fbpx Skip to content

Tegnap éjjel az Apple elérhetővé tette a legfrissebb iTunes-t. Az iTunes 10.5 frissítéssel tudjuk majd a következő napokban feltenni az iOS5 rendszert, és az új iTunes már támogatja az iCloud-ot is. Az iCloudról bővebben itt és itt olvashattok nálunk.

Az új iTunes már képes Wi-Fi szinkronizációra is, így az iOS5 rendszer megjelenése után már így is tudunk majd szinkronizálni. Az iCloud segítségével automatikusan letölti majd a rendszer a megvásárolt zenéinket, applikációinkat, és így ezeket már nem kell majd külön-külön minden eszközre letölteni vagy szinkronizálni. Tehát az iTunes 10.5 leginkább az iOS5-re és az iCloud-ra van kihegyezve. Mi pedig már feszülten várjuk, mikor jelenik meg végre hivatalosan is az új rendszer.

Az Apple közben elindította az iCloud.com-ot is. Úgy tudjuk, hogy a Mobile Me migráció továbbra sem működik még, de az új iCloud-os regisztrációkkal már beléphetünk a weblapon.

Mi történik akkor, ha a Siri-nek azt mondjuk, hogy szeretjük?

Már többen tesztelni tudták az iPhone 4S-t. Továbbra is a Siri van a középpontban, az alábbi videókon látható, hogy mennyire ért meg minket a Siri és mire használhatjuk őt. Személy szerint nekem a Siri nagyon tetszik, sőt korszakalkotónak mondható, ha olyan munkát csinálsz, amiben főként csak beszéddel tudnál kommunikálni a telefonoddal. Például kocsivezetés közben is hasznos lehet, de továbbra is azt mondom, mi magyarok nem fogjuk tudni ezt kihasználni, és a magyar nyelv ebben az évben biztosan nem, de talán még jövőre sem lesz benne.

Frissítés: végre Windows-on is lehet magyar az iTunes!

Ugyan a Lion-on már régebb óta elérhető magyar nyelven is az iTunes, de a hivatalosan megjelent 10.5-ös verzió viszont már a Windows-t használóknak is elhozta ezt a lehetődéget. A beállításhoz menjünk az iTunes beállításaira, és a General fülön alul keressük a Language opciót, majd a legördülő menüből válasszuk ki a magyart, és okézzuk le. Elképzelhető, hogy az iTunes bezárása és ismételt elindítása szükséges lehet, hogy magyarul jelenjen meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Egy magyar Siri demora lennék majd kíváncsi 🙂

  2. Magyar neve Sa`ri:

    User – Te Sarika, van a hutoben kolbasz?
    Sari – Allj fel es nezd meg te lusta dog…

    Egyebbkent jo cucc, csak meg nem latom, az en eletem hol fogja megkonnyiteni, remelem ez is lesz Three-nel £99 ert 😀

  3. “csak beszéddel tudnál communikálni” na nehogymár c-vel!

  4. az iCloud támogatást nem igazán látom az új iTunes-ban. Korábban/másik eszközön vásárolt Apps és Books letöltés eddig is volt, ami viszont a lényeg lenne, hogy a zenét, amit pl. a laptopon megvásároltam (legálisan a Store-ból végre), a desktopon és iPhone-on is le tudjam tölteni. Na ez nem lett. Mivel az iPhone sem synceli át a vásárolt zenéket, ha az nincs meg a gépen, hiába ugyanazzal az Apple ID-vel ‘autorizált’ az iTunes, marad az USB kulcson mozgatás, ami nevetséges.

  5. És hogy kell ebbe az iCloud-ba belépni? Mert ha beírom az iTunes paramétereimet, akkor át akar küldeni a MobileMe-re. De nekem olyanom nincsen.

    Viszont beenged egy másik accounttal, amit semmi másra nem használok, mint a FindMyIphone-hoz. De nem ezzel szeretném használni.

  6. Az iTunes 10.5 mar tud magyarul!!

  7. iben az iCloud ott van az iTunesban jobb oldalt a purchased feliratra klikkelj azt majd jól elcsodálkozol 🙂

  8. Na igen ,azt gondolom az sem elhanyagolható hír ,hogy ez a 10.5-ös verzió végre tud magyarul!!!! Jó pár évet kellet erre várni! Ez mint ha kimaradt volna cikkből!

  9. Én azt hallottam, hogy az iOS5 ma fog megjelenni. Ez igaz, vagy csak valamikor a héten jelenik meg?

  10. belépési nehézség…
    regisztráltam [email protected]-cimmel. majd hallottam az icloud jöveteléről, így nem fizettem elő… eredmény? nem enged belépni. de! icloud.com-ra fellépke, kéri az apple id-met, majd beírom a magyar id-t. átirányít a mobile.me-re, ahol azonban nem tudok belépni…
    amerikás id-vel símán felsuhantam, de mivel a magyar id-hez kötöttem mindent, azt látnám előnyösebben… dolgozom a megoldáson, de sajnos ezideig még reményvesztett megoldásokkal…

  11. @Higgins: Tényleg tud magyarul, át is állítottam (más kérdés, hogy zavar :D). Viszont ez is előrelépés legalább, sok embernek fog ez segíteni! Jaj, csak jelenjen már meg az iOS 5, tűkön ülök 😀

  12. Hmm, az enyém hetek óta magyarul beszél. Pedig még nincs is fenn a 10.5.

    OSX rulez.

  13. @Higgins: a megállapításod helytálló, de pontatlan, ha jól emlékszem, már a Lion megjelenése óta tud magyarul az iTunes, bár az igaz, hogy a Windows-os felhasználókat ez nem érintette. 😉

  14. @Belnir: masszív hiba, köszi, javítva 😉

  15. Sziasztok!
    Nekem az lenne a kérdésem,hogy az új Itunes támogatja 4.3.4ig a jailbreak-et.

  16. jó cucc, hátha megírja helyettem az angol tz-t!:)
    amugy mehet a telepitő? ez bántja a jailbreaket vagy nem?:)
    jah és még 1 kérdés, kiirja az itunes hogy uj carrier frissites érhető el iphone-ra. erre rányomhatom az oké gombot? csak mert nekem független softwares-en a telom és nem tdom hogy ez gátolja e vlmiben az ultrasnow-t !?

  17. nekem ma előadásra menet eszembe jutott, hogy milyen egyszerű lenne megkérdezni a Sirit a fülhallgatón keresztül, hogy “what’s the time?” (nem kellene előszedni a telefont a zsebből – nem használok karórát), vagy “will I arrive to the university before 8 o’clock with this speed?”
    szerintem én elég jól kihasználom majd…

  18. @Jadeye: Így van! A legutóbbi frissítés is már elérhetővé tette akár a leopárdon is ,de úgy gondolom itthon azért lényegesen több felhasználót érint a windows verzión való elérhetőség! Szerintem talán érdemes lett volna kiemelni a cikkben is!

  19. @DrJuris: Nah igen ebben is van valami! Kicsit engem is zavar bár mutatott némi újdonságot is. De legalább már ez is megvan! Szerintem sokaknak megkönnyíti a kezelést. Bár vannak érdekes forditások ,néha én is visszaváltok angol-ra ,ha kissé megzavar. 🙂

  20. Valaki esetleg tud valami pontosabb információt vagy alátámasztást a mai IOS5 megjelenésről?

  21. Öhm… az icloud.com-on be szeretnék lépni az appleID-mel, de azt írja, hogy menjek az iOS5 settingsbe. Csak akkor tudom használni, ha az iOS5ben aktiválom? Mert akkor estig várnom kell…

  22. OFF

    A find my phone használata ingyenes?

  23. @Poncok: Thnx!! 🙂 Szóval 19:00 Sirály!

  24. @macz: én is arra számítottam, hogy ott lesz, majd jól elcsodálkoztam: ahogy rákattintottam, hogy purchased-re ott volt, hogy Apps és Books, pontosan, mint korábban. A Music fül nálam nem jelenik meg. Csodálatos.

  25. hogy kerek-perec megfogalmazzam: a Music cloud-ra még várnunk kell? Tud erről valaki valamit?

  26. @iben én is ezzel kapcsolatban értetlenkedek. Van egy pár szám, amit megvettem itunes store-ból, de ios restore miatt eltüntek. Nagyon nem bánnám, ha le tudnám tölteni ezeket anélkül hogy újra megvenném. Purchasedben viszont csak app és könyv van. Ami viszont érdekes: Van ilyen, hogy complete my album, gondolom az eddig megvásárolt számok albumát lehet ezzel letölteni. Ott bezzeg tudja, hogy mik azok a zenék amiket eddig megvásároltam….

  27. Sziasztok!
    Amatőr kérdés de hol lehet [email protected] címre regisztrálni?

  28. @Belnir: vagy lionben ha mac-ed van. ha egyik sem, akkor várnod kell igen.

  29. @Mateo87:
    Akkor kérdezdd meg ugyanezt az i4-től (voicecontrol)…..meg fogsz lepődni……azért ennyit még ő is tud 🙂

  30. haliho!
    az itunes 10.5öt felrakom akkor a synchronizalt appok elmennek?

    és jalibreakelt i4 4.3.3-ra raraknam iTunesbol az iOS5öt akkor mi történne az alkalmazásokkal, es jailbreak miatt lenne-e valami gond?

  31. “mi magyarok nem fogjuk tudni ezt kihasználni, és a magyar nyelv ebben az évben biztosan nem, de talán még jövőre sem lesz benne.”

    110% hogy soha sem lesz magyar a Siri. Ez nem úgy működik, hogy csak lefordítjuk és kész:) Ma már mindenkinek illik tudni annyira angolul (teljesen alapszint), hogy tudja használni a Siri-t.

  32. “Ez az iPhone nem használható, mert az Apple mobilkészülék-szolgáltatás nem indult el.”

    Nekem ezt írja az iTunes, amikor rádugom a telefont. (3GS 4.2.1, JB)
    Miért van ez?

  33. @CRaNk: indítsd újra a gépet, nem fut az Apple Mobile Device Support szolgáltatás.

  34. @Jadeye: Köszönöm, újraindítás után megy. 🙂

  35. Sziasztok!
    Én iPad ügyben vagyok itt, de remélem kapok valami hasznos tanácsot.
    Tegnap előtt frissítettem az iTunest, Win7/64bit Professional rendszer alatt. Azóta nem megy végig a backup, erősen leterheli a rendszert, amikor fut a tunes, tehát firefox és egyéb programok is lassabbnak tűnnek.
    Mitől van ez?! Június óta vagyok iPad2 felhasználó és semmi bajom nem volt eddig a sokak által fikázott programmal, de most már lassan agyfa**t kapok tőle. Ez a 10.5 nekem betett. Kb. 10 GB app van a gépen, ezért szórakozhat annyit?!
    Leszedtem és újraraktam, minden komponenst, ahogy az Apple supportja írta, de így se jó! Újraindítottam milliószor a padot és a laptopot is, de semmi. Olyan is van, h csatlakoztatom, elindul a tunes és pár másodperc múlva kifagy…
    Aki tud, segítsen valami ötlettel, mert nagyon nem tudok neki mit csinálni, és backupolni kellene ugye az iOS5frissítés előtt!
    Köszönöm előre is!

  36. @norbi: HAli, ugyanez a problémán, csak nekem még az applemobilesupport sem indul el, találtál azóta megoldást?


Add a Comment