fbpx Skip to content

Az Apple tegnap jelentette be 2011 második negyedévének, vagyis Q2-jének pénzügyi adatait, március 26-ával bezárólag. A Q2-s bevétel 24.67 milliárd dollár, amelyből a teljes profit 5.99 milliárd. Ezek a statisztikák a tavalyiakhoz hasonlítva 13.50 milliárd, és 3.07 milliárd dollárral növekedtek. A bruttó árrés tavaly 41.4% volt, az idei viszont 41.7%. A nemzetközi eladások a profit 59%-át jelentik.

A srácok 3.67 millió Mac-et (28%-os növekedés a tavalyi Q2-höz képest), 18.65 millió iPhone-t (113%-os növekedés), 9.02 millió iPod-ot (17%-os csökkenés) és 4.69 millió iPad-et adtak el. Az iPod eladásai az első iPhone kiadása óta folyamatosan csökkennek, és erre még az iPad kiadása is rátett egy lapáttal. Az iPad tavalyi kiadásával együtt jó azt is látni, hogy egyben a Mac-es eladások is növekednek – sok szakértő megjósolta, hogy az iPad-del a Mac-ek száma csökkeni fog, de hál’ Istennek nem így lett.

A Q2-s eredmények alacsonyabbak mint az előző negyedév eredményei: ezek 6 milliárdos bevételt hoztak. A Q1-be viszont a téli ünnepek is beletartoztak. Az Apple 4.69 millió iPad-ed adott el a Q2 alatt, ami szerintünk kevés, azt nézve, hogy az iPad 2 ilyenkor lett kiadva. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az Apple a lassú gyártás és a készletek kifogyása miatt még mindig nem tudott minden egyes iPad 2-t kiszállítani a kiadás óta.

Az Apple befektetői úgy néz ki, hogy kedvelték a Q2-s eredményeket: a részvények 10$-al drágultak.

A 83%-os negyedévi, és a 95%-os profit növekedéssel teljes gázra kapcsoltunk. Minden fronton folytatjuk a megújulást az év hátralévő részében. – Mondta az Apple vezérigazgatója, Steve Jobs.

Nagyon meg vagyunk elégedve a második negyedévi eredményekkel, amelyek elérték a 6.2 milliárd dolláros álomhatárt. Már várjuk a harmadik negyedévet, amely során 23 milliárd dolláros bevételre, és 5.03 dolláros részvényenkénti részedésre számítunk – Mondta az Apple pénzügyi vezetője, Peter Oppenheimer.

Steve azt mondja, hogy “folytatjuk a megújulást az év hátralévő részében” – ez úgy hangzik, mintha az Apple egy teljes termékfrissítést tervezne erre az évre. Már várjuk a Mac-ek frissülését, egy új iPhone-t, új iPhone/iPad operációs rendszert, teljesen új iPod-okat, talán egy új Apple TV-t A5-ös processzorral, egy új Mac-es operációs rendszert (Lion), új MobileMe, új iWork… Egy biztos, ez egy csodás év lesz az Apple, és annak felhasználói számára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. hat ez kb feleannyi iphone lehet mint amennyi android-os telot adtak el ezen ido alatt.

  2. A Q2 az masodik negyedev… Marcius meg az elsonek a vege… Nem?:)

  3. Scarface: lehet,de amig az Android rengeteg keszuleken fut,addig iOs (erre az esetre vonatkozoan) csak 4-en (2g,3g,3gs,4). Azert ehhez kepest ez messze kiemelkedo eredmeny…

  4. @DrJuris: Mégis azt hiszik hogy ők jobbak:P A munkatársamnak Galaxy-ja van, nekem egyelőre 3gs.Mindig fikázza hogy 600mhz meg kisebb kijelző és annak ellenére hogy nekem a játék sem szaggat azért messze jobb grafikával,neki pedig néha a menü is, nem fogja fel.Ezt csak azért írtam mert amíg reklámozzák a sok szart az ember nem fogja tudni hogy mi a minőség.-> (sört lehet ezzel nyitni szerintetek?) ha ezt reklámoznák elhinnék az emberek:) Lássuk be, a tudatlanság a trend:)

  5. Hali!

    Kicsit off a kérdés…

    Azt tudja valaki, hogy miért nem sikerül a legújabb TinyUmbrellával (4.32.01) lementenem a 4.3.2-es shsh-mat ? Iphone 4, gyári független, redsn0w-wal JB-zve.

    Kisgyopi

  6. Jah, márpedig reklámozni csak azt kell ennyire ami nem fogy…! A konkurencia még csak másolni sem tud. Sorolhatnám: Nokia, Samsung, Lg, Sony-Ericsson, mind csak az alma után kullognak, tehetnek a telefonjaikba 4-magos procit is, ha a platformra elérhető alkalmazások száma 10-ezer alatt van, nincs meg a kellő háttér ami az Apple-nek van és jól is használja… Valljuk be itunes, appstore, nélkül a mi kis iphone-unk is csak egy lenne a sok közül, olyan mint egy pc, csak dos-al és semmi hype és fícsör… :))))

  7. @Jadeye: Ok… De akkor mi van januar elott, ami nem december… Mert gondolom akkor az az elso:))

  8. nem ide tartozik de lenne egy kèrdèsem ha kint amerikàba veszek egy mac minit akkor a hatàron ugye nem kell semmi adòt meg àfàt fizetnem rà ugye ?
    èn ugy tudom 3 db siman be tudok hozni.

  9. Tündérkéim, arra nem gondoltatok, hogy egy pénzügyi év nem január 1-én kezdődik???


Add a Comment