fbpx Skip to content

iPad 2: jailbreakelve

Alig pár nappal az iPad 2 megjelenése után már jött is az első hír, hogy feltörték. Mivel azonban a limera1n exploitot az Apple bezárta, és új iBoot is van az új készülékben, így kellett találni egy másik módot az egészhez. comex másfél nap alatt szerencsésen talált más módot. A részletekről még nem lehet sokat tudni, így természetesen arról sem, hogy mikor lesz ebből kiadásra szánt változat.

Azt nem lehet tudni, hogy az iPad 2 jailbreakje tethered (tehát minden újraindításkor gépre kell dugni), vagy untethetered (amikor nem szükséges gépre dugni). Mindenesetre az bíztató, hogy ilyen gyorsan találtak rá használható hibát, ami lehetővé teszi a jailbreaket.

Közben az iPad 2 minden üzletben elfogyott, az online megrendelések esetén először 2-3 hétre, aztán 3-4-re, ma pedig már 4-5 hétre emelkedett a szállítási ideje. Ez azt jelenti, hogy ha ma rendelnél Amerikában iPad 2-t, azt leghamarabb 4 hét múlva kapnád meg (de inkább közelítene az 5 héthez). Így viszont a március 25-i itthoni launch is egyre kérdésesebbé válik. Persze ezzel kapcsolatban még semmi sem biztos.

iOS 4.3 untethered jailbreak: hamarosan

Stefan Esser (iOn1c) mutatta be korábban az általa fejlesztett untethered jailbreaket a 4.3-hoz. Ennek kiadását két dolog nehezíti meg. Az egyik, hogy korábbi kernel-patcheket alkalmazott az untetherhez, ami miatt lelassult az adott eszköz. Most ezek javításán dolgozik, és ha minden jól megy, akkor még következő hétvége előtt ki fogja adni, nem vár semmiféle 4.3.1-re sem.

I am pretty sure that the untether will be released before the next weekend. I was using older kernel patches that caused lagging on the jailbroken device. I will change that and then port it to the other devices and release.

Biztos vagyok benne, hogy az untethered még jövő hétvége előtt kiadásra kerül. Régi kernelhez való patcheket használtam, ami viszont időnként belassította a jailbreakelt eszközt. Ezeket megváltoztatom, portolom a többi készülékre is, és már mehet is kiadásra.

A másik nehézség a 4.3-ban bemutatkozó ASLR technológia, ami miatt például a MobileSubstrate sem működik egyelőre. Így akik függetlenítenének, vagy bármi mást használnának, ami MobileSubstrate-ot igényel (például SBSettings, Winterboard, Intelliscreen), azok nem fognak működni. Így első számú szempont, hogy a MobileSubstrate működjön.

I guess most people require Mobile Substrate to work and AFAIK it does not work due to ASLR. It would be a waste if Apple kills an untethered jailbreak before Mobile Substrate works. That said I will release the jailbreak when a) there is no other untether by the time I am finished b) if MobileSubstrate works.

Úgy gondolom, a legtöbb embernek szükséges a MobileSubstrate, ami viszont tudomásom szerint nem működik jelenleg az ASLR miatt. Pazarlás lenne kiadni úgy, hogy az Apple javíthassa az untethered jailbreaket, miközben nem működne a MobileSubstrate. Ez azt jelenti, hogy kiadom a jailbreaket, ha a) nem lesz más untethered addig, mire én elkészülök; b) működni fog a MobileSubstrate.

Kíváncsiak leszünk, hogy vajon comex vagy iOn1c megoldása fog-e megjelenni hamarabb, és hogy ennek tetejébe mikor ad ki az Apple esetleg még egy 4.3.1-et is. Mindenesetre érdekes hét várható ilyen téren, az biztos.

Olvasd el a hozzászólásokat is

53 Comments

  1. Szeritem untethered lesz, mivel ilyen hamar nagyon nehéz bootrom exploitot találni (egyébként @comexet ismerve szinte 100%, hogy userland megoldást választ…)

  2. Köszönjük.:)

  3. Ebbol se lesz semmi, nem kell itten nagyon beleelni magatokat 🙂 Majd jon a kovetkezo post, hogy kuvvajo meg minden, mukodik a cucc, meg az ndk turmixgepet is unlockolja, de nem adjuk ki mert megvarjuk a 6.22-es DOS kiadasat… 🙂

  4. Kijott a 6.22-es DOS. (Version 6.22 (Retail) – New DRVSPACE compression.) Akkor mar csak percek kerdese az untethered jailbreak 🙂
    http://en.wikipedia.org/wiki/MS-DOS

  5. @ptodic: XDDDDDD 😀

  6. És a comex féle megoldás az első generációs iPad-re is megoldás? Mert a cikkből nem jön le nekem egyértelműen, hogy kizárólag a második generációra érvényes-e. 🙂

  7. Hiába van meg a JB, úgyis megvárják a 4.3.1–et, amit Isten tudja, mikor adnak ki… Bár hamarosan, a pwn2own versenyen tapasztalt Safari hiba miatt csak kiadják…

  8. Dnp, Ptodic: ha ez nektek nem jó, és még mindig nem vagytok képesek felfogni, hogy miért várnak a JB kiadásával, akkor csináljatok magatoknak.

  9. Sziasztok,
    bocsi az offért de nem tudtok valami módot hogy rendesen menjen az iMovie 3GS-en? Köszi

  10. szerintem örüljünk hogy van, aki megoldja helyettünk, és nem kritizálni kéne őket mert nem tudnak pontos dátumot mondani, stb…ez nem feltétlenül az ide kommentezőknek szól, csak úgy általánosságban ezt látom hogy mindenki alap dolognak tartja hogy van pár ember aki helyettünk megcsinál mindent, és ha nem azonnal, akkor jár a száj…

  11. @kriszpowa: Ez így mind jó amit leírtál csak az nem igaz benne hogy nem azért rinyálunk mert nem adják ki időben hanem mert mondanak egy időpontot és nem tartják be pl hogy karácsonyra kész az untethed aztán egy hónap után adták ki + meg bénáznak itt a függetlenítéssel

  12. Szerintem ezek a nagy koponyák nem azért csinálják, hogy mi örüljünk, hanem szakmai kihívást látnak benne és nem utolsó sorban sikerélmény nekik!!!
    Aztán jön a mi megelégedettségünk! 🙂

  13. egy példával érzékeltetném, h mi is a baja pontosan a legtöbb JB-re, függetlenítésre váró iTulajnak:
    nyáron a Miami Heat bevásárolt a jó játékosokból, és úgy ígértek rekorddöntögetést, zsinórban 5 bajnoki címet, stb, hogy még pályára sem léptek. Így a szurkolók elvárása érthetően magas lett. És most mindenki arról beszél, h nem lenne itt semmi gond az eredménnyel, ha nem csinálnak korábban segget a szájukból.

    Szóval köszönettel gondolok én is azokra a hackerekre, akik használhatóvá tették az iPhone-omat, de ma már új nap van, új kihívásokkal. Miért jár a szájuk, ha nem tartják be amit mondanak?
    van némi délamerikai szappanopera íze a dolognak. mindig várjuk a következő részt, mert az érdeklődést felkeltik, aztán a következő részben sem történik semmi. illetve újabb ingerkeltés lesz. 🙂

  14. @itanczos: részben igazad van: nekik is hobbi, de ha csak ezért csinálnák, akkor lenne nekünk igazán nagy cumi, mert akkor eszük ágában nem lenne kiadni. Ezek az emberek ténylegesen hisznek a “jó ügyben”: nyíltságban, szabad szoftverben stb. Nagyon nagy tisztelet nekik!

    (akik pedig magánvélemény nyilvánítására használják a piros/zöld gombocskákat, azoknak mondanám: nem arra való, hanem az offtopic jellegre való szavazáshoz…)

  15. @H2CO3:
    Nekem tokmind1 lesz-e egyaltalan JB ra. iPadon egy mappaban elfernek a warez cuccok, amiket szemrebbenes nelkul legyalulok. Amugy is tonkrevagta a gamecenteremet a 4.2 JB. Nem fuggok tole mint az itt rinyalok 99%-a. Perpill 81 legal app van fent, amiket megvettem. Ez a lenyeg.

  16. @dnp: ja, ez teljesen igaz (bár a JB lényege nem a warez, de attól függetlenül sokak arra használják).

  17. Nem egészen idevágó kérdés, de nem lehet hogy a 06.15 basebanddal azért nem működik a gps mert rossz ipad ipwsból frissitette a basebandot a redsn0w? csak mert ugye nem mindegyik ipadban van gps… csak a 3G-s verzióban van gps

  18. @Roorszag: ez igaz, de az említett 06.15-ös baseband is csak a 3G-s iPad-ben van az iPad-ek közül. 😉

  19. Bocs az offért…
    Van egy 2g ipodom 4.2.1 es OS-sel greenp0isonnel lett windowson jailbreakelve. Eleinte minden szuperált de egyszer csak megkettyent…. A musicbol is eltunt a hang opcio ha nincs bedugva a fules. Amint bedugom megjelenik a hang”sáv” es lehet allitgatni a hangot ha kihuzom eltunik a csik is. Beallitasoknal probaltam a minimum hangerot maxra huzni de nem mentem vele semmire mert néma az egesz tovabbra is. Valaki hasonlo problemaval? Koszi. Segitsegt elore is.

  20. Nem tudja valaki, hogy az iPad 2 3G-ben milyen BaseBand van?

  21. @pr94: a chip típusa az iPhoneWiki szerint ugyanaz, mint az iPhone 4 basebandje, tehát X-Gold 618. így a verziója is valószínűleg egyezik az iPad 1 basebandjével, ami 4.3 esetén 07.11.00

  22. @kereknagy: valószínűleg beragadt a bedugást jelző érzékelő. fújkáld ki, majd bedug-kihúz-bedug-kihúz jó pár alkalommal, és az meg kell oldja.

  23. Hi!

    Adott egy iPad, 3.2.1-es rendszerrel. Simán Shift+restore-ral tudok upgrade-elni 4.2.1-re?

    Köszi.

  24. @Jadeye: Szerintem a 30 eres dokkcsatlakozónál lehet valami por, mert ha beledugsz bármilyen jack-et a fölső lukba, akkor a hang-csúszka ott marad… Viszont ha a 30-as dokk csatlakozóba bedugsz egy Audió-out, vagy TV-out kitet, akkor eltűnik a hangerőszabályzó…
    Nálam ez van, én ezt tapasztaltam…

  25. @pr94: valóban azt írja, hogy “A musicbol is eltunt a hang opcio ha nincs bedugva a fules”, ez tényleg lehet még alsó csatlakozó miatt is, azt is érdemes kipucolni. ha viszont ez a helyzet, akkor az szerviz.

  26. Sziasztok!

    iPhone 4-et szeretnék venni! szerintetek vegyek, vagy várjam meg a következő telefon? miben lehet az 5 jobb?

  27. @H2CO3: Lehet, hogy nem arra valók a kis zöld/piros gombok, de mégis mindenki arra használja. Lehet, hogy érdemes lenne az off-nak egy külön gombot létrehozni….ezek a gombok meg maradnának tetszés nyilvánításra…. igény lenne rá….

  28. Várd meg az 5-öt és akkor vegyél négyet mert akkor olcsóbb:DD

  29. @Jadeye: Nah hát mindenkinek köszönöm fújogatttam fújogattam és megjelent a hangerő szabályzó a musicban.Füles nélkül is tudtam fel le tekerni és már oldalt a hangerőszabályzó gombok is reagálnak. Viszont ha éppen olyanja van megint eltűnik megint megfújom jó. Gari még van rá most már tudom hogy hardveres a gond restore és megy a szervízbe köszi mégegszer 🙂

  30. A jailbreaknek örülök de már pár napja halott ez az oldal és semmi érdekfeszítőt nem tesznek közzé…… 🙁
    Kicsit több lendület szifonosok! 🙂

  31. bocsánat az offért! Leejtettem a telefonom (3gs 16gb) és amikor feldugom a töltőre, recovery módban van. Na igen, restore, de sem az iTunes sem a gép nem ismeri fel!! Töltőn minden rendben megy………. Kérlek segítsetek! Köszönöm előre is!

  32. @violiner: látatlanban erre nem lehet nagyon mit mondani, inkább vidd be szervizbe, mert könnyen lehet hardveres is. DFU-ban sem látja?

  33. Üdv.

    Lenne kérdésem bár nem pontosan ide passzol.
    Van egy Iphone 4-m (iOS4.1 BB 2.1). Jelenleg nem független (szóval már én is nagyon várom, hogy legyen valamilyen használható megoldás).
    Hogyan tudom egyszerűen megállapítani, hogy milyen függő most?
    A jailbreak már ok.

    Köszönettel: Roland

  34. @roland04: Kipróbálod a T-Mobile-osat és a Vodafone-osat:)(SIM) Utána tudod:D

  35. @Blade96:
    Nem mondod?
    Nem magyarországi és egyébként sincs 2 microsimem.

  36. Köszönöm, este megnézem.

  37. Sziasztok!

    Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogyan tudom elrejteni a szolgáltatót a menüsorról (jailbreak nélkül), iPhone 4 iOS 4.3. A segítséget előre is köszönöm

  38. @Jadeye:

    Értem, köszi! Viszont ezen lehet segíteni, ugye? Mármint a függetlenítésen.

    Létezik, hogy cirka 435€ az ára hűségvállalás nélkül, ez reális?

  39. @Jadeye: Hello
    Sajnos nincs a listán. Egyéb ötlet?

  40. @dor: jailbreak nélkül sehogy.

    @ramore: ezt az árat én így nem találtam meg ugyan, de az könnyen lehetséges, hogy tarifacsomag-hűség nélkül valóban ennyibe kerül. de azon csak hűség nem lesz, viszont ugyanúgy osztrák T-mobile-függő lesz.

    @roland04: próbálgatni kell. de ha nincs hozzá megfelelő sim-ed, akkor arra ott van a SAM. abból valószínűleg nem fogod megtudni, milyen függő, de megoldja a hacktiválás gondjait. itt írtunk róla: http://szifon.com/2010/12/04/4.14.2.1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

  41. @Jadeye:

    Köszi!

    Ebben az esetben jelenleg nem tudnám használni, mivel egyelőre nincs megoldva a függetlenítés, ha jól tudom.

  42. @ramore: így igaz, jelenleg nincs.

  43. Itt a hétvége, és nincs jb:(( úúgy várom:)

  44. Ma felraktam a 4.3-at a 3GS-emre. ÚjiBoot-os így csak tethered JB van,de szerintem megéri:D Csak akkor rakjátok fel, ha van 4.2.1 vagy 4.1-es SHSH mentésetek:D

  45. Sziasztok!

    Lehet nem a legjobb helyen járok, de kellene egy kis segítség!
    A minap vettem a iphone 4-et a vodánál, és 4.2-es verzióval van. Az lenne a kérdésem, hogy erre van valami jailbrek?

    Köszönöm!

  46. @Jadeye:

    Köszönöm a gyors választ! Akkor szerinted várjam meg a 4.3 jailbreak-et vagy downgrade 4.1?

  47. @James Kevin: olvasd el a cikket, amit linkeltem: SHSH nélkül nem lehet a legfrissebb hivatalos fw-nél korábbit visszatenni (se 4.2.1, se 4.1, semmi).

  48. Okey! Akkor várok türelmesen! Hátha lesz mihamarabb 4.3-ra jailbrek!

  49. @James Kevin: ha nincs 4.2.1-es SHSH-d, akkor nem. változatnanul: csak akkor tehetsz fel az aktuálisan legfrissebb firmware-nél korábbit, ha van SHSH-d ahhoz a verzióhoz. ha nincs, akkor nem megy. SEHOGY.


Add a Comment