fbpx Skip to content

Megvetted a WiFi+3G-s, első generációs iPad-et, és mindig az volt a vágyad, hogy SMS-ezhess és telefonálhass róla? Nos rendben, csakhogy ezt az Apple nem tette elérhetővé. Szerintük a SIM csak azért kell az iPad-be, hogy legyen rajta mobilinternet. Viszont így legalább nem lehetett azt mondani rá, hogy csak egy nagyra nőtt mobiltelefon, hiszen nincs benne telefonfunkció. Így ha nagyra nőtt mobiltelefonra vágytál (korlátozott telefon-funkcionalitással), akkor arra csak a Galaxy Tab volt opcióként még akkortájt. Azóta ugyan lett iPad 2, de szintén telefon-funkció nélkül.

Az iPhoneIslam-os srácok már csináltak FaceTime csomagot a 3GS-hez, de most nagyobb fába vágták a fejszéjüket: megcsinálták, hogy a teljes telefon-funkcionalitás működjön a 3G-s iPad-en is, a FaceTime-ot is beleértve. Persze a telefonáláshoz itt is headset lesz javasolt. Másképp ugyanis csak kihangosítva lehet beszélni vele, mert az iPhone-nal szemben az iPad-ben nincs felső hangszóró (mikrofon van, az az apró lyuk a jack aljzat mellett), amellett meglehetősen viccesen nézne ki, ha a füledhez emelnéd az utcán. 🙂

A FaceTime esetén azt aktiválhatod telefonszám alapján, bár kamera hiányában értelemszerűen nem küld képet, de te láthatod a másik felet. Az SMS/MMS funkcionalitás is teljesen olyan, mint az iPhone esetén. A 3G-s iPad pedig gyárilag kártyafüggetlen, így bármi kártyával használhatod, és jól jöhet külföldön, ha más megoldás épp nincs kéznél.

A csomag az első generációs, WiFi+3G-s, értelemszerűen jailbreakelt iPad-eket támogatja, iOS 4.3.3 esetén, és elvileg még a WWDC (június 6.) előtt elérhetővé válik a Cydia Store-ban. Az áráról egyelőre nincs információ, de a másik csomagjuk, a 3GS-en FaceTime-ot aktiváló FaceIt-3GS ára $7.99, tehát kb 1500 Ft, így ennél talán nem lesz sokkal több. De ha mégis drágább lesz, hát nem éri meg az árát? 🙂

Egy kis (eléggé életlen) videóban be is mutatják működés közben:

Neked mi a véleményed? Használnád? Látod értelmét? Ha van 3G-s iPad-ed, meg fogod venni rá a csomagot? Vagy sajnálsz rá pénzt kiadni, és inkább warez? Ha pedig eddig nem jailbreakeltél, ez már azért elgondolkoztat?

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Én furcsálltam az elején, hogy nem lehet vele telefonálni. De aztán elgondolkodtam, hogy talán tényleg nem is kell bele telefon funkció. Szerintem bluetoothos headsettel életképes lehet. (Van az iPadben BT?)

  2. Ha lenne iPad-em tuti-ziher, hogy megvenném ezt a tweak-et hozzá!

    Természetesen van az iPad-ekben bluetooth…

  3. Azt sose lehet tudni, hogy természetesen mi van benne. Én egyetlen dolgot hiányolok, és az az FM-rádió, de ez már kicsit off, úh ne ez legyen a téma.
    Én is megvenném, ha lenne iPadem. Ezért érdemes fizetni.

  4. Szerintem headsettel kényelmesen lehet külföldön a szállodából telefonálni iPad-en. De az sms se rossz dolog.

  5. A videó alapján a srácok kiszedték az eredeti programokat valahonnan és átírták, hogy az iPAD-es szoftverben is fussanak… Ügyesek. Én azért nem telefonálnék vele (ott az iPhone).

  6. Na tessék, most, hogy lecseréltem az ipadem-et 2-esre, megoldják a telefon funkciót 🙂
    Én tuti megvenném, még ha 3x ennyibe is kerülne, mert a privát kártyámat nagyon keveset használom telefon hívásra és egy headset-el bőven, tökéletesen megfelelne az ipad-on. Hajrá fiúk, várom a 2. generációhoz is 🙂

  7. @Spider: szerintem ha lesz iPad 2-re is jailbreak, akkor ugyan kell módosítani majd a csomagon, hiszen FaceTime van alapból, de biztosan megoldható lesz azon is. persze a szűk keresztmetszet egyelőre a jailbreak.

  8. Nagyon jó! iPad 2-m van, így egyelőre kuesem a szórásból, de nagyon tetszik a dolog! Nem is kell hozzá külföld: ha hosszasan neteznék wifi mentes helyen szívesen raknám át a simem az iPadbe, mivel a tethering azért jóval akkuigényesebb, viszont ugye ilyenkor még egy sms-t sem kaphatok az iPaden ha hívnak, így valóban hasznos lehetne. Fizetni tuti nem fizetnék érte, inkább valahonnét összekalózkodnám.. Titkon reménykedem benne hogy egyszer az apple megszán minket legalább egy gyári SMS funkcióval, már azzal teljesem jól ellennék. Egyébként nemrég pont néztem egy nagyot, egy T sim van a pademben minimális internet csomaggal, és nemrég kaptam tőlük szolgáltatói üzenetet. Megnyitni, újra megnézni nem lehetett, csak OK és vége, de még egy screenshotot is csináltam emlékbe 😀 😀 😀 Szóval valami azért mégis csak van..

  9. Ez is egy tipikus apple lehúzás, tök alap dolog lenne hogy telefonálni meg smsezni lehessen a sim-es kütyükkel, bezzeg az ősrégi PDAkba ezen nem spóroltak… Bár engem nem érint a dolog, wifis iPadem van, de azért örülnék pl facetime-nak… Esetleg arról is lehetne cikkezni….

  10. én nem figyeltem, vagy tényleg nem csinálták meg azt, hogy az iPadet hívták fel?! erre kíváncsi lennék

  11. A viber nem működik iPad-en? Én azt használom 3g-vagy wifin keresztüli telefonálásra és sms küldésre, természetesen az csak akkor működik ha a hívott félnek is van viber account-ja..de remekül működik..

  12. Szerintem az erős túlzás, hogy “nagyobb fába vágták a fejszéjüket”. Maga a funkció valószínűleg benne van az oprendszerben csak le van tiltva. A hardver képes rá máskülönben nem menne a dolog. Szerintem még az iPad mikrofonját sem kellett külön hackeléssel rávenni az együttműködésre mert nyilván ha ugyanazt a rendszert használja mint az iPhone akkor ez a rész is ugyanúgy van megcsinálva.

  13. @neu: nem letiltva van, hanem konkrétan nincs benne MobilePhone.app vagy Messages.app, anélkül meg nem fog menni. a mikrofont a CoreAudio kezeli, ahogyan a hangszórókat is, ami az iOS része minden készüléken, ergo azon nem kell semmit hackelni. de a CommCenteren tuti kellett, plusz a hiányzó appokat és frameworköket is át kell tenni. és ezek megtalálása azért nem csak egy kis kopipészt. ha olyan egyszerű lenne, ahogy írod, akkor már régen megcsinálták volna, csak hát nem úgy megy ám az. 😉

  14. @oritibor: de, simán megy a viber iPaden, nincs olyan undorító módon letiltva mint a WhatsApp, csak sms-t gépelni egy gyötrelem a kinyújtott iPhone billentyűzeten :/


Add a Comment