fbpx Skip to content

iPhone 5: bejelentés a WWDC-n, megjelenés szeptemberben várható

Reuters hírügynökség szerint – amely azért nem szokott komolytalan híreket megjelentetni – az iPhone 5 gyártása júliusban indul, majd a készletek feltöltése után szeptemberben kezdik el az árusítást. A készülék gyorsabb processzorral és iPhone 4-hez hasonló külsővel jelenik meg.

A Concorde Securities elemzője szerint a telefonban A5 chip lesz (ezt eddig is gondoltuk), 8 megapixeles kamera lesz felelős a fényképezésért (ezt sejtettük), új Qualcomm chip lesz benne, ami CDMA és GSM hálózatot is képes lesz kezelni (ezt is sejtettük) és javítják az antennadesgint (ezt is biztosra vettük).

Sok újdonsággal azért nem szolgált a Reuters, jó lenne már valami hivatalos hír is. De az a bemutatóig nem lesz.

Hozd létre a saját bankhálózatod: Banker HD

Nagyon jó vonalhúzogatós játék a Banker HD alkalmazás. A játékban egy bankfiókot vezetünk, cél az ügyfelek minél gyorsabb kiszolgálása, az így összegyűjtött pénzzel egy egyszerű bankfiókból indulva országos bankot kell létrehozni.

A fiókba bejövő ügyfél először a recepciós kisasszonyhoz kerül, majd igénytől függően kell a megfelelő pulthoz, eszközhöz vezetni, odahúzni. Az ügyfél leülhet az ügyintézőhöz számlakivonatot kérni, pénzt vehet fel az ATM-ből, betétet helyezhet el, előfizethet internetbankra, stb. Mivel a szolgáltatással eltöltött idő alapján fizet nekünk, ezért kritikus hol, mennyi időt tölt el. Cél a minimumként megadott összeg megkeresése. Az ügyfelek egyre türelmetlenebbek, ha nem kapják meg a kívánt időn belüli kiszolgálást, akkor kimennek a fiókból és elveszítjük őket.

Ha sikeresek vagyunk, fejleszthetjük bankunkat. Gyorsabb készülékeket állíthatunk szolgálatba, fejleszthetjük az ügyintézők képességeit, plusz eszközöket rakhatunk a fiókba.

Összesen hat városban, helyszínenként öt szinten kell a feladatot teljesíteni. Városonként egyre nehezebb a játék, a végén csak sokadik próbálkozásra jön össze a minimum összeg.

A játék elég nagy koncentrációt igényel, gyakran egyszerre négy-öt ügyfélre kell figyelni, ezért a hölgyeknek bizonyára jobban megy a játék. 🙂 A program egyetlen hátránya, hogy a húzogatást nem mindig veszi be, amivel időt veszítünk és emiatt egyre idegesebbek leszünk…

A játék 2.39 euróért tölthető le a magyar App Store-ból. Van egy nem retina display változat is 1.59 euróért és egy ingyenes is betanuláshoz, itt pedig egy videó magáról a játékról:

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Hát, ezek szerint még mindig igaz az, hogy két évente érdemes lecserélni az iphone-t. 3G-4-6 – szerintem ilyen sorrendben érdemes tovább haladni. 🙂

  2. Ugyan ez a véleményem mint az előttem szólonak, 2 évente érdemes frissíteni, bár a technika gyors fejlődésének köszönhetően, lehet, hogy csak eddig, ezután már nem. Én is most készülök majd váltani, 2G – 3GS – 5? 😀

  3. én nekem így sikerült frissíteni 3g-3gs-4g és 6g 🙂 lesz a következő 😀

  4. én biztos nem várom meg a 6osat, most már kell nekem is ez a retina display 🙂 azaz valamikor év végén 🙂

  5. Nekem meg pont elég lenne a 3G, ha nem kezdenék módszeresen kiiktatni. Legalább is hétköznapi használatra. A baráti körömben még mindig modernnek számít. Leszámítva a legtrendibb ismerőseimet, akik elsők között veszik meg a legújabb modellt.

  6. Eyesis: pedig nem nezlek le a 3GS-ed miatt:)))

  7. Antennahiba: nem akarom elkiabálni, de mintha az új baseband (esetleg az új iOS-sel karöltve) javított volna rajta.

    Én olyan helyen lakom, ahol nagyon szépen jelentkezett a probléma (meg is szakadt, amíg összeérintem a sarkán a megfelelő pontokat). Most szépen csökken a térerő, de nem szakadt meg.

    Van valakinek hasonló tapasztalata?

  8. Mikor jön? Mikor??? Venni akarok még egy szifon4-et! Mikor kijon az 5 akkor lemegy a regi szifonok ára 🙂

  9. @meglepi39: hm érdekes… Jadeye véleményére kiváncsi lennék, részemről kételkedem benne 🙂

  10. greg03 +1 🙂
    3g-ről én se váltottam gs-re, annyival nem jobb.. Na de a 4 már más tészta 😉

  11. Há-há, ma reggel mondta be ugyanezt a hírt az egyik romániai csatorna is, még látvány-videót is mutatott, hogy ÁTLÁTSZÓ lesz a iPH5!

    ilyesmi volt a videó ni:
    http://www.youtube.com/watch?v=4Rmpk-6Tprg

  12. Hát nekem 3G-m van és én is le akarom cserélni, de azt hiszem már kivárom az 5-öst 🙂 Már csak pár hónap … úgyis gyűjteni kell rá, mert baromi drága lesz 😀


Add a Comment