fbpx Skip to content

Frissítés #3: redsn0w 0.9.9b6

A redsn0w legújabb frissítésében az iPad basebanddel (06.15.00) rendelkező 3GS-ek esetén javítja azt a hibát, ami miatt a kezdeti beállításokban mindenképp le kellett tiltani a Location Services-t, különben gondot okozott, illetve ezt később engedélyezve is összeomolhatott a hálózat, ha használtad a Location Services szolgáltatást.

Ha ilyen készüléked van, és már jailbreakeltél, akkor elegendő újból lefuttatni rajta a redsn0w-t, de vedd ki a pipát a Cydia elől. Ha nem iPad basebandes a készüléked, akkor nincs teendőd.

Letöltés:

Frissítés #2: redsn0w 0.9.9b5

Hibajavítások, iOS5 GM és végleges támogatás, de továbbra is csak tethered jailbreak, kivéve a régi iBoot-os 3GS-ek esetén, és az iPad 2-t továbbra sem támogatja.

Letöltés:

Frissítés #1: megjelent a redsn0w 0.9.9b1!

Az új funkciók listája:

  • DFU módban automatikusan felismeri az eszköz típusát és az azon lévő firmware verzióját.
  • A hivatalos firmware-ekhez közvetlenül az Apple-től tölti le egy alkalommal a jailbreakhez szükséges részeket. Beta verziók IPSW-ihez az adott IPSW-t külön be lehet tallózni, mert azok nem érhetőek el bárki számára. Az így letöltött részeket egy gyorsítótárban tárolja a későbbi felhasználáshoz.
  • A “Just boot” opció a tethered boothoz kell, amikor a jailbreak csak tethered, és másképp a rendszer nem tudna betölteni. Emellett azokat a boot-args alatt beállított opciókat és boot logót használja ilyenkor, amiket a “Preferences” alatt megadtál.
  • A “Pwned DFU” opcióval egy speciális DFU-ba teheted a készüléket, amivel például a custom firmware-ek tehetők fel anélkül, hogy az iTunes hibát dobna.
  • A “Recovery fix” akkor segít, ha az iTunes például 1015-ös hibát dobott (például a baseband miatt).
  • A “Select IPSW” segítségével például a beta firmware-ek tallózhatóak be, vagy akkor is használhatod, ha az automatikus felismerést akarod felülbírálni.
  • Az “SHSH blobs” alatt több új funkció is van:
    “Fetch” – ez letölti a készülékről az azon aktuálisan található firmware-hez való SHSH-t (úgynevezett PARTIAL blob), majd ezt a számítógépedre elmenti plist-ként, és ellenőrzi, hogy fent van-e a Cydiában, és ha nincs, oda is feltölti, majd megjeleníti a Cydia visszajelzését. Ez akkor lehet hasznos, ha a készülékeden mondjuk 4.3.3 van, és szükséged lenne az SHSH-ra a későbbi restore-hoz, mert az Apple a 4.3.3-mat már nem írja alá. Ezzel csak a készüléken aktuálisan található rendszer SHSH-ja menthető le, tehát a 4.3.3-mas kszülék esetén egy korábbi, például 4.3.1 nem!
    “Verify” – ez képes ellenőrizni a blob fájlok helyességét, legyenek azok bármely forrásból (például redsn0w, TinyUmbrella, vagy a Cydia szervere). Képes egyszerre több fájl ellenőrzésére is.
    “Submit” – ellenőrzi és feltölti a kiválasztott blob fájlokat a Cydiába. Ezzel például az összes TinyUmbrellás SHSH-dat fel tudod tölteni egyben a Cydiába.
    “Query” – lekérdezi, hogy a Cydia szervere az adott ECID-(ek)hez melyik SHSH-kat tárolja.
    “Stitch” – ezzel integrálhatod az SHSH-kat gyári vagy custom firmware fájlokba (bővebben alább).
  1. Ha van FULL típusú blob-od, és azt összeöltöd a Stitch opcióval egy gyári IPSW-vel, akkor a végeredmény egy olyan fájl, amit az iTunes bármi gond nélkül elfogad egy későbbi restore során – nincs szükség pwned DFU-ra, vagy TinyUmbrellában a TSS server elindítására, sem a hosts fájlod módosítására.
  2. A PARTIAL blob-ot összeöltve bármi IPSW-vel, a restore-hoz pwned DFU-ba kell tenned a készüléket, mielőtt az iTunes-t elindítanád, de sem az Umbrella használatára nincs szükséged, sem a hosts fájlod módosítására.
  3. A custom IPSW-hez minden esetben pwned DFU kell, bármilyen blob-ot is köss vele össze.
  4. Ez az összeöltés funkció jelenleg még NEM támogatott az iPhone-ok esetén, mert itt a baseband miatt még problémás velük a restore.
  5. Később a redsn0w támogatni fogja a blobok közvetlenül a Cydia szerveréről való felhasználását is.

Minden olyan blob, amit a készülékről töltesz le azután, hogy az Apple hivatalosan már nem írja alá: PARTIAL blob.
Minden olyan blob, amit akkor töltöttél le, amikor az Apple aláírta azt hivatalosan: FULL blob.

Letöltés:

Az SHSH-kkal kapcsolatos új opcióról és annak használatáról hamarosan részletesebb cikk is lesz!

Az SHSH-kat akkor is érdemes lementened, ha nem jailbreakelsz, mert így ha netán összeomlik a rendszer, vagy bármi más okból újra kell tenned, az SHSH nélkül kizárólag a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware-re tudsz majd restore-olni! Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Ha a restore-kor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

***

MuscleNerd magyar idő szerint ma reggel közzétett Twitteren egy képet, amiben az újratervezett redsn0w-ról láthatunk screenshot-okat, ami több változást is hoz majd:

MuscleNerd
Will be pushing out a major redsn0w feature upgrade before my trip to Korea: http://t.co/cM5ezdE9 (and look, no IPSW selection button!)
2011.09.17. 8:45

Újratervezett felület és új funkciók

A legelső változás, ami rögtön az indítás után is szembetűnő, hogy elkülönül majd egymástól a jailbreak és a Cydia telepítése, és az összes többi funkció, emellett nem lesz többet szükség a firmware fájl betallózására! Ez azt jelenti, hogy ilyenkor a készülék típusát és a jailbreakelni kívánt firmware verzióját a redsn0w beolvassa, és közvetlenül az Apple szerveréről tölti le az ehhez szükséges fájlokat. Ez eszköztípusonként és firmware-verziónként csak pár MB lesz, így nincs szükség a teljes, több száz MB-os IPSW-k letöltésére. Ráadásul ezeket a redsn0w egy cache-ben tárolja is, így csak egyetlen alkalommal fogja lekérni őket készüléktípusonként és verziónként.

Emellett így kicsit rendezettebb is lesz a dolog, és nem okoz majd félreértéseket, hogy mit kell bepipálni, vagy mit nem. Az extrák alatt lesz a tethered boot, a pwned DFU, és kapunk pár új funkciót is:

A Recovery fix arra lesz jó, hogy ha a restore végén az iTunes hibaüzenetet dob, és a készülék recovery módban ragad (kábel és iTunes logó a kijelzőn), akkor ezzel az opcióval ebből ki tudjuk majd ugrasztani.

A Select IPSW például a beta szoftverekhez lesz jó, mert ezek esetén a redsn0w nem fogja tudni automatikusan lekérni az Apple-től a jailbreakhez szükséges fájlokat, hiszen azok csak a fejlesztők számára érhetőek el a Dev Centeren keresztül.

Az SHSH blobs már egy érdekesebb rész lesz:

A Fetch opcióval elvileg lehetőségünk lesz a jelenleg a készüléken található rendszerhez magáról a készülékről lementeni az SHSH-t akkor is, ha azt az Apple nem írja már alá (és a redsn0w ilyenkor egyúttal a Cydiába is feltölti azt) – erről majd bővebben a megjelenés után, a Verify opció ellenőrizni tudja majd a korábban letöltött SHSH-fájlok helyességét, a Submit segítségével feltölthetjük azokat a Cydiába, a Query le fogja tudni kérdezni, hogy mi az, ami már most is fentvan a Cydiában, a Stitch segítségével pedig olyan speciális IPSW-t készíthetünk majd, ami az adott eszköz SHSH-ját tartalmazza (ez utóbbi esetén az adott IPSW csak az adott készülékre tehető fel, de arra gyakorlatilag bármikor, ráadásul Umbrella és bármi más nélkül).

A Preferences is tartogat újdonságokat:

Az ECIDs opció alatt kezelhetjük a redsn0w által már “megismert” eszközöket azok ECID azonosítója alapján, vagy beállíthatunk különböző opciókat a bootoláshoz (például debug, fejlesztőknek), illetve akár a tethered boot során használt logót is tudjuk majd állítani.

És az iPad baseband?

Közben az iPad baseband downgrade-jéről is kérdezték MuscleNerd-et Twitteren. Ezzel kapcsolatban csak annyi szivárgott ki, hogy ha lesz is rá megoldás, azt biztosan nem teszi közzé az iOS5 hivatalos megjelenése előtt.

MuscleNerd
@jntacid there’s a good reason to not release anything like [iPad baseband -szerk.] downgrade that before iOS5 (though sometimes I think I overthink it!)
2011.09.17. 9:03

Ez NEM jelenti azt, hogy az iOS5 megjelenése után lesz iPad baseband downgrade is, de ezt csak akkor fogjuk megtudni.

Mikor jön és miket támogat majd?

A frissített redsn0w támogatni fog bármilyen iOS eszközt 3.x-es rendszertől felfelé, és automatikusan tudni fogja azt is, hogy az adott készülék az adott rendszeren untethered vagy csak tethered módon jailbreakelhető. Amit jelenleg csak tethered módon lehet feltörni, az továbbra is csak tethered lesz, tehát ez nem lesz új jailbreak!

Megjelenése valamikor hétfőn várható, amikor egy pontosabb cikket is írunk majd róla, miután kipróbálhattuk.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

117 Comments

  1. Gratulálok a srácoknak 🙂 szuper fejlesztés!

  2. Bocsi, h offal kezdek, de fontos kérdés,leejtettem a telom és sajnos pont pofára esett.. 🙂 3gs, és pókhálos lett most a kijelző.. Mit lehet ilyenkor tenni, lehet hozzá veni külön csak üveget, mert az lcd panelnak semmi baja nem lett, tudom használni a telót, csak 1 kicsit nehéz látni a dolgokat. Ha lehet külön hozzá kapni, akkor mennibe kerül? És házilag szerelhető-e, mert eladásra menne és minél olcsobban szeretnék kijönni ebből..

  3. Hát én nagyon remélem, hogy jönni fog az a baseband downgrade.. Hiányzik a GPS-em 🙁

  4. mehet a mac app storeba

  5. @Put2: a home gomb miatt nehéz otthon cserélni, mert az rá van ragasztva. de cserélhető. esetleg hozd be a szervizünkbe.

  6. @Jadeye: Az a baj, h Külföldön vagyok..Így ezt nehéz lenne megoldanom 🙁 Mennyi ennek az üvegnek a reális ára? Mert akkor járok 1-2 kört itt.

  7. @Put2: nemtom, alkatrészként megrendelve, munkadíj nélkül értelemszerűen sokkal olcsóbb, de itthon a teljes procedúra talán 10-15.000 körül van, amiben ugye benne van a munkadíj is (főleg, hogy macerás a home gombot leszedni és visszatenni, így azért legalább 1 óra, ha szépen akarja megcsinálni az ember).

  8. @Put2: ránézésre jó.

  9. @Jadeye: Szerintem vesztenivalom nincs, ez nem 1 nagy összeg… 😀

  10. Ideje volt már egy nagyobb frissítésre/fejlesztésre, sokminden rejlik még ebben…
    Ui.: jól szarrá offoltátok a postot:D

  11. Na,az a funkcio jo ebben,hogy le tudnam menteni a 4.3.3 shsh-jat…mert amikor megvettem a feher i4-et,mar 4.3.5 volt kint,de ezen meg a 4.3.3,az Apple meg mar byilvan nem irta ala.
    De akkor jol ertelmezem,hogy ezzel megis lesz lehetosegem lementeni a 4.3.3 shsh-t?? 🙂

  12. @DrJuris: Amúgy az windows-os “iFate” nevű programmal is le lehet menteni az SHSH-t amit már nem ír alá az apple ha még a készülékeden van az adott firmware [:

  13. Bocsánat elírás történt nem iFate hanem iFaith 😀

    amúgy a cikket idézve:
    “A Fetch opcióval elvileg lehetőségünk lesz a jelenleg a készüléken található rendszerhez magáról a készülékről lementeni az SHSH-t akkor is, ha azt az Apple nem írja már alá (és a redsn0w ilyenkor egyúttal a Cydiába is feltölti azt) – erről majd bővebben a megjelenés után…”

  14. @balazs182089: Szia!!!
    Utánna olvastam kicsit az IFaithnek és azt írják csak akkor működik ha használva volt a készüléken a Limera1n.
    Ezt nem lehet kikerülni valahogy?
    Fontos lenne hogy le tudjam menteni a 4.3.3-at…

  15. Lehet tévedek de én úgy emlékszem a redsn0w Limera1n-t használ jailbreak-hez
    “exploiting with limera1n” kép (igaz ez a kép a 4.3.2 tethered jb-hez van de mást nem találtam rövid keresés alatt)
    DEV-TEAM BLOG

  16. @dakota69: a redsn0w a limera1n exploitját használja, ahogyan @balazs182089 írta.

    de a cikkben meg azt írtam, hogy lesz erről a funkcióról részletesebb ismertető, ha megjelenik az új redsn0w valamikor hétfőn. 😉

  17. @Jadeye: Köszönöm az infókat!!!
    Itt mindíg tanulok valami ujjat.
    Csak így tovább most jól pörög az oldal!!!

  18. Ha bár kérdeztem másik topikban is de nem jutottunk előrébb van itt 1 iphone4.
    És lezárolt az itunes , valamit a voice over is müködésben maradt és ha felteszem az ituesra hibát ad ki, viszont az adatok meg fontosak lennének valakinek valami ötlet hogyan lehet visszahozni ?

  19. Sziasztok! egy kérdésem lenne….JB terén iszonyatosan kezdő vagyok, szóval semmi tapasztalat…annyi lenne hogy ezzel a friss verzióval majd tudom JB-kelni a 3G-met 4.2.1-es OS-el? köszönöm, és elnézést ha nem idetartozik nem akartam ide trollkoni:) csak mostmár érdekel a téma:)

  20. Lehet hogy lesz megoldás a 4.2.1/ 06.15.baseband-re????
    Nekem is hiányzik a GPS-em:(

  21. @csakahard: azt eddig is tudtad a korábbi redsn0w-val is.

    @benoboy: ezt már számtalan alkalommal megválaszoltuk, a cikkben is külön van szó róla, olvasd el, ennyit tudni, nem többet.

  22. Nekem a Fetch opcio nem megy iPad 1 eseteben.
    4.2.1 van fent.
    Errort ir ki.

  23. hú, ipad BB-DG jó lenne… (így jobb áron menne el a 3gs-em..:D)

  24. Nos, a Fetch alatt nekem leáll a működése sajnos, pedig kellene a 4.3.3 .shsh-ja 🙁 rendszergazdaként futtattam win 7 64bit (Ultimate) alatt…remélem javítják…

  25. értem…tudnátok nekem linkelni szifonos linket ami leírja még a magamfajta kezdőnek is hogy mit kell tenni lépésről lépésre?!

    amugy innentől csak annyi a dolgom hogy a redsnowról leszedek egy 4.2.1-es 3G-s firmwaret és akkor menni fog?

  26. @CodeRed, @DrJuris: próbáljátok meg Win98 kompatibilitási módban. mindketten 64 bites windows alatt nézitek?

    @csakahard: rányomsz a jailbreak gombra, next, DFU-ba rakod, és kész. erre komolyan lépésről-lépésre való leírás kell? mert ha igen, akkor szerintem jobban jársz, ha nem jailbreakeled, mert csak problémát okozhat. 😉

  27. @Jadeye: Igen, 64 bites a win 7…megpróbálom és írok!

  28. @Jadeye: Na így már nem fagy ki, ki is írja, hogy SUCCESS, de sem a cydiában, sem a TinyU-ban nem jelenik meg a 4.3.3 shsh…

  29. értem…jolvan bocsánat hogy hülyeségeket kérdezek csak tényleg nagyon kezdő vagyok ezen a téren és nem tudtam h csak ennyi lenne a dolog…még 1x sorry
    köszönöm a segítséget:)

  30. @csakahard: semmi gond, mint látod, tényleg tökegyszerű, szóval tuti menni fog 😉

  31. @Jadeye: még egyszer megcsináltam, de semmi…nálatok mi a helyzet?

  32. @DrJuris: nálam nincs olyan eszköz, amihez ne lenne SHSH mentve, így nincs mivel kipróbálni. meg én amúgy is Mac-en nézem. nézd meg, 32bites windows esetén mit szól, hátha ismét a 64bit a probléma oka.

    (mondjuk iPhone 3G-re azt írta, hogy azon egyelőre nem megy, de ugye arra nem is szükséges, mert a 4.2.1 jailbreakelhető, és azt aláírja az Apple is, így értelmetlen is lenne)

  33. Enyem is off kicsit:

    Vadi uj iPhone 4 es nem megy rajta a net. Altalanos/halozat/mobil adatforgalom bevan kapcsolva,de bal felso sarokba, se 3G,E,G nem jelenik meg! 🙁
    Mi nem lehet meg beallitva?

  34. Az a bajom, hogy restoreolni akarnám az ipod4g-m és 4.3.3at akarom visszatenni TinyUmbrellával. De a TinyUmbrella azt írja, hogy:
    Cannot Start TSS Service,
    C:\Windows\…\hosts is not writable.
    A gépemen XP van és rendszergazda fiókom van. Bocs az offért.

  35. @Jadeye: En Xp alatt probaltam.

  36. @Jadeye: Sajna nem a 64bit…van itthon egy régebbi notesz, azon 32bites win7 van, de így sem csinál semmit…lehet ez csak mókusvakítás volt 🙂 bár becsülöm a próbálkozást…

  37. hali valaki tud valami olyan megoldást hogy dfu mode-ba tudjam rakni a gombok nyomása nélkül (nem müxik a lock gomb) előre is köszi.

  38. Erősítsetek meg, ez akkor működik iPad 2 esetén is, amin 4.3.3 van?

  39. @Ombika: a cikk alján láthatod: (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.) egyébként ennyi infóból kicsit nehéz. például milyen függő? függetlenített, vagy gyári független? gevey sim? ha gevey, a data roaming be van kapcsolva? ha nem, miért nem? melyik szolgáltató? és reset network settings volt már?

    @olcsa: a cikk alján láthatod: (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.) egyébként meg nem fér hozzá a hosts fájlodhoz az umbrella. futtasd azt is kifejezetten rendszergazdaként.

    @CodeRed, @DrJuris: akkor passz.

    @imot886: a DFU-nak az a lényege, hogy kikerüli az iOS-t, ezért kell hozzá hardveres gombokat nyomni. másképp nem lehet DFU-ba tenni.

    @vlxe: elvileg igen, de próbáld ki bátran. ha netán nem menne, a DFU-ból hardresettel (home+power 10mp-ig együtt, majd elengeded, és bekapcsolod) ki tudod ugrasztani.

  40. Na végre egy jó kis multifunkciós program, erre várt a jailbreak közösség nagyja! Köszönjük iPhone Dev Team!

  41. @balazs182089: iPad basebandes 3G-re változatlanul azt tudom mondani, hogy használj custom firmware-t, sokkal egyszerűbb, mert akkor nincs recovery loop sem.

  42. @Ombika:
    Nekem ezt a problémát anno megoldotta egy egyszerű restart.

  43. tudom hogy azt kell használni csak kipróbáltam hogy megy-e erre a fix recovery s gondoltam megosztom másokkal a tapasztalatomat, amúgy a jailbreakot se támogatja még…

  44. @olcsa:
    Lődd ki a skype-ot és utána menni fog a TSS.

  45. Egy kérdésem lenne nekem is. Tönkrement az iPhone4-esem Home gombja, bevittem a T-hez, kicserélték, kaptam egy újat. Ez eddig szép és jó, de 4.3.5 van rajta értelemszerűen és ehhez a készülékhez nincs SHSH mentve. Feltételezem az előzőből származót nem lehet felhasználni arra, hogy valahogy visszatérjek 4.3.2-re?

  46. @Jadeye: oké köszi a választ.

  47. @Jadeye:
    Én is így gondoltam – hiszen így logikus is – csak persze jó lett volna, ha mégis. No sebaj. Köszi a választ!

  48. Annyit akarok még kérdezni, remélem valaki megmondja, hogy iPad 2 tethered vagy Untethered módon törhető?

  49. @vlxe: az iPad 2 összesen a 4.3.3 esetén jailbreakelhető, jailbreakme.com segítségével, untethered módon. más verzió esetén nem lehet, mindegy, milyen verzió, sehogy másként. csak 4.3.3 esetén.

  50. hello!
    most jailbreakeltem a 4.3.5-ös itouch 4g-met, ezzel az új redsn0w-val, és amikor cydiáról feltettem az installous 4-et, akkor nem találtam kint a főmenüben, újra is telepítettem, de azután se volt sehol

  51. Sziasztok!!!
    Sikerült már valakinek lementeni 4.3.3 SHSH-t ezzel az ujj RedSnow-val?

  52. Hát még van amit javítani ezen a verzión, mert egyelőre elég gagyi. Egyfolytában kifagy. Aztán valahogy sikerült lementeni az SHSH-t és készítettem egy custom firmwaret de persze hogy az iTunes nem fogadta el, úgyhogy egyelőre mehet a szemétbe 🙂 Dolgoztak rajta de nem eleget…

  53. Sziasztok!
    A 4.3.5ös szoftver ezzel tethered módon jailbreakelhető? Ha igen, mit kell hozzá betallóznom?

  54. @zojacska: és DFU-ba tetted hozzá, ahogy le van írva? mert ha nem, akkor nem csoda, hogy az iTunes fütyült rá.

    @kriszpowa: de hát ez tisztán le van írva a cikkben: “Amit jelenleg csak tethered módon lehet feltörni, az továbbra is csak tethered lesz, tehát ez nem lesz új jailbreak!” az is le van írva a cikkben, hogy nem kell betallózni semmit. elolvastad végig a cikket?

  55. Úgy csináltam ahogyan le van írva, erre ő visszadobta hogy: “could not be restored because the firmware file was corrupt”

  56. na megoldottam a problémát, megvan az installous, és még1 kérdés, nekem tethered jailbreakelve van az itouchom, és ha kikapcsolom és újraindítom a készüléket, akkor elveszik a jailbreak, vagy olyankor mivan?

  57. @abcbalazs:
    Ne kapcsold ki. 🙂

    Egyébként meg a redsn0w Extras gombja alatt megtalálod a kérdésedre a választ. 🙂

  58. Ha bár kérdeztem de nem jutottunk előrébb van itt 1 iphone4.
    És lezárolt az itunes , valamit a voice over is müködésben maradt és ha felteszem az ituesra hibát ad ki, viszont az adatok meg fontosak lennének valakinek valami ötlet hogyan lehet visszahozni ?

  59. 1. Ha van FULL típusú blob-od, és azt összeöltöd a Stitch opcióval egy gyári IPSW-vel, akkor a végeredmény egy olyan fájl, amit az iTunes bármi gond nélkül elfogad egy későbbi restore során – nincs szükség pwned DFU-ra, vagy TinyUmbrellában a TSS server elindítására, sem a hosts fájlod módosítására.

    Megcsináltam a ipsw-t shift+restore és kicsomagolás után “firmware file was corrupt” kérlek segítsetek

  60. @virgoo: mégis mit értesz az alatt, hogy “lezárolt az iTunes”? pontosan milyen hibát ír? az iTunes-ban mi történik, ha az eszközt kiválasztva a Configure Universal Access gombra nyomsz? ugye nem gondolod, hogy enélkül bárki is tud majd válaszolni?

    @zojacska, @kornel77: próbáld újra. windows vagy osx? ha windows, akkor 32 vagy 64 bit, és melyik verzió?

  61. Számomra nem egészen világos, az új redsn0w-val lehet jailbreakelni a 4.3.5-ös verziót untethered módon vagy sem?!
    Lehet én vagyok a figyelmetlen, de nem igazán sikerült kivennem a cikkekből…

  62. sotrno, megtaláltam hozzászólások közt. sry.

  63. @Jadeye: Kedves Jadeye sorry ha hülyén írtam szóval a passcode el let ütve és piros alapon írja ki hogy csatlakoztasd az itunes-ra, közben be ragadva a voice over amit nem tudok kikapcsolni.
    Mikor rádug az itunersa ki írja hogy pass error and try again …
    Try again de semi és cak ugyan az a kisablak viszont az adatok meg nagyon kellenének belőle.

  64. Valaki nekem is segíthetne, ha lenne olyan kedves!
    Problémám a következő:
    Adott egy iphone 4 amin 4.2.1 volt. Megpróbáltam feltenni rá a 4.3.3-at, amit nagy nehezen DFU módban sikerült is, csak a végén kiírta a 1013-as hibaüzenetet, és azóta recovery loopban van.
    A baj csak az, hogy nem bírom innen kimozdítani. Pedig mindent próbáltam már, ahogy le van írva, de DFU módba sem akar átugrani…. megőrülök már tőle:D

  65. Sziasztok! Lenne egy kérdésem: amikor Fetcheltem a 4.3.3 SHSH Blobot akkor a végén a redsn0w hibával leállt, azonban létrejött egy fájl azt leellenőriztem a Verify gomb segítségével és ezt írta ki: http://imageshack.us/photo/my-images/846/gdfsgsd.png/

    Cydiába nézem de ott meg nem jelenik meg, hogy lenne 4.3.3-hoz SHSH Blobja.
    Valamit elrontottam?

  66. @virgoo: áhh, na így már más a leányzó fekvése.

    ebben az esetben próbálj meg backupot csinálni róla: jobbklikk az eszközre, és backup. ha ez nem sikerül, akkor még megnézheted, hogy mondjuk T-pot (vagy Mac-en a DiskAid) mit lát rajta. viszont a passcode miatt sajnos valószínű, hogy maximum csak a DCIM mappát.

    ha semmi mappát nem lát semmi, és a backup sem sikerült, akkor kénytelen vagy restore-olni.

    ha sikerült a backup, és utána azt visszaállítod a restore végén, az már nem fog passcode-ot kérni.

    a voice over-t magán a készüléken a passcode miatt nem fogod tudni addig kikapcsolni, ameddig be nem írod a passcode-ot. az iTunes-ban akkor nem jelenik meg a Cunfigure Universal Access gomb az Info fülön az iPhone-t kiválasztva?

    @emdee: de hát ez le van írva a cikkben fent. elolvastad? a custom fw használata is meg van említve benne.
    “Ha a restore-kor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

    @samu100: ha hibával leállt, jó lenne tudni, mi volt az a hiba! de valószínűleg nem töltötte fel utána automatikusan, ehhez használd a Submit opciót. amellett a Cydia főoldalán az SHSH listája csak pár nap után frissül, nem azonnal.

  67. @Jadeye:
    Teljesen nem vagyok noob… írtam, hogy próbálkoztam mindennel.
    Írva vagyon, hogy 4.3.x rendszernél a TinyUmbrella nem biztos, hogy ki tudja mozdítani Recovery-ből.
    Tehát leszedtem a Fix Recovery-it, bemásoltam mellé a Zlib1.dll-et, és a háttérben futó iTunes-al szépen elindítottam. Ahogy a fáma szól, próbálnám követni az ott kidobott parancsokat, de csak annyit ír, hogy “Waiting for device to enter DFU mode”.—> Ez a probléma, mert nem tudom DFU-ba rakni, hiába végzem el a metódust, ahogyan azt kell mindig Recovery-be ugrik. Itt meg vagyok lőve.

  68. @Jadeye: win xp 32 sp3, itunes10.3.1.55

  69. @emdee: olyan nincs, hogy nem lehet DFU-ba tenni. frissülhet egyébként a basebandje, mert mondjuk gyári független, vagy nem kell függetleníteni, mert a saját szolgáltatójával használod, vagy már eleve magasabb a baseband verziószáma, mint 01.59? ha ez a helyzet, akkor újabb restore kell: zárd be az iTunes-t, indítsd el az umbrellát, az advanced fülön pipáld be az enable baseband update opciót, start tss server, indítsd el az iTunes-t, restore gyári 4.3.3-mal, és hiba nélkül végig kellene mennie.

  70. @Jadeye:
    Független a telefon, szóval nem lényeges a baseband.

    DFU-ba rakás:

    1.kikapcsolod a telefont – eddig oké
    2.rádugod a számítógépre – ez is rendben, de nekem ilyenkor bejön az alma, ahogy próbálna bootolni, aztán meg a kábel, és az iTunes kép.
    3.lenyomom a power gombot, majd a home-ot is, és egészen addig nyomva tartom, amíg az elsötétült képen másodpercek múlva meg nem jelenik az alma, ekkor szoktam kb felengedni a power-t, és tovább nyomni a home-ot, aminek az eredménye sötét képernyő lenne – csakhogy nem lesz, hanem ugyanúgy visszatér az iTunes logo + kábel kombó.

  71. @emdee: ez így nem jó. csak akkor kapcsold ki, amikor már rá van dugva a gépre, és ne előtte. így nem csoda, hogy nem sikerül. dugd a gépre, kapcsold ki, majd kövesd power 2mp-ig, míg alma logó, aztán mellé nyomod a home-ot, együtt 10mp-ig, közben villan és elsötétedik a kép, ekkor elengeded a power-t, és a home-ot továbbra is lenyomva tartod még vagy 15-20mp-ig.

  72. @Jadeye:
    Az a probléma, hogy amikor rádugom a gépre automatán bekapcsol, és ugye beadja a már említett képet. Itt ha ki akarom kapcsolni, akkor nem jelenik meg a csúszka felül, csak szimplán elsötétül a kép, és ahogy elengedem a power gombot egyből feltűnik az alma logo… mintha nem lehetne kikapcsolni.

    Az előbb megpróbáltam a TinyUmbrella-s dolgot, ahogy leírtad, és egy darabig el is jutott a restore-ban, igaz olyan hosszú ideig végzi, hogy az hihetetlen, de aztán a végén 1604-es hibát dobott ki. Dejó….

  73. @emdee: akkor tartsd tovább lenyomva a home+power-t együtt, mert szerintem túl hamar engeded el.

  74. @emdee:

    Inkább úgy próbáld dfu módba tenni, hogy bekapcsolt állapotban dugd a gépre, és úgy kapcsold ki, hogy már a gépre van dugva. Onnantól a szokásos procedúra és láss csodát, dfu-ba is kerül 🙂

  75. @Jadeye:
    Ok, megértem, hogy nem tudsz még te sem segíteni, tudom, hogy jót akarsz! De ne nézz balféknek. Amióta van iphone, azóta nyúzom, szóval már párszor végeztem DFU-ba rakást….

  76. @emdee:

    Te írtad : ” Az a probléma, hogy amikor rádugom a gépre automatán bekapcsol…”

    Akkor vagy rosszul fogalmaztál, vagy rosszul csinálsz valamit, mert ha kikapcsolt állapotban dugod a gépre, akkor az be is fogja kapcsolni az iphone-t…
    Ezért írtam, hogy bekapcsolt állapotban csatlakoztasd a géphez, és csak utána kapcsoljad ki.
    Szóval, ha elírtad és nem az a gond, amire gondolni lehet az írásodból, akkor nem tudom mi lehet a gond.

  77. @Littlebacsi:
    Jelenleg Recovery-ben van a telefon. Próbáltam felrakni rá a 4.3.3-at, de a végén iTunes kidobott egy hibaüzenetet, és azóta a telefon Recovery-ben ragadt.

    Neked, amikor ilyen állapotban rádugod a gépre a telefont, és megpróbálod kikapcsolni, akkor megjelenik felül a csúszka?

  78. @emdee: senki nem néz balféknek. de két dolog lehetséges. vagy rosszul nyomod, vagy szoftveresen nem oké valami. olyan ugyanis nincs, hogy nem lehet DFU-ba tenni, csak ha nem jó valamelyik gomb, aminek azért egyik pillanatról a másikra elég kevés az esélye. esetleg próbáld meg másik gépen, de legalábbis egy újraindítás után. mindenképp mennie kell.

  79. @emdee:

    Velem olyan eset történt, hogy nem tudtam bekapcsolni a telefont, mert csak villogott a kijelzője, aztán alma logo aztán mintha két fehér csík is felvillant volna és ezt játszotta, mintha egy végtelen ciklusba került volna. Akkor a gépre dugva hagytam power és home gombot nyomtam nem kevés ideig, akkor abbahagyta ezt a ” játékot “.
    Ezután sn0wbreeze elindít, majd ireb és azzal sikerült dfu-ba tenni.
    Csak azért írtam le, hátha bejön ez nálad is, minden esetre nálam csak ez a megoldás működött.

  80. Jadeye!

    Sikerült visszatenni iphone 4-et 4.3.1 tinyumbrellával.
    Nagyon köszi a segítséget!!!

  81. @Littlebacsi:
    Ezzel a megoldással működött! Köszönöm szépen, de csak 4.2.1-re állt vissza.

    Jadeye:

    Egészen pontosan mit tudok kezdeni akkor, ha:
    Gyári független iphone 4-emen 4.2.1 van, 02.10.04 baseband, és iTunes 10.4.1.10 van a gépemen (win). Szeretném felrakni a 4.3.3-at, lehetőleg a recovery loop-ba kerülés nélkül.
    Azért kérdezem, mert két gépen is megpróbáltam, TinyUmbrellával és host “javítással” plusz DNS cache ürítéssel, mégis mindig kidobja a 3194-es hibát, és az istenért sem akar települni.

  82. @emdee: @Jadeye:
    én is egy csomót szívtam ezzel,azt hittem bedöglött a teló, tinyumbrellában is próbálkoztam hogy vegye ki a recovery módból, és nekem se engedte dfu-ba rakni, 2 órát elcsesztem vele,próbáltam win 7-en és mac-en is,végül összejött, úgy ahogy littlebacsi írta…nagyon felidegesített!
    pedig 1.1.4 óta megy a jailbreak:D

  83. @emdee: én azért nyomtam a restore-t mert a home gombom meghülyült,vagy nem reagált, vagy egy nyomásra behozta a multitaskingot..
    viszont ha kilőttem multitaskingból a mail-t akkor minden ok volt,felettébb érdekes a történet. neked nem volt ilyen? és lehet emiatt volt gáz dfu-val? nem tudom:S

  84. @shaneee89:
    Istennek hála hardveresen nem volt még gondom, de ennél az esetnél a DFU mód nem úgy jött be, ahogy szokott, még villanás sem volt. Viszont egyik alkalommal elkezdett fehéren világítani az egész képernyő:D
    Most a 4.2.1 megy szépen, de mindenképpen kellene újabb FW, mert vannak olyan dolgok, amik már a magasabb verziószámokat támogatják.
    Amúgy meg ha kijön az 5 végre, akkor meg az is lehet, hogy még jailbreakelni sem szeretnék majd, hiszen az eddig látottak alapján szinte minden benne lesz, amit eddig a JB nélkül élők nélkülöztek!

  85. @Jadeye: nem sajna mert az itunesban sem jelenik meg az iphone sajna nem jutt el odáig akkormarad a restore azért köszi

  86. @Jadeye: T-Mobil fuggo,semmi JB sima gyari. elotte 3GS-en tokeletesen ment….. Reset nem oldja meg,mar probaltam mindent..

  87. @emdee: ahogy én csinálnám, az az lenne, hogy a hosts kipucolása és egy reboot után:

    – TinyUmbrella elindít, lementett 4.3.3-mas SHSH mellett az Advanced fülön az Update iPhone 4 baseband opciót bepipálva Start TSS Server;
    – iTunes elindítása után betallózni neki a gyári 4.3.3-mat restore-ral;

    aminek végig kellene mennie hibaüzenet nélkül. eközben semmi más ne fusson az umbrellán és az iTunes-on kívül, minden mást zárj be, főleg a vírusirtót/tűzfalat.

    ha így sem hajlandó menni, akkor custom 4.3.3 pwned DFU-ban.

    @Ombika: ebben az esetben nézd meg, hogy másik készülékben megy-e a mobilnet. ha ott sem, akkor a szolgáltatót kéne megkeresni, mert akkor valószínűleg náluk lesz a hiba.

  88. Sziasztok 1 kis segítségre lenne szükségem van 1 3gs-em amin ipad-bb van de sokszor megbolondul a teló újra akarom telepíteni de nembirom sehogy letöltöttem custom firmware-t dfu-módba tettem de nemengedi.

  89. @knorbi86: na jó, de mégis mi az, hogy nem engedi? mi a hibaüzenet? azt meg megnézheted a fenti cikkben is linkelt írásunkban, olvasd csak vissza: “Ha a restore-kor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

  90. lehet hogy megvan a baj rossz custom firmwaret tötem le tudnál javasolni 1-et

  91. @knorbi86: már nem divat az, hogy valaki gyárt fw-t másoknak, és azt feltölti, mert te is tudsz csinálni magadnak, még windowson is, sn0wbreeze-zel. sokkal egyszerűbb, mint belefutni abba, hogy valami mégsem jó.

  92. @Jadeye: nembirok a snowbreeze-vel letöltöttem a gyári 4.3.3 de az írja hogy ( not a waild ipsw)

  93. köszi ez már jó! hogyan tudom aktiválni a telefont ha nincs olyan simem ami kell hozzá?

  94. mik a hátrányai a tethered jailbreaknek az untethereddel szemben?

  95. @emdee:

    Örülök, hogy megoldódott a probléma 🙂

  96. @Ombika:
    nekem se ment először a mobilnet,közvetlen miután hazahoztam a telót,
    fel hívtam a t-mobile-t és ott még be kellett állítani vmit:S

  97. @Jadeye:
    Szia. Ezzel az új redsnow-val törtem egy 3GS régi boot-os készüléket és láss csodát, amit én is láttam, 4.3.5. Untethered lett!!!! Na ehhez mit szólsz? 😀

  98. @lalika76: hát de oldboot 3GS esetén eddig is untethered kellett legyen, korábbi redsn0w esetén is, épp a régi iboot miatt.

  99. Üdv! Tudtok már valamit erről a verzióról? Az az igazság, hogy én még nagyon új vagyok és az ájfonom is az. Próbáltam használni az új redsn0wt, de nem telepítette a cydiát. Tegnap nézelődtem, de nem találtam semmi használhatót. Mivel tényleg kezdő vagyok, elsőre természetesen elrontottam a 4.2.1 es verziót. Egy barátom helyre hozta, de iTunes frissítette 4.3.5 -re. Kétségbe voltam esve, hogy még nincs hozzá cydia, de találtam működő képes megoldást. Régebbi redsn0w -val sikerült jailbreakelni a cuccot. Egy külföldi oldalon találtam leírást, akit érdel szóljon. Nem írom ide, mert nem reklámozni akarok, hanem segíteni, akinek esetleg szükséges.
    Üdv: Verona

  100. Sziasztok,
    Újra raktam iPhone 4 4.3.5 custom firmware-el a telomat, shsh-ja mentve volt, tss szerver elinditva, 1013mas hibát kidobta, de az új redsnow se, a fixrecovery sem, és az ireb-sem veszi ki onnan:SS mit tudok csinálni?

  101. http://iclarified.com/entry/index.php?enid=16252

    csekély angol tudás kell csak hozzá és ne ezt a redsn0w -t használd. itt le van írva minden. remélem nem leszek büntetve. nem reklámoztam, hanem segítettem. REMÉLEM! 🙂

  102. @kriszpowa: ezt neked írtam, bocsi hogy nem a válaszra kattintottam 🙂

  103. köszi, már sikerült, kiszedtem a hst fileből minden gs.apple hivatkozást, tiny umberllaban is amit kilehetett, és újra raktam az eredeti szoftot, most él a telo:)

  104. Uj redsnow JB 4.3.5 szofteru iphone 4-en es a Cydia ikonra kattinva egybol kilep?! Erre tud vki megoldast? MErt igy appsync-et se tudom feltenni?! 🙁

  105. @Jadeye:

    Ertem ,tehat Just Boot-al kell es akkor menni fog siman?! Koszonom

  106. Úgy látom ipad 2 re ez nem támogatott.
    4.3.3 van rajta. Hogy tudom megszerezni az SHSH-t?

  107. @szebi: attól, hogy jailbreakelni nem tudja, az SHSH-t még le kell tudja menteni, mert az teljesen más.

  108. Sziasztok!

    iOS 5.0
    iPhone 3GS
    szeretném jailbreakelni. Mi kell hozzá? Mert felraktam az iOS 5.0-t egyből indítottam a redsn0w-t, de nem lesz jó. Végig megy elvileg minden, limerain, bootol aztán villan, a második bootolás után azt írja: unrecognized build.
    Mi lehet a gond?

  109. ios 5.0.1 van az ipad2 3G-s készülékemen. visszamegy rá a 4.3.3, mert van shsh-m. viszont ugye a baeband ellenőrzésekor hibát dob, szóval ezután csak visszaállítási (dugd itunesre) üzemmódban indul el. Ilyenkor mit lehetne vele tenni? mert elvileg a tinyumbrellaban talalhato exit recovery nem segített, egyből megint így indult el. Valakinek van valami ötlet? esetleg ezzel a redsnow-val meg lehet próbálni? ez az első ios készülékem, így ezt még nem használtam

  110. @vtechun: az exit recovery azért nem segít, mert a basebandet ellenőrzi az iOS betöltéskor, ami viszont nem egyezik meg a 4.3.3-ban találhatóval, hiszen ugye frissebb: http://szifon.com/2010/11/28/ios-4-2-1-es-a-recovery-loop/

    viszont a jelenlegiek alapján egyelőre nem lehet visszatenni a baseband miatt a 4.3.3-mat az iPad 2-re, ha már frissült a basebandje, hiszen összesen csak a jailbreakme tudná jailbreakelni, de ahhoz meg az kell, hogy fusson rajta a rendszer, és elérd a Safarit.

  111. Üdv!
    Régebbi változatban pipálni kellett a multitasking-ot, ez már automatikus?
    jofpet
    iPhone 3g


Add a Comment