167
márc 13

iPhone 4 és Telenor: nehézségek?

 Egyéb     (Jadeye)     9:46

Azért írjuk ezt a cikket, hogy felmérjük, milyen problémáitok vannak, ha iPhone-t használtok a Telenor hálózatán. Ez lehet gyárilag független 3G, 3GS vagy iPhone 4 is, de most elsősorban ez utóbbira, az iPhone 4-re koncentrálnánk, hiszen ez a legújabb mind közül, és a legtöbb gond is ezzel szokott lenni.

Majd miután összegyűjtöttük a problémákat, és szétválogattuk őket azok típusa szerint, és kiderült, mi az, amiben a Telenornak kellene lépni valamit, akkor felkeressük őket, hogy mit tudnának intézni.

Nem tartjuk ugyanis elfogadhatónak azt, hogy ha akár flotta-kötöttség, vagy hűségnyilatkozat, vagy csak szimpla lojalitás miatt a Telenornál maradtunk, és így megvettünk egy gyári független iPhone 4-et közel 200.000 Ft-ért cserébe, annak egyes funkcióit csak és kizárólag épp a saját szolgáltatónkon legyen lehetetlen elérni. A célunk az, hogy szolgáltatótól függetlenül minden iPhone tulajdonos használni tudja a készüléke összes funkcióját, akár jailbreakeli, akár nem.

Alább tehát összegyűjtöttünk két problémát, hogy mikre gondolunk pontosan.

FaceTime

Az iPhone 4 FaceTime szolgáltatása ugye arról szól, hogy aktiválás után másokkal videotelefonálhatunk, amennyiben épp WiFi-kapcsolaton van a készülék. A szolgáltatás aktiválásához a készülék egy speciális SMS-t küld az Apple angliai központjába. Ez az SMS egy szimpla nemzetközi SMS. A problémát korábban elméletileg az okozta, hogy a Telenoros számokról érkező kéréseket az Apple központja valamiért eldobta. Aztán valami történt, és 4.1-re való frissítés után sok olyan iPhone 4 tulajnak sikerült beaktiválni a FaceTime-ot, akinek korábban nem. Majd ez 4.2.1 alatt megint “elmúlt”, és ugyanez a helyzet 4.3 alatt is, nem lehet aktiválni valamiért. Azt sajnos egyelőre nem lehet tudni, hogy akinek sikerült, miért sikerült, vagy akinek nem sikerül, annak miért nem megy. Mindenesetre ez csak egy egyszerű SMS, így szeretnénk utánajárni, hogy pontosan mi a helyzet, és megoldást találni a dologra.

Personal Hotspot

Régebben még az USB/Bluetooth tethering is csak Apple-partner szolgáltatók esetén működött, most úgy tűnik, ugyanez a helyzet állt elő. Többen jeleztétek a kommentekben, hogy Telenorosként nem érhető el a 4.3-ban debütált Personal Hotspot funkció, amelynek segítségével WiFi-hotspottá alakítható a készülék, és képes megosztani a csatlakozó eszközökkel a mobilinternetét. Sajnos ezzel kapcsolatban lehetséges, hogy az Apple a szolgáltatók beállításait tartalmazó Carrier Bundle-kben határozta meg ennek a beállításait, így – mivel a Telenor nem Apple-partner szolgáltató – lehetséges, hogy az Unknown.bundle-ben nincs meg az erre vonatkozó beállítás. A Telenornak pedig nincs saját Bundle-je sem, hiszen nem forgalmaz iPhone-t. Persze  amint lesz rendes 4.3-mas jailbreak az iPhone 4-re, egy szokásos carrier fix ezt valószínűleg megoldhatja, de ugye ez nem segítség azoknak, akik nem jailbreakelnek.

Mit kérünk tőletek? Írjátok meg hozzászólásban, hogy mely szolgáltatásokkal van problémátok, milyen szoftververzió van a készüléken, van-e jailbreak és mivel, ha van vagy volt jailbreak, új eszközként lett-e beállítva restore után, vagy vissza lett állítva backupból, mióta tapasztaljátok a hibát, és hogy korábban bármikor működött-e egyáltalán. Példa egy megfelelő hozzászólásra:

iPhone 4, Telenor, iOS 4.3 (4.0 óta van meg a telefon)
nincs jb, és sosem volt jb-elve
nem megy a FaceTime, nem is ment soha
nem megy a Personal Hotspot, meg sem jelenik sehol

Kérünk tehát minden olyan iPhone tulajdonost, aki Telenoron használja (vagy használná) a készülékét, hogy szóljon hozzá, írja le a tapasztalatait! Minél több az ilyen hozzászólás, annál komolyabban veszi majd a Telenor is a kérdést. Szóljatok barátaitoknak, ismerőseiteknek is!

Illetve most, hogy érkezik az iPad 2 is, szintén FaceTime-lehetőséggel, azt is számításba fogjuk venni, ha netán azon sem menne. Persze kérdés még egyelőre, hogy a 3G-s iPad 2 telefonszám vagy emailcím alapján aktiválja majd a FaceTime-ot, mert ha telefonszám alapján, ott ismét lehetnek majd problémák. De ez majd csak a napokban fog kiderülni, érdemben viszont csak a magyarországi forgalmazás megkezdése után lehet az iPad 2 esetleges FaceTime-problémáival foglalkozni.

Miért érdekes, hogy volt-e jailbreakelve a készülék, vagy sem?

Mivel voltak, akiket megzavart ez a kérdés, akkor most pár szó erről is. Ennek két, igazán triviális oka van.

Az első: mivel az már többször bizonyítást nyert, hogy jailbreakelt készülék backupja hibákat okozhat, ha azt bármely készülékre visszaállítjuk (legyen az ismét jailbreakelt, vagy akár jailbreak nélküli), így ezt rögtön szeretnénk kiszűrni. Nem akarjuk azt, hogy csak holmi ‘hozzánemértés’ eredményeképp jelentkező hibákkal kelljen foglalkoznunk.

A második: mivel a jailbreak hivatalosan csak az USA törvényei szerint minősül legálisnak, így mindenképpen az lenne a lényeg, hogy hivatalos, gyárilag független, és bármi törés nélküli készülékeken tapasztalt hibákat jelezhessünk a Telenor felé. Így akkor nem hivatkozhatnak arra, hogy mindez csak a fenti okok miatt (akár a jailbreak, akár a korábbi mentésből való visszaállítás okán) nem működik.

***

Telenor mobilnet és MMS beállítások

Mobilnet
APN: net
minden más üres

MMS
APN: mms
user és password üresen marad
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1:8080
Max. üzenetméret: 307200

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk!)

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:

167 hozzászólás a(z) “iPhone 4 és Telenor: nehézségek?” bejegyzéshez

 1. torrente777 írta:

  Iphone 4 Telenor 4.2.1 Jailbreak tökéletesen működik a Facetime cydia-ból Mitime nevü programmal aktiválva.

  VálaszVálasz
 2. Noj4 írta:

  Nekem a legnagyobb gondom iPhone 4-en (gyárilag független, JB nélküli), hogy akármit csinálok, ne kapom meg az MMS-eket. Többször volt már, hogy baráraim küldtek, de még a netes linken sem tudtam megnézni a telefonomról. Illetve sokszor megfigyeltem, hogy a Wifin lévő adatforgalmat is a 3G/Edge-hez adja hozzá. Örülnék, ha sikerülne valamit lépnetek, mert FaceTime nélkül még elvagyok, de a Personal Hotspot nekem is jól jönne. Minden tech kütyüm Apple ugyanis, mégsem tudom kihasználni ezt a remek funkciót! És persze köt a flotta…

  VálaszVálasz
 3. oldtimerek írta:

  Iphone 4 Vodafone lock-os, 4.3 sw, nincs jailbreak: FaceTime sms-re nem jött válasz, 2x aktiváltam, nincs visszajelzés!

  VálaszVálasz
 4. xxman11 írta:

  OFF : Hülyét kapok ettől a szövegtől mindig : “nincs és soha nem is volt JBzve” , nem csak itt de rengetek hirdetésben láttam már de nagyon felhúz. Restore után senki nem mondja meg nekem hogy volt-e JBzve vagy sem … Meghát ha nem is a tört-dolgok miatt de az SSH fájlok miatt is szerintem igenis elengedhetetlen a JB.

  [SSH-fájlokat nem szoktunk menteni, mert az SHSH. annak a mentéséhez viszont NEM kell, hogy jailbreakelt legyen. ha nem érted a különbséget, olvass utána, van külön cikkünk az SHSH-ról és a működéséről (Mi az az SHSH, és hogyan működika TinyUmbrella?). a további OFF hozzászólásokat törölni fogjuk. -szerk.]

  VálaszVálasz
 5. szorian írta:

  Nekem szifon4 telenor 4.2.1 se JB -vel se JB nélkül nem megy a FT anno 4.1 el ment es azt nem értem most miert nem ment egyszer sikerült aktiválni a régi 4 es telefonon de ezen most nem

  VálaszVálasz
 6. KKoppany írta:

  iPhone 4 gyárilag független, jailbreakelt, 4.2.1.
  Hiába van beállítva, nem megy az MMS.

  VálaszVálasz
 7. zsoca73 írta:

  Sziasztok! Nagyon örülök ennek a cikknek mert Telenoros vagyok én is. Iphone 4-em van gyárilag független és soha nem volt JB. A FaceTime 4.1-en tökéletesen működött. Aztán jött a 4.2.1 és azóta nem működik. Az érdekes az, hogy a testvéremnek szintén Iphone 4 van szintén gyári független és az övé a mai napig tökéletesen működik. A probléma ott kezdődött, hogy én restorral raktam a szoftvert ő nem. Ha az ő kártyáját tesszük a készülékembe működik a FaceTime ha az enyémet akkor nem. És fordítva is igaz. Az én kártyámmal az övé nem működik.A Personal Hotspot mind a kettőnknek tökéletesen működik amióta beírtuk a legalsó sorba a beállításoknál, hogy:net. Várom, hogy mire jutottatok és én is megyek a Telenorhoz megkérdezni, hogy az öcsémnek miért működik és nekem miért nem. Ugyanaz a szolgáltató ugyanaz az előfizetés. Köszönöm. Zsolt

  VálaszVálasz
 8. j-cool írta:

  iPhone4, jb 4.1, AT&T-s. Facetime megy az aktiválás teljesen gond mentesen zajlott.

  Viszont a mobilnet nagyon gáz. Ha kicsit is mozgok a készülékkel (pl. kocsi, vonat vagy akár gyalog) nem tud csatlakozni, valamint ha aktiválom a mobilnetet sokat van, hogy egyáltalán nem megy, csak ha újraindítom a telefont. Igen ám, de ekkor meg szeret érvénytelen sim-re hivatkozni, amit egy wifi ki bekapcsolással lehet megoldani (fogalmam sincs miért).

  A fent leírt dolgot úgy produkálta, hogy kézzel volt a mobilnet beállítva. Felraktam a szifon telenor 4.1 carrier fix-et és azóta a beállításokból eltűnt a mobilnet beállítási lehetősége és nem is megy a mobilnet.

  Régebbi vodafone sim-emmel tökéletesen ment minden. A telefon 4.1 óta van nálam, azóta is ez vann fennt.

  VálaszVálasz
 9. kicsivg írta:

  Sziasztok! Én T-mobile-os vagyok és a 4.3-as rendszeren nem müködk a bluetooth headsettem,elötte (4.2.1 volt) tökéletes volt.

  VálaszVálasz
 10. tHeShAdOw írta:

  iPhone 4, Telenor, iOS 4.3 (4.1 óta van meg a telefon)
  Nincs jb és sosem volt jb-elve
  Nem megy a FaceTime, 4.1-en működött a FaceTime
  Működik a Personal Hotspot – 4.2.1-en aktíváltuk az adatforgalmat, Update-el ment fel a szoftverfrissítés és utána megjelent a Personal Hotspot.

  VálaszVálasz
 11. csab11 írta:

  iphone 4, 4.3 FaceTime nem aktiválódik, de eddig se tudtam aktiválni.

  VálaszVálasz
 12. draft írta:

  iphone4, telenor, 4.3, gyari fuggetlen, soha nem volt JB-zve, netmegosztas menu meg sem jelenik facetimet nem lehet aktivalni

  VálaszVálasz
 13. iPhone-r írta:

  iPhone 4, Telenor, iOS 4.3 (4.0 óta van meg a telefon)
  nincs jb, és sosem volt jb-elve
  megy a FaceTime, 4.1 óta
  megy a Personal Hotspot amiota beirtam az internet tetheringhez az APN-t (net) + restart
  az MMS viszont SOHA sem ment!

  VálaszVálasz
 14. tihi írta:

  iPhone 4-em van, amit 4.2.1-vel vettem függetlenül a Telenor miatt..
  jailbreakelve van az rc5-ös greenpoisonnal.
  a facetime addig sem működött míg nem volt feltörve, most sem.
  ismerősnek 4.1-es iOs van rajta, azzal is vette szintén gyári függetlenül, de neki sem működik a facetime.

  VálaszVálasz
 15. Cuccos írta:

  iPhone 4, 4.2.1, JB, FaceTime NEM megy. Restore után, új telóként.
  Elötte 4.1-en ment.

  Elég felhábotítónak találom a Telenor hozzá állását és ezt a hatalmas szerelmet az Androidos telefonokkal, és akinek Apple telfonja van arra szarnak, hiszen eza probléma fél éve van.

  Erösen gondokozom hogy ott hagyon a Telenort az egész céges csomaggal ami havi 400-500e ft-ot hagy ott a flotta uán.

  Remélem olvassák és kicsit elgondolkoznak.

  VálaszVálasz
 16. Depiboy írta:

  iPhone 3Gs iOS 4.3 (3.0-óta van meg a készülék)
  Gyári független és eredetileg Pannon-os (Telenor-os) voltam és pont az ilyen hibák miatt váltottam hogy nem ment az mms és a mobilinternet is egyszer ment, egyszer nem. Azóta Tökéletesen működik Jailbreak nélkül is a T-mobile-al.

  csak megjegyzem hogy a Telenor faszságai miatt már elég sokan otthagyták a szolgáltatót a p*csába…nem most kellene lépni hanem nyáron kellett volna amikor a voda is kitalálta ezt az egészet! őkis jobban kaszálnak ebből

  VálaszVálasz
 17. rami írta:

  Iphone3Gs 4.2.1 jb+unlock csak nekem nagyon szar a Telenoros 3G-s hàlozat?

  VálaszVálasz
 18. foxyka írta:

  iPhone 4, Telenor, iOS 4.2.1 (4.1 óta van meg a telefon)
  van jb, mindig volt jb-elve
  nem megy a FaceTime, 4.1 el ment 4.2.1 óta nem megy
  4.3 ra még nem frissítettem ezért nem tudom a Personal hotspot működik e
  nagyon zavar,hogy nem működik a Facetime :(
  HA nem fog működni a Personal hotspot akkor lehet még a Telenort is otthagyom és átmegyek a vodafonhoz vagy a T-mobile hoz

  VálaszVálasz
 19. clooney írta:

  iPhone 4 Telenor 4.2.1 (gyári független) se jailbreakkel se annélkül. Csak Waiting for activation üzenet jelenik meg! Előtte 4.1en ment a facetime amíg vissza nem tettem a back upom … de ezt a backupot már évek óta hurcolásztam szóval betudtam ennek … de 4.2.1-en meg se próbálja aktiválni !

  Jó lenne ha történne vele valami legalább a facetime résszel, mert igen idegesítő, hogy ezért kell más wifitelefonálós programokat letöltenem!

  VálaszVálasz
 20. errant írta:

  4.2.1-en Angliából rendelve, független, Jailbreak nélkül. Nincs Facetime. 4.3-ra frissítve továbbra sincs, se wifi hotspot.

  VálaszVálasz
 21. errant írta:

  @errant: Kimaradt: Iphone 4, Telenor

  VálaszVálasz
 22. admin írta:

  iPhone 4 32GB – Gyári független – 4.2.1

  FaceTime működik és minden más is. MMS-t nem használok, de volt már, hogy probléma nélkül ment.

  Úgy gondolom és ez a tapasztalat, hogy a FaceTime jelenleg csak akkor aktiválódik, ha anno mikor a Telenor be aktiválta a FaceTime-ot, akkor pont volt i4-ed és pont kipróbáltad és pont aktiválódott. Nos azóta a Telenor nem aktiválja a FaceTime-ot nem tudni miért. Szóval akinek akkor aktiválódott annak most is mennie kell. Nyilván megfelelő carrier azért kellhet hozzá. Még 4.3-ra nem frissítettem, szóval a hotspot funkcióról nem tudok semmit.

  VálaszVálasz
 23. Vakondgyar írta:

  iPhone 3Gs, gyárilag független. 4.2.1-et még akkor raktam fel amikor még nem volt JB. Most már JB-is van rajta.
  Előtte és utána is hibátlanul ment/megy a 3G és a tethering. MMS-t képtelen voltam működésre bírni, bármilyen konfigot adtam meg.
  Ezek kívül más hibával nem találkoztam.

  VálaszVálasz
 24. Wask írta:

  Nekem mostanába olyan gondom volt a Telenorral hogy akik hozzám járnak iphonet softwarezni azoknak nem nagyon akart menni a mobilnet! 1x meg 1x nem… pedig volt ultrasnowos is meg gyári független is…. egyszerűen nem értem miért… apn ki van töltve és néha van forgalom néha nincs:( Mind 4es készülékek voltak..

  VálaszVálasz
 25. connor írta:

  Sajna a Telenor szarik az iphone használokra! Nekem i4- em van 4.0.1 ota és JB nélkül semmi nem megy:-( se 3G se MMS se semmi!

  VálaszVálasz
 26. spmnekem írta:

  iphone 4 4.0 óta van meg, gyárilag függeltel se JB se nélkül nem megy a face time 4.2.1-en, nekem hiányzik a visual mailbox is, a furcsa az hogy más telenornál (skandinávia) van mindkettő, hogy a network operator logoról, ami ugyan kis dolog ne is beszéljek…. MMS nekem nem kell, de ha kéne akkor meg nem megy….

  VálaszVálasz
 27. bukko írta:

  iPhone 4 32GB, gyári független, külföldön vásárolt, Telenor, iOS 4.2.1 (4.1 óta van meg a telefon)
  van jb, és minden fw-n volt jb-elve
  nem megy a FaceTime, nem is ment soha
  nem tudom, hogy megy-e a Personal Hotspot, mert nem tettem még rá az iOS 4.3-at

  VálaszVálasz
 28. Tamaci írta:

  iPhone 4, Telenor, iOS 4.3 (4.0 óta van meg a telefon)
  nincs jb, és sosem volt jb-elve
  nem megy a FaceTime, régebben nem próbáltam, csak a 4.3-mal
  MEGY a Personal Hotspot
  MMS mindig ment.

  VálaszVálasz
 29. Konzerv írta:

  Phone 4, Telenor, iOS 4.3 (4.0 óta van meg a telefon)
  nincs jb, és sosem volt jb-elve
  nem megy a FaceTime, nem is ment soha
  a Personal Hotspot-ot nem próbáltam, de nem is láttam a beállításoknál sehol

  VálaszVálasz
 30. szorian írta:

  Az mitől lehet, hogy nekem volt egy 4.2.1 16GB Szifon 4 amin nem tudom, hogy de nagy nehezen aktivalta a FT, majd eladtak és vettem egy 32GB Szifon 4 et természetesen mindegyik gyárilag független és ezen nem sikerül aktiválni pedig a kártya is ugyan az. De vmi eszméletlen idegesít nem lehet ez vmi Carrier bundle probléma? Nem hiszem el, hogy az Apple berakta a telenort 4.1 be hogy lehessen aktiválni most pedig kivette volna 4.2.1 óta! Mit gondoltok?

  VálaszVálasz
 31. Ata72 írta:

  A nejemnek es nekem is 4-es, gyari fuggetlen, piszkalas nelkuli 4.2.1. szoftverrel. MMS nem ment soha egyiken sem. Nem mintha hianyozna a 150 forintos fenykep kuldesi funkcio, de azert bosszanto es nevetseges problema.

  VálaszVálasz
 32. szorian írta:

  @iPhone-r: Ha az MMS beállításokat megfelelően beírod akkor menni fog ha kell elküldöm email-be.

  VálaszVálasz
 33. Kukipapa (r) írta:

  Akinek nem megy az MMS, az ugye ellenőrizte, hogy az előfizetésén aktív-e?

  Engem kerestek már meg MMS gonddal, és ilyen egyszerű, banális oka volt.

  VálaszVálasz
 34. gunar írta:

  Nem értem miért hangsúlyozzátok sokan a JB-ve nem volt soha jelzőt, mikor egy restore után olyan mintha sosem lett volna!???
  Amugy meg ez a Telenor-tól valóban szégyen, hogy tojik az iPhone telefonok rendszerükön jelentkező rendellenességeire! Talán ha többen is a fogyasztóvédelemhez fordulnátok az tenne vmit, főleg mivel gondolom legtöbben hűséggel vagytok a szolgáltatóhoz kötelezve, az meg ne “szabja” meg senkinek milyen telefont tudjon rendesen használni a hálózatán! Vagy van a Versenyhivatal, vagy mi a bánat a neve, szintén járható út lehetne!

  VálaszVálasz
 35. Jadeye írta:

  @gunar: azért, mert:
  1. mint már számtalan alkalommal leírtuk, az okozhat problémát, ha jailbreakelt készülék backupját visszaállítod egy nem jailbreakelt készülékre
  2. ha odaállsz a telenor elé, hogy “helló, van egy rakat feltört készülék, és nem megy rendesen nálatok”, szerinted mit fognak szólni? na ugye…

  de ha nem érted, miért kell hőbörögni amiatt, hogy valaki odaírja? megvan az oka.

  VálaszVálasz
 36. csacsi23 írta:

  Iphone4, gyari fuggetlen, 4.1 es 4.2.1 alatt se ment a FT.
  Telenor.
  JB nelkul es JB- el se ment. Sose hasznaltam backupot.
  MMSt sose probaltam.
  3G net tokeletes.

  VálaszVálasz
 37. gunar írta:

  @Jadeye: Az én hsz-emben sehol nem írtam a backupról és az úgy teljesen jogos, mert másik OS-nél is galibákat hozott már soxor azonos romnál is a backup visszarakása, pl WM-nél !
  Ki beszélt JB-s vasakról, hogy azokkal kell odaállni eléjük, mikor ha végignézted kik miket írtak, elég sok JB nélkülinél is jelentkeznek a hibák ahhoz, hogy jogosan reklamáljanak! Ha az illetékesek nem tesznek semmit, akkor pedig igen az említett szervekhez kell fordulni, mert érdemes!
  Meg különben sem hőbörögtem, csak nem kíváncsian megkérdeztem miért fontos az sokaknál volt-e valaha JB vagy sem! Érted? Csak mert én igen! :-)

  VálaszVálasz
 38. gunar írta:

  Amugy sok nem működő funkciót hajlamosak a szolgáltatóknál, egyszerű hozzá nem értésből fakadólag, avagy mert ki sem próbálják-hatják, a JB számlájára felróni, mint pont ma a T-nél, a miért nem megy a mobil-tv -mre is ezt állították, pedig csak másképpen kellett beüzemelni az app-ot (Műsorujság2.0) :-)

  VálaszVálasz
 39. Jadeye írta:

  @gunar: a túlzott írásjelhasználat (a szokásos 1-1 darab helyett több) kérdőjel és felkiáltójel egyszerre elég félreérthető, és könnyen azt lehet hinni, hogy hőbörgés: “mintha sosem lett volna!???”

  és igen, pont ez volt a lényeg, hogy elsősorban a jailbreak nélküliek legyenek azok, akik ezeket a hibákat jelzik, másképp értelme sem lenne a kérdésnek.

  VálaszVálasz
 40. gunar írta:

  @Jadeye:
  :-) Ok! De nálam ez a nagy kérdés jelzése és mivel a cikkben is meg hát sok helyen volt a backupról szó, nem is fordult meg a fejemben, hogy visszateszi vki, meg amugy is megéri ujra pakolni inkább mindent sztem, az az igazán tuti biztos!

  Viszont ha ezek fényében akkor összefogás lesz és előbb Telenor, s ha ők nem akkor a felettük álló szervek a cél? Jó ötlet, jó célért! Remélem sikerrel jártok!!!

  VálaszVálasz
 41. isty írta:

  i4 4.2.1 gyári független ,Telenor,volt jb,jelenleg nincs jb,restore,backup megvolt.
  4.0 óta van meg SOHA nem ment a FaceTime
  Telenor csak a magyarokat szarja le,ugyanis az Északiaknál a 2G megjelenéstől fogva árulják hivatalosan az iPhone-t..

  VálaszVálasz
 42. Ata72 írta:

  @szorian: Kiprobalnam, mert nekem sehogyan sem ment, pedig nem vagyok akkora lama.Elkuldened az MMS beallitast? Gemeles a cimem, az eleje pedig lipi.feco
  Elore is koszi.

  VálaszVálasz
 43. zedrp írta:

  iPhone 4, 4.2.1. iOS-szal jött, JB nuku, gyáriag unlockolt. Minden működött kivéve MMS.
  Tegnapi 4.3 update után MMS megy, facetime “waiting for activation…” . Ezen kívül minden megy: hotspot van és működik is, stb…

  VálaszVálasz
 44. zorgol írta:

  Ma probáltam ki 2 iPhonoe 4em van mindkettön ment a FaceTime 4.2.1 el.Az eggyiket párnapja restoroltam hibák miatt utána próbáltam aktiváltatni FaceTime de nem ment semmilyen próba hiján sem.A másikon persze ment rendesen.Ma kipróbáltam nyomtam egy ki és be gombot Facetime de mostmár az sem müködik.Szerintem müködne Pannonnal is de nem jutottak dülöre IPhone terén ezért lekapcsolták az aktiválást.!!!Addig müködött amig tesztelték a rendszert a Pannonnál.Amig mentek az alkúdozások IPhone terén:)))) Elgondolkadtató váltsak e szolgáltatót?

  VálaszVálasz
 45. matrixx1 írta:

  Hali nekem iphone 4 4.2.1 gyari fuggetlen 2010 nyari londonbol jailbreakelt.
  Asszem de nem biztos greenpois0n ota nem megy a facetime, 4.1-en ment
  udv

  VálaszVálasz
 46. zorgol írta:

  @matrixx1: 43 és ez biztos nem firmware függö!!!

  VálaszVálasz
 47. zorgol írta:

  @zorgol: Ja és mindkettö Jailbreakes :) Természetesen

  VálaszVálasz
 48. szorian írta:

  @Jadeye: Nekem egyre inkább az a gyanúm hogy nekem is felvette a telenor ezt hibának elég nagy ügyfelek vagyunk es azt mondjak az SMS ki megy tőlünk es az ő rendszerük Kepes fogadni amit küldenek válaszra, ezek alapján nem lehet hogy a Telenor szivar minket akinek aktív most 4.2.1 es iOS el annak a carrier a settingsben mit ír nekem 9.0 es nem tudom aktiválni!

  VálaszVálasz
 49. lukizoli76 írta:

  @szorian: Szia! Ha megtennéd,hogy nekem is elküldöd a Telenoros MMS beállításokat leköteleznél. Fríméles cím kukac előtt: caution1

  Köszi

  VálaszVálasz
 50. szorian írta:

  Az MMS beallitasokat elküldtem 

  VálaszVálasz
 51. lukizoli76 írta:

  @szorian: Király vagy! Most próbálom…

  VálaszVálasz
 52. zorgol írta:

  @lukizoli76: Ha müködik nekem is továbbküldöd Fríméles cím kukac előtt: zorgol Köszi

  VálaszVálasz
 53. szorian írta:

  miért van moderálva a 30.hozzászolásom mikor a témához kapcsolódik teljesen.

  VálaszVálasz
 54. lukizoli76 írta:

  @zorgol: Mail ment! Nekem műxik!!!
  Szorian király vagy!!!

  Vagy ezt már mondtam? :-)

  VálaszVálasz
 55. szorian írta:

  @lukizoli76: szívesen jó az ha az ember tud segíteni. like

  VálaszVálasz
 56. lukizoli76 írta:

  És akkor most a konklúzió:

  iPhone 4 gyári független(olaszból), Telenor, MMS megy szorian segítségével,
  Personal Hotspot mióta APN = net szintén megy, viszont a FÉSZTÁJM szarik menni
  iOS 4.1-el vettem, 4.2.1-et kihagytam, nem tudom miért, most 4.3 de gondolom ez a Hotspotból úgy is kiderült.
  Nem szívesen hagynám ott a Telenort mert mióta ott van a flottánk azóta az éves megtakarításból kijön az új független ájfón. :-)

  VálaszVálasz
 57. zorgol írta:

  @zorgol: szia lefagyott a freemail. elküldenéd gmailos cim kukac elött zorgolka köszi elöre is!

  VálaszVálasz
 58. zorgol írta:

  @Jadeye: Szia nem ide tartozik de segitenél hogyan kell a felhasználói nevemhez kapcsolodó képet kicserélni szerkeszteni? anno tudtam de régen volt elöre is köszi!

  VálaszVálasz
 59. lukizoli76 írta:

  @zorgol: oda is elment…

  VálaszVálasz
 60. Jadeye írta:

  @zorgol: a gravatar.com oldalon kell, oda már egyszer regisztrálnod kellett az itt használt mailcímeddel. ott tudod megváltoztatni.

  VálaszVálasz
 61. zorgol írta:

  @Jadeye: Köszönöm

  VálaszVálasz
 62. j-cool írta:

  Már írtam egyszer ide, de ma vettem a fáradságot és frissítettem 4.2.1-re.

  Végre megy a mobilnet, ezért leírom, hogyan sikerült:
  A telefon AT&T-s jailbreakelt 4.2.1.

  Miután feltettem a szoftvert, függetlenítettem, majd az unstable.szifon.com-ból feltettem a Telenoros csomagot. Ekkor még nem ment a mobilnet. Eziután a hálózati beállításokat visszaállítottam, újraindítottam a telót, a mobilnet még mindig nem megy.

  Kivettem a simet (bekapcsolt állapotban) majd be és láss csodát van mobilnet.
  Akinek esetleg nem megy csinálja végig azt amit én és hátha.

  Remélem segítettem pár szifonosnak!

  VálaszVálasz
 63. ptodic írta:

  iphone 4 4.2.1-sw-vel es telenor elofizetesel. facetimet nem lehet aktivalni.
  paraszt dolog ez az egesz az appletol de sajnos megtehetik. nem eleg hogy egy vagyonert megveszuk a draga telcsit, meg szivatni is kell minket. azert a telenor is fellephetne az ugyben.

  VálaszVálasz
 64. inolaci írta:

  Feleségem iPhone 4-ese. Telenor! 4.3. Szlovák, gyári független! MMS tökéletesen megy. Hot Spot is müxik. Face Time: várakozás aktiválásra! .

  VálaszVálasz
 65. nemtomi írta:

  @admin:
  Szia Admin! Meg annyit tennek hozza, hogy anno irtad megy 4.1 nel – a Facetime , mi is azonnal aktivaltuk. – tesom meg en. Azota amikor jon uj szoftver verzio en midig frissitek , nekem azota is van minden es mukodik. Tesom restor-ral rakta fel a 4.2.1 et azota nem mukodik neki , pedig elotte 4.1-el mukodott. A restoros itunes- os regiszracioval lessz a gond. Akinek akkor xy pannonos kartyaval aktivalta az itunes a telefont annak nem megy!!! Tuti , a hozzaszolasok alapjan. Az en kartyamat belerakom a tesom telefonjaba, raklikkelek az aktivalasra es megy! Tesom kartyaja az enyembe – nem megy! JB sosem volt egyik telefonon sem. iPhone4 32GB. Gyarilag fuggetlen. 4.0.1 ota megvan.

  VálaszVálasz
 66. nemtomi írta:

  @nemtomi:
  Ja es mms egyik telefonon sem megy. A nagyobb kepmeretek okozzak sztem a problemat.

  VálaszVálasz
 67. K-ree írta:

  iPhone 4, 4.3-on, telenor, kártyafüggetlen,sosem volt jb-elve.
  4.2.1-el vettem meg, facetime akkor sem, most sem működik. MMS nekem sem ment először,aztán beírtam a max. üzenet méretet (307200),reboot, azóta megy! Internet, 3g mindig jó volt, wifi megosztást még nem próbáltam. Facetime hogy nincs, az zavar, de az jobban zavarna, ha t-mobilos lennék. Szerintem előbb-utóbb biztos lesz, nem aggódom emiatt.
  Annak meg hogy a telenor nem foglalkozik az iphone tulajokkal szerintem ellentmond, hogy tartanak micro sim kártyát. (úgy tudom, nincs náluk más micro sim-es készülék)Az anyacég meg árul iphone-t, úgyhogy sztem minden idő kérdése. Szerintem az Apple inkább a vaskalapos ebben az ügyben…

  VálaszVálasz
 68. atka7676 írta:

  Sziasztok !

  4.1 -óta van nálam a telefon most 4.2.1. van rajta pár hete felhívott egy haverom ,hogy mac-et póbáljuk ki a facetime-ot . No mondom neki rajta . Nem is volt gond elhúztam a csúszkát aktivált és már működött is . De mivel nem használom ki is kapcsoltam . Most hogy olvastam a cikket megint be akartam kapcsolni kíváncsiságból ,de semmi elhúzom és aktiválásra vár nem volt semmi változtatás a telon .

  VálaszVálasz
 69. csanad írta:

  Az én telefonom iPhone 4, most 4.3 van rajta, 4.1 volt rajta decemberben, amikor hozzajutottam. Gyári független és Telenoros. Végig tiszta volt, nem volt Jb. A rendszert frissítéssel modositottam, azért hogy tudjam használni a megosztást. Nos ez nem jött össze, sajnos.

  VálaszVálasz
 70. bigsmile írta:

  iPhone 4 gyári független (Kanadából behozva 2010 decemberben), péntek óta iOS 4.3, soha nem volt jb-ve, facetime, personal hotspot OK 4.2.1 óta (azzal érkezett és azzal aktiváltam be a Telenornál), MMS nem működik jól (mindig linket küld ha MMS-t kapok, amivel online tudom megnézni az üzit) + a voicemailt nem tudom beállítani, hogy alapból benne legyen a telefon funkciónál (ez csak egy apróság, de Telenoros probléma, azt már kiderítettem).

  VálaszVálasz
 71. marTone írta:

  iPhone 3G, gyárilag független, Telenor, iOS 4.2.1
  mindig teljes restore-t kapott, sosem restore from backup-ot
  jailbreakelt, mindig is az volt, de jb nélkül se
  Cellular Data Network így mobilnet se, se Thetering
  Tethering is csak egy jb-es Theter aktiválós program installja után jön elő (pl MyWii)

  VálaszVálasz
 72. zorgol írta:

  MIért moderáltatok?? Valaki itt nagyon pannon szagú??!!

  VálaszVálasz
 73. zorgol írta:

  Most beszéltem T mobilos barátommal és gondolkodnak egy lehetöségen:kiadnak egy kedvezményes IPhone4 elöfizút azok számára akik a Telenortol átmennek.:))

  VálaszVálasz
 74. Jadeye írta:

  @zorgol: most erre komolyan mi szükség van már? az ilyen hozzászólások miatt komolyan elgondolkozom, hogy van-e értelme a saját időmet pazarolni arra, hogy az összegyűjtött hibákkal bebattyogjunk a telenorhoz, és valami konkrét eredményt kicsikarjunk…

  le van a cikkben írva, milyen hozzászólásokat várunk, és hogy az OFF, vagy nem ideillő hozzászólásokat törölni fogjuk. sem ez a hozzászólásod nem illik bele a képbe, de feltételezem, a moderált hozzászólásod sem volt megfelelő, és ezért. zárjuk ezt le.

  VálaszVálasz
 75. szorian írta:

  @Jadeye: te érted ezt most komolyan valakinek megy a FT aktiválás valakinek meg nem ez mitől van egyszerüen nem értem. (Felho)

  VálaszVálasz
 76. Jadeye írta:

  @szorian: sajnos nem tisztázott, hogy akinek megy, annak miért megy. ennek is szeretnénk utánajárni.

  VálaszVálasz
 77. zorgol írta:

  Akinek megy az azért van mert akkor még müködött az aktiválás most meg nem.Nem értem miért olyan érthetetlen .Az apple nem engedi és kész a Telenor meg nem tud semmit tenni addig amig meg nem állapodnak.

  VálaszVálasz
 78. szorian írta:

  @zorgol: Ez nem így van mert nekem aktivált 4.2.1 én most meg nem és az Apple nem írja le sehol kisbetűvel sem hogyha veszel nála egy gyári független telefont akkor bizonyos ficsör nem lenne elérhető így viszont szerintem akár lehetne reklamálni nála is akár még kártérítésért is nem?

  VálaszVálasz
 79. Jadeye írta:

  @zorgol: csakhogy a probléma változatlanul az, hogy van, akinek korábban ment, és most mégsem megy. ugyanígy van, akinek meg viszont ment korábban, és megy most is. és van, akinek meg korábban nem ment, de most megy. de olvasd végig a hozzászólásokat.

  VálaszVálasz
 80. szorian írta:

  Ez van az Apple oldalán ez elég egyértelmű még annak is aki nem beszél angolul.

  Buy your iPhone from
  Apple SIM-free.

  It works with the carrier of your choice.
  Buy your iPhone from the Apple Online Store and choose your own GSM carrier. You can change carriers at any time.

  It’s easy to set up.
  Get a compatible SIM (iPhone 3GS) or micro-SIM card (iPhone 4) and select a plan from the carrier of your choice. Then insert the card and set up your iPhone using iTunes on your Mac or PC. With a few clicks, you can start making calls.

  It works internationally.
  Because this iPhone is SIM-free, you can purchase a micro-SIM or SIM card and service from a local carrier at your destination. Or check with your home carrier regarding international roaming charges.

  VálaszVálasz
 81. luteran írta:

  iPhone 4, Telenor, iOS 4.3 (4.1 óta van meg a telefon)
  gyári független,nincs jb, és sosem volt jb-elve.
  nem megy a FaceTime, régebben nem próbáltam, csak a 4.3-mal,
  már megy a personal hotspot mióta beírtam,hogy :net
  MMS nem megy.
  ja és igen céges flottás 20 telefonszámmal,és elmegy a sunyiba ez a hülye telenor,ha nem változtat ezen megyek az egésszel a t-mobilehoz,számostul.
  köszi.

  VálaszVálasz
 82. zorgol írta:

  Nekem is ment amig nem nyomtam egy ki és be gomgot.Mit nem lehet ezen érteni?Akinek megy ezek után is adok egy iphone 4 et!

  VálaszVálasz
 83. Jadeye írta:

  @zorgol: nos akkor készítheted azt az iPhone 4-et: adminnak például megy (22-es hozzászólás), noha több restore-t nyomott már 4.1 óta, backup visszaállítása nélkül is. és többször ki-bekapcsolta már azóta a Facetime-ot, mindig visszaaktiválta.

  többeknek viszont nem megy. van, akinek sosem ment, mikor másnak mégis ment mondjuk 4.1 alatt. tehát nem lehet tudni pontosan, hogy kinek miért megy, másnak meg miért nem. téged idézve: “Mit nem lehet ezen érteni?”

  VálaszVálasz
 84. zorgol írta:

  @Jadeye: és többször ki-bekapcsolta már azóta a Facetime-ot, mindig visszaaktiválta.Azt kétleném hogy adminnak müködik restor után.ki be kapcs után:)))

  VálaszVálasz
 85. Jadeye írta:

  @zorgol: rendben. akkor holnap hozd magaddal azt a beígért iPhone 4-et, és cserébe előtted fogjuk újrahúzni a telefonját, és megláthatod… azért, mert neked nem megy, nem kellene mást meghazudtolni. fejezzük ezt be, mert értelmetlen…

  VálaszVálasz
 86. zorgol írta:

  oké a pannon Telenor miatt nem is érdemes inkább váltok másik szolgáltatót mint közösséget:)))

  VálaszVálasz
 87. ajonas74 írta:

  Inkább azt kérdezzétek meg a T. Telenortól, hogy miért szakad meg a hívás minden alkalommal, amikor beszélgetés közben a 3G hálózat elérhetetlenné válik, és csak GSM van? Nektek nem csinálta/csinálja ezt soha az iPhone4? Nem úgy kellene lennie, hogy amikor megszakad a 3G kapcsolat, akkor szépen átvált a készülék GSM hálózatra és megy tovább a hívás? Minden más szolgáltatónál ez így van, csak a Telenornál nem.

  VálaszVálasz
 88. tibu írta:

  Iphone 3G, Telenor, független. Flottában vagyok, de már nagyon-nagyon gondolkodom, hogy ráveszem a flottagazdát, hogy vigyük át az egészet a T-Mobile-hoz, mert hogy nem képesek egy Iphone 4-et behozni, hogy egy normális mobilt Internet csomagra éveket kell várni st.b

  VálaszVálasz
 89. XCage írta:

  @ajonas74:
  Nekem ugyanezt játszotta el anno a Nokia 6680-al is, Ezért is volt használhatatlan, a 3G-n mert mindig megszakadt, ha nem volt elérhető a 3G. A többi szolgáltatónál nem tudom mi a helyzet, T-nél még nem tapasztaltam, lehet hogy csak szerencsém volt?

  VálaszVálasz
 90. Harsi írta:

  Szia Toorrente777!

  Tudnál nekem segíteni abban , hogyan lehet megvenni a licencet a Mitime oldalon,
  mert én a boha életben sem találom…
  De lehet én vagyok a béna….

  Köszi : Harsi

  VálaszVálasz
 91. Harsi írta:

  @torrente777:
  Szia Toorrente777!

  Tudnál nekem segíteni abban , hogyan lehet megvenni a licencet a Mitime oldalon,
  mert én a boha életben sem találom…
  De lehet én vagyok a béna….

  Köszi : Harsi

  VálaszVálasz
 92. Harsi írta:

  @szorian:

  Szia Szorian!
  Én is beállnék a sorba MMS beállítás ügyében.
  emilcím kukacgmail előtt sharsanyi66
  Vagy
  Ha megtennéd, hogy felteszed ide a beállításokat..
  Bár lehet, hogy ez nem a megfelelő hely..
  Bocs Admin!

  Köszi: Harsi

  VálaszVálasz
 93. Jadeye írta:

  @Harsi: miért nem használjátok a keresőt? van erről külön cikk! http://szifon.com/2010/06/30/frissult-a-redsn0w-apn-mms-megoldva/

  VálaszVálasz
 94. Jadeye írta:

  ha valaki megint megkérdezi, hogy mik a beállítások, azok a hozzászólások törlésre kerülnek. beleírtam őket a cikkbe. és a kereső használatával is könnyen megtalálhatóak, mert külön cikk van róla.

  Mobilnet
  APN: net
  minden más üres

  MMS
  APN: mms
  user és password üresen marad
  MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
  MMS proxy: 84.225.255.1:8080
  Max. üzenetméret: 307200

  VálaszVálasz
 95. Blade96 írta:

  iPhone 3GS IOS:4.1 JB: limera1n
  Valamiért egyik napról a másikra nem tudtam SMS-t küldeni:( Hívtuk őket azt mondták nincs semmi baj:( T-Mobile-os és Vodás kártyával működik az SMS. Próbáltam restore-al, backuppal, JB nélkül, de sehogy nem ment:((… Valami megoldás??

  VálaszVálasz
 96. Jadeye írta:

  @Blade96: másik készülékben tudsz küldeni azzal a kártyával SMS-t?

  VálaszVálasz
 97. Blade96 írta:

  Van amelyikben igen és van amelyikben nem:(

  VálaszVálasz
 98. torrente777 írta:

  Harsi Igen tudok.Repót hozzáadod:http://cydia.pushfix.info/ letöltöd a mitime programot feltelepited.Push-t bekapcsolod elinditod a mitime programot ha kiírja hogy compatible fel fog dobni egy kódot az a mitime oldalán megadod:http://mitime.info/instructions pay pal – al kifizeted elinditod a feltelepített mitime programot és be fogja aktiválni.A kódot ide tudod beírni:http://mitime.info/purchase ja és többet ne kapcsold ki a facetime-t hanem mindig futtasd le a facetime programot az aktiváláshoz és nincs több 70 Ft os sms küldözgetés.

  VálaszVálasz
 99. szorian írta:

  @torrente777: ez nekem nem ment 1x sem pedig próbáltam többször, és baromira nem fizetnék pluszba olyanért amiért már fizettem 600 eurót hogy gyárilag független legyen

  VálaszVálasz
 100. Harsi írta:

  Sziasztok !
  Nagyon köszi a segítséget mindenkinek!
  Torrente777!
  Próbálom de fél órája is csak “Check Compatibility”.
  Jadeye!
  Neked is köszönöm de én azért kértem a beállításokat mert abban reménykedtem, hogy valamiben eltér a már ismertektől ugyanis ezekkel nem ” múkod”
  & persze ezerszer is megtaláltam már ezen a honlapon a keresőben.
  Elnézést!
  Harsi

  VálaszVálasz
 101. torrente777 írta:

  Harsi a wifit bekapcsoltad?

  VálaszVálasz
 102. szorian írta:

  @torrente777: nekem is ezt csinálta anno csak check compatibility aztán semmi. és igen wifin csináltam én is még is maradt az egész szar.

  VálaszVálasz
 103. Harsi írta:

  @torrente777:

  Szia Torrente!
  Állandóan be van kapcsolva , nagyon úgy látszik, hogy egyenlőre így jártam.
  Ámde valaki próbálta már ezt?
  http://www.youtube.com/watch?v=d8y83Fhh2-M&feature=related

  Üdv: Harsi

  VálaszVálasz
 104. iphone4 írta:

  Nekem egy gyárilag független Iphone4-es készülékem van és kezdetek óta tőkéletesen működik rajta mind a face time mind pedig Personal Hotspot pedig a Telenor hálózatán vagyok. Nem védeni akarom a szolgáltatót, /nincs miért/ de a korrekt tájékoztatáshoz ez is hozzá tartozik. Valószínűleg beállítási problémák lehetnek a készülékekkel.

  VálaszVálasz
 105. szorian írta:

  @Harsi: én ezzel is próbáltam anno ez sem ment nekem. de próbáld meg hátha sikerül neked

  VálaszVálasz
 106. szorian írta:

  @iphone4: Ha elolvastad volna az eddigi hozzászolásokat akkor pontosan látnád, hogy ez a probléma valakinek megy mindig valakinek csak 4.1en ment és valakinek egyszer sikerült azóta nem viszont van olyan is akinek soha nem aktiválta. akkor ez nem lehet beállítás mert arról mindenkio tudna főleg ha egy szűz telefont sem tudsz aktiválni. az érdekes lehet, hogy akinek megy annak az infóban mit ír a szolgáltató bundle mert nekem pl carrier 9.0 és nem aktivál, pedig egyszer már sikerült azóta meg nem. hm

  VálaszVálasz
 107. Uvegtigris20 írta:

  Gyárilag független iphone4-et használok a Telenor hálózaton, 4.2.1 szoftver verzióval. Három problémám van:
  1. Ha telenor hálózaton vagyok akkor helyváltoztatás után nem mindíg töltődnek le a leveleim, microsoft exchange 2007 szervert használok. Újraindítás után működik.
  2. Külföldön nem megy az adatkapcsolat. (romaing, 3G egyebek bekapcsolva, Telenornál letisztázva hogy ne áljon meg a szolgáltatás 20 Mb után.) De ami ezzel párhuzamosan a legdurvább: a telefon melegszik, kb 5 óra alatt lemerül 100%-ról 0%-ra!!! Több országban is jelentkezett ez a probléma, pld Ausztriában az orange hálózatán minden tökéletes, Olaszországban I WIND-en merül a készülék. (Itthon a telenor hálózaton ilyen probléma nincs, 1-3 napot megy egy töltéssel.)
  3. Facetime nem megy….

  VálaszVálasz
 108. K-ree írta:

  @Jadeye: A beállításokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy csupán ezeknek az adatoknak a beírásával nekem nem ment az mms. Aztán beötlött, hogy anno, mikor még a 3g-men használtam, akkor be volt írva a max. üzenet méret is. (307200) Mikor beírtam és rebootoltam a telcsit, voilá, ment az mms. Aztán (mivel elég mániákus vagyok) kitöröltem és rebootoltam, aztán kipróbáltam, és megint nem ment. Aztán újra beírtam, rebootoltam, és megint ment. Szóval, csak hogy teljes legyen a kép…

  VálaszVálasz
 109. PetiG87 írta:

  Angol O2 iPhone4 + jailbreak, függetlenített 4.1 és 4.2.1 – nincs Facetime

  iPhone4 gyári független (1 angol, 2 szlovák), egyik 4.1, másik kettő 4.2.1 – nincs Facetime

  A mobilnettel és az mms-sel soha semmi gond nem volt, egyik készüléken sem

  VálaszVálasz
 110. iphone4 írta:

  @szorian: Kedevs Szorian. Kezdhetném azzal, hogy én megtanultam néhányévtizede az olvasás művészetét…., de azt hiszem nem abból kéne táplálkoznia ennek az oldalnak hogy egymást “szapuljuk”. Az Iphone-ról van szó. A legelején elhangzott hogy minek egy 200.000-res készülék ha pont a saját szolgáltatón nem mükszik. Erre volt válasz amit leírtam. Ez így nem igaz. Nagyon sok csalafinta dolog van sajnos a GSM szolgáltatások fényes egén, hogy csak egy példát említsek: az egyik kártyával jó a másikkal nem….. Ugyanazon szolgáltató kártyáiról beszélek. Amikor a készüléket beüzemeltem még nem volt micro sim Magyarországon. Volt amiből lehett csinálni volt amiből nem… annak függvényeképp hogy milyen évjáratú volt akivűlről tökéletesen egyforma sim kártya…. no comment. Ami pedig a beállításokat illeti, ismétlem: nekem elsőre ment mind két szolgáltatás. Nem tudom miért és nem tudom hogyan lévén csak egy készüléket használok, bár megjegyzem akivel face time-ok annak is elsőre ment minden szolgáltatása.

  VálaszVálasz
 111. PetiG87 írta:

  A függetlenített telefonnal kapcsolatban felvettem a kapcsolatot a pushfix és a mitime készítőjével Facetime ügyben.

  Nagyon segítőkész volt, de sajnos ő sem tudta megoldani a problámát.

  “Looking at others who have similar SIM id, none have activated thru MiTime”

  VálaszVálasz
 112. Jadeye írta:

  @iphone4: szerinted ha tökéletesen menne a gyári független készülékkel telenoron bármi hekkelés nélkül mindenkinek, frissen vásárolt microSIM kártyával, lenne erről egyáltalán cikk? hidd el, nem ok nélkül írtuk meg. rengetegen vannak, akiknek soha nem ment, noha nincs rá ép ésszel felfogható, ismert ok, hiszen a készülék “tiszta”, a SIM frissen cserélve, restore, reset network settings, bármi, hivatalos megoldás után mégsem megy egyik vagy másik érintett funkció.

  tehát az, hogy neked megy, az csak azt jelenti, hogy neked épp szerencséd van. sokaknak viszont nincs, és erre akarunk megoldást találni.

  VálaszVálasz
 113. iphone4 írta:

  @Jadeye: Kedves Jadeye! Valami fatal eror van a szívetekben. Én csak a bevezetőben leírtakra : …..megvettünk egy gyári független iPhone 4-et közel 200.000 Ft-ért cserébe, annak egyes funkcióit csak és kizárólag épp a saját szolgáltatónkon legyen lehetetlen elérni…… Erre mondtam és mondom, hogy ez így nem igaz!!!! Van miért bántani a szolgáltatót! Feleslegesen ne tegyük. Nem lehetetlen az elérés. Gondold át: az Apple gyártott ilyen meg olyan telefonokat….? Azt is megírtam, hogy nekem egy első szériás 4-em van. Lehet hogy utána változtattak valamit…? 4.2.1-es verzió van jelenleg rajta, de az előző alatt is ment minden. Lehet, hogy egy szoftver másként működik egy másik készüléken…? Lehet hogy a bitek és bájtok nem tudják a dolgukat…? Nem kétlem, hogy vannak olyan készülékek ahol ez probléma. Valóban kártyafüggetlenek gyárilag…? Nálam két készülék járt és egyikkel sem volt probléma. Gyárilag függetlenek. Keressük meg az okát, de előtte tisztázzuk a kiváltókat. Én sem értem, hogy miért nem megy, de ne állítsuk azt, hogy lehetetlen! Valahol valami gubanc van. Mit mond a hivatalos Apple szerviz? Tényleg furcsa viselkedése ez a telefonoknak. Sajnos én nem beszélek angolul, de valaki aki bírja a nyelvet megkérdezheti közvetlenül is az Apple-t. Üdv.

  VálaszVálasz
 114. Jadeye írta:

  @iphone4: olvasd végig még egyszer a cikket. egy szóval sem írtuk azt, hogy kivétel nélkül mindenkinek problémája lenne, hanem arról van szó, hogy ahhoz képest, hogy az Apple állítása szerint mindenki számára probléma nélkül működnie kellene az iPhone 4 összes elérhető szolgáltatásának. mégis az emberek túlnyomó részének problémája van például a facetime és a personal hotspot funkciókkal, ha telenort használ, és csak a telenor esetén.

  ha elolvasod a cikket, mindkét esetben tisztán láthatod, hogy azt írtuk, hogy: “Azt sajnos egyelőre nem lehet tudni, hogy akinek sikerült, miért sikerült, vagy akinek nem sikerül, annak miért nem megy. “, és azt, hogy “Többen jeleztétek a kommentekben, hogy Telenorosként nem érhető el a 4.3-ban debütált Personal Hotspot funkció”. senki nem írt olyat, hogy kivétel nélkül az összes telenorosnak problémája lenne…!

  a készülékekben sem hardveresen, sem szoftveresen nincs, és nem is lehet eltérés. ha neked 4.2.1 van a készüléken, mások iPhone 4-én is ugyanazok a 4.2.1-es rendszerfájlok vannak.

  de inkább olvasd végig a kommenteket, tisztán látszik, hogy sokan még csak nem is jailbreakelik a készüléket, semmit nem birizgálnak rajta, teljesen legálisan használják, és mégsem működik úgy, ahogy kellene. mi ezzel akarunk kezdeni valamit, és nem azzal, akiknek megy – noha azoknál sem tisztázott változatlanul, hogy a többiekkel szemben nekik miért megy mégis. pont ezt akarjuk kitalálni. ugyanezek a készülékek ugyanis BÁRMI más szolgáltató esetén gond nélkül működnek, és elérhető rajtuk az iPhone 4 és az iOS 4.3 összes elérhető szolgáltatása. tehát valami a telenor és az apple közt nem oké. ezt viszont kinek kellene elintézni? természetesen a telenornak. ennyi.

  VálaszVálasz
 115. szorian írta:

  @Jadeye: Szerintem ha jön erre válasz iphone4 től ne reagáljuk le mert nem megy át neki az üzenet holott szerintem a postokból igen egyértelmű lenne.(Felhő)

  VálaszVálasz
 116. sanyi850 írta:

  Sziasztok,
  köszi a cikket!
  Én 1 32gb i4et használok,London appstore,gyári független,4.2.1. JB Greenpoison,
  A feleségem ua minden,csak 16gb.
  MMS by telenor : Nálunk úgy műxik,hogy a max méret : 307200 van beírva,és utána ÚJRAINDÍTÁS kell !!!!!

  Poén,amitől megőrülök,hogy a Facetime nálam mindig is működött,JB elött és után,a 16gb telón meg SOSEM!!! JB elött és utána sem!
  Telenor ügyfélszolgálaton fogalmuk sincs semmiről,mivel nem forgalamazzák a készüléket….,
  de azért nem bírom felfogni ezeket a szarságokat,mert a Norvég telenornál kapható….,
  remélem elöbbre vagyunk az irományommal…,
  üdv

  VálaszVálasz
 117. sanyi850 írta:

  Ez lemaradt…,
  a Personal Hotspot funkciót nem használjuk,…..,és 3-al osztanám a szifonom használati értékét JB nélkül,mert pl nekem van kézbesítési jelentésem,e-mailhez tudok fényképet csatolni azonnal,és 1szerüen,egyesével törölni a híváslistámat,3D kijelző megjelenítésem van…..,és így tovább….,sztem JB = minden,amit a telefon valójában tud,csak Steve bácsi dugdossa előlünk,hogy majd az iPhone 5-6-7-8stb nél leessen az állunk,közben itt fogjuk a kezünkben azt a tudást lezárva,és a JB kinyitja ezt az ajtót,….,legalitás ide-oda….,a rádióm és tévém gyártója sem köti ki,milyen adót nézhetek,hallgathatok,miután kifizettem egy rakat pénzt ezekért a szuper cucookért,
  amik kivétel nélkül made in CHINA,beleértve a kedvenc almás cuccainkat is….,amit éhbérért dolgozó embertársaink raknak össze,amibe időnlént pl májkárosodást szenvednek,mint a retina display gyorsabb ragasztást elősegítő anyag belégzése nyomán,…és extraprofittal eladnak ügyesen nekünk végtelen pénzekért….,
  befejeztem,bocs,hogy elragadtattam magam,de kikivánkozott….,
  szép napot Nektek,
  üdv
  sp

  VálaszVálasz
 118. benezo írta:

  Iphone 4,gyári független.A Facetime sem a 4.1 sem a 4.2 nem mükszik. Mivel flottás a szám sokat nem tok tenni a Telefossal,de azért elég vicces 2011-ben,hogy egy mobil szolgáltató ennyire gagyi legyen….

  VálaszVálasz
 119. benezo írta:

  @iphone4: Kedves Iphone4!Csak eggyet tudok érteni Jadeye-vel. Van a családban minden szolgáltatótól előfizetés. Amikor le cseréltük a telefonokat GYÁRI FÜGGETLEN ISTORE-ban vásárolt Iphonra,minden szolgáltató késséggel segített a beállítások megadásában és ŐK / érted ŐK! / kértek elnézést,hogy ha nem sikerült teljeskörű információt adni. A Telefosnál az ügyintéző válasza le egyszerűsitve a következő volt: Örülj,hogy van micro sim,sz@rok rá hogy milyen beállításokra van szükséged,hívd az Istoret,hogy használni tudd azokat a szolgáltatásokat amire a hálózat képes és BENNE VAN AZ ELŐFIZETÉSI DÍJADBAN / mert ugye már “ezer” éves Nokiákkal is lehetet videótelefonálni/,és ha nem tettszik válts szolgáltatót vagy / és nem az androidot akarom szidni,mert úgye kinek ez kinek az jön be / vegyél valami androidos készüléket,mert ahoz mindent tudok biztosítani. Szerintem ha valami 10-ből 9 esetben működik,arra mondhatjuk azt,működik.De ahogy olvasom,sajnos ez az arány fordított. Én személy szerint csak meg köszönni tudom a szifonosoknak,hogy meg próbálnak tenni valamit ezen anomália kiküszöbölése édekében,hogy én is azon szerencsések táborába tartozhassak,mint te / és ezt minden gúny nélkül értem!!! /, aki maximálisan ki tudja használni a nem kevés pénzért vásárolt készüléke képességeit.

  VálaszVálasz
 120. iphone4 írta:

  @benezo: Valószínűleg nem sikerült elolvasnod írásomat: én csak annyit mondtam és kimásoltam a cikkből: nem lehetetlen!!! Kérlek olvasd át. Azt is mondtam, hogy van miért szidnunk a “kedves” szolgáltatót!!! Például azért amit leírtál. Nem értem a gondjaitokat. Most az a baj, hogy van akinek működik…? Tudod mit: nekem se megy!!! És ez már türhetetlen!! stb.. áés még ha kell fröcskölhetek egy kicsit…, de ez nem viszi előrébb a dolgot és megoldást nem kínál a létező problémára. Sajnálom mindazokat akinek a szolgáltató gondot okoz. Én 1993 óta vagyok Apple-s és az első 2g-s telefonom is megvolt. Szerencsém van hogy az én készülékemen ez műkszik. Üdv.

  VálaszVálasz
 121. iphone4 írta:

  @szorian: Kedves Szorian. Mégegyszer olvasd át légyszíves hátha Neked lejön. Próbáld meg az írásomat mondatról mondatra elolvasni hátha mást tapasztalsz mint eddig, mert az írásaid alapján a lényeget nem sikerült megfognod. Ugyan azt írhatom mint az előbb @benezo-nak. Olvasni öröm, megérteni amit olvasunk még nagyobb. Bemásoltam a kérdéses mondatot, amire a saját példámat hoztam fel: nem lehetetlen, hiszen nekem működik. A szolgáltatót meg isten ments hogy védjem: nem érdemli meg. A tények ettől még tények maradnak. Sajnálom, ha sokatoknak nem működik a rendszer, de a számítástechnika azért elég egzakt ügylet. Ne haragudj másra azért mert a véleménye és a tapasztalata nem egyezik a Tieddel. Ettől ő még nem haragszik Rád. Te se tedd ezt. Üdv.

  VálaszVálasz
 122. szorian írta:

  @iphone4: Én lezárnám ezt a témát nincs értelme ugyanis én 40 éves fejjel újra elolvastam a lég első hozzászólásod amibe idézem biztos, hogy vmi beállítási probléma miatt nem megy, de ha te értesz egy kicsit a rendszerhez akkor tudnod kell, hogy a FT aktiválásában nincs semmi beállítás amit te tudsz konfigurálni. Természetesen nem haragszom rád nincs miért csak olyanokat írsz ami alapján az jön le ” nem csak nekem ” mintha nem akarnád megérteni a probléma lényegét. További szép napot.

  VálaszVálasz
 123. benezo írta:

  @iphone4: Kedves iphone4!Elolvastam,amit írtál,azért gondoltam,hogy hozzászólok. Lehet,bennem van a hiba,rosszul fogalmaztam vagy nem elég egyértelműen.Most meg próbálom egyszerűen. NEM VELED és azokkal van a bajom,akinél tökéletesen működnek ezek a dolgok ( mint írtam tökre örülök neki,hogy másoknál működik, mert ez azt jelenti,hogy tudja a telefon!!!!),ha nem azzal,hogy nállam nem!!!Holott ugyan azt a szolgáltatót használjuk.Akivel “bajom” van az a szolgáltató.Mert “érdekes módon”,az ő kínálatában kapható telefonnal simán működnek ezek a dolgok.Mivel több helyen is olvasom,többen vannak,akiknél nem működik,mint azok,akiknél igen,valós a probléma.Még egyszer elmondva,ezzel nem azt akarom mondani,hogy ha nekem nem ,másnak se működjön!!!! Ami a fröcsögést és téged idézve “de ez nem viszi előrébb a dolgot és megoldást nem kínál a létező problémára” illeti: te írtad: “Van miért bántani a szolgáltatót! Feleslegesen ne tegyük.”.Részemről,amit írtam,nem “fröcsögésnek” szántam, eggyet értek veled, valótlan problémák miatt ne tépjük a szánkat.De sírva könyörgöm: ha a hálózat tudja, mi a rákért nem lehet mindenkinek bíztosítani, ha fizet érte???!!!!! Nem vagyok naív,tudom ez is csak pézről szól. De szerintem többet nyerne vele a Telenor,mint amennyit hosszú távon veszíteni fog. Sajnos nem vagyok a Telenor vezére,de ha esetleg te az vagy és mint ahogy írod ez szerinted is egy létező probléma, kérlek tegyél meg mindent a probléma megoldásának érdekében.Szerintem sok Iphonos imába foglalná a neved….De ha nem te vagy a Telenor vezére, akkor szerintem köszönjük meg a Szifonnak,hogy mint az eredeti cikk is irja,idézek:

  “Azért írjuk ezt a cikket, hogy felmérjük, milyen problémáitok vannak, ha iPhone-t használtok a Telenor hálózatán.”

  “Majd miután összegyűjtöttük a problémákat, és szétválogattuk őket azok típusa szerint, és kiderült, mi az, amiben a Telenornak kellene lépni valamit, akkor felkeressük őket, hogy mit tudnának intézni.”

  ezen problémák megoldásában való segítségüket.Érted és értem is teszik. :)

  Üdv.

  Bene Zoltán

  U.I: Remélem nem bántottalak meg írásommal,nem annak szántam. Csak egy vélemény

  VálaszVálasz
 124. benezo írta:

  Hi Jadeye!

  Gyárilag független Iphone 4.Tegnap frissítettem 4.3-ra.A FaceTime “természetesen” nem müxik,a személyes hozzáférési pont nekem müxik Win 7.-es laptoppal.
  Kössz,ha tudtok segíteni a FaceTime-ben.

  VálaszVálasz
 125. Nyim írta:

  Szifon 4
  Fuggetlen
  4.1 os (ami bevalik nem valtoztatunk)
  Jb (bar nemtom minek, mert csak a Telenor carreir, SBSettings, es Swirlymmst hasznalom, a Cydia egyre szarabb, nem frissitenek, ami ment a 3-on sok hasznalhatatlan a 4-en, az Appstore-ban
  lassan minden elerheto ami naluk, es neha
  jobb, megy ingyenes is)
  Face Time oke
  MMS fogadas mindig ok
  MMS kuldes, hat az lutri
  Van hogy megy a default, de van hogy csak a Swirly, no es az is hogy semmi.
  Ilyenkor reboot, es valamelyik elindul.

  Nos ,hat ezert nem merem frissiteni az os-t, mert valami mindig elromlik, es ami rossz volt korantsem biztos hogy jo lesz ;)

  VálaszVálasz
 126. iphone4 írta:

  @benezo: Kedves Bene Zoltán! Frissítettem a hétvégén 4.3-ra. Ezen is működik a face time. Sajnos kevés vagyok ahhoz hogy megmondjam hol a probléma és néha magam is találkozom olyan helyzettel amikor a fejlesztőcsapatom 2 szoftveres és egy komoly hardveres kollegával arra a következtetésre jutunk, hogy valami olyan történik amit nem mond meg az adott proci gyártója. Csak egy példa: az egyik fejlesztésemhez használunk egy olyan procit ami néhány autó vezérlőegységében is megtalálható. A mi fejlesztésünk időnként megáll… cca. 10-12 naponta egyszer. nem értjük. a gyártó sem érti. lehet hogy a gyártó sem próbálta folyamatos üzemmódban….? az autók ugye ha máskor nem de a tankolásnál legalább leállnak. az én régi rendszerem 24 órás üzemben 20 év alatt nem állt le. analóg volt a lelkem, a mostani meg… vajon a telefonok processzoraival mi a helyzet? a Telenor tornyaival mi a helyzet…? Volt egy kártyám korábban. /Pannonos volt/ Időnként egy adott körzetben nem tudott felhívni senki bár a készülék fenn volt a hálón és én tudtam telefonálni. Nem tudták a problémát megoldani a Pannonosok. Javasoltam egy kártya cserét. A probléma megszűnt. Ma sem tudott miért. a torony volt a ludas? a készülék? a központ…? Az átjelentkezéskor keletkezett valami “szösz”? ahogyan a készülék az egyik toronytól a másikig megy? Nos mint mondtam ahogyan az előzővel a mostani frissítéssel is mükszik a készülékem. Nem tudom mi lehet a probléma. Mint érdekesség technikailag érdekel a dolog, hátha valami újat tudhatunk meg az elektronika “érdekességeiből”. Egyébként lehet hogy a Telenor tud valamit és azért nem akarja forgalmazni az Iphonokat? Bár ez azért érdekes megint szakmailag mert túl nagy eltérések nem lehetnének a működésben, sőt úgytudom van “némi” egyezőség is a szolgáltatók között. Emlékezzünk csak arra, hogy állítólag voltak un. “kölcsön tornyok” is az elején…..
  Nos a problémát értem az az dehogy értem. nem tudom miért van, mint ahogy sok mindent nem tudok még az elmúlt 52 év és 36 év iskolai tanulmányaim ellenére sem. Az az egy nyugtat néha hogy néha a sziliciumvölgyben sem sokkal jobb a helyzet.
  Üdv. Náray László

  VálaszVálasz
 127. Nyim írta:

  @iphone4:
  A szamitastechnika egzakt?
  Ez Nobel dij, nem kevesebb!!!!
  Vagy nagyon fiatal vagy, vagy csak szerencses!
  Vagy neked jar a Nobel!!!!! ;)

  VálaszVálasz
 128. Wee-Lee írta:

  Elnézve a hozzászólásokat nem sokra jutottunk. Nekem is i4 4.3 független (nem JB) készülékem van és a Telenornál nem megy se a FaceTime se pedig a Tethering (Personal Hotspot).
  Én arra gyanakszom, hogy mióta lecseréltem a SIM kártyát a vágott verzióról a gyári micro-SIM-re, akkor változhatott valami.
  Javaslatom az lenne, hogy akinek megy ill. nem megy a Telenor hálózatán az jelezze, hogy micro-SIM-mel vagy anélkül.

  VálaszVálasz
 129. Jadeye írta:

  @Wee-Lee: ehhez a microsimnek nem lehet köze, hiszen ez egy SMS, amit elküld. ott meg teljesen mindegy, milyen kártya van a készülékben, a lényeg, hogy elküldje az SMS-t. azt meg micro vagy mini sim is ugyanúgy küld.

  VálaszVálasz
 130. iphone4 írta:

  @Wee-Lee: Én szerencsés voltam és vagyok az IPhone4-el. Az én készülékem az általam készített micro simmel is ment és aztán augusztus végén amikor megjelent a valódi micro sim azzal is. MIndezt a Telenor hálózatán. Megjegyzem lehet hogy nem jó az információm, de a tethetring és a personal hotspot nem ugyan az a jelenség. üdv

  VálaszVálasz
 131. iphone4 írta:

  @Jadeye: Kedves Jadeye. Érdemes elolvasnod a 126 számú bejegyzést. Megtörtént eset. Én se hittem volna, hogy mennyire nem mindegy a kártya, és hogy kártya és kártya közt micsoda különbségek vannak. üdv

  VálaszVálasz
 132. iphone4 írta:

  @Nyim: Aranyos vagy. Túl sok programot nem írtál még életedben és nem is javítottál ilyeneket. No mindegy ettől ez még a két lehetséges változatból áll 1 és 0. Tudod mit? Tied a Nobel. szia

  VálaszVálasz
 133. Jadeye írta:

  @iphone4: elolvastam. de a FaceTime aktiválása továbbra is egy speciális tartalmú SMS elküldésével és egy válasz fogadásával történik, aminek _teljesen_ mindegy, hogy levágott minisim, vagy eredetileg is microsim kártyáról van-e szó… az összes probléma akkor lehet, ha a szolgáltatónál a microsimre való cserekor a rendszer nem vette át rendesen az előző kártya összes szolgáltatását. ennyi. maga a sim típusa ennél nem számít semmit. pont.

  VálaszVálasz
 134. clooney írta:

  most frissítettem a telefonom iPhone 4 (gyári független EU-s) eddig 4.1-el ment a facetime, 4.2.1 (Carrier 8.1) nem ment a facetime (szűz rendszer backup nélkül) most frissítettem 4.3.1-ra frissült a Carrier 10.0-ra és még mindig nincs facetime.

  VálaszVálasz
 135. PetiG87 írta:

  @Jadeye: Én úgy tudom, nem mindegy a SIM ICCID-ja. Akinek nagyon régi kártyája van, annak bezavarhat az is.

  VálaszVálasz
 136. Jadeye írta:

  @PetiG87: viszont itt zsír új kártyákkal, konkrétan gyárilag microSIM-ekkel is van probléma, ahol tehát nem lehet az az ok, hogy régi a kártya.

  ettől függetlenül az ICCID és az SMS küldése abszolút nem függ össze, hiszen akkor normál SMS-t sem tudna sem küldeni, sem fogadni, amit viszont senki nem jelzett problémaként. itt kizárólag a FaceTime-ot aktiváló nemzetközi SMS esetén van probléma.

  VálaszVálasz
 137. homer66 írta:

  1. iPhone 4 32GB JB angliai O2-es volt 4.1 ment a FaceTime 4.2.1el-is Telenor-ral.
  2. iPhone 4 16GB JB gyari fuggetlen 4.2.1 eredetileg, nem megy a FaceTime Telenor-ral.

  VálaszVálasz
 138. homer66 írta:

  ami lemaradt, ugyanazzal a regi altalam kivagott simmel…

  VálaszVálasz
 139. attilafree írta:

  iPhone 4 16GB vadonat új 4.3.1-el, nem jailbreakelt, gyári független, 3 napos Telenoros micrSIM-mel, mobilnet – cikk alapján beállítva működik, mms – nem próbáltam még, internet tethering – nem jelenik meg sehol, facetime – kb. 2 órája aktiválásra vár, ergo nem működik.

  VálaszVálasz
 140. XJS írta:

  iphone4, angol fuggetlen, nincs jb, se FaceTime, se hotspot.

  VálaszVálasz
 141. tameem írta:

  Nekem a hangom nem megy at normal hivasnal, viszont internetesen(skype,viber) tokeletesen mukodik, mi lehet a baj? Telenoros.

  VálaszVálasz
 142. ToniSlow írta:

  telenor körzet info-t próbálta már valaki beállítani? lehetséges 1általán?

  VálaszVálasz
 143. gabesz78 írta:

  iPhone 4, Telenor, iOS 4.3.2 (4.3.1 óta van meg a telefon), angliai vodás, gyári független
  jelenleg nincs jb, 4.3.1-el volt jb-elve utoljára
  FaceTime-ot nem próbáltam
  Personal Hotspot MŰKÖDIK, megjelent, miután a Mobil adatok menüben az Internet tethering APN sorába beírtam: net
  lakásban mért sebesség USB-vel és WiFi-vel:
  Letöltés: 4.11 Mbps
  Feltöltés: 1.29 Mbps

  VálaszVálasz
 144. Durvabab írta:

  Iphone 4 gyári független, 4.2.1
  Telenor, sokszor eldobta a hálozatot ” nincs szolgáltatás” szöveggel , plusz gyorsan merült.
  Semmi sem segített, míg egyszer a hálózati visszaállítás után már nem írtam semmit az mms beállításokhoz.

  Ez mindet megoldott!

  ( amúgy is, mms helyett email-t küldtem mindig)

  VálaszVálasz
 145. pfefi írta:

  iPhone 4 16 gb , ios 4.0.1. Orange függő jailbrakelve, telenoron használom. nem tudom aktiválni a 3 G-t, nincs a hálózatok menüben mobiladatforgalom menüpont ahol be tudnám állítani az apn kulcsot. Ilyen hibát meg senki sem tapasztalt akitől megkérdeztem. Nem tudom hogyan tudnám beállítani így nem érhető el a mobilhálózat… Előre is köszönöm a segítséget, üdv kristof

  VálaszVálasz
 146. seventyseven írta:

  iPhone4 gyári független, 4.3.3, egy éve van meg, nincs jailbreakelve, Telenor, az mms küldés/fogadás megy, Facetime ment (most kb 2 hónapja nem használtam).
  Viszont nem tudom használni a mobilnetet és mivel nem segítőkészek, gondolkozom a szolgáltatóváltáson. Tegnap két ügyintézőkével beszéltem, mindkettő kártyafrissítést ígért, (negyedórára kapcsoljam ki a telefont, utána BIZTOS menni fog) semmi változás. Van olyan, akinek megy( jb nélkül)?

  VálaszVálasz
 147. Tomassa írta:

  @Jadeye: Hali!
  Voda facetime-al kapcsolatban nem létezik valami ötleted? független teló és az fenének sem küldi el az sms-t vagy elküldi de válasz nem jön…
  Próbáltam már egy két tweak-et a cydiából de az sem oldotta meg.
  Azt APN-t APN: internet.vodafone.net visszaírtam erre a standardnet helyett de semmi nem oldja meg a gondot.
  4.3.3. redsnow és már széttúrtam a netet de nem találok semmit :(
  Lehet, hogy az SBSettings vagy valmi hazavágja? Tehtering megy MMS megy!

  Ha van ötleted akkor hála!

  VálaszVálasz
 148. Jadeye írta:

  @Tomassa: az APN itt nem számít. látatlanban passz, hogy mi nyúlhatott bele. én elsőnek a reset network settingset nézném meg. ha az nem oldja meg, marad a restore (ugye mentettél 4.3.3-hoz shsh-t?).

  VálaszVálasz
 149. Jadeye írta:

  @seventyseven: a mobilnetnek probléma nélkül mennie kell – már ha beírod a hálózati beállításoknál az APN-hez a net szót. ha azt nem töltöd ki, akkor természetes, hogy nem megy. ugye ezt beírtad oda?

  VálaszVálasz
 150. Tomassa írta:

  @Jadeye: reset network szétcincálta a telómat összekevert mindent de a problémát nem oldotta meg, már próbáltam..
  Mentettem shsh-t persze, szóval marad a restore vagy megvárom az ios5-öt….

  Azért kösziii

  VálaszVálasz
 151. MargaLina írta:

  Sziasztok,

  1 hónapos az iphone 4-m, itthon vásároltam és új micro simet tettem bele, okostarifa 180-at használnék. Sajnos nem megy rajta a net és a telenornál csak hümmögnek a kérdésen. wifivel simán pörög és száguldozok, de folyamatosan a “mobil adathálózat nem aktiválható” feliratot kaptam. Próbáltam már mindent, az egyik kislány azt mondta, ha a net nem megy az apn-nél, akkor az online szóval biztosan fog, hát nem. Ez lehet a készülék hibája? Mert szerintük az. Természetesen mindent úgy állítottam most is be, mint ami itt szerepel. Elég bosszantó ez így egy ilyen olcsó készülékkel, előfizetéssel. Minden építő jellegű hozzászólásnak örülök!

  VálaszVálasz
 152. Jadeye írta:

  @MargaLina: ez NEM a készülék hibája, csak dilettáns a kislány, és egyszerűbb erre fogni. mindenesetre érdemes lenne tudni, hogy gyári független, vagy jailbreakelt/függetlenített, illetve hogy ez utóbbi esetben fentvan-e a telenoros carrier fixünk.

  ha nincs rajta jailbreak, érdemes lenne egy reset network settings opciót nyomni rá (ez a beállított wifiket is törli!), és utána újból beállítani az apn-t. illetve másik készülékben is megpróbálni, mert ha ott sem megy, akkor bizony az égadta világon semmi köze ennek a készülékhez, a telenornál lesz a gebasz. ezeket is végigzongoráztad már?

  VálaszVálasz
 153. MargaLina írta:

  Nincs rajta jailbreak és gyári független. Megpróbáltam, amit írtál, annyival lettem előrébb, hogy már azt írja ki, hogy nem vagyok előfizetve mobil adatszolgáltatásra… ami azért vicces, idáig csak a nem aktiválhatót írta ki.
  A telenornál hol reklamáljak? Valahol találkoztatok értelmes és hozzáértő ügyfélszolgálatissal?

  VálaszVálasz
 154. MargaLina írta:

  @Jadeye: Felajánlották telefonon, hogy bevizsgálják a kártyámat, de azért próbáljam ki egy másik készülékben :-) szóval akinek hasonló a gondja, az tehet egy próbát, én hétfőn tudok elmenni egy üzletbe, ha addig nem találok valami megoldást.

  VálaszVálasz
 155. quasi13 írta:

  Az a tapasztalatom (iPhone 4, sw: 4.3.4) a személyes hotspot beállításával kapcsolatban, hogy ahhoz, hogy mûködjön, be kell állítani a tethering APN-t, ugyanarra, mint a mobil internetnél. A “net” vagy az új szerint “online” APN-ekkel már elérhetôvé válik a kérdéses hotspot menû a beállítások -> általános -> hálózat útvonalon.

  VálaszVálasz
 156. MargaLina írta:

  Nálam a probléma megoldva. Nem volt zökkenő mentes, már ténylegesen a szolgáltató váltásnál tartottam.

  Egész egyszerűen a Mobil adatokhoz tartozó APN-nél online van és nem net. Természetesen ezt is próbáltam vagy 100x, de egyből újraindítás utána nálam működött és most így tudom használni.

  Mobil adatok
  APN online
  Fnév,Jelszó üres

  MMS
  APN mms
  A többi ugyan úgy, mint fent, az internet tethering nálam most üres.

  VálaszVálasz
 157. Zolci írta:

  Hy!

  Eléggé bizonytalan vagyok, most jutottam el odáig, hogy beszerzek egy iphone 4-et, de nem tudom eldönteni, hogy érdemes e a Telenor-t választanom… Világ életemben Telenoros/Pannonos voltam, nem igazán szeretném otthagyni a szolgáltatót, ráadásul flottás is vagyok. Az előző írások alapján viszont kénytelen leszek, leginkább a mobilnetes téma aggaszt, sokan írtátok, hogy egyáltalán megy vagy néha nem megy. és hát azért jó lenne a Facetime-ot és a Tetheringet is kihasználni. Inkább megvenném a drágább kártyafüggetlen telefont, mint, hogy váltsak… Megéri a Telenor??? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.

  VálaszVálasz
 158. Jadeye írta:

  @Zolci: a mobilnettel nekem soha nem volt gondom, és legtöbbször vagy szolgáltatói hiba, vagy felhasználói hiba (rossz beállítás) okozza. mindkét eset kiküszöbölhető. a net működik. esetleg a tethering az, amivel gond lehet.

  ami meg nem megy jelenleg egyáltalán, az a facetime. azt nem lehet aktiválni telenoros kártyával. sehogy.

  ha csak a net miatt aggódsz, az fog menni. de flottával amúgy sem tudsz váltani szolgáltatót egyszerűen. a problémák nagy részére egyébként várhatóan megoldás lesz az iOS 5, mert abban már lehet facetime-ot is aktiválni email vagy apple ID segítségével is.

  VálaszVálasz
 159. draft írta:

  @Zolci: nekem flottás telenor kártyám van es semmi baj a nettel, facetime meg annyira nem kellett eddig… sztem ezért felesleges váltani…

  VálaszVálasz
 160. nagylevin írta:

  Ifon4 4.3.3 -4.3.5 van most rajta függetlenként vettem, töretlen most is. Telenor kártyával a hotspot nem megy. T- s kártyával imádni való( igaz ez utóbbi csak netes szolgáltatásra van, hang nincs hozzá) hullik a hajam hogy nem megy a Pannonos kártyával.

  VálaszVálasz
 161. Depy írta:

  Üdv mindenkinek!
  iPhone 4 16g angol orange-nál vásárolt,de gyári független készülék,4.3.5-el.
  Telenoros kártyával,bár a térerő fullon van sem telefonálni,sem smsezni nem lehet.
  Volt restore is, a vadonatúj telenoros microsimmel lett újraaktiválva a készülék iTuneson keresztül,de így sem használható….
  A flotta másik kártyáját is kicseréltem microsimesre,azzal is ugyanez a gond.
  Telenoros telefonos ÜF-szolgálat lerázott,h fekete listás a telefon,azért nem megy.
  Másnap(ma) bementem személyesen,akkor már nem feketelistás a készülék….látja is a szervizes a hálózaton a készüléket,mégsem tud vele semmit kezdeni….

  Erre esetleg valakinek valami ötlet?

  VálaszVálasz
 162. Jadeye írta:

  @Depy: nem vagy egyedül, ezt a cikket javaslom elolvasni:
  http://szifon.com/2011/08/03/breaking-szivatja-a-telenor-az-iphone-osokat/

  de az nonszensz, hogy nem tud vele mit kezdeni, az nem a te problémád, oldja meg, és kész.

  megoldás lehet az eredeti angol számlával együtt bemenni egy személyes ügyfélszolgálatukra, azonnal üzletvezetőt kérni, és addig verni nekik az asztalt, amíg meg nem oldják, és ott ülni a nyakukon addig az üzletben. azt ugyanis ők maguk mondták, hogy aki hitelt érdemlően bizonyítja, hogy legális a készüléke, azt leszedik az állítólagos tiltólistájukról. (az eredeti számlát ne add ki a kezedből, max egy másolatot adj a kezükbe, az eredeti számla érték.)

  ha viszont nem jutsz semmire, sajnos csak a fogyasztóvédelem marad… :(

  VálaszVálasz
 163. seventyseven írta:

  @Jadeye: net-tel nem működött, kipróbáltam amit más javasolt, az online-al megy.

  VálaszVálasz
 164. seventyseven írta:

  @MargaLina: köszönöm, nálam ezzel működik, már én is szolgáltatóváltás határán voltam. :)

  VálaszVálasz
 165. g.lipi írta:

  Sziasztok!
  Van egy vodás 32gb iphone 4-em. Az a helyzet vele, hogy kijelzőt cseréltek benne (gyárira) mert összeört, de azóta csak “keresés” és “nincs szolgáltatás” látható rajta. Vodafone persze egyből levette róla a garanciát… Már többször volt restore, de hiába. Van vakinek bármi ötlete hogy mi lehet? A sim jó, mert másik iphone egyből indul vele…
  Köszi!

  VálaszVálasz
 166. Jadeye írta:

  @g.lipi: és másik sim működik az említett készülékben?

  VálaszVálasz
 167. milan_o írta:

  Nekem 5.1.1-nél tűnt el (legalábbis én itt vettem észre) a Personal Hotspot, valamint eltűnt az az állítási lehetőség is a menüből, hogy pl az sms hányszor jelezzen addig, amíg megnézem. Mivel az előző verziónál 3-ra állítottam, úgy tűnik, most örökre így marad….
  Shit Telenor

  VálaszVálasz

Írd le a véleményed!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Az oldal tartalmának írásos engedély nélküli, bárminemű utánközlése tilos.
©2007-2014, Szifon.com - Minden jog fenntartva!