fbpx Skip to content
Elég sokan bírálták az iOS értesítési rendszerét. Valljuk be, bizony hagy kívánni valót maga után az SMS, hangposta, push üzenetek kezelése. Hírek szerint a Palm/HP értesítő rendszere az etalon, ezért sokan bizakodóan tekintettek a jövőbe, amikor tavaly nyáron visszaigazolták az Apple-höz Rich Dellingert, aki a Palmnál anno vezető tervező volt. Azonban azóta sem történt semmi komoly előrelépés. Így felröppent az a pletyka, hogy ha nem cégen belül fejlesztenek, akkor megvesznek egy ezzel foglalkozó céget. A Cult of Mac szerint ez a cég az App Remix. Ők már jelen vannak az App Store-ban a Boxcar nevű ingyenes alkalmazásukkal, amely push üzenetet küld twitter, Facebook, email, RSS, Growl, Github, Google Voice, Google Buzz alkalmazásokhoz.
Az Apple érthető módon titkosan kezeli a felvásárlásokat, az App Remix főnöke is csak annyit válaszolt a felvásárlást firtató kérdésre: „No comment…”.
Ha előjönnek valamilyen újdonsággal, az csak a várhatóan nyáron megjelenő iOS 5-ben valószínű.

Google-navigáció iPhone-ra

Az iPhone-os Google Maps nem tesz lehetővé hangos (turn-by-turn) navigációt, így néhány fejlesztő megalkotta saját alkalmazását, mely az említett térképes programmal együttműködve valódi navigációt valósít meg. Működéséből egy kis ízelítő a lenti videóban látható. Azonban mivel a térképeket állandóan le kell tölteni, komoly adatforgalmat generál, ami a magyar mobilinternet csomagok miatt annyira nem nyerő.
A program megjelenési dátuma még nem ismert, de a Cydia Store-ban lesz elérhető.

Szeptemberben jön az iPad 3?

Miközben mindenki az iPad 2 bejelentésére vár, Gruber – aki belső információk miatt jól értesült az almás hírekben – elejtette, hogy ősszel jöhet az iPad 3. Mivel a mostani készülék nagyon népszerű ajándék volt karácsonykor, az Apple így akar minél közelebb kerülni az ünnepi bevásárlás időszakához. Megjelenés némileg ellentmond az éves termékciklusnak, ezért később javította kijelentését. Az őszi készülék a tavaszinak kiegészítése lesz. Szerinte az Apple az iPad-del nem egy “szóló” terméket, hanem egy termékcsaládot akar létrehozni, olyat mint az iPod esetében tette.
Nagyon kíváncsi leszek ez az elgondolás mennyire valósul meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. ennek így nem sok értelme lesz ha iPad 2 után kapásból a 3-at kiadják 😀

  2. Jó lenne ez a turn-by-turn navi a gyári térképekhez, remélem, hamar megjelenik!

  3. Kiváncsi leszek az úgymond iPad termékcsaládra, ha igaz. Ha valami olcsóbbat kidobnának, lehet hogy érdekelne.

  4. hio all,

    megtudna vki mondani h iOS 4.2.1 re iphone 4 en milyen appsync kell? eddig mukodott azt hiszem fel volt rakva a sinfuliphone repobol az ios 4.2.1 hez az apync de az installous is felrakta az x-sellize-s appsyncjet aztan neztem h mi a faszert van 2 db egyik et leszedtem aztan nem akart menni a telepistes visszaraktam es most se megy :D:D ipaden meg nezem es 3db appsync volt fennt leszedtem 2t xsellizeset nem ment az istallous visszaraktam az egyiket es mukodik a telepites XDDDD WTF?

  5. Ha már navigáció: létezik jól működő offline navi program iPhone-ra, amely az iránytűt is használja? Úgy, mint a gyári Maps.

    A két nagy, az IGO és a Navigon nem teszi. Nevetséges. Lassan két éve van iránytű az iPhone-okban és máig nem támogatják a programok.

  6. @Crazy: nekem a cydia.hackulo.us repoból van fent az Installous és az AppSync for 4.0+ és működik minden

  7. @Crazy:

    Szedd le mindet (elég csak 1-et is feltenni :D, ha nagyon nem akar menni akkor restore DFU-ból) és cydia pont hackulo pont us-ból az AppSync for 4.0+-t tedd fel, ez “univerzális” tehát bármilyen 4.0 vagy afeletti rendszeren működik.

  8. @Kukipapa (r): A Sygic Aura használja.

  9. @Bith: Köszi, utánanézek.


Add a Comment