, hogy ment, ha úgy csináltad, ahogy le van írva, hisz ez benne a lényeg.

  69. @Jadeye: Rendben,köszi cikket !

  70. @Jadeye: Most végre boldog lehetek egy untethered jailbreakel.Ez egyszerűen felszabadító,hogy nem kell folyton az akut néznem.

  71. Sziasztok!

    Én ezt nem értem. Mindent a leírtak szerint csinálok, de elszáll 1-es hibával.
    Most csináltam egy FW-t a leírtak szerint BB nélkül. Most meg 21-es hibát ír.
    Kitépem a hajam.

  72. Na ez most nem világos.Nem ment végig a restore, de mégis bekapcsoláskor egy új, friss rendszer fogadott(208-as végű).

  73. Beindult a telefon, aktiváltam is, de azt írja, hogy nincs szolgáltatás.
    Miért?

  74. Sziasztok

    Remélem jó topikban vagyok.
    Adott egy 3gs ios 4.1-el.Szeretnék rá 5.1.1-et.
    Itt is ugyanaz a teendő hogy letöltöm a gyári firmware-t majd az shsh-val összefűzöm és működik ugye?
    Másik hogy elvileg nem jb-elt ah ezt megcsinálom lesz shsh-m az 5.1.1.-hez cydiából vagy tinyumbrellaból?
    Előre is köszi

  75. Köszi!

  76. Sziasztok,

    Van egy 4-es iphonom. Eddig 4.3.3 marad rajta, de most elérkeztem a frissitéshez. De marad az 5.1.1 JB miatt. Összeállitottam shsh-val, majd itunes-ban nyomtam egy restore-t. De aztán kaptam egy -1 hibaüzenetet. Redsnow-val kapott egy fix-et. Be is bootolt, de azt vettem észre, hogy a BB maradt 4.10.-es. Én azt szerettem volna ha frissülne. Mit lehet ilyenkor tenni?
    Köszönöm.
    Ákos

  77. @cakkos: stitchelés helyett használd a redsn0w beépített restore funkcióját. a baseband frissítés kikapcsolására rákérdez az elején, így akkor mondd azt neki, hogy ne kapcsolja ki, és akkor frissülni fog.

  78. @Jadeye:
    Köszönöm szépen. Működik.


Add a Comment