fbpx Skip to content

FIGYELEM! Az alábbi leírás csak iPhone 4 esetén működik!

Ha követed a leírást, lehetőséged van az iPhone 4-edet 4.2.1-re frissíteni, még akár a függetleníthető, 01.59.00-s baseband megtartása mellett is. Persze ez nem egy sima “egykattintásos” dolog, tehát ha kezdő vagy, inkább kérd egy tapasztalt kolléga segítségét!

Fontos tudnivaló, hogy ehhez mindenképp gyári SIM kártya szükséges, mert a greenpois0n NEM hacktivál! Ha tehát nincs gyári kártyád, akkor szerezz be egyet (lejárt is jó!), mert másképp az aktiválást kérő képernyőn áll majd a készülék. Gyárilag független vagy hivatalosan függetlenített készülékek bármi SIM kártyával aktiválhatóak. A szolgáltatófüggők azonban csak az adott szolgáltatóhoz tartozóval.

Teendőid a következők:

  1. Töltsd le a legfrissebb TinyUmbrellát: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/
  2. Töltsd le a legfrissebb greenpois0n-t: http://greenpois0n.com
  3. Indítsd el a TinyUmbrellát.
  4. Dugd rá a készüléket a számítógépre, és mentsd le az SHSH-kat: figyelj oda, hogy a 4.2.1-es MINDENKÉPP le legyen töltve a számítógépre, ha nincs, akkor NEM fog működni!
  5. Indítsd el a TSS server-t. Ha hibákat írna, akkor nézz utána az okoknak a TinyUmbrella FAQ-jában, és ameddig ezeket a hibákat nem oldottad meg, NE lépj tovább! Legtöbbször egy apache szerver vagy egy internetmegosztás a ludas, ezeket kapcsold ki átmenetileg.
  6. Amikor fut a TSS server, és már nem ír hibákat, akkor indítsd el az iTunes-t.
  7. Válaszd ki a készüléket a bal oldali listában.
  8. OSX alatt “alt”, Windows alatt a “shift” lenyomása mellett kattints a restore gombra, és tallózd be a gyári 4.2.1-es IPSW-t.
  9. A restore vége felé 1013-mas hibát kell kapj, ez normális! Nyomj rá egy okét, de semmi mást! A készülék ekkor recovery módban van, és a kijelzőn az iTunes ikonja és az USB kábel látszik. Az iTunes jelzi is, hogy talált egy eszközt, és restore szükséges, ezt okézd le, de ne nyomj semmi mást (az iTunes nem fogja automatikusan elkezdeni a restore-t).
  10. Most DFU-ba kell tenned az eszközt, ehhez nyomd le egyszerre a home+power gombokat pontosan 10 másodpercig, majd engedd el a powert, de tartsd továbbra is lenyomva a home gombot. Ha sikerrel jártál, az iTunes jelzi, hogy talált egy eszközt, amit restore-olni kell, és eközben a kijelző az eszközön sötét. Ha nem jött össze elsőre, semmi baj, kezd újra a gombnyomást (az eközben felugró üzeneteket a 9. pontban leírtakhoz hasonlóan leokézhatod).
  11. Ha DFU módban vagy, zárd be az iTunes-t, majd indítsd el a greenpois0n-t, és nyomj a ‘Jailbreak’ gombra, és hagyd, hogy elvégezze a dolgát. Ha kész, zárd be a greenpois0n-t a ‘Complete!’ gombra kattintva.
  12. A készülék újraindítása után az aktiválást kérő képernyőt kell látnod, tehát indítsd el megint az iTunes-t, és hagyd, hogy aktiválja. Az eredmény: a restore elkezdése előtti basebanddel rendelkező, untethered módonjailbreakelt, hivatalosan aktivált iPhone 4. Ha még függetlenítened kell, természetesen fel kell tenned az ultrasn0w-t a Cydiából.

Hibalehetőségek

Lehetséges, hogy a folyamat során hibaüzeneteket ír az iTunes. Ezekre nagyon fontos odafigyelni, mert enélkül nem lehet megoldani az esetleges problémákat. Ha bármi hibaüzenetet kapsz, annak jegyezd fel a számát, és utána ellenőrizd, hogy találsz-e itt megoldást:

  • Ha a restore elején 16XX-es hibát kapsz, akkor tedd DFU-ba, és úgy próbáld meg újra, az 5. lépéstől kezdve.
  • Ha a restore vége felé NEM kapsz 1013-mas hibát, az azt jelenti, hogy valamit elszúrtál, és emiatt a baseband frissült. Ez legtöbbször abban az esetben van, ha nem futott a TSS server VAGY nem futott a TinyUmbrella sem VAGY nem iPhone 4-en próbáltad meg mindezt. Az így frissült basebandet NEM lehetséges downgrade-elni jelenleg sehogy.

Pár hasznos cikk:

Ha ezek után kérdésed van, azt a probléma PONTOS leírásával tedd fel, tehát írd le a pontos hibaüzenetet, hibaszámot, milyen rendszer alatt próbáltad, stb. A pontos információk nélkül nagyon nehéz lehet segíteni.

Kiegészítés

Ha mindenképp hacktiválnod kell, mert nincs eredeti szolgáltatós kártyád, arra megoldás lehet, ha a greenpois0n használata előtt redsn0w-val jailbreakeled, mert az közben hacktiválja is. De ugyanezt megteheted a greenpois0n használata után is, noha a legtöbb esetben nem ajánlott egymás után több különböző szoftvert használni ugyanarra a rendszerre.

Mindettől függetlenül az esetleges problémák elkerülése érdekében érdemes mindig az eredeti szolgáltató kártyájával aktiválni, amiből lejárt kártya is megfelelő.

FIGYELEM! Ha nem érted az itt leírtakat, NE kezdj bele, mert könnyen rossz vége lehet, ilyenkor inkább bízd hozzáértőre a dolgot! A szifon.com nem vállal semmi felelősséget az esetlegesen bekövetkező problémákért! Mindenki a saját felelősségére tesz mindent!

Olvasd el a hozzászólásokat is

142 Comments

  1. Most próbáltam gyári független iPhone 4-emet 4.1-ről gyári 4.2.1-re update-elni, de az update elszállt 1013-as hibával, majd utána a restore szintén.

    Nem akartam baseband-et megtartani, simán iTunes-on belül nyomtam az Update-re. Mi lehetett a hiba? (greenpois0n szerencsére kevette recovery-ből)

  2. Osx, vagy Windows-on dolgozol?

  3. @kunyi
    Windows 7 64 bit

  4. Hali.
    A 4.1-hez való “4.1 Carrier, Logó, MMS, CallForward, Tethering fix” nem jó a 4.2.1-hez? Vagy esetleg manuálisan meg lehet valahogy oldani?

  5. http://www.youtube.com/watch?v=_U1rQkcUff8
    vagy Keress rá a youtube-on “1013 ”
    de a hots file-ban van valami sor amit törölni kell, legalábbis osx alatt ez simán megoldotta. A videó szerint Windows alatt is működik.

  6. Jailbreakeltem greenpois0n segítségével, minden OK. Bejött az aktivációs képernyő. Jó mondom, redsn0wwal hacktiválom. Elindul a jailbreak, csak éppen megáll a uploading ramdisk résznél. Hogy tudnám bekapcsolni a telóm? Valami megoldás, hogy végigmenjen a redsn0w vagy valami? Addig is visszaraktam 4.1-re.

  7. Ha az iphoneom aktiválva van, gyári 4.2.1 és 3.1es baseband akkor arra evvel még nem lehet?

  8. @Malacka: Nézd meg, hogy XP kompattibilitás be van-e állítva…..

  9. @boldy: Nem volt, megpróbálom úgy is, köszi

  10. @boldy:
    És akkor ugyanezeket a lépéseket kövessem?
    Bocs de mindenhol más írnak és nem tudom melyik a jó.
    Ha egy linket tudsz adni vagy valami azt megköszönném.

  11. @Stifler93: van róla külön cikk. használd a keresőt, azért van: http://szifon.com/2010/11/28/ios-4.2.1-es-a-recovery-loop/

    @kunyi: már leírtuk számtalan alkalommal, hogy nem lehet. azért van a nevében, hogy 4.1-re van, mert arra van. nem 4.2.1-re. más a commcenter. a beállításokat meg meg tudod adni manuálisan is.

    @Malacka: mint írtuk, eredeti kártya kell hozzá. két különböző jailbreakes szoftverrel nekimenni nem ajánlott. szerezz egy gyári kártyát, és kész.

    @executioner: mit nem lehet? ez NEM függetlenítés. olvasd el megint a cikket.

  12. @boldy: Basszus, nagyon szépen köszönöm! Működik a telóm 4.2.1 untethered, redsn0w rc8-al hacktiválva. Nagyon szépen köszi!!!!!!

  13. @Jadeye: Több videóba is redsn0wwal hacktiválták, és Cydia telepítés szempontjából is jó a redsn0w, semmi gond nincs, működik a telóm

  14. @Malacka: a hacktiválás nem ajánlott. majd úgyis rájössz, ha valami nem megy rendben, vagy jobban merül a készülék, esetleg nem megy a push vagy a youtube megfelelően. persze mindenki azt csinál az eszközével, amit akar, én csak a tapasztalatot tudom leírni, megfogadni nem kell.

  15. @Malacka: Grat. használd élvezettel 🙂

  16. @Jadeye: Persze megértem, csak nem tudtam régen szerezni AT&T simkártyát, ezért limera1n-nel tudtam aktiválni, így most redsn0wwal, ha tudnál ebben segíteni megköszönném

  17. @executioner: Ha már aktíválva van, akkor csak “mérgezni” kell….. a DFU-ban a home gombot addig tartsd nyomva míg a feliratok meg nem jelennek ( fehér képernyő után)

  18. @Malacka: mármint miben kéne segíteni? volt valaha aktiválva a készülék az eredeti szolgáltatóval? mert ha nem, akkor ATT-s kártyával sem fogja aktiválni. az első aktiválást az ATT-s telefonok esetén mindenképp muszáj megtenni, különben kizárólag hacktiválni lehet.

    ha meg ATT-s sim kell, akkor ebay például.

  19. @executioner, @boldy: ez NEM jailbreakes cikk! tehát ezt ne itt, arra ott a greenpois0n-ös cikk. köszi!

  20. @Jadeye: eBayen vettem, csak elveszett a postán, ha gondokat tapasztalok, akkor veszek egyet. Köszönöm a segítséget mindenkinek!

  21. @Jadeye:
    Igaz, félrenéztem. Pedig már kezdtem örülni.

  22. @Jadeye: Ok vettem. Bocsi.

  23. @Jadeye:
    félreértettél nem jailbreakről kérdeztem hanem függetlenítésről

  24. @kunyi: már leírtuk számtalan alkalommal, hogy nem lehet. azért van a nevében, hogy 4.1-re van, mert arra van. nem 4.2.1-re. más a commcenter. a beállításokat meg meg tudod adni manuálisan is.

    Köszi, hogy meg tudom adni. Ha abban is segítettél volna, hogy hogyan az igen.
    De egyszerűbb elküldeni a pácienst a sunyiba.
    Azért köszi.

  25. Az MMS, internetbeállítás megy kézzel a telefonon, de ettől még nem lesz logóm, és a “hívásátirányítás aktív” felugró ablak sem tűnik el. Ez utóbbi ami kicsit idegesítő. A kereső meg jól működik, amit beállítottam az alapján tettem.

  26. @kunyi: mondjuk ha a szolgáltatódat is leírtad volna, kicsit egyszerűbb lenne, mert T-mobile és Voda esetén a logófájlokat elvileg elég csak felülírni a grafikus változattal, és alapból nincs hívásátirányítás aktív üzenet, így gondolom telenor. ahhoz viszont nincs a rendszerben alapból carrier bundle, és így mindenképp kell a commcenter patch. majd frissítjük a csomagot, és akkor lesz. addig csak úgy nem fogod tudni megcsinálni.

  27. vodafone

  28. a grafikus logót bemásoltam min a két helyre. mégsem működik.

  29. mondjuk a system/library/carrier bundle/iphone/ alatt mit iratnál felül és mivel?

  30. Ez a tiny umbrellas dolg akkor is jó ha márt frissítettem 4.2.1 re ?

  31. @németh bálint:
    ha 01.59.00-s a basebanded akkor igen… olvasd már el rendesen a cikket..

  32. Az én telefonom Dániából való, Sonofon függő. Ennek a szolgáltatónak a Telenor a tulajdonosa. Magyar Telenoros kártyát elfogadja gyári SIM-nek?

  33. Kicsit talán off de szeretnék tanácsot kérni. Van egy iPhone 4-em AT&T fügő 2.10.4 baseband és 4.1FW,
    de a vásárláskor nemvolt semmi szolgáltatás vásárolva csupán a telefon volt megvéve az Appleshoppban. Van szerintetek valami esélyem hogy a Nagy Alma unlockolja a telómat it szlovákiában iletve Magyarországon?

  34. @kunyi: nem oda kell bemásolni, azért nem megy. a /System/Library/Carrier Bundles/Vodafone_hu.bundle alá kell, majd nem árt egy reset network settings sem, de elvileg elég lehet egy reboot is. ha nem megy, akkor mindenképp patchelni kell a commcentert, ahhoz meg majd megcsináljuk a csomagot.

    @németh bálint: nem. olvasd el a cikket, és a benne linkelt másik cikkeket is.

    @pixx: természetesen nem. olyan kártya kell, amilyen függő. más szolgáltató, más hálózatkód. a tulajdonosi háttér ilyen szempontból teljesen mindegy.

    @josephko3: AT&T-s telefont nem lehet hivatalosan függetleníteni, mert azt az Apple nem teszi lehetővé. egyébként is csak az eredeti szolgáltatónál lehetne ezt kérni, de az AT&T esetén erre nincs lehetőség. az említett basebanddel meg jelenleg a nemhivatalos függetlenítés sem lehetséges.

  35. @Jadeye: Létezik olyan függetlenítés, amitől nem ez lesz a szolgáltató?

  36. @pixx: a nemhivatalos függetlenítés a baseband függvénye, és elveszhet, ha nem körültekintően frissíted.

    a hivatalosat meg az eredeti szolgáltatótól kell megkérdezni, tehát esetedben a sonofontól, hogy van-e rá lehetőség, és ha igen, úgy mennyibe kerül. ez utóbbi esetben viszont a függetlenítés mindig megmarad, még ha szoftvert frissítesz, akkor is.

  37. @Jadeye: Akkor te szerinted az Apple azt mondana hogy menjek visza “Apple Store, Crabtree Valley Mall
    4325 Glenwood Ave., Space #2114 Raleigh, NC 27612 [email protected] 919-334-3400″ ebe a boltba és vegyek hozá egy sim kártyát és fizessek elofizetést? Mivel hogy ott vettem a telefont 599doláért fugetlenúl!

  38. @josephko3: Amerikában NEM lehet venni kártyafüggetlen iPhone-t az Apple boltjaiban sem. amit vettél, az egy AT&T függő, amire nincs hűségnyilatkozat. tehát nem kártyafüggetlenül vetted, hanem hűségnyilatkozat nélkül. de ezt írják is a weboldalon.

  39. Talán jobban mebkellet volna tanulnom angolul!!! Szerinted most mit csináljak?

  40. @Jadeye: Ezt értem, 01.59.00-s a baseband és ultrasn0w-val függetlenítve van. Én a carrier-re gondoltam, hogy ne Sonofon 7.0 legyen, hanem T-mobile pl.

  41. @josephko3: vagy vársz, míg lesz rá nemhivatalos függetlenítés, vagy add el a Amerikában valakinek. más megoldás nincs.

    @pixx: ja értem. akkor a jelenleg használt kártyával nyomj rajta egy reset network settings-et, az meg kell oldja.

  42. Tegyük fel kijön a 4.3 egy új basebanddel.
    SHSH lementve 4.2.1-re, de ugye van ez a BB ellenőrzés 4.2.1 esetén ami miatt nem lehet kiszedni recoveryből, customot meg i4/4.2.1-re nem lehet csinálni. (jelenleg)
    Mit gondoltok? Hiába van SHSH? Ha esetleg felfrissítek, van esélyem egy esetleges downgrade-ra? (bár lehet inkább nem frissítek)

  43. @i4user: olvasd el a cikkben linkelt basebandes írást. nincs lehetőség baseband-downgrade-re. a fenti cikk alapján bármikor tudod restore-olni az SHSH megléte esetén 4.2.1-re, és a baseband is megmarad, ha követed a leírást.

  44. @Jadeye: Nem sajnos. Sok mindent próbáltam, de a szolgáltató semmiképp nem változik, mindig Sonofon 7.0 maradt. :S. Lehet, hogy azt nem i tudom megváltoztatni.

  45. @Jadeye: Elolvastam, de én nem baseband downgradera gondoltam. Lehet nem voltam elég egyértelmű.

    Tegyük fel ha feltettem a 4.3-at, akkor ezt a leírást használhatom arra is, hogy 4.2.1-re downgradeljek SHSH-val? Akkor is ha mondjuk a baseband felfrissült volna a 4.3-hoz tartozóra? (vagy 4.2.1 -> 4.3-nál is megakadályozhatom a bb frissítés ezzel?)

  46. OFF, fontos, bocsi!

    Jadeye, esetleg más benfentes! Egy barátom 3G-jével az a helyzet, hogy bekapcsolás után terminal-hoz hasonlóan teleírja a képet parancsokkal stb-kel a telefon
    pl Got boot device = IOService:/AppleARMPE/arm-low@3C000000/…..
    egész oldalakat, és nem indul.
    ez megoldható valahogy? (DFU stb)
    amióta csinálja: fw frissítés közben kikapcsolt, onnantól ilyen, előtte tökéletes volt..

  47. @pixx: ez esetben passz, a network resetnek meg kellene csinálnia.

    @i4user: hogy a 4.3-ban ez hogy lesz pontosan, az még kiderül. mindenesetre ha frissült a baseband a 4.3-masra (mert hát bizony fog frissülni), akkor utána a 4.2.1 csak jailbreakesen tehető vissza, hiszen nem fogja értékelni a 4.3-mas basebandet. az umbrella meg tudja akadályozni azt is, hogy a 4.3-asra frissüljön a baseband, de hogy a 4.3 maga mit fog szólni ehhez, azt még nem tudni.

  48. @boss1337: ha nem kell a jailbreak, sem a függetlenítés, akkor egy sima restore megoldja.

    ha függetlenítés is kell, akkor meg baseband függő, de ha egy basebandet nem frissítő custom 4.2.1-et tesztek rá pwned DFU módban, az tuti nem árt majd neki.

  49. köszi a gyors választ, akkor az emailem tárgytalan (ugyanezt kérdeztem csak gondoltam ezt gyakrabban nézitek.. 🙂 )

  50. Olyan nincs. csak az az elérési út amit írtam. A Carrier Bundles alatt csak egy iPhone könyvtár van ami alatt vannak a szolgáltatókhoz tartozó *.bundle csomagok, de ezek között sincs magyar voda.

  51. @kunyi: 4.2.1 óta pedig kell lennie magyar vodának. ha nincs, akkor ott más a gond. engedted, hogy frissítse a carrier settings-t, amikor kérdezte a 4.2.1 felrakása után? a 4.2.1 alapból tartalmazza a vodát, másképp a magyar vodás 3GS/i4-ek sem mennének.

  52. Jadeye nincsen valami ötleted 4.2.1 alatt Telenor net beállításra a 4.1 logofix kinyirja a telót megprobáltam iPhone4 USA 4.2.1 es 01.59.00 baseband Köszi

  53. @retomik: ki állított olyat, hogy a 4.1-es fix, ami nevéből is láthatóan 4.1-re van, menne 4.2.1 alatt? nem megy. más a commcenter.

  54. @Jadeye: Senki csak ki probaltam.

  55. Ezert kerdeztem nincs e valami ötleted?

  56. @retomik: hiába próbáltad ki, azért írtuk bele a nevébe, hogy mivel megy, mert csak azzal megy. majd csinálunk frissített csomagot 4.2.1-re. addig manuálisan is be tudod írni a mobilnet és mms dolgait. de olvasd vissza a kommenteket itt, ennél a cikknél, ezt már leírtam egyszer.

  57. Korábban már irtam itt nektek, hogy fent volt a 4.3 beta nekem és a baseband frissült és nem birtam visszaállni 4.2.1 re… mert a baseband check nem engedte… ma felraktam hogy jailbreak miatt nem lesz gond vele…. de felment tök simán a gyári 4.2.1 marad a beta 4.3 as baseband és a telefon elindult a gyári softal…ez hogy lehet?

  58. Sziasztok!
    Ha valaki letöltötte már a GreenPoison-t ehez, fel tudná tölteni a data.hu-ra vagy valahova, mert nem müködik az itteni link, nem lehet megnyitni a GreenPoison oldalát.
    Köszi

  59. tudna valaki segiteni a nem használt nyelveket akarom törölni itt a szifonon talált leirás alapján ami egyszer le is futott normálisan majd több eszközön mindegyiken 4.2.1 van probéltam lefuttatni terminálba kiadva a következő parancsot, és nyomjunk entert: ./langpack2.2.sh majd 221 es hibát ir amit nem értek miért van valakinek ötlete? köszi

  60. ezt irja pontosan csak nem értem
    usr/bin/updatedb: line 221: /usr/bin/sort: No such file or directory

    Nothing to delete. Either I didnt find
    any to delete or you answered no to
    everything. See ya later.
    Ricsis-touch:/tmp root#

  61. Üdv mindenkinek!

    Adott egy iMac 10.1.1 iTunes és egy iPhone 4. Restoring közben a telefonon 3/4-ig, az iTunes-on majdnem végig ér a csík és onnan nem kíván tovább haladni… Valakinek valami 5-et?
    A MBP-n is ugyanezt tapasztaltam. 5-let?

  62. Gyárilag független Iphone 3G downgrade 4.2.1 ről 3.1.3 ra mehet simán?
    Úgy értem, letöltöm, és feltolom iTunesal.

  63. valaki nem tudja elküldeni ezt a filet? /usr/bin/sort a felho001 @ gmail. com cimre köszi

  64. @mocsocsaba: a greenpois0n cikknél lenne ezt érdemes feltenni, ez nem arról szól ugyanis. illetve ott a kommentek közt is ott van pár másik link már régóta.

    @suly: és valami hibaüzenet is van esetleg? MB reboot volt már?

    @korte: ennek mi köze a cikkben említett iPhone 4-hez? semmi. egyébként ahogy már számtalan alkalommal leírtuk, ilyenkor a restore végén 1015-ös hiba, amiből ki kell ugrasztani umbrellával például…

  65. @Jadeye: Semmi hiba, csak nem mozdul… Egy újabb próbát teszek, utána lesz egy restart. Vagy mire gondolsz a MB reboot alatt?

  66. @suly: a 61 62 65-ös hozzászoláshoz nincs valami ötleted

  67. @szorian: Sajna semmi… 🙁

    De sikerült a restore, miután frissítettem az iTunest!
    Sőt a greenpois0n is lefutott, most tolom vissza a beállításokat, aztán jöhet a cydia okosság.

  68. Gyerekek, nekem ezzel a töréssel és ezzel a cuccal, szaraxik a game center…. nem mögy rendesen:(

  69. @retomik: nekem is ugyanez a gondom. Hiába írok be akármit a beállításokhoz nem megy. A mobil adathálozati beállításokat csak akkor tudom elővarázsolni ha felrakom a 4.0-ás vagy a 4.0.1-es Telenoros beállításokat cydiából.

  70. @Jadeye: be tudnam de nem jon ki a menupont a telon ahol be lehetne irni…..

  71. akinek nem megy az apn beállitás a cydia bol tegye fel a ihackstore repoból a apn editet

  72. @retomik: ha a 4.0-ás vagy a 4.0.1-es telenoros beállítást felrakod cydiából akkor elő jön! Csak éppen hiába írok be akármit a net nem megy.

  73. szuper mobil terminállal sikerült kiadni a parancsot most müködik

  74. kösz szerintem meg varom amíg lessz telenor 4.2.1 Logofix et

  75. @Wask: fúúúúúúúú Wask nagy király vagy:D Sikerült megcsinálni! Letöltöttem, beírtam most már megy:)

  76. @Jadeyw: a system/library/Carrier Bundles/iPhone mappába az update nem pakol be semmit.
    A private/var/mobile…. mappába igen, de ott hiába cserélem ki a png file-okat.

  77. Gyereke nálam a Gamecenter szanaszét van esve… nem tudok felvenni senkit nemtudok semmit csinálni, mindig loginolni akar, minden játéknál, egyszer belép, egyszer meg ugyanazzal a cimmel amivel beléptem új fiókot akar csinálni:(

  78. Helló!

    Kaptam ma egy iphone 3g-t osztrák t-mobile függő sajnos ennyi az összes információ amit tudok róla, a képernyőn csak annyit ír,hogy csatlakoztassam az ituneshoz,hogy aktiváljam, az előző gazdája azt mondta nem frissítette soha nem ért hozz és nem is használta,tényleg karcmentes. Mivel tudnám megnézni,hogy milyen ispw van rajta? mit érdemes feltenni rá melyik változatra van függetlenítés? Köszönöm előre is a segítséget.

  79. ja és kell t-s kártya az aktíváláshoz vagy az megoldható nélküle is?

  80. Szia mindenki!
    Nem tudom valaki járt e már így. Szeretnék frissíteni 4.2.1 re Dugom a telcsit a laptopra. Szemem guvad! Az itunes-ban telefon kezelő felületen eltűntek a feliratok a gombokról. Tudja valaki hova lehettek és hogyan tudnám vissza varázsolni.

  81. TinyUmbrellát: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/ on nem látom mit is kéne leszednivagyis hogy ott hol találom kérlek segitsetekmár vagy lehet csak a szemem böki ki:D

  82. @poczap: Az iTunes nem írja ki, milyen firmware van rajta?

  83. megsikerült csinálni és elinditotam a TSS Servert de ez Nekem már kb 5 perce megy ez normális?:D

  84. Nem írja ki csak aktiválni szeretné, de simkártyám nincs hozzá.

  85. @AAGery: nekem mondjuk 3 percig csinálta, de neked a 3G esetén jó sok .shsh aláírást tölt le. Mindet, a legrégebbi fw-ig, vagyis addig, amíg a legfrissebbtől el nem jut a jelenleg készüléken lévőig.
    Javaslom, a 3Gre 4.1-et tegyél.

  86. @AAGery: ja, bocs a 3G-s mondatot nem neked szántam xD

  87. 😀

  88. @poczap: Próbáld meg leszedni hozzá az shsh fájlokat tinyumbrellával, és a legrégebbi fw verzió, amihez letölti, az van rajta jelenleg.

  89. Köszi épp most próbálom redsnowal feltenni a 4.1et..sajnos nem tudom mi volt előtte remélem nem valami frissebb..a basebandot megtudtam nézni tinyumbrellaval 05.14.05 sajnos mást nem sikerült megtudnom róla.

  90. Sziasztok!
    Eddig nekem az AppSync volt a tört progikra. Most feltettem a 4.2.1,
    de arra nem találok appsyncet. Mit ajánlotok?

  91. Ez nem hangzik túl jól..
    Egyébként elindítottam a redsnowt a 4.1el újraindította a telefont és azóta az alma jel világít nem csinál semmit..

  92. @mocsocsaba: ugyanazt. Jelenleg AppSync4.0+ néven van a Hackulo repoban.

  93. @Belnir: Köszi! Csak nem tudtam hogy azt tehetem-e, előbb kérdeztem 🙂

  94. Could Not active cellular data network 🙁 mit tegyek? Köszi

  95. hali valaki nem tud valéamit kezdeni a itunesban a 9es hibával?
    mi lehet rá a megoldás?

  96. Facetime eltűnt már valaki másnál?:D

  97. Segítsetek légyszi!
    Hogy tudok úgy letörölni egy programot, hogy a cydiaba visszamegyek,
    és nem jelenik meg semmi, annyira lefagyasztott. Onnan nem lehet törölni.

  98. @pixx: cydia.pushfix.info repo-bol tedd fel a Carrier Reset fix nevu pakkot. Az megoldja a problemadat, legalabbis nekem bevalt. Sim kartya csere utan rendbejon a beragadt carrier.

  99. @pixx: Hali ! Húzd le a Cydiaból a fakecarriert és azt raksz ki logonak, amit akarsz.

  100. @mocsocsaba: Nem jelenik meg, mert feltoltad még egyszer miután fent volt mi? Mármint a Cydia.

  101. GameCenter problémát az AppSync 4.0+ tud okozni. Valamiért sandbox szerverre megy tőle a gamecenter.

  102. @Belnir: 3G-re a 3.1.3 a legjobb. Akarmit mondtok. Minden van hozzá a cydiaban és a teló is elég gyors marad.

  103. @BoCs72: Nem, friss Cydia, és megvan, bele is tudok menni, de csak a főoldalon jelennek meg a cuccok. Telepítettem a My3G, és safe modba kapcsolt, aztán bele akartam menni a Cydiába hogy letöröljem, de nem tudom, mert nem jelennek meg a repoim se, meg a programok se, amiket eddig telepítettem.

  104. @korte: Hi. Nem. Shift restore 3.1.3. Végén hibaüzenet. Kiszedni recoveryből blackra1nnel. Spiritet rátolni. Kész.

  105. @mocsocsaba: A safe módjuk vedd ki. Megkérdezi a Slider után. Valószínű, hogy a my3g nem tetszik a telodnak. Próbáld a 3Gunrestrictort. Én kezdettől fogva azt használom. Ua.

  106. @mocsocsaba: Küldj képernyőképeket az emailcimemre a cydiaban mi is van. Aztán megnézem tudok- e segíteni. De azért nincs semmi ott, mert rátoltad

  107. Most megpróbáltam a ClearCydiaListCache-el, de nem csinált semmit.
    Aztán azt olvastam, ki kell törölni BigBoss*.plist fáljlát,
    azzal se semmi, most ki kell akkor törölnöm a cydia.plist fáljt is,
    azon vagyok most, mindjárt meglátom. Nem tudok most küldeni,
    majd holnap, de lehet újra rakom ha nem megy.

  108. 3gs esetén van lehetőség ugyan erre? Tehát, hogy a bb maradjon a régi, de 4.2.1 legyen fent. Ja, régi iboot-os. Ha van róla korábbi cikk, belinkelitek?

  109. Tökéletesen működik a dolog 🙂
    THX!!

    Csak a Modmyi ne vacakolna. Megszenvedtem miatta a cydia-val…

  110. @Jadeye
    meg tudnád mondani legyszi hogy tmobilhoz honnan tudom letolteni a carrier bundle kepfajlt amit az altalad irt helyen tudok felulirni? koszonom szepen(lehet hogy figyelmetlen voltam de nem talaltam az oldalon)

  111. Tenyleg az appsync csinalja a gamecenter hibat:(De csak az uj ami az installousal telepul,a regivel tokjol megy:(
    De az ujnal is csak akkor szar ha uj jatekot teszek fel a regiekkel megy:(az uj jateknal rogton logint ker:(

  112. @Jadeye: sorry az elöbb rossz hozzászólásra kattintottam
    meg tudnád mondani legyszi hogy tmobilhoz honnan tudom letolteni a carrier bundle kepfajlt amit az altalad irt helyen tudok felulirni? koszonom szepen(lehet hogy figyelmetlen voltam de nem talaltam az oldalon)

  113. Valaki mondja mar meg nekem hogy mi ez a gamecenter sandboy es miert szaraxik miert nem latja a letezo fiokomat??????????Miert dobal ki be jobbra balra?

  114. Mélyen tisztelt Jadeye!
    Van egy új iBoot os 3GS em 4.1 es fw vel és 05.13.04 es bb vel.
    Az lenne feléd egy kérdésem, hogy mivel tudok csinálni custom fw-t a baseband megtartása végett? És hogyha mindezt lejátszom az új 4.2.1 untethered lesz e ezzel az új greep0isonnal.
    Aktiválni tudom, mivel T-s. plusz a kérdés, hogy minden stabilan képes lesz működni ezekután is majd?
    Előre is köszi!
    M.

  115. Hogyan tudom beállítani manuálisan a mobilnetet? Esetleg milyen cydia csomagot töltsek le? Kösz!

  116. @Aazmrtn: azt javaslom, ha nem eletbevagoan fontos az uj fw, hogy ne frissits, mivel szerintem a 4.2.1 JB meg nem annyira szuper. Tegnap csinaltam egy 3GS-t, es hat ugyan mukodik, de sok apro hiba van benne. Custom fw meg meg nem lehet csinalni tudtommal, vagy ha igen, akkor Mac-en pwnagetool-lal, de ezt nem tudom.

  117. Ha a lodert letörlöm, akkor ugrik a boot? Annyira idegesít az a halálfej. 🙂

  118. @suly: olvasd el a greenpois0n-ös cikket, abban le van írva, mit kell törölni, és honnan. 😉

  119. @Belnir: na oké, mac pwnagetool az nem para ugyan, de mi a sok apró hiba?:D

  120. Hali.
    iPhon 4 es telóra feltettem a 4.2.1-et greenpois0n-nal rc3-al törtem minden rendben ment, és minden működik tökéletesen.
    Viszont, ha új kontaktot szeretnék létrehozni, beírom a nevet majd a telefonszámnál rányomok a bal alsó ikonra “amivel a + jelet lehetne előhozni”, kilép az induló képernyőig. Olyan mintha “hom” gombot nyomtam volna neki.
    Van ez a jelenség másnál is vagy csak nálam?
    Újraindítás megtörtént. Azután is ez a jelenség.

  121. Most néztem meg a másik telómat, egy 3g 4.2.1-el és ha jól emlékszem az pwnagetool-al lett törve és ugyan ezt produkálja.
    Akkor a 4.2.1. a hibás?????????

  122. jadeye,hogyan tudom beállítani manuálisan a mobilnetet?

    kösz

  123. @gerike73: settings / general / network / cellular data network alatt ott van rá az opció.

  124. Lenne egy kérdésem, mielőtt belevágok:
    Még sosem frissítettem a progit a telón így az érdekelne, hogyan kerülnek vissza a telepített cumók a telóra?
    Újra lehet ilyenkor szinkronizálni az iTunes-al és az vissza rak mindent, vagy ez a része hogyan működik?

  125. Az iTunes csinál egy mentést, amiben a beállítások SMS-ek névjegyek fotók stb. Vannak. Ez eddig sima. Ha gépről rakod fel a játékokat, stb-t, akkor megcsinálod, megkérdezi a végén, hogy ez az xy’s iPhone-e, ha bejelölöd, hogy a tiéd, akkor szépen visszamásolja a mentést, és utána csak sync-elned kell egyet. 😉

  126. Am mennyibe kerül egy hivatalos függetlenítés?

  127. És valakinek ötlete a game center szarságra?

  128. Sziasztok!
    meg probaltam megcsinalni ezt a baseband frissites nelkuli dolgot, egyszer mar megcsinaltam 4.1nel gond nelkul.
    most elinditom tinyumbrellat start tss server gond nelkul meg itunesban csinalok mindent a leiras alapjan de nem a megfelelo hiba kodot kapom hanem 21es hobakodot!
    valakinek otlete hogy tudnam orvosolni a dolgot mert most nem tudom hasznalni es kellene minnel elobb!
    elore is thx!
    Aren

  129. Sziasztok,

    Nekem is kb az a problémám, mint aren85-nek, annyi a különbség, hogy elindítottam a tumbrellát, lementettem az shsh-t, elindítottam a szervert, restore-olam volna, de a vége felé 14 es hiba üzenetet kaptam. ha jól tudom ezt írja akkor is, ha pl kihúzod a kábelt restore közben. Szóval most nem tudok mit csinálni, a telefon bekapcskor itunes-t kér, próbáltam már DFU módból is restore-olni, úgy sem ment. win7 alatt 64 bit, új tumbrella, 10.1-es itunes.

    Köszönöm.

  130. @Jadeye: restore-t azért nem szeretnék, mer a baseband is frissülne, akkor meg nem tudnám unlockolni.

    Amit nem tudok, hogyha most átdugnám egy másik gépre, másik oprendszerre, akkor az shsh-kat áttudom vinni? Tudom, hogy a C/user/.shsh alá menti, de ha a másik gépen frissen telepített itunessal, tumbrellával próbálkozom, akkor is tudja a tumbrella a régi shsh-t használni, és nem frissül a basebandem? vagy vigyem valaki olyanhoz aki érti is amit csinál?:)

  131. @pgergo: ha nem restore-t nyomsz, akkor nem fog menni, de ez le is van írva a cikkben, olvasd végig: “8. OSX alatt “alt”, Windows alatt a “shift” lenyomása mellett kattints a restore gombra, és tallózd be a gyári 4.2.1-es IPSW-t.”

    szerintem inkább tegyél fel custom firmware-t, feleslegesen szenvedsz ezzel. ez akkor volt opció, mikor még nem volt custom fw, de azóta már van: http://szifon.com/2011/02/16/4.2.1-custom-firmware-pwnagetool-4.2-es-snowbreeze-2.2-segitsegevel/

    de ha nem értesz hozzá, akkor inkább igen, vidd olyanhoz, aki csinált már ilyet. elhozhatod hozzánk is, ha Budapesten vagy, vagy jársz erre.

  132. Sziasztok! Segítségetek szeretném kérni.
    Gyors és hatékony help kellene!
    Van egy Iphone 4. Netről akartak lehúzni rá szoftverfrissités, de vmi miatt zárolta a telefont. Hogyan lehet javitani? Gyors válasz kellene!
    előre is köszönönöm

  133. @Tosaboy: magyarázd el kicsit bővebben, hogy mit értesz az alatt leginkább, hogy “zárolta a telefont”.

  134. @Jadeye:
    Szia!
    Adott egy újbootromos 3GS és 4.2.1 van rajta jb-vel. SHSH TU-val megnéztem és csak 4.1 van mentve. Restore közben 3194-el kidob az elején ugye. Ezekszerint nem is tudok 4.3.3-ra frissíteni? Mire tudok így egyáltalán frissíteni? És hogyan? 🙂
    Köszi előre is!

  135. @ecology_83: Szia! Szedd le a legújabb TU-t (asszem 05.10.09), az advanced fül alatt pipáld ki a “Request SHSH From Cydia” mentsd le a SHSH-kat.
    Ami SHSH-k lesznek a gépeden azokra tudsz restorolni!


Add a Comment