fbpx Skip to content

Az iOS5 kapcsán az untethered jailbreak fejlesztése nem újkeletű dolog, pod2g, aki a legfrissebb videót közzétette, már bő egy hónapja dolgozott az ügyön, ahogyan arról korábbi cikkünkben is már beszámoltunk:

pod2g
Hey jailbreaking friends, I’ve found a bug that can untether iOS 5. Don’t expect a release soon, but I’m gonna work hard in it.
2011.11.07. 9:15

Untethered jailbreak gyakorlatilag a 4.3.4 megjelenése óta nincs, csak a régi iBootos iPhone 3GS-ekre. Más készülékek esetén csak az úgynevezett tethered jailbreak van (illetve iPhone 4S és iPad 2 esetén egyáltalán nincs semmilyen). Ez azt jelenti, hogy jailbreak után a készülék csak számítógép segítségével tölt be a legtöbb esetben.

Persze nem csak ő dolgozott az ügyön. Míg pod2g november elején találta meg az untethereded lehetővé tévő hibát, előtte pár nappal MuscleNerd már bemutatott egy iPad 2 jailbreaket, amin ugyan szintén sokat kellett még dolgozni:

MuscleNerd
VERY preliminary 4S JB: http://t.co/5lgqpLHa http://t.co/2WOJ50zS (Huge missing pieces prevent public release. LOTS of work left)
2011.10.28. 8:46
MuscleNerd
Here’s a short video of current JB working on iPad2: http://t.co/0qbwhPab (Just like iPhone4S, lots of hurdles remain, no ETAs)
2011.10.28. 11:41

Erről is írtunk egy bővebb cikket, és a két hír alapján minden ígéretesnek tűnt azzal kapcsolatban, hogy hamarosan érkezzen az untethered. Ám az elmúlt egy hónap alatt mégsem jött új eszköz, ami képes lenne untethered jailbreakre, vagy kibővítené a támogatott készülékek körét az iPhone 4S-re és az iPad 2-re is iOS5 esetén.

Pod2g munkája viszont úgy látszik, meghozta a gyümölcsét, mert tegnap az alábbi videót tette közzé:

Mire lesz jó, és legfőképp mikor?

Természetesen kiadási dátum nincs, és a legtöbb felmerült kérdésre még túl korai lenne választ adni. Viszont a támogatott rendszerek és készülékek esetén már van némi információ:

pod2g
Tons of questions from my nice followers. Too early to answer. Will work on iOS 5.0.1, will try iPad 2 and 4S after others are ready.
2011.12.09. 15:28

Pod2g elmondása alapján tehát működni fog 5.0.1 esetén is. Ugyanakkor egyelőre nem lehet azt mondani, hogy támogatja majd az iPhone 4S-t vagy az iPad 2-t, de semmi sem kizárt. Viszont egyelőre a korábbi eszközökre fogja elkészíteni, és ha azok megvannak, akkor jöhet a többi.

Közben az újonnan létrehozott oldalán lehet követni az esetleges híreket a dolog kapcsán.

És addig? Frissítsek? Ne frissítsek?

Ha biztosra akarsz menni, és nincs problémád a készülékeddel az 5.0 esetén, akkor inkább ne frissíts: várd meg, mi lesz a vége. Aztán ha működik 5.0.1-en is, akkor utána már nyugodtan frissíthetsz.

Ha viszont most is vacakol a készüléked, például eszi az akkut, akkor érdemes lehet kipróbálni, mit szól az 5.0.1-hez, hiszen az több hibát is javított, és elképzelhető, hogy az általad tapasztalt gondokra is megoldást jelenthet. Mivel pod2g azt írta, hogy menni fog 5.0.1-en, így ha ez helytálló, akkor nincs akadálya, hogy frissíts, majd hogy utána jailbreakelhess is, ha megjelent.

Frissítés: 5.0.1 esetén is működni fog!

Az alábbi tweetet tette közzé pod2g magyar idő szerint hajnalban, amiben azt írja, hogy iPhone 4-en megoldotta 5.0.1 esetén is az untetheredet, és hogy akkor így most bátran frissíthet, aki szeretne (feltéve, hogy nem kell függetlenítenie):

pod2g
Got an untethered iPhone 4 running iOS 5.0.1. Feel free to update.
2011.12.12. 1:34

Persze ha függetlenítened is kell, és ultrasn0w-t használsz (01.59.00-s baseband), vagy gevey-t (02.10.04 – 04.10.01-s basebandek), akkor ne használj gyári 5.0.1-et, mert az frissíti a basebandet is, és azzal már sem az ultrasn0w, sem a gevey nem fog menni. Ez esetben használj custom-öt, vagy inkább várd meg, míg megjelenik az új eszköz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. Alig várom 😀

  2. Most olvastam a spiritjb.org-on, hogy állítólag az új redsnow-val lehet majd valahogy 5.0.1 et downgradelni, vagy restore-olni valahogy.
    Reméljük megoldják ezt a “problémát” is, mert mi érteme a JB.-nek, ha nem tudunk ugyanarra az ios verzióra downgradelni, vagy restore-olni még ha van SHSH-k is.
    Hiszen ha összedől a rendszer valamiért, és az Apple már nem írja alá az adott SW-t akkor csk a legújabbra tudunk frissíteni.

    Ha adhatok egy tippet akkor ez az új Redsnow-s downgrade dolog is megérne egy cikket,azok számára akik nem tudnak angolul.

  3. Sziasztok!

    I4-en 5.0-ás sw van fent. Mivel tudom lementeni az shsh-kat? Olvastam az iFaithról, működik a dolog? Kell hozzá Limera1n is, mert még nem volt a készüléken? Jelenleg tethered JB-vel használom.
    Köszi előre is!

  4. @Bandita41: a multokrjába iram az [email protected] címre:

    Kipróbáltam az iFaith 1.4-es verzióját, kiváncsi voltam megy-e a downgrade 5.0.1 ről 5.0 ra illetve nem jailbreakelt keszülékről lementeni az shsh-t és az “APTicket”-et. Örömmel bejelenthetem hogy működik mind a két dolog.

    Először is mivel már lassan két hónapja használtam az iOS 5.0-t kezdett akadozni a hang, kijött az iFaith 1.4 és olvastam, hogy ennek a segítségével lehetséges a downgrade 5.x-re illetve SHSH és “APTicket” mentése nem jailbreakelt eszközről. Update-eltem 5.0.1-re (iPod 4G) s lementettem az SHSH-t s az “APTicket”-et.
    Most visszatértem az 5.0 hoz mert nagyobb a valószínüsége annak, hogy hamarabb jön ki egy untethered!

  5. Én már nem szeretném továbbra jailbreakelni a késüzlékemet, de valahogy szeretném visszatenni az SMS-eimet, feljegyzéseimet (most cserélték a készüléket másodszor…). Van erre lehetőség JB nélkül (és backup visszaállítás nélkül)? Mert ha igen, nekem már nem kell a hack.

  6. iPod Touch 4 32gb fehér, ma vettem iStyle-ben.
    Csak 3g-t jailbreakeltem még. Ezt lehet már jb-zni (gondolom legfrissebb oprendszer van rajta)

  7. @Bandita41: Jobb felső saroknál a kereséshez írd be, hogy “shsh mentés”…

  8. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Ezért is hoztuk létre a Gyakran Ismételt Kérdések cikket, ami külön kiemelt helyet is kapott a bal oldali sávban.)

  9. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Ezért is hoztuk létre a Gyakran Ismételt Kérdések cikket, ami külön kiemelt helyet is kapott a bal oldali sávban.)

  10. Már nekem sem hiányzik a jailbreak! Régebben mindig alig vártam, de amióta nincs már egy ideje, megvásároltam ami kell és szerintem így is teszek a jövőben is. Nem olyan nagy összeg egy-egy alkalmazás. Arról nem is beszélve, hogy ha kijön a jb, az első pár verzió tuti bugos lesz…

  11. Egyébként nekem a napokban a töltőm pukkant el szó szerint. Hálózatról töltöttem a 4S-t, rá akartam dugni szinkronizálni a notebookra, akkor kihúztam csak az usb-t (a töltője maradt a 220V-ban), majd pár mp múlva egy kisebb pukkanást hallottam majd büdös égett bakelit jellegű szagot. Gyorsan kihúztam a töltőt, az volt. Persze nem mertem rádugni a telót. De gariban kicserélték… (10.300 Ft. lett volna).

  12. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Ezért is hoztuk létre a Gyakran Ismételt Kérdések cikket, ami külön kiemelt helyet is kapott a bal oldali sávban.)

  13. Igazából én is unom ezt a jailbreak mizériát. Egy dolog tart vissza. SMSCounter és CallCounter pack (Ha azt mondom, hogy a Hangposta kiiktatást nem is nézem). Ha valaki tud rá appstore-os megoldást, az ne titkolja 🙂

  14. Egyébként ha kicsit többet dolgoznának az iOS-en meg kicsit jobban nyitna az Apple akkor senkinek sem kellene JB. Tartom korábbi álláspontom, hogy nem a JB ellen kéne harcolniuk, hanem hogy ne legyen szüksége rá az embernek. (Teszem hozzá, én minden appot megveszek. Nem arra kell JB)

  15. Sok embernek a JB = ingyen applikációk! Na ilyen állítások után süt az emberekről hogy ő valójában mire is használta a JB-t, viszont most már nem használja, mert nincs rá szüksége, ezért lenézi azt aki majd fel fogja törni az iPhoneját pontosan azért hogy ingyen feltoljon rá minden appot, közben ő is ugyan ezt tette… 😀 no comment 😀

  16. Én megtámogattam 5$-al motiváció gyanánt, bár blogján azt ígértem, hogy csak akkor küldöm, ha 4S-re jön ki először. Jó fej voltam. 😀

    Nekem 4S-en nagyon hiányzik, hogy ott legyen a Notification Centeremben az SBSettings, valamint egy Terminal app.
    Ezen kívül én az app-ok nagy részét felrakom megvásárlás előtt más forrásból, mert saját bőrömön szeretem kipróbálni, hogy mire költöm a pénzt.
    Így is elköltöttem már legalább 200$-t appokra, de sok olyan volt, ami leírás alapján tetszett, de próba után move to trash lett inkább.

    Szóval nekem még mindig hiányzik a JB. 😉

  17. Nekem hiányzik nagyon a 4S-ről pár Cydiás cucc! (Lock Calendar, SB Settings, Magyar Bill. Fix) Ha ezeket megoldaná elegánsan az Apple, én sem várnám a Jailbreak-et… Viszont a 4S akku mizériái miatt, most kifejezetten remélem, hogy megvárják vele az 5.1-et!

  18. nekem nem hiányzik a JB, azóta van iphonem mióta megjelent, de nem volt rá szükségem eddig…

  19. @xero: Mivel userland, ezért gondolom minden telefonra azonos időben fog kijönni 🙂

  20. Nekem nem rég óta van iphone 4-em 8 gb-os,eddig nem volt rá JB, de akkor ha jól értem ezt fel lehet tenni az enyèmre is? Még nem frissítettem 5.0.1-re sem!

  21. Szerintem kamu ez a graypois0n…

  22. @VTomi87: Mivel A5 alapú eszközön még nem tesztelte, így nem is akarta első körben kiadni rájuk. Olvasd el a blog postját.

  23. @h_tomcsa: mivel a chronic-dev hivatalos oldala a jailbreakes szoftverükhöz a greenpois0n.com, és nem is jelentettek be ezzel ellentétes nevű cuccot, így levonhatod a következtetést… de hajrá, töltsd le, próbáld ki. csak aztán ne csodálkozz, ha a géped furcsán kezd viselkedni, vagy bármi.

  24. @VTomi87:

    Én is ezeket használom, azonban a legutóbbi reset óta a Call Counter nem számolja a hívásaimat.
    Minden úgy van beállítva, ahogyan előző hónapban (csak kimenő hívás, stb).
    Te tapasztaltál ilyen problémát?

  25. @KillerTeam: Volt hasonló, de nekem úgy, hogy restore után visszamásoltam a call history-t.
    Annyit próbálj meg, hogy WinSCP-vel (vagy simán console-ban) adsz teljes jogot (almappákkal file-okkal együtt):
    /private/var/mobile/Library/CallStats/
    /private/var/wireless/Library/CallHistory/
    Nekem ez bejött, azóta működik.

  26. @VTomi87:

    Köszi, ha felkeltem meg is próbálom 🙂

    Ezt amúgy most láttam pod2g twitterén:

    “Got an untethered iPhone 4 running iOS 5.0.1. Feel free to update.”

    Lehet hamarabb jön mint gondolnánk?

  27. Basebandot aki tartani akarja az azert vigyazzon (:

  28. hali
    olyan kérdésem lenne hogy iphone 4 -em most 4.3.3-an van de én 5.0-ára akarok majd frisiteni ha lesz JB azt meg lehet vagy csak 5.0.1-re tudok ???

  29. Olyat tapasztalt már valaki, hogy restore után, highscores.lua visszamásolása után az angry birds seasons cseszik elindulni? Loading képernyőnél ragad.

  30. @retro18boy: Majd csak 5.0.1-re tudsz frissíteni, mert ha nem volt még feltelepítve az 5.0, akkor ugyebár ahhoz SHSH-d sincs, és az Apple már nem írja alá az 5.0-át ;).

  31. @OvErClOcKeR:

    akkor most frissítsek és ne legyen jb-addig rajta vagy reménykedjek hogy nem lesz addig új ios verzió???

  32. En ipadra vettem meg mindent, majd egy teli nap unatkoztam es ugY voltam vele, hogy nehogymar az en cuccom ne legyen feltorve es jailbreakeltem.

    Csekkoltam csomo topX Cydia app temat, de egyik app sem kellett azokbol. Programokat azota is megveszem, nincs gond az updattel 🙂 es tamogatom a fejlesztot is

  33. Nekem meg a hócipőm tele van, hogy nincs „üzeneted megérkezett” értesítő és nincs hívás szűrés. A 3GS csak emiatt volt jb-ve. Remélem a 4S-re is megoldható lesz. Megvettem az iBlacklistet és a IphoneDeliveryt is. Ezért hiányzik a jb.

  34. @Chili: Az IphoneDelivery az ingyenes, a LockInfot vettem még meg és valószínűleg bukom majd az árukat, legalábbis az iBlacklist-ét biztosan, mert a telefonhoz van kötve a regisztráció. de még így is megéri (megérné) a nyugalom miatt.

  35. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Ezért is hoztuk létre a Gyakran Ismételt Kérdések cikket, ami külön kiemelt helyet is kapott a bal oldali sávban.)

  36. Most En maradtam le ? vagy az ipad 06.15.00 baseband mar nincs ? =D

  37. @kovacsgergo003: a cikkben iPhone 4-ről volt szó. ott nincs iPad baseband.

  38. @jadeye: “Untethered jailbreak gyakorlatilag a 4.3.4 megjelenése óta nincs…..” fejezetben olvastam 3GS -t , de akkor rosszul ertelmeztem a cikket.
    Mindenesetre Koszonom Szepen !

  39. Sziasztok. Adott 1 iphone 3gs 16 gb 6.15-ös baseband francia orange-s van eredeti kártyám is de mégsem aktiválodik.. Most rengeteget olvastam de kezdem feladni egyáltalán nincs térerő a telefonon… Azt írja nincs szolgáltatás.. de már az eredeti francia kártyával sem :S olvastam h ipad baseband 4.2.1 rátolom ottm meg kijön valami watchdog error giving up… erre is rákerestem többeknek van ilyen problémája de megoldást nem találtam rá.. valaki pls help

  40. Gyanítom hogy ez a pod2g hülyére veszi a világot, de legalább összedobtak neki egy 4S-t is az iPad2-jéhez 🙂
    Lúzerek


Add a Comment