fbpx Skip to content

Az utóbbi 2 napban attól zengett az online sajtó, hogy a Telenor korlátozza az iPhone tulajokat. Több száz embernek egyik pillanatról a másikra kezdtek el nem működni az egyes hálózati funkciók, sőt voltak olyanok is, akik egyáltalán nem tudtak telefonálni, vagy térerejük sem volt. Flották, cégtulajdonosok tömegével kérdezgettek minket emailben, kérdezgették a Telenort, az Apple termékeket árusító boltokat, hogy ugyan mi a helyzet. A Telenor 2 nap alatt válaszra sem méltatta a felháborodott ügyfeleit, a telefonos ügyintézőik pedig ugyancsak nem voltak a helyzet magaslatán, és néha még egymásnak ellentmondó információkat is közöltek. Volt akinek azt mondták, hogy ez csak egy hálózati hiba, volt akinek azt mondták, hogy lopott a telefonja, és ezért le van tiltva, noha azt hivatalos forrásból szerezte be. Egyszóval semmi kézzelfogható információt nem tudtak meg az ügyfelek. Több iPhone-t árusító bolt is felkeresett minket, hogy sorra viszik vissza hozzájuk a telefont az emberek, és ők ezzel nem tudnak mit tenni.

A második nap végére a Telenor Facebook oldalán képesek voltak összesen csak egy hozzászólásban válaszolni a szifon.com cikke kapcsán feltett kérdésre, és a válasz az volt, hogy a nemzetközileg letiltott, lopott telefonokat lőtték le, és hogy az így járt ügyfelek menjenek vissza abba az üzletbe, ahonnan a telefonjukat vásárolták. Ez persze nem volt megoldás, és nem hittük el, hogy a Telenor komolyan gondolja ezt, így utánajártunk a dolognak.

Először is kezdjük a jó hírrel. A mai nap folyamán, kora délutánra az összes korábban kitiltott készüléket a Telenor visszaengedte a hálózatába. Ha neked probléma volt a készülékeddel, és továbbra sem csatlakozik vagy nem működik megfelelően, kapcsold ki, majd pár perc múlva kapcsold vissza a készülékedet.

A dolog technikai hátteréről annyit sikerült megtudnunk, hogy nagyon sok duplikált IMEI szám volt a hálózatban, emiatt ezek az IMEI számok kitiltásra kerültek. Arra nem derült fény, hogy a kitiltott készülékek miért iPhone-ok voltak többségében. Természetesen ezeket az IMEI számokat meg fogják vizsgálni. Mi azt javasoljuk, hogy akinek problémája volt az elmúlt napokban, az készítse elő a készülék számláját, blokkot, bármit, amivel -ha a Telenor a közeljövőben bármikor kérné- akkor hitelt érdemlően tudja bizonyítani a készülék legális származását.

A Telenor hivatalos közleményt azóta se adott ki, és tudomásunk szerint például az iStyle több készüléket is kénytelen volt kicserélni, gyakorlatilag teljesen feleslegesen. Kíváncsian várjuk az Apple reakcióját.

Olvasd el a hozzászólásokat is

80 Comments

  1. Hm…

  2. Működik, éljen!

  3. Welcome to Hungary!

  4. Vicc, hadd ne kelljen mar a telenornak bizonygatni, hogy az enyem a telefon… Ahelyett, hogy lehetne naluk is kapni…

  5. Magyarország én így szeretlek!

  6. A cikk jó, a Telenor szar! 🙂

  7. Érdekes magyarázatot adtak. Hogyan lehet egy IMEI szám duplikált?

  8. @jimny: Hát iPhone 4-nél fogalmam sincs. Viszont anno a 4.6-os bootloaderrel rendelkező készülékeknek az imei számát meg lehetett változtatni Ziphone-nal, aztán gondolom olyan új imei számot adtak meg amilyet már egy szifon használt.

  9. csak azt tudnám hogy ilyenkor miért kell Magyarország-ozni mikor arról az ország nem tehet hogy fos a cég (a többi problémáról amiről tehet, arról most tekintsünk el, mert nem erről szól a cikk)

  10. Nem vágom, akkor mi van a nemzetközi tiltólistával, és több százan használnának MO-n iPhone 4 IMEI -vel hackelt iPhone 2G-t? Szerintem ha az Apple tudomására jut a dolog, akkor tuti pert indít a szolgáltató ellen, következésképpen a Telenor megszűnik létezni az éterben… xD

  11. Eddig adtam 10% esély annak, hogy lesz a közeljövőben iPhone a Telenornál, most azt gondolom ezzel elintézték, hogy soha se legyen náluk. Grat

  12. a telenor jo, a cikk szar, es a tmobile is szar! meg az apple is szar!

  13. “Kíváncsian várjuk az Apple reakcióját.”
    Ez volt a hét mondata. Biztosan érdekli az Apple-t, hogy egy kis országban (melynek fővárosa Bukarest vagy mi), letiltottak 100db iPhone-t.
    Elképzelem, ahogy Steve Jobs odaböki a feleségének:
    Asszny csomagolj, utazunk! Megnézzük mi van ott Magyarországon ezzel a Telenorral!
    Aztán írok egy e-mailt a szifon.com-nak, és elmondom a frankót!
    🙂

  14. Biztos tudni fog az Apple a dologról, és abban is biztos vagyok hogy “megkérdezik” a Telenort, hogy ugyan még is mi történik…

  15. @spagyi:
    Biztos… És meg is kötbérezik a Telenort. A pénzt amit kapnak pedig szétosztja az Apple a károsultak között. 🙂

  16. @scarface: egy újabb troll a láthatáron! 😐

  17. @mada:
    Nem aaaaaaz. 🙂 Csak a Telenornál dolgozik. 🙂 Ezt úgy hívják céghűség. 😀

  18. @taky1974: gondolj arra, hogy mondjuk az iStyle is potyára cserélt ki egy csomó készüléket, amit bizony kommunikálniuk kell az Apple felé. így már érted, miért lesz érdekes az Apple reakciója? 😉

  19. hahahahahaha <—– ilyen viccesek vagytok, MINDANNYIAN!!!
    Szidjátok a telenort mert biztos titeket nagy iPhone-osokat szívatnak…
    Röhejesek vagytok….
    Remélem ezek után addig szopatnak titeket amíg váltanotok kell SOK pénz kifizetésével!!!

  20. Igen Igen ! És a telenor sem magyar cég hanem valami fostalicska külföldi diktálja a dolgokat Itthon !

  21. @Jadeye:
    Kb. Akkor sem fogja érdekelni. Ő eladta, valaki megvette. Ennyi.

  22. @PepeSk8: Szánalmas vagy, csak sajnálni tudlak, “IQ betyár!!!”

  23. @PepeSk8:
    Igen, mi iPhone-osok jobbak vagyunk mindenben Nálatok. Elég csak arra gondolni, hohy iPhone-t használunk. Jaaaaa és gyári függetlent. Érted öcsi? 🙂

  24. asszem el is adom a 3gs-m, nekem nem kell itt a para, hogy holvan hálózat, hol nem, csak azért mert iphone-m van :S

  25. @taky1974: na de érted, ezek teljes mértékben működő telefonok, csak a szolgáltató cseszett el valamit, tehát gyakorlatilag olyan, mintha csak úgy puszta szívjóságból kicseréltek volna egyébként hibátlan készülékeket, ez pedig veszteségként fog jelentkezni az Apple felé. értesülni amúgy biztosan értesült már róla az Apple, persze ismerve a legújabb negyedéves eredményüket, nem rokkannak bele ebbe a költségbe, de hogy innentől elvágta magát a Telenor náluk, az tuti. de hát franc tudja.

    mindenesetre PR-ból most sikeresen levizsgázott a Telenor, és ez azért eléggé sajnálatos. de hát meglátjuk mi lesz.

    én már egy hivatalos közleménynek is örülnék, amiben végre ők maguk írják le, hogy szerintük valójában mi történt. mondjuk ez szerintem “mókás” lesz.

  26. @PepeSk8: Egyszerűen csak irigy vagy. Az android tulajokkal szemben az “iPhone-osok” egy nagy dologban különböznek. Minket nem érdekel, hogy régi 3G vagy új 4-es. Az iPhone az iPhone. Lehet, hogy kicsit túlhype-olt dolog, de sehol máshol nem tapasztaltam ilyen (úgymond) összetartást. Minden más telefonnál megvan viszont a rivalizálás. “Nekem galaxy 2-m van, neked csak régi….bibi”. De persze ezt csak lehet én érzem így, ez az én egyéni véleményem.

    @petrusxx: Igen, lehet hogy pont ezt szerette volna elérni a Telenor. Valszeg néhány embernél el is fogják érni…..

    @Jadeye: Szerintem ezt az ügyet szépen besöprik a szőnyeg alá….maximum olyat nyilatkoznak, hogy voltak kisebb fennakadások a hálózatfejlesztés során.

  27. @Jadeye:
    A Telenor mélyrepülésén ez az akció mit sem változtat.
    Az Apple felé (ha egyáltalán foglalkozik ezzel) meg az anyavállalat kimagyarázza, amit az Apple elfogad.

  28. @taky1974: “A Telenor mélyrepülésén ez az akció mit sem változtat”
    hát lehet, de szerintem azért tett rá még jó pár lapáttal. mindenesetre elég szomorú, hogy már idáig jutott a dolog. :/

  29. @Jadeye: Nagyon jó lett ez a cikk és köszönjük a portálnak, hogy komolyan vették a panaszokat és foglalkoztak vele! Jól esik azért, hogy nem egyből azt gondolták, mint néhány más oldalon, hogy “biztos buherált tutigsm-es a kis hülye telója azt itt okoskodik, hogy letiltották!” Tényleg köszi!

  30. @Jadeye:

    Ja, a szolgálató cseszte el, hogy a sok lopott iPhone-on élő iPhone-ok IMEI számát használták, mi? Eszed van hozzá 🙂

    “A dolog technikai hátteréről annyit sikerült megtudnunk, hogy nagyon sok duplikált IMEI szám volt a hálózatban, emiatt ezek az IMEI számok kitiltásra kerültek.”

  31. A feloldással pedig azt érte el a közösség, hogy pár száz lopott iPhone biztosan van a Telenor hálózatán. Hiszen duplikált IMEI, eredeti készülékeken nem lehet. Márpedig ha két iPhone azonos IMEI számmal van feljelentkezve a hálózatra, akkor abból az egyik lopott. Remélem nem zavarja azokat, akiknek ellopták a telefonját, hogy továbbra is használja a tolvaj vagy a tolvajtól vásárló. Remélem a most visszaengedett, eredeti telefonnal rendelkező tulajdonosok készülékét sosem lopják el.

    Arról nem beszélve, hogy az Apple hibája, ha a szarján át lehet írni az IMEI számot.

  32. @readya: ad.1: ezt az információt kaptuk a telenoros kontakttól, persze könnyen lehet, hogy cégen belül is kavarják a dolgokat. mindezt nem lehet tudni mindaddig, amíg a telenor végre közzé nem tesz egy hivatalos állásfoglalást. mondjuk még egy hivatalos állásfoglalás sem jelenti azt, hogy valóban az történt, amit abban leírnak. mindenesetre mi ezt az infót kaptuk, ha tetszik, ha nem. magyarázkodni meg szerintem nekik kell, nem nekem. vagy nem is értem, mire gondolsz.

    ad.2: az iPhone-on legjobb tudásunk szerint NEM lehet IMEI-t módosítani, és ez így van már a 4.6-os bootloaderrel ellátott iPhone 2G-k 1.1.4-es frissítése óta, azelőtt ZiPhone megcsinálta, de azóta, pláne 3G és afelett NEM lehetséges az IMEI csere…

  33. @VTomi87: attól hogy te ezt egyszer így láttad, nem feltétlen igaz hogy minden Android OS-es júzer buzizza a másikat hogy neki nem a legújabb van. amit írtál sgs2(szentem erre gondoltál) az egy felső kategóriás drága telefon, s az ára miatt valszeg sok sznob is vesz magának, azoknál meg legyen bármiről is szó ők úgy is szaroznak mindent… 😀 ha én is így vonnék le következtetést akkor SZERINTEM meg az a jellemző hogy rengeteg apple cucc tulaja egy elvakult magát felsőbb rendűnek tartó sznob :D:D nézzünk csak meg egy ebben a topicban lévő hozzászólást: “gen, mi iPhone-osok jobbak vagyunk mindenben Nálatok. Elég csak arra gondolni, hohy iPhone-t használunk.” WTF?? :D:D mármár szégyenlem hogy én is ide tartozom :D:D ez az IMEI duplikálciós szöveg… most vagy valami kamut lenyomtak gyorsan, vagy tényleg egy hatalmas biztonsági rés van a iOSen. mind1 akinek nincs lehetősége más szolgálatóra az tényleg gondolkozhat hogy inkább lecseréli e egy mindig biztosan működő telefonra az iPhoneját 🙁

  34. @Jadeye: Egy laikus kérdés:
    Más márkájú mobilra (amin még lehetséges az ilyesmi) nem lehet iPhone-os IMEI-t feltenni?

  35. @Szpisti: ha az adott készüléket meg tudod buherálni ilyen szinten, akkor abba gyakorlatilag bármilyen valós IMEI-t be tudsz írni elvileg. ugyanakkor ha jól emlékszem még régről, a hálózat összeveti az IMEI-t más azonosítókkal is, így elvileg ki tudja szúrni, hogy típusidegen IMEI van egy készüléken, tehát mondjuk akkor iPhone-os van egy más típusú készüléken. de ennek utána kellene néznem pontosan, így amit az előbb írtam, az nem biztos, hogy így van!

    mindenesetre ez elképzelhető egyébként, de akkor sem értem viszont, hogy miért nem jegyezték fel az összes ilyen kérdéses készülék esetén a bennük használt SIM-eket, és akkor egyszerűen csak fel kéne hívni az ügyfelet, hogy helló, mi a helyzet… na de meglátjuk, mit írnak, ha végre közzétesznek erről valami hivatalos közleményt.

  36. @petrusxx:
    Ha már voltál szíves idézni, akkor hallottál már olyanról, hogy irónia?
    Nézz utána, és ennek tükrében olvasd végig a hozzászólásomat. WTF Srác. 🙂

  37. vmi kárpótlás?
    vagy örüljön mindenki, h tud telefonálni…..?

  38. @kutitomi: ezt majd akkor fogjuk megtudni, ha lesz végre hivatalos közlemény. addig sajnos felesleges találgatni. :/

  39. @petrusxx: Szerintem rettento szanalmas es egyben szomoru, hogy a Apple hasznalokat itthon sznobnak tartjak. Mindez abbol adodik, hogy az itteni fizetesekhez kepest meglehetosen draga igy egybol messzemeno kovetkezteteseket vonnak le a hasznalojarol, sztereotipiakat alakitanak ki azok akik nem tudjak megfizetni, vagy irigyek. Nyilvan van par ember aki azert veszi, hogy gizduljon vele, de ez sajnos kelet-europai jelenseg. Munkambol kifolyolag sokat talalkozom kulfoldiekkel es dolgoztam az UAaban is. Teljesen termeszetes jelenseg az Apple, normalis fiatalok, oltonyos uzletemberek a felhaszalok, akik szimplan azert valasztjak az Apple-t, mert jo es megbizhato. Nekem is teljesen hetkoznapi dolog, hogy macet hasznalunk itthon mindenbol (a munkam miatt is). Azt gondolom, hogy aki altalanosit, hogy az iPhone hasznalok sznobok, az sajat beszukult gondolkodasarol es arrol tesz tanubizonysagot, hogy a sarki boltnal meg nem jutott messzebb…

  40. @iphoneka: Egy sztereotípia kialakulásához a témában érintettek nagyban hozzá szoktak járulni…
    Ha ez nem lenne így, itthon is olyan lenne mint az említett országokban…

  41. @Bandita41: Szánalmas te vagy, gondolkozz!
    @taky1974: milyen ti iPhone-sok?? NEKEM IS AZ VAN GYÖKEREK, SZERINTETEK MIÉÉÉRT OLVASOOOOOM????@VTomi87: MILYEN TITEKET? ÉRTEED TE IS H NEKEM IS AZ VAN?

    Röhejesek vagytok xDDDDD

  42. @iphoneka: @iphoneka: ez egy válasz volt, pont ezért írtam így (“ha én is így vonnék le következtetést akkor SZERINTEM meg”) mert én nagyrészt ilyen felvágós gyökerekhez volt szerencsém, de most 1-2 negatív példából nem fogok következtetést levonni. meg amúgy is én is de tartozom az 3gs-m mel 😀 meg ha most lennék gépvásárlás előtt tuti a 11 es air lenne a befutó, nem azért mert apple, nem azért mert ezzel már érezhetem magma valakinek és tartozhatok valahova hanem mert annyira kicsi és gyönyörűűű^^ (meg ha nincs valami program rá fel lehet mellé tenni egy win-t is =) de a teló már biztos hogy megy, nem akarom hogy hol egy ipodom vagy hol egy telefonom van…

    @taky1974 : túl sok hasonló vérkomolyan vett tartalmú hszt láttam már ahhoz hogy komolyan vegyem, sajnálom nem esett le. 🙂 WTF lányka 😛

  43. @Godlike: Ez igaz, akkor abban lehet a hiba, hogy az érintettek abban a körben mozognak javarészt, ahol menő vele gizdulni, mert én nem nagyon tapasztaltam sznoboskodást az ismerettségi körömben. Egyszer-egyszer utcán láttam talán nagyképűsködő fazonokat az iPhone-nal, de az a fent említett anyagi helyzettel és beszűkült gondolkodással tettem egyenlővé.

  44. @Jadeye: Én lehet, hogy hülye vagyok, de azt nem értem, hogy ha pl. én buher IMEI-s telefont vettem (példa), akkor hogyan tudtam beregisztrálni az apple oldalon? Ilyenkor gondolom kiírja, ha már be van regisztrálva egyszer…

  45. @PepeSk8:
    Ezt a társaságot …….

  46. Ezek a hozzászólások számomra a vicc kategóriáját merítik ki első gen óta használom az iPhone-t gyárilag független lehet hogy sznob vagyok de képtelen lennék átállni androidra mellesleg Samsung galaxy s II 170.000 Ft 16 GB iPhone 4 600€ ha 300ft al számolom akkor is 10.000 Ft a különbség akkor miért is vagyok sznob hogy apple termeket használok?

  47. @kutitomi: kárpotlás nem nagyon lesz mert asszem valami egy év alatt az év 98%-ra biztosítanak hálózatot, csak ezt nem olvasod el amikor aláírod mert ott sincs mert senkit nem érdekel….
    de ilyenkor meg majd megmutatják h ottvan hogy a blablabla 16paragrafusa meg van emlitve amiben benn van ez a 97-98-99%-os kapcsolat.

  48. Nekem csak annyi bibim van még, hogy a kijelző bal felső sarkában az áll, hogy H pnanon a H telenor HU helyett, ez normális? Vagy mit tegyek?

  49. @Jadeye: de hogyan cserélhet az istyle iphone-t, ha hivatalosan nem árulhatja? akinek magyarországon kártyafüggetlen iphone-ja van, az többnyire szürkeimportból származik, én úgy gondolom. de tegye fel a kezét, aki kifizette a vámot vagy az áfát érte és nem “0perces használt”-ként vette a “hivatalosan” független iphone-ját!

  50. @onderon: ad.1: már miért ne árulhatna az iStyle készüléket? mindhárom APR árulhat itthon legálisan kártyafüggetlen iPhone-t. felhívtam Handrást, és ezt direkt megkérdeztem. nem tudom, honnan jött ez a hülyeség, hogy ne árulhatnának, bár a hwsw-n ment az észosztás ezerrel a kommentek között, lehet onnan terjedt el…

    ad.2: miért ne cserélhetnék ki, ha egyszer hivatalosan is ők az Apple kirendelt szervizpontjai? az Apple-nek meg csak az számít, hogy a sorozatszám alapján érvényes legyen a garancia.

  51. @onderon: kimész pl. Franciországba és annyi készüléket veszel vám-mentesen amennyit akarsz, ott meg helyben kifizeted az áfa-t is, nem kéne olyat írni amihez nem biztos, hogy értesz… a mi céges készülékeink mind külföldről vannak és NEM szürke import…

  52. amikor meg bejön majd a hipernet mindeki szopkodni fogja a telenort, hogy legyen olyan gyors nete… fejlesztések folynak nem értem miért kell rinyálni.. mindenhol vannak technikai problémák…

  53. @davadka: nem a hibák és a technikai problémák a gond, hanem az, hogy a kommunikációjuk az eset kapcsán nulla: az ügyfélszolgálat össze-vissza beszél, egymásnak ellentmondó információkat ad, az ügyfél kénytelen hibátlan készüléket visszacseréltetni, stb, miközben hivatalos közlemény azóta sincs. nem a hibákkal van gond, mert azok bárhol vannak, ahol emberek dolgoznak, hanem ezzel, hogy nem adnak hivatalos tájékoztatást azóta sem. és nem ez az első ilyen eset sajnos…

  54. Állítólag az lett gyanús a műszakis komáknak, hogy a néhány góré telójai is le lett tiltva! 😀 Ekkor gondolták, hogy nem biztos, hogy minden tiltott teló lopott… Most van kb. 2 hete midenkinek, aki érintett volt, hogy tisztázza az eredetet, mert azután újra indul a tiltás. Nem hivatalos (belső) infóból.

  55. @inti19: továbbra sem értem, erről miért nem tudnak közleményt kiadni… vagy most egyenként hívogatják fel az így járt ügyfeleket? kíváncsi vagyok, akkor mit fognak tenni, ha mindenki, vagy nagyon sokan igazolni tudják, hogy legális a forrásuk.

  56. “A Telenor azt állítja, a készülékek egyedi azonosító kódja, IMEI száma nemzetközi tiltólistán szerepel, és emiatt kapcsolták le azokat a hálózatról más, nem Apple-készülékkel együtt. Azt tanácsolták, a bajba jutott telefonok tulajdonosai keressék fel az értékesítőt, ahol a készüléket vették, mert valószínűleg bizonytalan forrásból származik a cucc.”
    Kedves Értékesítő! Papíron bizonyítani ugyan nem tudom, mert nem erősítik meg írásban a szolgáltatónál, de a Telenor azt állítja, hogy feketelistás a telefonom. Most ugyan tökéletesen működik, de állítólag 2 hét múlva ki lesz kapcsolva, amiről hivatalos közleményt szintén nem adtak ki, de fórumokon ezt olvastam. Visszaadod a pénzt?
    :))))))))))))))))))))))))))))))
    Ez komoly?

  57. @Jadeye @Draft valóban nem értek hozzá, mint laikus gondolom így. gondolom nem véletlenül van amerikában is kizárólagos forgalmazó telefontársaság. ha apple akárná, hogy más üzletek is árulják, megengedné nekik. ezért furcsa nekem. de még1x mondom, nem értek hozzá. viszont ettől még hozzászólhatok remélem, aztán kijavítotok!

  58. @onderon: Ez a hivatalos forgalmazó téma szerintem nagyon kényes. A Media Markt vagy a Saturn annak számít? Mert elvileg nem, ha követjük az itteni észjárást. Ha csak az iStyleban és az XMS-ben lehet hivatalosan iPhone-t venni Magyarországon (mert nincs Apple Store), akkor más viszonteladóknak miért engedik a hatóságok? Akkor miért árulhatja a nagyker a tutigsm-eknek és miért nem foglalják le már ott hivatalosan mielőtt kikerülne a vásárlóhoz? Ezt nem értem… Valaki tudja a választ?

  59. @Iphoneka pontosan, fura az egész.

  60. @onderon: Itt a válasz a hwsw cikkben (ami egyébként rengeteg valótlanságot állít sajnos és félrevezeti ezáltal az embereket) “Az uniós jog lehetőséget ad ugyanis a kereskedelmi javak szabad áramlásának az EU-s tagországokon belül, azaz elvileg semmilyen jogi akadálya nincs annak, hogy egy külföldön szolgáltatófüggetlenként árult telefont magyarországi kereskedő importáljon és forgalmazzon.” Az enyém is ilyen.

  61. h t t p : / /www.hwsw.hu/hirek/47161/telenor-apple-iphone-imei-tiltolista-tiltas.html

  62. @kekesiz: ez semmiben nem különbözik a korábbi cikküktől:
    – továbbra sincs hivatalos közlemény a telenor részéről;
    – továbbra sem ad választ arra, hogy miért nincs hivatalos közlemény;
    – jóformán mintha a telenor marketingesei írták volna, csak azt látni belőle, hogy jóformán a telenor az áldozat;
    – nem ad választ arra sem, hogyan lehetséges mégis, hogy a telenor által emlegetett majd cáfolt, majd újból előszedett nemzetközi tiltólistát sem másik magyar, sem a velünk közvetlenül határos külföldi országban nem frissített egyetlen más szolgáltató sem, noha eltelt már bő egy hét;
    – a “szürkeimport” által érintett készülékeket nem lehet értelmezni, hiszen EU-n belül a másik tagállamban kifizetted, amit kell, és nem ad választ arra, hogy ki és miért tiltotta volna le őket, hiszen nem lopottak;
    – a T-mobile-os felvetés eléggé hülyeség, mert ha a T letilt valamit, az utána a saját hálózatán sem működik, ahol meg ezek mind működnek, és a T (és tudtommal a Vodafone is) többször is megerősítette, hogy az így tiltott készülékek sem náluk, sem a nemzetközi tiltólistán nem szerepelnek;
    “a Telenor gyakorlata jogszerű, feltéve, hogy a szolgáltató megfelelő tájékoztatást nyújt ügyfeleinek a tiltás okáról”: csakhogy hivatalos tájékoztatás azóta sincs, persze biztos lehet erre találni valami passzust az ÁSZF apróbetűi közé eldugva.

    a türelmi időről: ha megnézed, erre mi is tettünk utalást, sőt, azt is említettük, hogy “amennyiben a telenor ezeket a közeljövőben kérné”. 😉

    ergo én nem látok a cikkükben semmi olyat, ami itt ne szerepelne. ja de: ők valamiért darabra pontosan tudják, hogy 207 készülékről van szó, és hogy 2 hét türelmi idő van, stb, mindezt úgy, hogy hivatalos közlemény továbbra sincs, de persze mindenki piszok jól értesült, csak pont maga az érintett hallgat mélységesen… 😉

  63. @iphoneka: tehát azt állítod 100%ig biztosan, hogyha én fogom magam, és kereskedőként kimegyek angliába, megpakolok egy teherautót apple termékekkel, mindennel, dugig, akkor itthon a kutya nem fog hozzámszólni és simán átengednek a határon, mert had mozogjon szabadon az az áru?

  64. @onderon: nem ez a lényeg, hanem az, hogy amit legálisan veszel kint, de mondjuk itthonra már esetleg nem megfelelően hozod be, azt nem tilthatja le csak úgy senki: az Apple azért nem, mert legálisan megvetted, a szolgáltató szintúgy nem, mert ahhoz rendőrségi feljelentés kell, és tételes lista az IMEI-számokról, a NAV meg azért nem, mert ugye nem is tud róla…

  65. @onderon: ÉN? Nem én, nem látod, hogy idézőjel van ott? 🙂 Idézet a HWSW cikkjéből, menj fel a weblapjukra. Amúgy meg nem kimész és megpakolod a kocsit… hanem nagyker vagy és papíron megrendeled, behozatod kintről… a tutigsm-től kezdve a mediamarkt-ig majdnem mindenki ugyanonnan szerzi be Magyarországon… ezért f..ság a kereskedőt a szidni. Ha bárki hibázott az a nagyker. Ott kéne ellenőrizgetni, honnan a cucc. De szerintem a Telenornál sántít a történet… nem is kicsit.

  66. @Jadeye: értem.@iphoneka: nem tudtam, hogy van apple nagyker 🙂

  67. @Jadeye: nem értem, miért lovagolsz folyton ezen a hivatalos közlemény dolgon. Miért nem kérdezed meg te a Telenort, hogy mi a szitu? Nem olyan bonyolult megtalálni a telenor.hu-n ezt az oldalt: http://www.telenor.hu/rolunk/

  68. @onderon: van, tőlem 5 percre van…

  69. @vicomte: látom, nem érted a hivatalos közlemény lényegét és fontosságát. úgyhogy mindegy is.

    amúgy szerinted nem kérdeztük meg már őket többször? persze hülyézz le, az valóban egyszerűbb… (és én csak azt a tényt közöltem, hogy hivatalos közlemény azóta sincs. ez meg tény, ha tetszik neked, ha nem.)

  70. @Jadeye: értem
    @iphoneka: igazából sosem tudtam hogyan működik az apple kiskereskedelme olyan országokban, ahol nincsen hivatalos apple store. az embernek kicsit féllegális érzése van, amikor belép ezekbe a boltokba. nekem legalábbis. biztos alaptalanul, de magyarországon vagyunk 🙂

  71. @onderon: buta telefon nem frissítette az oldalt én meg azt hittem nem ment el a tegnapi válaszom 🙂 mindegy, reggel van még 🙂

  72. @draft: valóban, az apcom gondolom. teljesen kiment a fejemből. és náluk lehet iphone-t kapni? mert ha igen, akkor oké hogy van MM/Saturnban, iStyleban, “tutigsm”-ben stb. Ha nem lehet kapni, akkor továbbra is neccesnek érzem a dolgot.

  73. @Jadeye: miért lenne hivatalos közlemény? Egy 2-300 usert érintő probléma miatt, egy országosan 3,5 millió előfizetővel rendelkező szolgáltatónál? Ez még akkor sem életszerű, ha a média felkapja a témát – elmondják az újságíró megkeresésére az álláspontjukat, aztán jónapot.
    Ha ti is megkérdeztétek őket, bizonyára kaptatok hivatalos választ, annál többet egy közleményben sem árulnának el.

  74. @vicomte: lehet ha vmelyik VV legénynek v. leánynak nem menne a telója akkor egyből címoldalon lett volna…

  75. @onderon: magadat égeted… apple nagyker… ki állított ilyet? szerintem érdeklődj utána mielőtt idejössz okoskodni.

  76. @iphoneka: olvass, az arcodból meg vegyél vissza.

  77. heeelp me…. Iphone 3as usa beszerzes gyarilag fuggetlen, telenoros kartyaval nincsen halozat felirat…a szolgaltato elhajtott a busba tanacstalanok segitokeszseguk kimerul a nemtudom-ba…nincs fekete listan vissza lett ellenorizve a nagy vallalat alltal. Ez a telefonom van elofizetessel de nem tudom hasznalni nemreg 1 hete jottem haza kulfoldrol es ezt talaltam…ma csinaltak 1 uj sim kartyat hozza 1 pillanatra feljelentkezett majd ahogy elhagytam a telenor ugyfel kozpontot…meghalt semmi terero…

    van ra megoldas vagy hajitsam el ????
    ja a masik hazai szolgaltatokkal mukodik rendesen, illetve geyeb kulfoldiekkel is.. ha valaki tudna segiteni megkoszonnem

    A.

  78. @attilazulu: menj vissza hozzájuk, és addig verd az asztalt, míg meg nem oldják. nehogy már a te hibád legyen, pláne, hogyha megnézték, és nem tiltólistás, és megy a másik szolgáltatókkal, csak náluk nem, akkor bizony náluk van a gond, amit nekik kell megoldani. neked kvázi mindegy, hogy hogyan, de oldják meg. ha nem jutsz előre, akkor sajnos nincs más, mint a fogyasztóvédelem. 🙁


Add a Comment