fbpx Skip to content

Az alábbi videóban ismertetett hiba már legalább a 4.2.1 óta jelen van az iOS-ben. Elképzelhető, hogy már 4.0 óta létező bugról van szó, de eszköz hiányában nem tudtam tesztelni, csak 4.2.1-ig visszamenően, viszont hepike hozzászólásban jelezte, hogy neki 4.0-n is megy. Ráadásul mindez az 5.0.1 beta 2 esetén is ugyanúgy megvan még.

A dolog lényege, hogy egy új mappa létrehozása közben megfogva egy létező mappát, vagy mondjuk a Newsstand app ikonját, azokat behúzhatjuk az adott mappába. Ezeket normál esetben az iOS nem engedi. Az alábbi képen mindez egy jailbreak nélküli iPhone 3G-n látható:

Persze van mellékhatása is a dolognak. 5.0 előtti rendszeren csak szimplán nem történik semmi, ha egy ilyen mappába helyezett másik mappára rányomunk, és nem is látszik az adott mappa ikonjának a képén, hogy tettünk bele egy mappát. 5.0-val kezdődően viszont egy ilyen mappára (vagy a Newsstand-re) rányomva azonnal összeomlik, és újraindul a SpringBoard.

Gyakorlati haszna tehát legfőképp annyi van, hogy elrakhatjuk szem elől a szükségtelen appokat egy mappába, és azt a mappát is bele tudjuk tenni egy másikba, hogy ne foglalja a helyet a home képernyőn. Viszont ha bármit használni akarunk ezekből, azt ikon alapján nem fogjuk tudni elindítani.

  • Tipp: Ilyenkor használjuk a beépített Spotlight keresőt, mert annak segítségével megkereshető, és futtatható bármi app, még akkor is, ha ilyen módon elrejtettük. 😉

A vizuális típusoknak itt a videó, amiből pontosan látható, mit és hogyan kell csinálni, hogy a fentieket elvégezhessük:

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Nekem 4.0-n is sikerült. Végeredmény: “csak szimplán nem történik semmi, ha egy ilyen mappába helyezett másik mappára rányomunk, és nem is látszik az adott mappa ikonjának a képén, hogy tettünk bele egy mappát.”

  2. @hepike: köszi, akkor ezzel frissítem is a cikket. 😉

  3. hihi. triplafolder 🙂

  4. Bocsanat az offért, de van már jailbreak ios5 iphone 4s-re? köszi

  5. @dieselboyrlz: iPhone 4S esetén egyáltalán nincs még semmilyen jailbreak, ami elérhető lenne. ha majd lesz, cikk is lesz róla. ha nincs cikk, jailbreak sincs.

  6. Érdekes… ezt még sose jutott eszembe kipróbálni 🙂

    Én elrejtésre a libhide-ot használom (jailbreakes).

  7. @littlezoe: igen, jailbreakkel erre több lehetőség is van, de ebben pont az a lényeg, hogy nem kell hozzá jailbreak.

  8. @Jadeye: mindig is csodáltam a határtalan türelmeteket 🙂

  9. Hogy utálom ezeket a mitugrász izgága barmokat, akik ezeket csinálják a videóban, mint ez a gyerek. Minek pofáznak ennyit? KB. 4 tappintást kéne csinálnia 10ms alatt, erre 2 percen keresztül ömlik a rizsa a pofájából, a lényeg pedig a videóközepén valahol, meg a végén valahol van, nem is lehet beletekerni, mert lemaradsz, és csak a pofázást hallod….
    Ha meg akarsz nézni egy teszt videót, ezt mindig végig kell nézni. Utána otthon élveznek a nézettségre, és úgyérzik, never alone meg like a boss.

  10. @medogazda2: azért mondják el részletesen, hogy mit kell csinálni, mert sokan pár tapicskolás alapján nem értik. nekünk is minden lehetséges kérdésre való választ bele kell írni egy cikkbe, másképp rákérdeznek. tudod, mint a mikrón a felirat, hogy ne száríts benne kisállatot.

  11. Ez mennyire jó! 😀 Én is kipróbáltam (iPhone 3G, 4.2.1 jailbroken)

  12. Továbbmegyek: a “belső” ikonra nyomva én egy ilyen üzenetet kapok: Mon Nov 7 12:59:12 h2co3-iphone SpringBoard[552] : Can’t open folder whose icon is not visible.

  13. @Jadeye:
    “ha nincs cikk, jailbreak sincs.”
    Fordítva. 🙂
    Ha nincs JB, nincs cikk sem.

  14. én észrevettem még valamit régen. szerintem ez is egy bug. mégpedig azt hogy lehet 1 appot tartalmazó mappát hagyni. ha a mappában lévő 2 app közül kiveszed az eggyiket akkor ugye “kiugrik” a másik de sokszor nem és akkor marad egy mappát egy appal 😀
    vélemény?

  15. mappád*

  16. Ez jó cikk, nem ismertem, köszi! Nekem egy oldal van csak és ugye a Newstandot nem lehet mappába rakni, így zavart, hogy ott árválkodott a második oldalon. Ez a megoldás viszont szuper!

  17. Newsstand nélkül megoldottam sima mappával… Nálam is csak rányomok és nem történik semmi 🙂 iPhone 3Gs 4.3.3 jailbreakes.

  18. Skacok segítsetek légyszíves. Ismerősöm vett anno egy 3G-t, természetesen a hozzá való sim kártya már nincs meg. Tegnap frissített 4.2.1-re, de természetesen iTunesra kéne dugni és aktiválni kéne a telót.

    Tud valaki megoldást arra, hogy hogy tudnám életre kelteni a telóját?
    Baseband: 05.15.04

    Előre is köszönöm

  19. Egyébként a Gmail app elérhető az amerikai app storeban! Valaki lenne oly kedves és feltöltené valahová az appot?

  20. 4.1-en is megy

  21. bocs az offért,de hol lehet bekapcsolni,hogy amit itunesból törlök az a gépről is törlődjön(zenére gondolok,winXP-t használok)?A másik meg,hogy itunes-ban bizonyos helyeken a store-ban nem látszódnak a szövegek,az mitől lehet??

  22. Sziasztok, tudom hogy nem ide illik de elég fontos lenne, bedugtam a telefont a gépbe ahogy mindig is és felismeri hogy digitális fényképezőgép, a szokásos, de ha le akarok onnan valami fájlt másolni akkor azt írja hogy hozzáférés megtagadva! Miért van ez és mit lehet vele kezdeni?

  23. @brunoxxs: Na mind1, csak valami bebugolt… néha fura ez a telefon.

  24. OFF: Applestorebol rendelt telcsi melle kert valaki udvozlokartyat? Hogy nez ki? 🙂 En kertem, de nem igazan tudom hol keressem…

  25. Sziasztok!

    Nem ide illo amit irok de a kedves TELENOR halozatan nem mukodnek az uj 4S iPhonok. Nem kapnak halozatot. Hibakoddal elszallt allandoan. Kozben beszelt mar a szervizzel is. Tesom hivta oket es azt mondtak, ,hogy nem tudjak megmondani miko fognak mukodni a telefonok. Ez nagyon klafa…. Ma bement a T-Mobilhoz vett egy kartyat , es lam azonnal mukodott!! Mi meg azt hittuk , hogy kifogtunk egy rossz telot. Kulonben egy jo ket hete telefonalni sem lehet normalisan egyik iphoneval sem.Nekem 4-esem , paromnak 3GS. Amikor pl.megyek autoval egyszeruen nem all at masik antennara es egybol megszakad a hivas. Foleg 2g es 3g valtasnal. Ha igy folytatja a Telenor valoszinu ,hogy viszem az egesz ceget mashova. Kivancsi vagyok mi lessz. Udv. nektek!! Nemtom

  26. @nemtomi: PIN kód kérése ki van kapcsolva? mit mondott pontosan a telenor, miért nem mennek a készülékek?

  27. Annyira felesleges ez is ha összeomlik az egész. És a tagot aki csinálta a videót úgy megruháznám ezért a mitugrász hadató stílusáért hogy én is hanyattésnék.

  28. Vannak ennél sokkal zavaróbb bugok is. Például a programok random kilépései. Már lassan úgy érzem magam mint amikor win98-at használtam anno. Kilépett, indítsuk újra, no problem. Munka közben szoktam például online rádiót hallgatni. Naponta uszkve 5x lép ki magától a program (4.3.5 ön nem csinálta), de nem csak ez, hanem a skype is és stb. stb. Ha erre haladnak az almás fiúk, akkor nem jó az irány. Böszme nagy oprendszer tele hibákkal. Kár beletenni 500 olyan funkciót, amit 1000 ből csak egy ember használ, ha ez a minőség rovására megy. Így könnyű lesz a konkurenciának, mert ilyet bárki tud csinálni, így ez nem kelt prémium érzést.

  29. És még a saját gondolatomat folytatva: Nagyon különös, hogy ilyen szintű hibák hogyan mehetnek át a NAGY APPLE hibatesztelésen. Olyan mintha ki se próbálták volna a készüléküket. Térerő eldobás?! (Mert eldobja, nincs mese, 5 ből 3 pálcikát eldob a 4-es ha “úgy” fogom.) Kilépnek a programok?! Gyorsan merül az akksi?! Szinte hihetetlen, hogy hogyan adhatják így ki a cuccaikat. Persze én is fan vagyok, ezért értetlenkedem, és aggódom a iPhone jövőjéért.

  30. Mentségükre szolgáljon, hogy az Androidban még ennél is hihetetlenebb hibák vannak

  31. Sziasztok,
    Van egy 3GS újbootos 4.1 limera1n-nel függetlenítve – tudom unlockolni a carriert valahogyan? Ill. melyik a legutolsó release amit unthetered jalibreakelni és függetleníteni lehet?

    köszi
    /szétment a másik telóm és muszáj az iphoneba belerakni egy nem T-s kártyát

  32. 3GS 05.14.02 -nél mi a legutolsó release amit még tudok függetleníteni? Vissza tudok menni 3.1.3-ig

  33. @Norrbi: Igen, így van. Az android is rohan a kiadással, ahelyett hogy tesztelne.
    Ha egy autós analógiát akarnék vonni, akkor nézzük hogyan is működne mondjuk egy iLexus 🙂
    – 30 litert fogyasztana az előírt 10 helyett (akksi merülés),
    – Időnként elszállna a motorerő (térerő eldobás),
    – Időnként leállna a motor (programok kilépnek).
    És mindez egy méregdrága luxushibridnél. Hát nem élne meg a piacon, annyi szent. Bár ennek pont ellentmondanak az iPhone eladási rekordjai. Úgy látszik olyan jól sikerült az ipari formaterv, hogy mindent megbocsátanak a felhasználók, csak ilyen gyönyörű telójuk lehessen. Mondjuk speciel ezt meg is értem.

  34. Fuzzyband-el 05.08 alatt lehetne downgradelni a basebandet, de 06.04-en van sajnos.

    Akkor egyelőre nincs más út, csak az iPad firmware GPS elvesztéssel? (hűség miatt még függetleníteni sem tudom)

  35. @deadrabbit: csak gyári függetlenítés, vagy iPad baseband.

  36. Sziasztok!
    segítsetek már légyszíves!
    Grafikus T-mobile Carrier logó-t nem tudom beállítani !
    valamit nem jól csinálok vagy Ios 5-ön nem működik?
    előre is köszönöm!

  37. @zsolti003: iOS5 esetén mások a fájlnevek, így azon nem működik, de ezt már írtam korábban. hamarosan lesz frissített verzió.

  38. @Jadeye: Ok! köszönöm!

  39. @Jadeye:
    Szia!
    A simlock ki van kapcsolva. Azt mondtak , hogy jelenleg nem tamogatja a telefont a halozat es nem is tudjak megmondani meddig. Tegnap restoroltuk a regi 4-est es aktivalasi problemak vannak ott is. A Telenor simmel nem aktivalodik a telo. Tmobil ok. Az osszes telefon gyarilag fuggetlen apple storeban vasarolt .Vagy a Telenor a hunyo vagy az uj ios5.

  40. @Jadeye: köszi!
    A 3. utat választom hirtelen: veszek egy olcsó androidosat akkor

  41. Nekem iOS 5.0.1 iPad 2-n az történt, hogy mikor betettem a mappát a mappába és rakatintottam újraindult az iPad. Valaki nem tudja hogy mitől van ez?

  42. @T.Mark: azért, mert ahogyan ezt a cikkben is leírtuk, ez csak egy bug, hogy mappába mappát tehetsz. így az teljesen természetes, hogy hibásan működik a dolog, és elhullik az iOS.


Add a Comment