fbpx Skip to content

Szombat óta tesztelgetjük az új rendszert, amiben Steve adott és egyben el is vett. Az iOS 5 Béta 2 akkumulátor ügyileg ugyan ott tart mint elődje, véleményem szerint nem merül jobban, viszont egyáltalán nem ajánlom a jelenlegi jb megoldást, mert azzal bizony igen. Az új rendszerben az iCloud backup-ból való vissza másolást javították.

Új Notification:

Nekem személy szerint nem tetszik, de ha nem foglalkozunk vele, akkor visszaál kicsire és olyan lesz mint a béta 1-ben. Ez arra utal, hogy az utolsó üzenetet ki szeretnék így emelni. Viszont ez így ebben a formában ronda.

Új ikont kapott az iCloud is.

Szép, bővebben az Appleblogon róla.

Legfontosabb új feature a Wifi Sync.

Használatához az iTunesban engedélyezni kell a telefon menüpont alatt ezt a funkciót. Ezután már közös Wifi-n látja a készüléket és szinkronizálni is képesek vagyunk vele. Sajnos, mint az várható volt nem a leggyorsabb az adatátvitel, nem árt ha mindkét eszköz N-es wifi-n van. Ettől függetlenül remekül működik. Érdemes még megemlíteni, hogy a Keynote-on az eszközök mindvégig 3G-s hálózaton voltak, szóval elképzelhető, hogy a közeljövőben wifire sem lesz szükségünk.

Természetesen vannak még apróságok, hogy a FaceTime jelenleg nem működik csak email címmel, illetve az iMessage csak béta 2-es rendszerre küldi el az üzenetet, de azokra külön-külön nem térnék ki. Végeredményben a Béta 2 nem egy rossz rendszer, de már várom a 3-mat. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

41 Comments

  1. Melyik jailbreakre gondolsz?

  2. Redsn0w, de mivel egy fajtát használ az összes megoldás ezért egyiket sem ajánlom. 🙂

  3. Csak nálam nem jelenik meg az UISettings vagy másnál sem megy? (3GS, Sn0wbreez)

  4. Nálam se jelenik meg. A settingsbe se jelennek meg a cydiás appok. (i4 redsnow)

  5. iTunesban hol kell engedélyezni a wifi syncet? (windows) Nálam gyalázatosan lassú az iTunes működése.

  6. Jó kis rendszer ez, csak kellene hozzá kompatibilis teló is 😛
    Végre felnőtt annyira az OS/Steve, hogy normális funkciókat tettek bele. Nagyon jó a wifis sync!

  7. Üdv mindenki!
    Na én is felraktam a beta 2-t és még a JB is megvolt, minden f@sza, csak a Safari nem működik (FC-zik), és a cydiának fehér az ikonja és az ős FC-zik. Egy reboot megoldaná vagy restore kell?

  8. crayo: boot tetherd

  9. sziasztok !!! egy dolgot nemértek.. azt hogy fel tettem még a múlt Hónapba az IOS 5-t a Iphone 3Gs-re és nem tudom mi lett vele,egyszerüen nem megy.. és vissza álliutanisem tudom 4.3.3-ra vagy a IOS 5 beta 2re :/
    uygszintén szinkronizálnisem tudom a WIFI-n keresztül…
    és most nem tudom mit csináljak..
    meg iCloud-ba sem tudok beregelni… ( azzalsem tudom mivan )
    egyszerüen nem tudom magas nekem… 🙁 ( elösször van iPhone-om )
    valaki tudnak segiteni?

  10. H2CO3: Szerintem nem kell hozzá telefon.. Csak megkéne az Apple Programozoinak tanulni normálisan optimalizálni.. Ennyi pénzük van, simám megengedhetnék magunknak az erre valo plussz időt, ami az optimalizáláshoz kéne.. Szerintem még a 3g is röhögve képes lenne futtatni.. Csakhát akkor ki venné meg az ujjat??? Senki.. Mocskos dolog ez a pénzhajhászás.. Szerinem a 3Gs sorsa az lesz, h viszi az 5öst, de folyamatosan lassulni fog és rákényszerülsz a váltásra, vagy megmaradsz 1 régi rendszernél, amit nemsokára támogatás hiányában megunsz.. pl nem megy rajta az uj játék stb…Max válogatsz abbol a 200e programból ami még fut rajta 🙂 🙂

  11. @Crazy: Megpróbáltam de nem kellett hozzá a redsnow, simán bebootolt magától. Gondolom azért, mert olyan mintha nem is jailbreakeltem volna. Ezért nem működik a cydia sem..

  12. ..viszont: mivel Kiru_l módszerével csináltam a “regisztrálást”, ahhoz kellett ugyebár a T-Pot meg plist fájl átírás. Ehhez meg a JB..
    Akkor most fel van törve a telefonom vagy nem??

  13. egy dolgot nemértek.. azt hogy fel tettem még a múlt Hónapba az IOS 5-t a Iphone 3Gs-re és nem tudom mi lett vele,egyszerüen nem megy.. és vissza álliutanisem tudom 4.3.3-ra vagy a IOS 5 beta 2re :/
    uygszintén szinkronizálnisem tudom a WIFI-n keresztül…
    és most nem tudom mit csináljak..
    meg iCloud-ba sem tudok beregelni… ( azzalsem tudom mivan )
    egyszerüen nem tudom magas nekem… ( elösször van iPhone-om )
    valaki tudnak segiteni?

  14. @crayo: ez még mindig semi-tethered jailbreak, tehát ha nem a boot tethered opcióval indítod, akkor betölt ugyan, de jailbreak nélkül. ezért nem megy a cydia sem pl. de ezt már leírtuk párszor.

  15. és hogyna kel Boot-lni? 😀 ( faszom én hülye vagyok ehez… bocsi… de ez van most jüttem haza amelóbol és nem tudom.,. :/
    valaki jobban letudá nekem írni ( kicsit alacsony szinten ) ( hülye vagyok ehez most ) :/
    elejétől végig…
    iTunes 10.5 meg van
    meg rajta van az iPhone 3Gs-en az Ios 5… csak nem tudok semmitsem kezdeni mert nem jóó,se vissza állutani nem tudom.

  16. @Mayer Tamás: Ne haragudj, de biztos, hogy jó ötlet volt neked felrakni az iOS 5-t?

  17. nem tudom. csak kiváncsiságbol akartam fel tenni ( mert megtetszett )
    és sehogysem tudom vissza tenni az iOS 4.3.3-at vagy iOS 5 beta 2-t
    ( beregelni nem tudok…. ( iCloud,iTunes-store ” appstore-be/a ) :/ 🙁
    szal most ezekszerinbt igy elbasztama telomat? ( dobhatom el? :'(
    nem akrom mert szeretem és nincs szivem venni másikat.

  18. @Jadeye: Tehát ha géphezdugom, majd kikapcsolom, csak le kell futtatni a redsnow-t, úgy hogy cydia elől pipa ki, tethered boot elé be, akkor lesz cydiám és működik minden?

  19. hát…. még ezt nem probáltam ki…

  20. @crayo: igen.

    @Mayer Tamás: tedd DFU-ba, és utána fel kell mennie a 4.3.3-nak. viszont mivel 3GS-ről van szó, ott a baseband miatt lehetnek problémák, így ott lehet, hogy custom 4.3.3 kell neki. ha nem boldogulnál vele ezek alapján, írj nekünk egy mailt (kapcsolat blokk, bal felső sarok), és egyeztetünk veled egy időpontot, amikor meg tudjuk csinálni neked.

  21. köszi… ..de mijen progit szedjek le ehez?

  22. @Mayer Tamás: mit milyen progit? a DFU-hoz nem kell progi. a gyári 4.3.3-mas IPSW kell neked, és iTunes. custom fw készítéséhez meg Pwnagetool vagy windowsra Sn0wbreeze. vagy nem értem, mire gondolsz. de szerintem akkor már egyszerűbb lenne, ha egyeztetnél velünk, és megcsinálnánk.

  23. Mayer Tamás, ebből levél lesz…

  24. jolvan… 🙁 bocsi… csak nemigen értek hozzáá.
    Sn0wbreeze-ezt leszedtem… meg az Ios 5 beta 2-t is. és után mit kel csinálni?

  25. @Mayer Tamás: ne érts félre, de ha ennyiből nem érted, akkor felesleges lenne leírnom, mert valahol úgyis elakadnál. inkább írj egy mailt. “tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés”, de legalábbis mindenképp gyorsabb.

  26. nah eljutottam a restorig… DFU-t és eddig müködik a dolog

  27. @Mayer Tamás: Én totál azt hittem az IOS 5 béta első verziója a hónap elején jött ki:-) neked meg olvasom már múlt hónap óta fent van:-)

  28. jah igen… múlt hónap óta… de nem tudok vele mit kezdeni 🙁 se nem tudom vissza állitani
    se beregelni hogy tudjak letöltögetni cuccokat az appstore-bol… :/

  29. @Jadeye: Köszönöm szépen. Most már működik. 🙂

  30. Na, újabb promlémám akadt: boot loop… 🙂
    Amúgy cydiából szedtem le cuccokat, amikhez (sztem) kell respring, de csak azt írta, hogy return to cydia. Gondoltam hogy nem úszom meg, de azt is gondoltam, hogy akkor letöltök mindent, aztán kikapcs, redsnow és tethered boot. Aztán leszedtem az AttachmentSaver-t, ez meg kért egy reboot device-t. Mondom jó, rákattintok… azt azóta csak almalogó.
    Gondolom a bebootoláshoz kelleni fog a redsnow, de ott meg ki kell kapcsolni. Csak hogyan..?
    Vagy toljam neki a redsnowt és ne törődjek vele?
    Vagy toljam neki a redsnowt és pipáljam be az enter DFU-t?

  31. ..és aztán újra redsnow csak most már a tethered boot?

  32. @Crayo: Nem kompatibilis az új rendszerrel egy csomó tweak.

  33. Akkor most restore?
    Amúgy meg azt nem tudom h akkor hogy telepítsek tweakeket?

  34. Háh, sikerült bebootoltatni 🙂
    Viszont az AttachmentSaver nem működik 🙁 😀
    ..de a többi úgy néz ki igen 🙂

  35. 2 napig volt beta 2 rajta minden kiraly csak nekem szivta az akait kemenyen + terero ingadozas meg a wifit ledobalta vissza raktam a 4.3.3 de a terero problema meg a wifit is ledobja meg mindig fent all. Lehet valami beragadt az ios 5-bol vagy a vapor case miatt van? Help leci.

  36. @sylk855: Szerintem a vapor a ludas.

    Más: amikor szinkronizálni akarok az iTunes-szal, akkor kiírja hogy ez az iPhone már szinkronizálva van egy iTunes könyvtárral és ha szinkronizálni akarok le fogja törölni az iPhone-ról a dolgokat. Kérdés: mégis mit szeretne letörölni? Mondjuk eddig egy-két app van csak fenn, de nem b@ssza el a JB-t? Mármint hogy pl iFile vagy Installous vagy music center.. ilyeneket is le akar törölni?
    Vagy engedjem neki?

  37. jaja levettem a vapor a ludas meggora gáz hogy 24 ezres tok és leveszi a térerőd gondolom hozzáér a fém váz és az cseszteti az antennát…

  38. Hol lehet egészen pontosan engedélyezni a wifi syncet?

  39. itunesbe kell elöbb bepipálni

  40. Hogyan lehet letölteni cuccokat az Appstore-böl?
    nem tudom hogyan kel beregelni ( vagyis párszor már probáltam és bankártyákkal is prbáltam és sehogyansem volt jóó :/

  41. Sziasztok bocsi, hogy ide írok, de fontos lenne!
    Vodafonos I4-em van (4.3.3 ios). Munkahelyemen az egyik kollégámnak is vodás i4-e van ugyan azzal a sw-vel és mobil nettel. Mindkét telefonon bekapcsolva a 3g. Nekem nem tölti be a safarin az oldalakat, a kollégámnak simán és elég gyorsan. A térerő mindkét telefonon ugyan az.(3-as) Arra gyanakszom, hogy nekem az antennával lehet valami gond. Szerintetek vigyem vissza a vodához, vagy mi a picsát csináljak, mert már idegesít, ha bekapcsolva van a 3g sokszor nem vagyok elérhető. Nem szívesen adom le szervízbe, mert nem tudnak helyette iphonet adni, de ha muszály akkor nincs mit tennem. Még annyi, hogy a plázában, ahol ezerrel jön a 3g ott persze semmi gond, ezért egy kicsit nehéz lesz ezeket elhitetni a vodával. De tényleg bosszant a dolog, szerintetek mit csináljak, vagy mit tennétek a helyemben, valakinek volt már hasonló problémája?


Add a Comment