fbpx Skip to content

Sokszor olvasom mostanában az MLZphoto nevű blogot. Nem kevés iPhone-os cikk is szokott lenni a blogon, de most külön kimelnék egyet, és megosztám veletek. Ti egyébként mit gondoltok az Instagramról?

Maga az Apple nevezte ki az Instagramot az év iPhone szoftverének, ami már önmagában is komoly elismerés. Igazán ledöbbenni azonban akkor fogunk, ha megnézzük a nyers számokat: a kis programot világszerte 15 millióan használják, és ez a felhasználói kör még mindig dinamikusan nő, ugyanis múlt hónapban újabb két millió hobbifotós esett áldozatául.

A 13 hónapos, héttagú céget Kevin Systrom alapította és – ha továbbra is ilyen jól mennek a dolgok – hamarosan a tőzsdére is viheti azt. Nem sokára már az Androidos okostelefonok tulajdonosai is beszerezhetik az Instagramot, amelynek „almás” változata már a második kiadásnál tart. Egyelőre nincs kitűzve megjelenési dátum, de Systrom megrögzött terve, hogy megduplázza a rajongótábort, valószínűleg sürgetően hat a fejlesztőkre.

Az Instagram egy ingyenes szoftver az Apple iPhone-ra, ami jelenleg a 2.0.5-ös verziónál tart, és 2010. október hatodikán vált elérhetővé az Apple App Store szoftverboltjában. Segítségével fényképezhetünk, szűrőt engedhetünk rá, majd megoszthatjuk a végeredményt olyan közösségi oldalakon, mint például a Facebook, a Twitter, a Foursquare, a Tumblr, a Flickr, vagy a Posterous. A program fut az Apple iPhone okostelefonjain, az iPad-eken, illetve az iPod Touch-on (feltétele az iOS 3.1.2 vagy frissebb OS megléte).

A tucatnyi szűrővel különféle színhatásokat érhetünk el, melyekkel így akár a ’70-es évekbeli fényképek színvilágát utánozhatjuk. A filterek közt találjuk többek között az „Amarot”, a „Rise-t”, a „Hudsont”, az „X-pro II-t”, az „Earlybirdöt”, a „Valenciát” stb. Próbáld ki te is ingyen, töltsd le innen. A hivatalos blogot itt találod, egyik magyar blogja pedig errefelé olvasható.

(forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Na, ezt még nem raktam fel, csak a camera+ -t …

  2. Az év játéka meg a tiny wings, legalábbis appstore azt írja, vagyis gondolom igaz a dolog…:D

  3. az az 50 millio felhasznalo csak 15, fifty-fifteen 🙂 de igy is szep szam alig tobb mint 1 ev alatt! van lelkes magyar kozosseg, gyertek! @atomvillanas

  4. instagramban az a jó, h ingyenes… én pl a hipstamaticot használom…

  5. hello @istvanvarga 🙂

  6. Az ingyenes App-ok miből termelik a pénzt?
    Nem láttam az Instagram-ban egy reklámot sem.
    Tipp???

  7. Nekem nem jött be… értelmét ott vesztette el nálam, hogy regisztrálni kell ahhoz, hogy használni lehessen… Ha csak úgy magamban a camera roll-ra tehetném a képeket regizés nélkül akkor még jó is lenne, de így nem.

  8. Sziasztok OFF következik de elég fontos kérdés lenne…
    Hozzám került egy iPhone 3G frisitett 4.2.1-el a baseband-je is 05.13.04 az a kérdésem hogyha iPad baseband re frisitem akkor még mindig fenn áll a GPS-hiba vagy ezt már javitották ? Mert olvastam valahol hogy volt ilyen bug, hálisten mostanában nem foglalkoztam 3g iphonokkal de ezt szeretném össze hozni 🙂 A válaszokat előre is köszi 🙂

  9. Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy iPhone 4s-nél másoknak is azt csinálja néha, hogy leteszi a hívást és keresi a hálózatot 1 percig majd újra minden normális lessz? Nekem napi 1-szer ezt csinálja és nemtudom, hogy ez megszokott “szoftveres” baj, vagy rossz maga a telefon?

  10. Mivel az Instagram fénykép alapú mikroblog rendszer ezért nyilván kell hozzá regisztrálni. Ez nem egy sima fényképezős program.

  11. Nagy kaland, egy szobor!

  12. @priceg: nekem is csinalja… de nem napi szinten. Sztem szoftveres a para az iOS5 ugy van elb@szva, ahogy a meseben az meg van irva… 🙁

  13. @Sigma: az offokat törölni szoktuk, mert erre van a gyakran ismételt kérdések cikk, ami bal oldalt külön blokkot is kapott. egy okból hagytam mégis itt: a 05.13.04 ugyanis az utolsó olyan baseband, ami függetleníthető ultrasn0w-val, és nincs GPS-gond, hiszen az nem iPad-baseband. azt NEHOGY frissítsd iPad basebandre, mert akkor egyrészt elbarmolod a jelenleg is függetleníthető basebandet, másrészt a GPS-t is, és arra nincs megoldás azóta sem.

  14. Semmi bajom a szoftverrel és a 4S -sel. És semmi nincs elbaszva az iOS5 ben.

  15. Amúgy norrbi a nevem ott is, vegyetek fel es nezzük a képeket

  16. Norrbi: akkor te szerencses vagy… ha olvasod a forumokat, akkor azert latszik, hogy vannak problemak szep szammal…

  17. Egy kicsit belassult a fontos hírek közlése….
    Tök jó a fotó progikról olvasgatni de… iOS 5.0.1 Untethered Jailbreak Confirmed Working On iPhone 4By Ahmed Omar On December 12, 2011


Add a Comment