fbpx Skip to content

Nagyjából azóta halljuk a pletykákat a Microsoft Office iOS verziójáról, amióta létezik maga az iOS platform. De semmi sem történt, csak álhírekkel és reményekkel múló napok. Eddig.

Úgy néz ki, vége az álmatlan éjszakáknak, és tényleg érkezhet az igazi és utánozhatatlan Microsoft Office iOS felhasználóknak. Üröm az örömben, hogy úgy néz ki, csak iPad-es verzióról beszélhetünk. A képet jobban megnézve láthatjuk, hogy az app megkapja a Windows 8 Metro kezelőfelületének csempés design-ját, és kezdetben (vagy lehet kizárólagosan) három Office alkalmazást fog támogatni: a Word-öt, az Excel-t és a Powerpoint-ot.

Természetesen a korlátozások további mélységekbe mennek, hisz a hírek szerint a program csupán három fájltípust fog támogatni, illetve teszi lehetővé szerkesztését. Ezzel viszont felmerült bennem egy kérdés, kiket fognak ezzel diszkriminálni? Gondoljunk csak bele. Én itthon az Office 2003-as verzióját használom, mert azt szeretem, vállalatoknál, egyetemeken viszont a 2007-től lévő verziók vannak használatban, így a 3 program összesen öt különböző kiterjesztést hoz magával: xls, xlsx, doc, docx, ppt.

Ugorjunk is a pletykák és valóság részhez. A pletykák szerint a redmondiak már a célegyenesben vannak a fejlesztésekkel, és nagyon rövid időn belül jön a bemutatása majd a debütálása az App Store-ban. Ha csak a képet nézzük, akkor ez teljesen reális is lehetne, viszont a Microsoft reagált a hírekre és azokat “hibás, pontatlan” jelzővel illette.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Nos, nem 5 hanem 6 kiterjesztés, sőt ha úgy tetszik 8.
    doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pps, ppsx

    Alapvetően az a baj a numbers-szel, hogy nem kezeli az összes képletet normálisan, amit az excel pl igen. És ez sajnos igaz az Office2011 for Mac-re is, nem lehet normálisan makrót írni benne, és a spec képleteket, mint pl az XIRR nem megfelelően kezeli. Szóval ezért használok MacOS alatt is Parallels Desktop + WinXP + Office 2k3 kombót… Ezt viszont így aligha váltja ki a program…

  2. Na ez kell. Arban 5EUR-ig elmehetnek 🙂

  3. @dnp: max 1,99 usd 🙂

  4. @draft: Egye fene 🙂

  5. @Ffx: Igazad van, pontatlan voltam, bár az x végződésűektől kivan mindenem… Öreg vagyok én már ehhez, legyen .doc, .xls és .ppt. Ennyi.


Add a Comment