fbpx Skip to content

Az Apple az iOS 4.3-mas verziótól kezdődően lehetővé tette a számítógépen lévő tartalmak iOS eszközökön történő elérését. Ehhez ugye szükség van a már említett legalább 4.3-mas verzióra és minimum 10.2-es iTunes-ra is, továbbá a számítógépnek és a eszköznek ugyanazon a wifi hálózaton kell lennie. A következő leírás segít a beállításban:

1. lépés iTunes-ban menj az Advanced menübe és klikkelj a Turn on Home Sharing menüpontra.

Ezután add meg az Apple ID-dat.

2. lépés A készüléken nyisd meg a Beállítások (Settings) alkalmazást, azon belül pedig az iPod-ot és a Saját mappa megosztása (Home Sharing) részbe írd be ugyanazt az Apple ID-t.

3. lépés A beállítás megtörténte után lépj ki a Settings-ből, és índítsd el az iPod alkalmazást, majd a More fülön nyomj a „Megosztott” (Shared) gombra.

4. lépés Válaszd ki a számítógépet.

5. lépés Ezután külön füleken láthatod az iTunes megosztott könyvtárait.

6. lépés A Videók fülön válaszd ki, amit nézni akarsz és elkezdődik a streamelés. iPod vagy iPad esetén ehhez a külön Videók (Videos) appot kell elindítanod!

7. lépés Ha a végén vissza akarsz menni az eszközöd könyvtárába, akkor iPhone esetén a Megosztott gombnál kattints a Saját iPhone-ra (pipa az aktívat jelzi), és visszajutsz a kiindulási ponthoz.

Természetesen nem csak filmeket lehet így streamelni, hanem a megfelelő fül kiválasztásával zenét is tudsz hallgatni! Jó szórakozást!

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Ugyanez működik vajon PC-vel? iPadről lehet visszafele is lejátszatni filmeket Apple TV nélkül? Mert addig ez szerintem csak valami köztes megoldás.

  2. helló
    i4-en van nekem 4.3.3 két napja raktam fel. de ez a menüpont egyszerűen nincs sehol az ipod menün belül, de még máshol sem.
    ha már itt tartunk, az internet tethering sincsen sehol. hova tűnhettek?

  3. @tihi: homesharing közben meglett. de a tethering még mindig nincs. bocs a dupláért.

  4. Ezt a halozaton keresztuli lejatszast a BuzzPlayer regota tudja
    PC-n nem kell hozza semmi ( iTunes se), csak legyen megosztva
    Nem is kell hogy PC legyen , nekem 1Tb WDTV live Hub -rol is megy.
    Es majdnem barmilyen videoformatumot visz, divx felirattal is megy.

  5. @Ace1985: itt szó nincs Apple TV-ről, ezzel az iTunes Library-d tartalmát tudod az iOS eszközödön lejátszani. az mindegy, hogy PC vagy Mac, iTunes 10.2 kell, és iOS 4.3 vagy újabb, és kapcsold be mind az iTunes-ban, mind az eszközön a Home Sharing opciót, és legyenek azonos WiFi-n. más nem kell.

    visszafelé lejátszás windows alatt jelenleg nem megoldott, osx-re van “bananaTV”, az pont ezt teszi: http://bananatv.net/

    @tihi: ha esetleg korábbi backupból visszaállítottad, pláne jailbreakes készülékről készült backupból, az okozhat ilyet. az internet tetheringhez be kell legyen állítva a netes apn. t-mobile vagy voda esetén próbálj egy reset network settingset. telenornál alapból nincs beállítva netes apn sem, ebben az esetben vagy írd be kézzel, vagy: http://szifon.com/2011/05/09/magyar-carrier-es-logofixek-frissitve-ios-4.3.3-hoz/

  6. nem állítottam vissza a backupot, teljesen friss rendszert jailbreak-eltem, a carrier fixet meg telepítettem az elsők között.

  7. Sziasztok!
    Ne haragudjatok az offért!
    Van egy iPod touchom (4 G) ami 8 gigás.
    Az iTunes azt írja ,hogy az úgynevezett other mappába több mint másfél gigányi adat van. Ezmiez?? Ha restorolok szerintetek megjavulna?
    Előre köszönöm!

  8. OFFOLNÉK
    de ez most talán érdekes 😀
    Szóval én diák vagyok, és az osztályomba van 1 iOS és kb 10 android -.-
    ugye az iOS az enyém 😀 és szinte minden app jobb az iOS-ra, de DE!
    Akadt 1 ami jobban sikerült droidra, mégpedig speedx 3D free a neve a droidmarketben, a triPodomra pedig retro evolution 2, 1-et nem találtam de ez 1 sazr ahoz képest 😀 de nem is ez a lényeg itt
    Ugye iOS appokhoz sokszor kell gmail cim pl iTeleport vagy akármi… szoval a market az csak 1 gmail-os cimet kért 😀 és ugye 1 idő után rájött h nem kellene ezt installálni, de ugye ez rendben is van igy nem is vártam mást(deazért proba szerencse 😀 ) szoval cydiábol vagy bárhonnan lehetne olyan applikáciot keriteni amivel lehetne-e esetleg telepiteni ilyesmit
    előre is köszi és boccs az OFF-ért de ehez nem lett volna post 😉

  9. Valahogy meglehet csinálni, hogy azokat a tartalmakat, mondjuk filmeket a gépről amik nincsenek iTunes-ba belerakva lejátszam iPad-en?

  10. Amugy ez az egesz mire jo, 2 honapja én is beüzemeltem, de “technology demontration” -ön kivül semmire nem sikerült használni. Talan az iPAD+video-nál van valami értelme. Az AirPlay-t is belőttem a TV-re, de annak sincs sok ertelme.

  11. Sziasztok,
    Bár nem követlen a témákoz kapcsolódik, de talán tudtok segíteni, érdekelne, hogy ha ingyenesként megveszek egy programot, majd törlöm az itunes ből, mert nincs rá szükségem, majd meggondolom magam mikor már fizetős, és vissza akarom rakni, akkor letölthetem az eredeti ingyenes “árán” vagy akkor már ki kell érte fizetnem azt amennyibe éppen kerül?

    Köszi!

  12. @tihi : Előbb a beállitások / általános / hálózat résznél be kell kapcsold 1szer, hogy kinnt csak a Beállitásoknál látszódjon! Én sem találtam elsőre!
    @Janist : Ha fizetős lesz az App, akkor már csak pénzért szerezheted be, de ha megvolt az ingyenes, akkor neked a frissítések ingyenesek maradnak! (én a Shazam-al jártam így, most csak a Lite van)

  13. @Sir Kassy:

    Köszi!
    Akkor inkább nem törlök itunesből, csak kiveszem a pipát, hogy ne szinkronizálja a telefonnal.

  14. Ha már itt tartunk, Plants vs Zombies 2.39->0.79 !

  15. @Sir Kassy: nekem ott sincs ott.

  16. @pbando
    Nekem nem megy ez az AirVideo pedig néztem videót ahol a csávó magyarázta, hogy kell.A másikra a zumocastra meg azt írja a hivatalos oldaluk, hogy átmenetileg szünetel a letöltés.
    Ha valami rövid leírásod lenne az AirVideo-ra megköszönném.
    Üdv 🙂

  17. @slynevem:
    Nem szóltam már megcsináltam.Találtam egy jó how to videót youtubeon 😛

  18. Bocs de 1 pici off, mert valamit nem értek:
    Adott a iPhone 3g és egy 4. A 3g-n a cydia network error-t dob frissítésnél [safariba dolgozik rendesen a net], és emiatt nem tudok csomagokat telepíteni, de a 4-en tökéletesen működik. Mind2 készüléken ios 4.2.1 van, és ugyan azon a wifi hálón vannak.. Mi lehet a probléma?

  19. Miyen lehetosegek/megoldasok vannak iPhone 3G-8GB, 4.2.1, jailbreak nelkuli telefonon?

  20. @Kovi87: valami az adott source-szal nem oké.

    @atyland: airplay-es megoldásra semmi. airplay ugyanis csak 4.3-mal kezdve van.


Add a Comment