fbpx Skip to content

Megkérünk mindenkit, hogy bármelyik csomag telepítése előtt gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.


Elkészültünk a tesztelésre alkalmas változatokkal a 4.3.3-ra frissített fixekből. De mielőtt mindenki nekiállna azonnal telepíteni őket, pár fontos információ.

A Cydia használatához a készüléket jailbreakelni kell, erről itt írtunk korábban: Megjelent az untethered 4.3.3 jailbreak! – frissítés #1

A frissített fixek egészen 4.2.1-ig visszamenőleg kompatibilisek a korábbi rendszerekkel, így használhatóak iOS 4.2.1, 4.3.1, 4.3.2, 4.3.3 esetén is (kivéve 4.3).

Az iPhone-os Logo Fix csomagok csak a T-mobile vagy a Vodafone hálózatán használt iPhone 3GS és iPhone 4 készülékek esetén használhatóak. Semmi mást nem tesznek, mint a szöveges kiírást cserélik le a grafikus logókra. (Ha iPhone 3G-t használsz Vodafone-nal, arra külön csomag van, lásd alul!)

A Carrier Fix a Telenorral használt, 4.2.1-es vagy annál frissebb firmware-rel rendelkező készülékekhez szükséges, típustól függetlenül. Kézzel ugyan meg lehet adni a beállításokat ilyenkor is a Settings / General / Network / Cellular Data Network alatt, de például a “Hívásátirányítás aktív” üzenet ettől még boldogan felugrik. Mivel a Telenor nem forgalmaz iPhone-t, így az iOS-ben egyáltalán nincs Telenor_hu.bundle, amiben a beállítások lennének. Ezért ez a csomag felmásolja azt a készülékre, létrehozza a fájlrendszerben a linkeket hozzá, stb, és még patcheli hozzá a CommCentert is, mert másképp nem fogadná el a rendszer a nemhivatalos carrier bundle-t. Ez azért van így, mert a 4.0 megjelenésével az Apple egy belső aláírást tett a szolgáltató beállításait tartalmazó plist fájlba, ami aláírás hiányában az adott beállításokat a rendszer figyelmen kívül hagyja. Ez az aláírás azonban nem másolható át egy másik fájlból, mert ezeket a plist fájl tartalma alapján generálják, így a beállításokban való egyetlen karakternyi változás is érvénytelenné teszi az adott plist-et, így azt a rendszer nem tölti be.

Az iPad-re készült Logófix mindhárom szolgáltatóhoz tartalmazza a grafikus logókat. Ez a csomag csak iPad-en működik, és iPad-en csak ez működik!

Mihez melyik kell?

  • T-mobile, bármely iPhone, 4.2.1 és afelett: T-mobile Logo Fix 4.2+
  • Telenor, bármely iPhone, 4.2.1 és afelett: Telenor Carrier Fix 4.2+
  • Vodafone, iPhone 3GS, i4, 4.2.1 és afelett: Vodafone Logo Fix 4.2+
  • Vodafone, iPhone 3G, 4.2.1: Vodafone HU Carrier 4.2.1 3G-hez
  • iPad WiFi+3G, bármely szolgáltató: Magyar Logófix iPad-hez

Ha a készüléked független (vagy függetlenített), és így vegyesen használod a magyar szolgáltatók kártyáit, akkor akár mindhárom szolgáltató fixét felteheted egyszerre, mert nem okoznak egymásnak problémát. Ha viszont a készüléked nincs függetlenítve, és így nem használod más szolgáltató kártyával, akkor bőven elég csak a saját szolgáltatódhoz tartozó fixet feltenni, a többiét értelmetlen. (Ha jelenleg 4.3.3-nál korábbi rendszer van a készülékeden, és már van fent egy fix, azt nem kell lecserélned erre, mert nincs ezekben semmi új!)

Az említett csomagokat az unstable repo-ban találjátok (unstable.szifon.com), teszteltük, mindegyik rendben kell legyen. A csomagok telepítéséhez szokás szerint előtte még a stable repo-t (stable.szifon.com) is hozzá kell adni a Cydiához!

A csomagok telepítése után minden esetben indítsátok újra a készüléket!

Ha problémát tapasztaltok, kérjük, jelezzétek.

Frissítés!

Mivel senki nem jelzett problémát, így a csomagokat áttettük a stable repo-ba (stable.szifon.com), mostantól ott keressétek őket!

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

125 Comments

  1. Köszi. Telenor Facetime-rol van valami hir? Mitime-mal se megy nekem. valakinek megy?

  2. Halihó. Iphone 3GS-em van 4.3.2-es rendszerrel. Felraktam a logófixet, de többszöri újraindítás után sincs semmi 🙁 Valami ötlet? Előre is köszi

  3. Nekem a T-Mobilos verzió jól működik.

  4. @logengab: Ja elfelejtettem írni Iphone 4 16gb- on 🙂

  5. Szuper! Remélem a vodofonos is működik már 🙂

  6. @timcsi10: de mégis melyiket? szolgáltató, készüléktípus? azért nulla infóból nehéz lesz.

  7. i4 4.3.1 en megy a vodás! 🙂 1000kösz

  8. 4.3.3 on nagyo király!
    T-mobile iphone 4 16gb
    Köszi

  9. i4 4.3.1, ipad 3g 4.3.1 mind2 voda…tökéletes (Y)

  10. Működik!

    iPhone4, 16Gb
    4.3.3

    Köszönöm

  11. THX! FASZA!

  12. i4 32GB gyári független, iOS 4.3.3, Telenor kártyával használva:
    logofix – működik
    mobilnet – működik (eddig is ment, kézi beállításokkal)
    átirányítás – működik (korábban nem próbáltam)
    tethering – működik (WiFi-t és USB-t is próbáltam, de ezek korábban is mentek)
    FaceTime – nem aktiválódik 10 perc után se…
    MMS – nem próbáltam

  13. @Jadeye: Vodafone HU Logo Fix 3GS, vodafone szolgáltató :), iphone 3gs 16gb, szerintem ennyi 😀

  14. @timcsi10: és mi szerepel a cikkben?

    Vodafone, iPhone 3GS, i4, 4.2.1 és afelett: Vodafone Logo Fix 4.2+

    tehát NEM jót tettél fel. ott a csomag pontos neve, AZT tedd fel!

  15. Üdv. Most hogy mar megy a net is (telenor i4 4.3.2 djuice intercampus csomaggal), megoldható valahogy hogy csak az általam engedélyezett nehány alkalmazás bonyolithasson adatforgalmat ha a wifi ki van kapcsolva? Nem szeretnek hó végen meglepődni a 20.000ft számla miatt, mivel nincs külön net előfizetésem, így gondolom jó drága ez a móka. Köszi

  16. telenor, 3GS, 4.3.3 működik!
    köszönöm!

  17. i4 16gb T-mobil függő és természetes jó a T-s Logo fix 4.2+! köszönöm szépen!

  18. @Jadeye: Köszönöm, működik. Csak nekem hiába frissítettem a cydiát nem jelenítette meg ezt a csomagot. Aztán újrarajtam a repot és tádááám :)) Köszönöm a segítséget :))

  19. Yoda-Fone i4 32GB 4.3.3-on tökéletesen működik.
    Ha a 3G be van kapcsolva, azt miért nem jelzi ki az új logó???? Edge-et kijelzi. (3G térerő pedig van.)
    Köszi a választ előre is!

  20. Telenor, iPhone 4, működik!

    Köszönjük!

  21. @kovacspityu2: már hogy ne jelezné ki? a grafikus logó az edge/3g kijelzésén semmit sem változtat, kizárólag a Vodafone feliratot alakítja át grafikusra, semmi mást nem tesz. az edge/3g kijelzés akkor nem látszik, ha a mobilinternet ki van kapcsolva a settingsben. de grafikus logó nélkül sem lesz akkor neked ott 3g kijelzés. ezt nem a grafikus logó okozza nálad, ez 100%.

  22. vodafone, iphone4, tökéletesen müködik mostmár. Köszönjük! 🙂

  23. Sziasztok!
    Most frissitettem 4.3.3-ra, costum firmware pwngtoollal, es eltunt a halozati beallitasokbol a tethering. Gondolom azzal egyutt jelenne meg a sajat wifi letrehozasa is. Nem tudjatok hogy lehet elocsalogatni a telefonon?
    kosz

  24. @mocsocsaba: és mégis milyen szolgáltató, milyen készülék? telenor esetén carrier fixet feltetted? reset network settings volt már?

  25. Hello! iPad 3G 16GB 4.3.2-vel, (T-mobilos nettel) feltelepítettem, újraindítottam, de semmi 🙁 mi lehet a baj? :S

  26. @andrisms: de ugye az iPad-eset tetted fel rá? esetleg vedd ki a SIM-et, és tedd vissza. vagy reset network settings.

  27. @Jadeye: persze, a Magyar Logófix iPad-hezt tettem fel rá. megpróbálom kivenni a SIM-et, kell a reset network settings mindenképp?
    köszi

  28. @andrisms: ha a sim kivétel-visszarakás nem oldja meg, akkor max a reset network settings. de megpróbálhatod leszedni, és újra feltenni a fixet. de mennie kellene, mert csak a logófájlokat írja felül.

  29. ok, köszi a választ, holnap megpróbálkozok vele!

  30. @Jadeye: Ir vodafone, forgalmaza az iphone-t, es eddig mukodott, volt tethering, facetime is, de most annak az aktivalasi lehetosege is eltunt a beallitasokban. Arra gondoltam, hogy amikor keszitettem a costumot, bejelolve hagytam, hogy aktivalja a telefont, amikor nekem nem szukseges, mert benne volt az ir vodafone. Meg kene csinalnom megegyszer a firmwaret?

  31. Ja, es megvolt a reset network setting.

  32. i4 4.2.1 en mükszik (Telenor)
    Viszont ha már itt tartunk a Telenoros FaceTime ról tud valaki valamit?Vagyis hogy van e az ügyben előrelépés.
    Nemhiszem,hogy csak egyedül volnék aki Telenoros iphone4 es s kurvára hiányolja a funkciót!

  33. @Jadeye:
    Nagyon köszi a választ, most már nyugodt vagyok. Ezek szerint pont egy olyan időszakot fogtam ki, amikor a körzetemben lévő 3G torony szarakodott. 🙂

  34. @mocsocsaba: ja, hát ha hacktiváltad, akkor nem kell csodálkozni. ha van gyári kártyád, sosem szabad hacktiválni. de ha nem kell függetlenítened, és így lehet a legfrissebb baseband is rajta, akkor felesleges custom firmware-re szórakozni, arra tedd fel a gyári 4.3.3-mat, és redsn0w.

    @isty: a Facetime kapcsán várjuk a telenor válaszát, hogy mikor tudunk menni leülni tárgyalni velük, és egy technikusukkal.

  35. @Jadeye: Köszi!
    Remélem a szolgáltató is olyan pozitívan áll majd hozzátok mint amennyire ti próbáljátok megoldani ezt a nem kicsi problémát!

  36. @Jadeye: Kell a fuggetlenites, mert ha megyek haza, az ir kartyat cserelem a magyarra, ezert hagyom az 1.59.00-es basebandet.
    Valojaban gondolkoztam a hacktivalason, es azert hagytam benne, mert akarhanyszor frissitettem egy ujabb firmware az ir kartyaval, mindig le kellett toltenem a cydiabol egy hacktivalot, hogy tudjam hasznalni a magyar kartyat.
    Legutobb a 4.2.1-en csak a SAM-el ment a magyar kartya.

  37. @mocsocsaba: ha rendesen aktiváltad a saját kártyájával, és függetlenítve lett ultrasn0w-val, semmit nem kell letöltened hozzá, hogy menjen más kártyával is. ez tény. max valamit nem jól csináltál, és azért.

  38. Hali all !

    Először is nagy KÖSZI !

    Végre láthatom a csodálatos kék propellert…

    Másodszor : minden OK-nak tűnik. Vagyis:

    Logo : OK

    Hívásvárakoztatás : OK

    Hívásátirányítás: nem használom, de gondolom megy

    Tethering: szintén nem használom, de gondolom megy

    MMS: ezt sem használom, de gondolom megy

    Ja, a lényeg: I4 32GB gyári független, telenorral

    Kisgyöpi

  39. Vodafone-nál ez akkor csak logofix vagy lett benne javítva a push? Mert nekem vodánál iphone 3g-n 4.2.1-nél, ha bekapcsolom a push-t, 5percenkén 10%-ot esik az akksim.

  40. @bableveske: a push nem ettől függ, de ha elolvastad a cikket, láthattad benne, hogy 3G-re melyiket kell feltenni, és miért. leírtuk direkt, részletesen.

    ha ennyire merül az akkud, akkor ott valami nem oké az aktiválással, mert akkor szokott ilyet csinálni, ha hacktiválva van, mert ebben az esetben nem jók a push-hoz a hacktiválás által feltett tanúsítványok, így folyamatosan próbál csatlakozni a push szerverhez, de sikertelenül.

    aktiváld a készülékhez tartozó eredeti szolgáltató kártyájával, és akkor nem lesz ilyen gond. vagy SAM. de ezeket már számtalanszor leírtuk, külön cikk is van róla. ezen a carrier fix sosem fog javítani, mert az teljesen másra való.

  41. Sziasztok!

    En a vodas 3g-t raknam fel, de valamiert a kovetkezo uzenetet kapom:
    http/1.1 404 not found…

    az unstable.szifon.com-rol probalom feltenni.

    üdv:meo

  42. @meonic: épp most tettük át őket a stable repoba, azért nem találtad. frissíts rá a source-okra, vagy ha úgy sem jelenik meg, akkor töröld ki, és add hozzá őket újra, és akkor ott lesz. 😉

  43. Köszönöm, meg van!!!!!
    További szép napot!!!

  44. @Jadeye: En is ugy gondoltam, hogy ez teny, de a kollegamnak az Ir iphonjaval ugyanez a helyzet, meg a jailbreakme.com idejen is ez volt, pedig ott nem lehetett semmit rosszul csinalni 🙂

  45. Udv.
    Felraktam a vodas logot de se ujrainditas se network reset utan sem jott be a logo.
    Iphone4 (angol voda).

  46. @aren85: ez csak magyar szolgáltatókhoz van, ahogyan a cikk címében is írtuk, és nem külföldiekhez!

  47. @Puhi: hmm, ilyet nem kellene írnia… megpróbálnád azt, hogy mi van akkor, ha:
    1. töröld ki a com.szifon.vodafone.logofix vagy azzal kezdődő nevű fájlokat a /var/lib/dpkg/info alól
    2. törölj ki minden deb fájlt a /var/cache/apt/archives alól
    3. indítsd újra a készüléket
    4. indítsd el a cydiát, frissítsd
    5. próbáld újra feltenni.

    ha egyik sem oldja meg, akkor jó kérdés, 4.2.1 alatt van pár mókás dolog, például a billentyűzet fixünk is vacakol, noha más rendszeren, még 4.3.3 esetén is működik. ha van lehetőséged, érdemesebb lenne 4.3.3-ra frissíteni.

  48. @Jadeye:
    Hát igen, ezért is nem használom a bill. fixet sem… 🙁
    Jó lenne 4.3.3-ra frissíteni, csak van egy pici bökkenő:
    az iTunes-t nem tudom frissíteni, mert magyarítva van, és akkor nem indul el többet. Ha meg letörlöm, és újrarakom, akkor gyanítom elveszlik minden mentésem, zeném, stb…
    Szóval nem igazán tudom mi tévő legyek, és hogy is kezdjek hozzá… 🙁

  49. @Puhi: milyen rendszert használsz? windows vagy osx? ha windows, akkor az a magyarítás gondolom valami nemhivatalos tákolás, mert hivatalos csak osx-re van, így a windowsosnál persze nem készült mentés az eredeti fájlokról, így az összetákolt magyarítás uninstallja nem lehetséges.

    mindenesetre az iTunes uninstallálása nem törli le a dolgaidat! ha csak ez a gond, akkor nyugodtan telepítsd azt újra – de ha 200%-ig biztosra akarsz menni, akkor még csinálj egy mentést a teljes Music mappád tartalmáról, mert abban vannak a fájljaid. a készülékről készült mentéseidet sem törli le, de arról is készíthetsz egy biztonsági másolatot, ezek helye a windows verziójától függ. én amíg windowst használtam, a user folderemet mentettem csak le, abban benne volt a Music is, és windows újratelepítés után csak visszamásoltam őket az új profilomba, és újra feltettem az iTunes-t, és ott volt minden. neked persze magát a windows-t nem kell újrahúzni, elég csak az iTunes-t.

  50. Már nagyon vártam… Köszönöm!!!

  51. @Jadeye:
    Hát ez zseniális… Görcsöltem itt rajta, hogy fognak elveszni az adataim az iTunes-ból vagy a iPhone-ból, de ettől egyszerűbben el sem tudtam volna képzelni!
    Uninstalláltam az iTunest, majd feltelepítettem a legfrissebbet, és az utolsó beállításig mindent megőrzött!!!
    Semmihez nem kellett nyúlnom…
    Akkor most már jöhet a 4.3.3, és kipróbálom a a logo fixet. Remélem már nem kapok hibát a telepítéskor…
    Köszönöm a segítséget!
    Még valami: az sms-ekről ugye nem készít mentést az iTunes… 🙁
    Kézzel mentsem a megfelelő könyvtárat, és restore után másoljam vissza, vagy tudsz rá valami egyszerűen kezelhető programot? Anno a 2G-hez a S.A.F.I.-t nagyon szerettem, mert bolondbiztos volt, és egyszerű, mint egy faék! 🙂 Van valami hasonló? Vagy felesleges?

  52. @Jadeye:
    Ja, win 7-et használok (32 bit)…

  53. @Puhi: SMS-ekről van mentés a backupban, de jailbreakelt készüléknél azt nem célszerű visszaállítani, inkább kézzel, t-pottal totalcommanderben, ez alapján: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

    aztán restore 4.3.3-ra, és aktiválás után set up as new iPhone, majd redsn0w-val jailbreak (xp kompatibilitási módban, rendszergazdaként!), aztán visszamásolod a fájlokat a készülékre, és felrakod a szifon sourceból a CHOWN fixet, ami javítja a jogokat.

    a safi-t passzolom, mi.

  54. sziasztok! Az utóbbihoz kapcsolodó kérdésem lenne, h amit lementettem t-pottal névjegyzéket és utána vissza akarom rakni telóra, akkor nem jó. Belemegyek a kontaktokba és nem jelenik meg semmi… De a naptár, meg smsnél minden megvan. Mit lehetne csinálni?

  55. Sziasztok!
    Én a telenorost próbáltam, reboot után a logo-t szépen lecserélte, de se mobilnet se semmi. mms-t nem teszteltem de sztem az sem lett volna jó, maradok inkább a kézi beállításnál. van esetleg olyan lehetőség hogy telenornál ki rakatni a körzetinfót? ez a csomag esetleg tartalmaz ilyen jellegű támogatást? ha nem van rá vmi megoldás?

  56. @Diksee: másold vissza újra, és ismét chown fix, és reboot.

    @ToniSlow: és kivetted a sim kártyát, meg visszatetted, ahogy írtuk a csomag leírásában, és ahogy a cydia is írja? és újraindítottad a készüléket? reset network settings is volt? mert szerintem valamit kihagytál, ugyanis ha ezeket végigcsinálod, akkor működnie kell.

    körzetinfót az iOS nem támogat, ilyen csomagról sem tudok, hogy lenne.

  57. Helló! Iphone 3gs 8gb vodafone 4.2.1. Felrektam a Vodafone Logofix 4.2+-t újraindítottam…semmi, kivettem a simet…semmi, hálózati beállítás visszaállítása…semmi. Letöröltem, újratelepítettem…semmi változás. Jól jönne egy kis segítség. Előre is köszönöm!

  58. @Kaszimaszi: 4.2.1 alatt van pár mókás dolog, például a billentyűzet fixünk is vacakol, noha más rendszeren, még 4.3.3 esetén is működik. ha van lehetőséged, érdemesebb lenne 4.3.3-ra frissíteni.

  59. sajna nem megy. történés:
    1. cydia-ból csomag fel
    2. reboot
    3. kártya ki, majd be
    4. pin megadása, nincs térerő, reset network settings, térerő maxon, virít a propelleres logo
    mobilnet így sem megy. kézi beállításokkal ok minden. erős a gyanúm hogy a gevey kavar be. ha nem akkor passz

  60. @Jadeye: Rendben, este nekilátok a frissítésnek. Úgy is terveztem már. Köszönöm az infót!

  61. @ToniSlow: ja, azt egy szóval nem mondtad, hogy gevey-t használsz. annál ez megszokott, tehát nem a carrier fix miatt nem megy, hanem a gevey miatt. ha van lehetőséged, kérj hivatalos függetlenítést.

  62. @Jadeye: valóban kimaradt a gevey. azért köszönöm a segítő szándékot. sajna hivatalos függetlenítésre nem sok sansz van, Horvátországban tudnám talán elintézni, bár még a cutyoursim-es műveletre is hajlandó lennék, csak hogy ott nem támogatott a T-Mobile HR.
    még1szer köszi!

  63. @Jadeye:
    Ezt a CHOWN fixet még nem ismerem… Ezt elég egyszer futtatni, aztán lehet törölni is? Vagy maradjon inkább telepítve egy újabb restore-ig?
    A SAFI egy elég egyszerű, szinte egykattintásos wi-fi-n kommunikáló program amiben ki lehet jelölni, hogy mit akarok menteni, majd később visszaállítani. (sms, hívásinfók, naptár, notesz, kontaktok…) Nagyon kedveltem, mert tényleg hülyebiztos volt… 🙂
    A cikket ismerem (amit linkeltél), le is mentettem a kedvencekbe, hogy még keresni se kelljen, ha szükség lenne rá! 🙂
    Köszönöm a segítséget!

  64. @Puhi: a chown fixet telepítés után törölheted, csak a telepítésekor fut le az a pár parancs, ami javítja a jogokat.

  65. @Jadeye:
    Köszönöm!

  66. Nekem ma azt kezdte el játszani, hogy mikor bekapcsoltam a 3G-t és mobilnetet, akkor elszállt a térerő. De annyira, hogy “Nincs szolgáltatás” szerepel a térerő és Telenor helyett.
    Aztán egyszer úgy gondolja, hogy visszajön, de a mobilnet akkor se működik. Telenor Carrier Fix 4.2+ fent volt, de azóta nyomtam egy restore-t, backupot se raktam vissza, nem is jailbreakeltem, szóval szűz, érintetlen rendszer, és továbbra is ugyanezt játsza. :S
    Most kézzel állítottam be a mobilnetet. Amikor bekapcsolom a 3G-t, akkor eggyel visszaesik fullról a térerő, majd kb 25 mp múlva 1-esre esik le, újabb 10 mp elteltével elkezdi keresni a hálózatot (“Keresés…”), majd 15 mp-vel később kiírja, hogy “Nincs szolgáltatás” – és ha próbálok hívni, nem is csörög ki.
    SIM-et többször kivettem, visszaraktam… Egyelőre nincs jobb ötletem , mint hogy lefuttatom redsn0w-t, meg felrakom a cikkben említett Carrier Fix-et.
    Esetleg valakinek van jobb ötlete? 🙂

    A telefon: i4 gyári független, iOS 4.3.3-mal (32GB)

  67. @Puhi: Pontosan azt tettem fel amit írtál. Megvolt a reset settings is és semmi logó nem jelenik meg csak a vodafone hu felirat 🙁

  68. @Jadeye: Pontosan azt tettem fel amit írtál. Megvolt a reset settings is és semmi logó nem jelenik meg csak a vodafone hu felirat 🙁

  69. @Jason: Ez félre ment.

  70. Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Saját iPhone-omat már többször jailbreakeltem, (T-mobile függő), viszont most egy telenoros kártyával futó iPhone4-et szeretnék jailbreakelni. Mi a teendő, hogyan álljak neki? Félek ugyanis attól, hogyha felteszem a legújabb szoftvert akkor elszáll a függetlenítés. Ugyan elvben gyárilag független a telefon, ez nem tudom mennyiben jelent könnyebbséget (avagy a gyári független csak annyit jelent, hogy a GSM “törte” fel).
    A telefon adatai:
    Iphone 4, 4.3 ios (8F190), szolgáltató Carrier 10.0, firmware 04.10.01.

    Köszi előre is!

  71. @Sivegg: ezzel a modem firmware-rel bizony NEM a gsm törte fel, akármit is akartál ezzel mondani, ugyanis ebben az esetben az csak gyári független lehet, mert másképp nem függetleníthető.

    restore 4.3.3-ra, majd redsn0w.

  72. sziasztok ,tud valaki segiteni igo t szeretnem felteni esE 8008001 es hibakodot ad jailbreakelve van a telo .

  73. @paprika: ezen a carrier fixek nem fognak segíteni, pláne az nem, hogy több olyan cikkhez is beírod, amiknek ehhez semmi köze. pláne: (Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

    ha megvetted az iGo-t, akkor ilyen hibaüzenetet nem ír. ha nem vetted meg, akkor meg az eljárás még mindig a szokásos. appsync. de a többit már keresd meg…

  74. ok es segitseget hol kaphatok esetleges problemamra ,kosz

  75. @Jadeye: kosz

  76. @Jadeye:
    Köszönöm a gyors és korrekt választ!
    Csak így tovább!
    Üdv: Sivegg

  77. @Jadeye:
    A frissítés alatt 4.3.3-ra elszáll az iTunes a verify firmware résznél 9-es hibával… Próbáltam masik USB-n, de eddig nem javult meg. Egyéb javaslat?

  78. Sziasztok, feltelepítettem, de közben USB-n a gépre volt dugva, majd láttam hogy telepítés közben két hiba volt, újraindult , és azóta restartnál kint az apple logo és nem tölti be az ios-t , kijön a kis betöltést szimuláló jel és kész ott olyan mintha kifagyna. Mit csináljak vele?

  79. elnézést, részletek: 3gs 16gb, 4.2.1 ,unlockálva és jailbrakelve.

  80. @szuti: és mik voltak a hibaüzenetek pontosan? milyen baseband: fel lett-e téve rá bármikor iPad baseband?

  81. sajna nekem sem jeleniti meg a szines logot,gyári független 3G,4.2.1,és minden megcsinálva rajta ahogy le van irva.. 🙁

  82. @prints: és milyen szolgáltató? anélkül nehéz lesz…

  83. igaz..bocsi..vodafone..

  84. @prints: és pontosan MELYIK fixet tetted fel? mert ha a csak logófixet, az várható volt, hogy nem működik, hiszen a 3G-n alapból nincs vodafone bundle. arra a _carrier_fix_ csomag kell. azzal viszont biztosan működik: “Vodafone HU Carrier 4.2.1 3G-re”

    a csomagok leírásában is direkt jelezzük, melyik pontosan mire való, ha nem arra teszed fel, akkor persze, hogy nem megy.

  85. a logofixet nem is raktam fel,mert tudom,hogy az nem jo..a carrier fix-et..és már mindent meg is csináltam ami le van irva..és sajna nem irja át..de viszont ott van fent a telon a szines logo,mert megnéztem T-pot-al..de az elözö telomon sem akarta..nem tudom mi lehet akkor.. 🙁

  86. @prints: szedd le a felrakott fixet, teló reboot, tedd fel a “Vodafone HU Carrier 4.2.1 3G-re” fixet, ismét reboot, írd be a pin kódot, vedd ki a sim-et, tedd vissza, és reset network settings. ha így sem megy, akkor látatlanban sajnos passz, mert működnie kell. :/

  87. köszi,de amiket irtál már megycsináltam nem is egyszer..ugyanilyen sorrendben..és semmi..marad a régi logo.. 🙁 és mint irtam az elözö telom sem akarta a szineset kirakni.. 🙁

  88. @prints: nézd meg nekem légyszíves, hogy a logófájloknak a csomag telepítése után a készüléken mi a neve pontosan! a hálózati beállításokat, és a “call forwarding active” előugrót eltünteti azért?

  89. a szines fájloknak a neve:Default_CARRIER_Vodafone HU és Default_CARRIER_Vodafone HU@2x
    ezeket ha megnyitom a telon t-pottal,akkor ott a szines logo..
    a másik két dolgot sajna nem értem mit szeretnél..(a hálózati beállításokat, és a “call forwarding active” előugrót eltünteti azért?)

  90. @prints: asszem az a baj, hogy a carrier.plistben viszont kis v-vel szerpelnek a logók. nézd meg kérlek, hogy ha átnevezed a fájlokat, hogy kis v-vel legyen bennük a vodafone, akkor jó-e!

    a többi része meg: ha bemégy a settings / general / network menübe, szerepel-e cellular data, és ha oda bemégy, ott vannak-e a net és mms beállítások! ha igen, akkor az lesz, amit fentebb írtam, hogy hiba van a carrier.plistben. (ebben az esetben akkor frissítjük a csomagot.)

  91. oké megnézem,de már csak délután leszek gépközelben..de megirom rögtön a tapasztalatokat!

  92. igen benne vannak a net és az mms beállitások..

  93. a system-library-carrier bundles-iphone-vodafone_hu.bundle-carrier.plistben a vodafone az kis v-vel van..a többi minden vodafone szöveg kis v-vel van..

  94. @prints: jól értem, hogy mind a carrier.plistben, mind a fájlokban kis v-vel van a vodafone? mert akkor már nincs sajnos ötletem 🙁

  95. a carrier.plistben igen..
    a png-knél van naggyal irva..

  96. @Jadeye:
    akkor a kép megnézése után sem tudsz semmi ujat mondani?köszi!

  97. @prints: ja de, amit írtam korábban: a png-kben javítsd át kis v-re őket, akkor jó lesz, csak indítsd újra a készüléket.

  98. @Jadeye:
    sajna akkor sem jo.. 🙁 🙁

  99. azt is irtam,hogy benne marad a net meg az mms beállitás is..az sem jo ugy..igaz?

  100. @prints: igen, az jó, ha a net meg az mms ott van, mert akkor beolvasta a carrier.plist-et. ha átnevezed mind a 4 png-t, hogy kis v-vel legyen bennük a vodafone, akkor jó kell legyen. mindenképp.

    esetleg szedd le a csomagot, tedd fel újra, és aztán nevezd át a 4db png-t kis v-vel.

  101. nem nem nem és nem.. 🙁 🙁 nem irja át,hiába irtam át mind a négyet..

  102. @prints: akkor nem tudom. úgy működnie kell. muszáj. reset network settings is volt?

  103. volt minden olyan sorrendben ahogy leirtad..

  104. nyilván itt befejeztem,nem kinlodok tovább vele..köszi az eddigi segitségedet!

  105. @prints: hát passz, hamarosan frissítjük a csomagot, amiben a betűk eltérése javítva lesz, majd azt még próbáld meg, hátha úgy menni fog. de így látatlanban már sajna nincs több ötletem. :/

  106. @prints: persze, hogy lehetséges, hiszen a módosított fájlokat nem tudja törölni. de mi az a még egy Vodafone_hu.bundle benne? mert annak biztosan nem kéne ottlenni. mindenesetre az nem is okozhatná amúgy a problémát. törölheted az egész mappát.

  107. az jo kérdés..carrier fix törlése után ez maradt..

  108. kb mikor lesz frissitve a csomag?köszi!

  109. i3gs 4.3.3 tmobile kiváló 🙂 köszi

  110. segítsetek légyszi.
    miért nincs vodafonos iphone 4-en 4.3.3 alatt semmilyen tethering se kábellel se wifivel.barátomnak t-mobillal van személyes hozzáférési pont nekem miért nincs???a jealbreak miatt?
    várom az ötleteket köszi

  111. Segítséget szeretnék kérni!
    3G szifonom van, 4.2.1 iOS-al, ultras0w-al és SB settings-el, T-mobil-os a készülék de Telenor SIM-el használom.
    – A gond az, hogy ha bekapcsolom az EDGE/3G-t akkor egy weblap, vagy egy POP3 postafiók lekérdezését követően azt írja ki, hogy nincs hálózati kapcsolat. Némi várakozás, vagy az EDGE/3G ki/be kapcsolása után megint csak egy kicsit megy és utána semmi. Viszont Thetering módban a (a laptopomról rá kapcsolódva) korlátlanul megy a Net 3G módban.
    Mi lehet a hiba? Hol keressem?

  112. Segítsetek!
    iphone 4-em van att-s és most is független csak éppen nem megy rajta a mobilnet a Telenornál pedig felraktam a carrier fix-et és az APN Editort is.
    Mi lehet a gond? Egyszerüen nincs olyan menüpont hogy APN, a beállításoknál.
    01.59.00-ás BB és 4.3.3 FW
    A segítséget előre is köszönöm!

  113. Sikerült megoldani a problémát, az APN Editing-el és a Carrier fixel, de ami rajta volt custom FW az valami ótvar volt és a netről letöltött (limera1n) és a Pwnagetool-lal megcsinált custom FW-t nem nyelte be a teló, ezért gyári, eredeti 4.3.3-as FW-t kellett szereznem és azt megcsinálmi Pwnage-vel. Azt már elfogadta, települt, és arra ment az APN Editing+Carrier fix. Múkodik!! 😀
    Konklúzió: Nem minden Custom FW jó minden iPhone-hoz, ezért nem kicsit vert le a víz. Megtanultam hinni is közben valami mindenhatóban és bejött!
    Köszönet Öcsémnek, öcsémnek, és még öcsémnek is!!!

  114. Üdv!

    iPhone4 iOS 4.3.3.
    A Logo Fix 4.2+ telepítésekor ilyen hibát ír ki:
    unable to make backup link of ‘./System/…’ before installing new version

    Sub process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

    A segítséget előre is köszönöm!

  115. @putyo: de mégis melyik logo fix? melyik szolgáltató?

  116. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám módosítani a Call forwarding ablakot mégis előcsalogatni?
    Próbáltam telepíteni a telenor-os carrierfix-et telepíteni, ami a commcenter patch-et megcsinálja. Utána módosítottam a saját vodás carrier bundle-ben lévő carrier.plist-et.
    De nem jön elő az ablak! 🙁
    Csináltam utána hálózat visszaállítást, sim kártya ki-be-t, reboot-ot.
    De nincs változás! 🙁

  117. Na, ez elég zavarosra sikeredett, bocsi! 🙁
    Valaki mégis megértette, aki tudna segíteni?

  118. @itanczos: na de nem értem, miért kell neked a call forwarding active ablak? azt maga a szolgáltató kapcsolta ki. visszakapcsolhatod, de értelme nincs. vagy mire kellene, és miért?

  119. @Jadeye:
    Mert szeretném látni, ha valakit hívok és ő épp beszél!
    Ez mondjuk nokia vagy samsung alap telefonokon is működik.
    Felesleges csörgetni valakit, miközben mással beszél.

  120. @itanczos: de az nem erre van, azt ilyenkor minden egyes hívás esetén feldobja, ha beszél mással a másik fél, ha nem.

  121. @Jadeye:
    Az kár… 🙁
    Létezik erre megoldás?

  122. Hali!

    Van egy 3Gs –em amin 4.2.1 es SW van, fel szerettem volna tenni a Vodafone Logo Fix 4.2+ et, de ez a hiba fogadott:

    subprocess pre-installation script returned error exit status1

    Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

    Újra is húztam az iphonet (4.2.1), de ugyan az a hiba.
    Légy szíves nézzetek utána mi lehet a gond, és ha kijavítanátok azt megköszönném.

    Ha esetleg egy iOS 4.3.3 –ra frissítés megoldaná, azt is írjátok meg.


Add a Comment