fbpx Skip to content

Szeptember 7-én mutatják be az új iPhone-t?

Egy japán oldal szerint az Apple szeptember 7-én tartja a szokásos őszi zenei iPod bemutatóját. A dátum következhet az eddigi rendezvények idejéből: ezek 2008. szeptember 9-én, 2009. szeptember 9-én és 2010. szeptember 1-én voltak. Állítólag „megbízható forrásból” értesült a szeptemberi 7-i dátumról, nem következtetés az egész. Azt nem lehet tudni, hogy ezen az alkalmon bemutatják-e az új iPhone-t, vagy erre csak a hónap második felében, esetleg október elején kerülne sor.

Persze a hivatalos bejelentésig semmi sem biztos, de addig is lehet találgatni.

Csak iCloud-os iPhone is jön?

Jó ideje tartja magát az a találgatás, hogy az Apple nem egy, hanem két iPhone-t fog ősszel bemutatni. Egyik a szokásos csúcskategóriás modell, míg a másik egy gyengébb hardverrel ellátott, néptömegeknek szánt készülék lesz.

Legújabb pletyka szerint ez a második telefon teljesen az iCloud-ra fog épülni. Alapjában véve iPhone 4 lesz, de nem tartalmaz komoly tárolókapacitást (-15 % költségben) és alumínium hátlapja lesz. Ára valahol 400 dollár körül alakul, de kétéves hűségnyilatkozat esetén ingyen elvihető.

Az egész koncepcióval egy probléma van: az iCloud sokkal inkább tárolási és szinkronizálási megoldás, mint streamelési… Ti mit gondoltok?

iPhone 5 unboxing videó

Még be sem jelentették az új iPhone-t, de valaki már készített egy unboxing videót.

Mivel a klippet Zagg, az Invisible Shield gyártója tette fel, akár komolyan is lehetne venni, azonban a videót elnézve több kérdés is felmerül:

  1. Miért nem kapcsolja be a készüléket? Abból sok minden kiderülne.
  2. Nincs rajta vaku.
  3. A videón látszik a fazon arca. Biztonsági szempontból jobban tette volna ha ez kimarad, így utána lehet menni.

Ezen az oldalon több kép is látható, alakból ítélve 3GS vagy iPod touch lesz a készülék. Fail.

LockGestures: számtalan mozdulat a záróképernyőn

A záróképernyőn alapból nem lehet sokat csinálni, egy húzással fel lehet oldani. A LockGestures nevű Cydiás tweakkel azonban megnyílik előttünk a lehetőségek tárháza. Számtalan multitouch mozdulatot lehet végezni: elindítani egy alkalmazást, módosítani a képernyő fényerejét, megállítani a zenét, gyorshívást indítani, újraindítást kezdeményezni, stb. Működéséből ad ízelítőt a lenti videó.

Úgy gondolom hasznos kis program, 1 dollárért érhető el a BigBoss repóból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. iPhone5 mi? Egy kínai hátlappal? 😀
    Semmi felirat nincsen rajta! Mekkorakacsa. 🙂

  2. 🙂 Vicces

  3. @Mad6: Nekem meg a 3GS ugrik be róla 😀

  4. Sziasztok!

    Szeretnék egy kis segítséget kérni! Hogy lehetne kideríteni, hogy melyik szolgáltatónál lett vásárolva az iphone? Unokahúgomnak rendeltem egyet és nincs infó, hogy honnan való és szeretné függetleníteni! Előre is köszönöm!!!

  5. Az alacsonyabb árkategóriás és gyengépp iPhone szerintem baromság. Ott vannak a régebbi modellek, ha az ember olcsóbb, de gyengébb iPhone-t akar venni. Az új készüléknek csillagászati ára lesz, az “olcsóbb” még mindig baromi drága lesz és ahhoz képest még korlátozott is lesz? Nem igazán értem miért csinálna ilyet az Apple.

    Az új iPhone 5 unboxingot én is kacsának érzem, fura az a félmosoly ami a srác arcán van a videó végén. Bár lehet csak azért mosolyog, mert van nála egy iPhone 5 😀

  6. @vbazsi2: Írj nekem priviben ha érdekel a dolog és megbeszéljük a részleteket.

  7. @tomzol: Lehet, hogy kicsit satu vagyok, de azt hogy is kell!?

  8. Sziasztok!
    Cydiaban találtam a whirlpool nevű programot. Torrent filet küldene át transmission kliensnek. Telepités után a beállitások között kellene megtalálni a szerver beállitásokat. Ismerősöm iphone4-én bekerül, öcsém ipad2-jén szintén, de nekem nem. Feltelepül hiba nélkül, szafariba beépül, de a beállitások közé nem kerül be. Ipad 64gb 3g 4.3.3. Mi lehet a baj?

  9. @vbazsi2: Írj a mutyi at freemail dot hu címemre.

  10. Üdv.
    Tudom, hogy nem ide tartozik, de vagy egy nagy problémám az iphone 4-l.
    Amióta meg van egy 4.1 volt rajta. Ebben a verzióban van egy nagy hiba.
    Rosszul kezeli a hangszórót (a felsőt). Telefonálás közben nem szól.
    Hiba biztos hogy szoftveres mert kb. 1,5 hónapja is ugyan ez történt.
    Egy trükk akkor segített, de most nem. Péntek délelőtt frissíttem 4.3.5-re és ezóta rendesen műdödik, bár igaz csak a 112-t tudom hívni, de megy.
    A kérésem az lenne, hogy szükségem lenne egy pontos, és korrekt downgrade leírásra. Többet próbáltam már de egyik sem sikerült.
    Most a 4.3.5-ről szeretnék 4.3.3-ra visszatérni mert nem független a telefon és nincs meg hozzá az eredeti kártya amelyel aktiválni tudom. És a jailbrake is jól jönne. Az shsh természetesen megvan az összes frimwarehez a 4.1 után.

    Köszönöm Roland

  11. @roland04: Telefon bedug. Tinyumbrella indít. Start TSS Server. iTunesban shift restore 4.3.3-ra. (Baseband nem downgradelhető, nem fogod tudni szoftveresen függetleníteni.)

  12. @ra1ndr0p: Így próbáltam 1013-s hiba.
    Windows 7 alatt csinálom. Gevey sim-t használok. BB nem fontos.
    Más ötlet?

  13. Fasza, ez a szar továbbra sem megy.
    A hiba ua.
    Drága IOS……..


Add a Comment