fbpx Skip to content

Az Apple hivatalos közleménye szerint az idei WWDC keynote-ján a fent említett újdonságok bejelentése várható Steve megjelenése mellett. Így ízelítőt kaphatunk az iOS jövőjéről és az iOS 5-ben várható újdonságokról, esetleg a tervezett megjelenés időpontjáról is. Emellett természetesen lesz szó a Mac OS X Lion-ról is, ami a Snow Leopard utódja lesz. Amiről eddig nem voltak viszont pontosabb információk, inkább csak pletykák, az az iCloud. Ennen pontosabb részleteiről most sincs még információ, a sajtóközlemény is szűkszavúan csak felhő alapú szolgáltatásként említi, de nem ad több információt.

CUPERTINO, California—May 31, 2011—Apple® CEO Steve Jobs and a team of Apple executives will kick off the company’s annual Worldwide Developers Conference (WWDC) with a keynote address on Monday, June 6 at 10:00 a.m. At the keynote, Apple will unveil its next generation software – Lion, the eighth major release of Mac OS® X; iOS 5, the next version of Apple’s advanced mobile operating system which powers the iPad®, iPhone® and iPod touch®; and iCloud®, Apple’s upcoming cloud services offering.

A közlemény teljes szövegét itt olvashatod el (angolul): Apple to Unveil Next Generation Software at Keynote Address on Monday, June 6

Érdemes visszagondolni, hogy karácsony táján még mik merültek fel így a 2011-es évre, hogy meglépi az Apple, és megnézni, mik valósultak meg ténylegesen is ezekből a találgatásokból: Mi várható az Apple-től 2011-ben?

Ti mit gondoltok? Mikortól lesz elérhető az iOS 5? Melyik készülékeket nem fogja már támogatni esetleg? Vagy lesz mindegyikre, amin 4.3.3 is elfut? És az OS X Lion? Aztán mit takarhat az iCloud pontosan: iTunes a felhőben, zenéinkkel, filmjeinkkel, amiket a Store-ból vettünk? És legvégül: lesz-e “one more thing”, és ha igen, lesz-e új iPhone bejelentés?

***

Korábban már megírtuk, hogy arra gondoltunk, szerveznénk egy nyitott szifontalálkozót az eseményre. Az idei eventre június 6-án kerül sor, és magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik. A szifontalálkozó 17:00-tól indulna, és 21:00-ig tartana. Jelenleg az egész szervezés alatt van, a helyszínre már vannak ötleteink, de még függ attól, hogy mennyien jönnétek el – a múlt évben több mint 50-en voltatok. A Keynote előtt és utána szabad program lenne, illetve rátok bíznánk, hogy mi legyen a találkozó alatt.

A szifontalálkozóra kétféleképpen lehet jelentkezni. Akik Facebookon fent vannak, itt tudnak az eventre feliratkozni, akik pedig nincsenek, azok emailben küldjenek egy nevet, plusz hogy hány főt hoznának magukkal. Ha van ötletetek mi legyen a találkozón, írjátok meg hozzászólásban.

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Ha nem lesz 3GS-re, akkor nagyon mérges leszek.

  2. lesz majd… gondolom ilyen 5.2-ig, utána meg már csak 4-től felfele :/

  3. nem lesz ios 5: ipod 3g 2g
    iphone 3g 2g

  4. @iPodman: ezekre már 4.3 sincs, 2G-re már 4.0 sem. a kérdés az volt, hogy a jelenlegi 4.3.3-mat futtatók közül lesz-e mindre, vagy mondjuk már a 3GS, első generációs iPad, iPod Touch 3G is kiesik ebből.

  5. Engem az érdekelne, hogy lesz-e megint apple.com-os live stream(ami megint kivételez majd az apple készülékekkel, azt elő a telót és nézem 😀 )

  6. @Jadeye: már többször volt róla szó, hogy a 3gs 4.3.3ig enged telepíteni. én még pénzt is tennék rá,hogy az ios 5 csak i4 en és i5ön lesz futtatható..
    amugy i5 öt mikor mutatják be? csak mert azért nem vettem 4et, hogy majd ősszel ugy is jön az 5:/

  7. Szerintem semmi más nem lesz, mint amit beharangoztak. Az Apple pár éve már nem tud igazán meglepetést okozni, jó előre tudni lehet minden lépését. Így szerintem leghamarabb ősszel jelentik be az iPhone 4S-t (esélyes, hogy nem iPhone 5 lesz a neve). Szerintem. 🙂

  8. Szvsz nem tudnak akkorát újítani, hogy aki most tervezi az iPhone vásárlást, annak megérné várni az 5-re (vagy 4S-re). Főleg, ha csak ősszel jön Magyarországra, jó esetben. Nyilván aki szereti, ha mindig a legújabb device van a kezében akkor oké, de ez a “kapacitás növelés” szerintem nem foglal magába annyi újdonságot, amitől be lehetne ájulni. 3GS után a 4, azért mérföldköves előrelépés volt. Az iOS 5 meg engem személy szerint nem hoz lázba, a jelenlegi 4.1-el is meg vagyok elégedve, számomra elég szolgáltatást nyújt.

  9. Szerintem is esélyes, hogy nem játszák el, azt amit a 3G-vel, hogy 4-es van rá, de “kaki”… (persze a 3.1.3 mellett, meg szinte egyik progit sem engedi felrakni az AppStore-ból).
    Úgyhogy 3GS, Touch 3G kiesik a kosárból. Az iPAD nem, mivel ott egy A4-es proci teljesít szolgálatot (bár csak 256MB ram kíséretében).
    Az iCloud érdekes lehet, talán egy MobileMe tovább fejlesztés, komolyabb tárhellyel, iTunes szinkronizációval. Bár ezeknek meg az a problémája, hogy jelenleg több ember félti az adatát, mint ahányan a felhőben tárolnák (és kérdéses az ára?!).
    Ezek után a tippem, hogy:
    OS X Lion – júliusban (inkább végén)
    iOS5 – agusztus végén demóként (iPhone 4S/5 meg ősszel)…

    De ne legyen igazam, legyen nektek hamar iPhone 4S/5… 😀

  10. Milyen vicces lenne már és reklámszövegnek is teljesen jó, hogy “iOS5 only for iPhone 5” akik meg mostanában vettek iPhone 4-et pisloghatnak 🙂 Na jó ez csak poén volt, ilyet még az Apple sem csinálna. Még egy-két évig (talán) nem lesz elavult az iPhone 4 😛

  11. @motooo: ez nagyon kellett ide. én meg utáltam a nokia 6120c-t. kicbandelplz.

  12. Szerintem az iOS5 már július második hetében béta ként elérhető lesz, talán még 3gs-re is, majd három hétre rá megjelenik rendesen s ha a 3gs-t kizárja akkor azt azért teszi hogy váltsál telefont.
    A lion majd július végén.
    A felhő érdekes lehet, de én az iPod új generációját várom (remélem minimum 2.0 megapixeles autofókuszos kamerával illetve 3G mobilinternettel jön, rendes SIM lenne ideális – amit nagyon kétlek, akkor szivesen lecserélném az iPod 4g-met). az iPhone 4 biztos hogy másfél évig nem lesz elavult…

  13. @vycman: Már pl. a fehér iPhone 4nél is csak 5 nap volt a csúszás a bemutatótól, szerintem eléggé felzárkóztunk, az új ájfón bemutatása után max. 1 héttel szerintem itthon is bejelentik, ettől nem kell félni :))

  14. üdv élőben lehet majd követni a Keynote-t ? Ha igen akkor hol , az apple.com -on ? És csak iPhone- rol vagy Mac-en is lehet? Video stream-ről beszélhetünk ?

  15. ha az ios5 nem hoz valami nagyon nagyot, akkor eladom az iPad2-m mert hardveresen hatalmasat csalódtam benne, és jó lenne kicsit kárpótolni. Ha nem, akkor az apple majdnem minden téren kiszorul a lakásomból (mbpro lecserélve, csak ipod classic maradna, de az örökre)

  16. @nagylebowski: Mit csalódtál benne hardveresen? A legjobb hardver van benne! (max a kijelző felbontásán lehet még javítani)… Én most készülök venni! 🙂

  17. Szerintem az új készülék ugyan úgy néz majd ki mint az i4, csak 8 Mpixeles kamera, 32/64GB -os belső tároló, az új 2 magos processzor és 1GB ram kerül majd bele… Ezt el lehet menteni és ha bejelentik akkor sorrend szerint pipálni az álltalam definiált tulajdonságokat :D…

  18. @mythbuster: Sztem is csak réncfelvarrott iPhone 4-t kapunk, mint 3G->3GS-nél. Bár sztem a 4S hülyén hangzik, de majd hozzászokunk 😀

  19. @Sir Kassy: 3D játékoktól és divx filmek lejátszásától erősen fel tud és fel is melegszik, valamint az ocsmány screen bleeding.


Add a Comment