fbpx Skip to content

Mi van veled, Telenor? Mi történt? Ezeket a kérdéseket kell, hogy feltegyem, amikor az Apple iPhone forgalmazására gondolok. Most már 100%-osan tudjuk, hogy idén nem lesz iPhone 4/3GS a Telenornál. Sajnos a Telenor képetelen volt megegyezni az Apple-lel, és a kudarcról szóló tájékoztatást is eddig tudták halasztani.

Amiért ez kifejezetten rossz: hivatalos sajtóközleményt sosem adtak ki, sem arról, hogy valóban lesz, sem arról, hogy idén mégsem. Csak Twitteren és Facebookon hintettek el egy-egy mondatot. Majd bármi előzmény nélkül átváltottak valami zöld lényre. Tényleg, mi az a zöld lény az összes social-híredben, Telenor? (Természetesen tudjuk jól, mi az a zöld lény…)

Szerintem joggal kérdezzük, hogy “Mi van veled, Telenor?”. Mi történt? Hol a korábbi kiváló kommunikáció részetekről? Mi ez a 180 fokos fordulat az Apple ellen? Az utóbbi időben nagyon rákattantatok erre a zöld lényre… Nézzük a tényeket.

Első körben azt kaptuk tőletek, hogy igen, lesz iPhone 4, még karácsony előtt! És hogy igen, a Telenor dolgozik azon, hogy az ő ügyfelei is megkapják azt, amit a másik két szolgáltató ügyfelei. Ez rendben is volt.

Aztán ahogy teltek-múltak a hetek, nem kaptunk bővebb infót, több megkeresésre sem. Aztán egyszer csak zöld emberke mindenhol? Majd pont egy Android workshopon vagytok képesek  kimondani, hogy idén mégsem lesz iPhone…? Ez igen! Od@baszt@tok.

Csak hogy tisztán lássunk: ez azt jelenti, hogy több ezer ember hiába várta az iPhone-t nálatok. Most ezeknek az embereknek a többsége valószínűleg karácsonyra már más szolgáltatónál lesz -már ha kapnak ott iPhone-t-, mert nem tart semeddig átvinni a saját számát az embernek. Eddig sem kizárólag azok vártak nálatok az iPhone-ra, akiket köt hozzátok a  hűség. De a jelenleg hűséggel nem rendelkezők is biztosan kötöttek volna még 1-2 év hűséget.

Sajnos a jelek szerint ti lemondtatok róluk, és nem akarjátok ezt a több ezer embert. Azonban a T-mobile-nál 1 hónapos várakozási idő van, és Vodafone-nál sem állnak hegyekben a telefonok. Emiatt a karácsonyi váltás lehetőségét is megnehezítettétek az iPhone-t várók számára, hiszen a kommunikációtoknak csak az utolsó utáni pillanatban volt része, hogy idén mégsem lesz iPhone. Illetve sajnos nem tettétek meg azt sem, hogy szerveztek egy külön sajtótájékoztatót azzal kapcsolatban, hogy mi a terv a közeljövőben. Ti ezt léptétek meg.

Ez még rendben is volna, elfogadnánk, hogy nem lehet minden üzletet megfelelően megkötni. De hogy teljes mértékben az Apple-felhasználók ellen fordultok már a social médiában is, és elég erőteljesen toljátok az Androidos propagandát, az már több, mint elkeserítő. Mindenhol az Android, és csak az Android, Android ide-oda, stb…

Gondolom, ti is tudjátok, hogy az Android egy teljesen más rendszer, és teljesen más emberek használják, mint az iPhone-t. És sem az egyik, sem a másik fél nem fog váltani a másik típusú készülékre azzal, hogy ‘nekem már nem tetszik a mostani rendszer’. Az ilyen nagy ritkaság. És azzal, hogy most már nem vagytok pártatlanok, hanem valamerre elmozdult a mérleg, elértétek/eléritek, hogy az egyik fél elmegy. Szó szerint. Nektek az lenne a dolgotok, hogy azt adjátok az ügyfélnek, amire szüksége van. Az egy dolog, mit reklámoztok, és az egy teljesen más dolog, mit támogattok.

Nézzetek rá mind a Twitter, mind a Facebook adatlapotokra, ez nem állapot, és nem megoldás. Bár, ha jobban átgondolom, csináljátok csak, lesz egy Androidos táborotok, ami szép és jó, de ezzel elvesztetek rengeteg ügyfelet.

Sőt, most már nem is ajánlom senkinek, hogy nálatok kössön 1 év (pláne nem 2 év!) hűséget, ha jövőre mégis megjelenik végre nálatok is az iPhone 4. Ugyanis nem éri meg. Jön a következő generációs iPhone majd nyáron, és mire majd ideér hozzánk ősszel, az ügyfél nem fogja tudni külön költség nélkül leváltani a hűség miatt a telefont az újabb verzióra… Illetve ha ilyen nehezen indul(t volna) be a forgalmazás, az újabb verzióval kapcsolatban már nincsenek illúzióim. Inkább ajánlom a T-mobile-t, úgy is ott lesz a legelőször új iPhone. Szóval nincs miről beszélni… 🙁

Azért idéznék egy kedves ismerősömtől is: “Elhiszem, hogy nem tudtak az Apple-lel jó üzletet kötni. Na de telefononként 1 Ft nyereség is több lenne nekik, mint a 0 Ft, a presztízs-vesztésről nem is beszélve. Érthetetlen…”

Részemről, zárásképpen: nem gondolom, hogy a Telenor rosszat csinál, csak talán nem így kéne, nem ennyire erőszakosan, és az iPhone-t várók felé nemtörődöm módon tennie mindezt. Így tényleg megfogja majd az Androidos telefon tulajokat, de elveszti az iPhone-os tábort.

Olvasd el a hozzászólásokat is

125 Comments

  1. Én pont emiatt léptem le a Telenortól, meguntam a várakozást, és azt, hogy csöndben ülnek, mint szar a gazban. Mentem T-Mobilhoz, köszönöm, van i4-em, köszönöm.

  2. Én is a héten megyek át tré-hez,elég volt…

  3. Még jó, hogy az elején megvettem a ténél, most szívhatnám a fogam, mert meg akartam várni.. Kíváncsi vagyok hányan kötnek komprumisszumot magukkal és vesznek androidot.. :S annak mondanám: NE TEGYE! Aki iPhone 4-et akar, azt nem fogja kielégíteni az android..

  4. Az Android jelenleg a legfejlettebb OS, és a jelenlegi csúcsmobilok is nagyobb részt ezt futtatják és egyre nagyobb az igény rá, az iPhone hype kezd egy kicsit lecsendesedni, a Telenor meg csak lépést tart az igényekkel és a korral.
    Nincs ezzel semmi gond, az meg hogy nem tudtak megállapodni az Appleval…hát ezek szerint nem lett volna akkora haszon, mint amennyit szerettek volna!

  5. Jó cikk, de nem ezzel kezdődött a töketlenkedés. Évek óta leggyengébbek készülékek és tarifacsomagok terén. Ez csak pont az i-re.
    Én is erősen gondolkodom a váltáson, mert ez így elég gáz.

  6. @jimny: az igaz, hogy a leggyengébbek a tarifacsomagjaik, de én pl. djuice-os vagyok, az is telenor gyakorlatilag, és ezek az árak viszont a legjobbak a piacon! (Számlás 20+bónusz)

  7. Ezt annyira nem értem…
    Minden felmérésben, kimutatásban azt hangoztatják hogy az Android eladásban leveri az iPhone-t.k Persze ilyenkor nem veszik figyelembe hogy hány fajta mobil futtatja az adott operációs rendszert… (persze szándékosan)
    Ilyenkor azokat sajnálom és szánom a legjobban, akik ezeknek a rosszízű kijelentéseknek hisznek.
    Rengeteg ember a márka miatt veszi meg, annyira mind1 hogy mit futtat mert bekapcsolja és fúúú de jó ilyet még nem láttam…
    Személy szerint Apple I4 használó vagyok, de ettől függetlenül imádom a Sony E-t is. Tény hogy az Apple cég is néha érthetetlenül, ha nem is vágja maga alatt a fát de elgáncsolja magát nem kevés bevételtől. Mert ha a Telenornak azaz 1Ft a 0Ft helyett akkor az Apple-nek a $200-os költség és a $600 eladási ár közötti rés!!!

  8. enis a T-hez megyek, meguntam a telenor sz*rakodasat… 12 eve vagyok telenoros…

  9. @Győry Győző: A Djuice csak a 26 év alattiaknak elérhető, és annak, aki már évek óta Djuice-os, úgyhogy azt én nem nevezném alternatívának…

  10. @Győry Győző: Mellesleg számomra ez is megdöbbentő, hogy kizárnak korcsoportokat… érdekes…

  11. Én telenoros vagyok már több éve és megvárom. Rákérdeztem az egyik ismerősömnél aki az egyik üzletet vezeti. Ők azért halasztották el mert nem lehet beszerezni. Bemész bármelyik másik szolgáltatóhoz csak előrendelésre van és az se biztos, hogy megérkezik mert készlethiány van az össze szolgáltatónál belőle. Ők inkább elhalasztják minthogy azt mondják nincs. Én nem védeni akarom a telenort annak ellenére hogy én is már rég vettem volna I4-et, nem is egyet, de azért nem megyek át másik szolgáltatóhoz. 3G-t vettem anno a t-mobile-nál, amit meg is bántam. A legsz..abb szolgáltató. Árban is és szolgáltatásban is. Egyszóval, én inkább várok vagy veszek függetlent….

  12. @csokimikulas: ebben igazad van, de aki 26 éven aluli, annak a legjobb alternatíva!

  13. Admin: Nagyon nagy király vagy ennél jobban én sem kuldhedtem volna el őket a pics@ba…én azt az infót kaptam tolluk egy jó pár hete hogy mar a sarkon van sőt olyat is sugtak mar hogy raktáron van nekik…de ezek csak szop@tjak a népet! Eddig vártam én is! Márciusban meg tippli át a T-hez! Elég volt!!! Tud vki gyári fuggetlent jó áron???

  14. Győry Győző: az lehet vita tárgya, hogy melyik fejlettebb OS és ezt miként lehet mérni, de ez az egész nem is erről szól.

    1. hitegették a Telenoros lehetséges i4 vásárlókat, aztán szarban hagyták őket.
    2. beléptek az iPhone-t baszogatók társaságába, a nagyobb Android forgalom reményében.

    természetesen ez üzletileg nem rossz lépés, csak azok szívják meg, akik hűek akartak maradni a Telenorhoz, de iPhone-ra vágytak. Nem rokonszenves.

  15. Nyereséges a Telenornak? Talán.
    Röhejes? Mindenképpen.

  16. @Shark: ez nem mentség a nulla kommunikációra, és az erőszakos android-propagandára. pláne arra nem mentség, hogy mindezt épp egy androidos wörksoppon(sic!) kell kénytelen-kelletlen kibökni.

    12 éve vagyok pannonos, illetve talán 2003 óta djuice-os (elsők közt váltottam), de djuice-osként sem telenor-ügyfél nem vagy már, 26 év felett meg már djuice-ügyfél is alig-alig.

    vártam az iPhone 4-re épp ezért, mert ha már 12 éve náluk vagyok, van bennem annyi lojalitás, hogy megvárom. de ez a nulla kommunikáció plusz ez az erőszakos androidozás már sok. vagy megveszem függetlenen, és maradok KÁRTYÁS, hogy továbbra is csak annyit fizessek, amennyit én akarok. aláírtam volna 2 évet is náluk. így már senkinél nem írok alá semmit.

  17. EZT a fos brigádot! még szerencse hogy letelt a hűség nyilatkozatom!most már nem gondolkodom én sem, hogy várjak e a váltással! én elkezdek kampányolni ellenük! android… pfff soha nem fogja elérni egyik készülék sem az iPhone designját és tudását.

  18. Ez egy példa arra,amit az Apple képvisel…vagy legalábbis képviselt egy ideig, hogy nem szándéka az,mint más telefon vagy számítógépgyártóknak,hogy mindnekinek olyana legyen,amit ő gyárt. Ezt ne felejtsük el. (bár az elmúlt 1-2 évben kicsit megdőlni látszik ez az ideológia)

  19. persze majd pont annak fog az apple engedni aki harmadiknak és egyben utolsónak hozná be az iphone-t, mi? 🙂 amikor a t-nek sem ad eleget és több hetes a várólista… miért is adná olcsóbban apple, ha így is várólistával, meg trükközéssel is megveszik?

    én azért sem veszek iphone4et 🙂 iphone 3GS-hez képest nem érzem azt a + sok tízezret… na de majd a 4G 🙂

  20. @Győry Győző:

    Azért ezzel lehetne vitatkozni, de nem érdemes… (Én pl. utálom az andoirdot…
    iPhone-os vagyok és az is maradok. Szerintem az iOS a legjobb, de ez egyéni ízlés kérdése. Biztos van akinek pont inkább az android jön be!)

    Mindenki azt használ amit akar… Ennyit erről!

  21. és a djuice? valami olyasmire emlékszem, hogy ők is beakarják hozni és elv. olcsóban(amit nem hiszek) mivel ez a fiatal korosztálynak szól

  22. @Eyesis: Én azért érzem… 🙂 Igaz, én 3G-ről váltottam 4-re, nem 3GS-ről.

  23. @i4user: persze, mindenki azt használ amit akar, de tudásban jobb az Android ez tény! Viszont az iOS kicsit felhasználó barátabb, meg pofásabb. Nekem 4 iPhonem volt, az elsők közt az országban, de amikor megvettem a legújabb Andoidos telót, leesett az állam, hogy miket tud!

  24. @Jadeye:
    Én úgy vagyok vele, hogy a percdíjai nekem tökéletesen megfelelnek. 18ft/perc és másodperc alapú. Ennél nincs jobb a piacon jelenleg szerintem. Ha pedig telefont akarok venni megveszem függetlenül. Én is több mint 10 éve vagyok telenoros, de egy telefon miatt nem hagyom ott a szolgáltatót. Djuice-ba pedig nem vagyok kompetens mert nekem sosem volt és nem is lesz. Ha valakinek az nem tetszik áldásom rá 🙂 Mindenki más, mindenkinek más tetszik. De megoldom hogy I4-em legyem:D

  25. Győry Győző, légy oly kedves, sorolj már pár dolgot, amitől leesett az állad, hogy miket tud és az i4 nem. Sokat ezt hajtogatják, de úgy szeretnék végre tényeket is megismerni.

  26. ne hőbörögjetek srácok, a telenor felismerte, hogy neki nem éri meg az iphone – pont azért, mert a másik két szolgáltatónál is van és minek menjen bele egy durva versenybe, ha nem tud vagy nem akar elég jót ajánlani.

    a telenor lett az android magyar zászlóshajója, remekül kommunikálható, erős, és egyre erősebb másik platform.

    értelemszerűen ennek a szifon.com-on nem örülnek, az androidos blogokon és portálokon pedig ujjonganak. ennyi.

    akinek csak az iphone jó, az nyilván át fog menni a másik szolgáltatókhoz, akiknek pedig az android a szimpatikus azokat pedig el fogják tudni csábítani. ilyen egyszerű.

    szerintem ezzel sokat nyerhet a telenor, jól tették, hogy nem álltak be az iphone sorba.

    (full disclosure: t-s vagyok és iphone-om van, amit imádok)

  27. @jarodfree: például van rá memóriakarbantartó és lagfix a marketből, ami iOSre nincs. (az más kérdés, hogy nem is kell…) 😉

    de nem jövőre kell leverni az iOS-t, hanem most azonnal. ameddig ezt nem tudja egy androidos cucc sem, noha meglenne benne a lehetőség, addig ne vicceljünk.

  28. @jarodfree: Azért vannak előnyei az Androidnak. Nekem volt már mindkettő. Az Androidra iszonyú egyszerű tört programokat rakni, GPS programot például. Azért az iPhone-ál ez nyűgösebb meló. Aki azt a fajta szabadságot akarja, amit az Android nyújt, annak teljesen jó az. Ettől függetlenül én most várom a 4-esem, mert úgy érzem, hogy ami a legerősebb része az Androidnak, az a leggyengébb is. Rengeteg szarakodás van a folytonos állítgatásokkal, hogy ne fagyjon le, ne szívja le valami a háttérben az aksit, stb.

  29. dw1: szerintem pont annyi jogalapunk van nekünk hőbörögni, mint az Androidosoknak ujjongani. Nem azért, mert ők nem akarnak iPhone-t, hanem a stílus miatt.

  30. @dw1: Ettől még szeritem lehetne mind a 2-t árulni, mintahogy azt mások is teszik…

    (T-s vagyok ősidők óta és I4-em van…)

  31. Azzal nincs bajom, hogy nyomatják az Androidot. Tök jó dolog! Nem is baj, ha egy cég valamilyen. DE! Attól még beza vannak olyanok is, akik más úton szeretnének járni. Nekik meg nem hagynak így teret.
    Nem Android ellenes vagyok, mert egyre jobb OS. De miéééééért nem lehet más is mint az??? :O

  32. Csokimikulás: egy Androidos haverom hónapokig imádkozott az X10 root-ért. Nem is beszélve arról, hogy 2.2 még mindig nincs rá tudomásom szerint.
    Ha pedig van aktuális törés egy adott telefonra, akkor nem gyorsabb és egyszerűbb a törés iOS-en. Nem értem ez hogy terjedt el.

    Flash lite az egyetlen, ami bizonyos Androidra van, bár a régebbi készülékek azzal a lendülettel lettek kizárva, hogy megjelent a 2.2…

  33. @dw1: Pontosan ez a véleményem nekem is, de NE tolják már mindenki arcába ennyire az Android-ot. Ez nem tetszik. Legyenek pártatlanok, mint a többiek.

  34. én csak annyit írnék,
    1 hogy kecskeméten valamiért 2 nap mire megérkezik…ez rokon mondta..vagy csak nekem lenne 2 nap nem tom
    2 ha nem akarja ne árulja…megvan a saját üzletpolkája…lehet ez jó neki és kész;´)

  35. mármint nem bonyolultabb és lassab iOS-en a törés 🙂

  36. @Tocso: Nem tudom most melyik szolgáltatónál mondod de nekem a T-nél február eleje január végét mondtak,hogy leghamarabb akkor…
    Vagy valahonnan lehet hamarabb is beszerezni???

  37. @jarodfree: Flash, használható Bluetooth, WiFi hotspot, Widgetek, bármilyen kiterjesztés működik rajta. Most hírtelen ennyi jutott az eszembe és ezek csak a szoftveres tulajdonságok! Meg sokkal testreszabhatóbb is minden. És tegyük hozzá, hogy az Android még gyerekcipőben jár, szóval lesznek még itt bőven plussz tulajdonságok!

  38. Én rohadt ideges vagyok a szarakodásuk miatt és a flottánkban lévő 200 embernek a harmada is aki iPhonra vár már egy jó ideje. A meglévő kedvező díjak miatt pedig nem tudunk és nem is akarunk váltani…. 180-ért meg had ne vegyek már függetlent ha nem muszáj 🙂

  39. @jarodfree: Nekem nem kellett hozzá root, hogy rárakjam a programot. Semmi mást nem kellett tennem, mint felmennem egy bizonyos weboldalra, letölteni a GPS programot, felrakni a memóriakártyára, futtatni és már ment is. Nem az Android mellett akarok kampányolni, mint mondtam, mert nekem is jön a 4-em, csak annak is megvannak az előnyei. Volt iPod Touch-om és ahányszor JB-ztem, folyton lefagyott. Persze nyilván nem lehet összehasonlítani egy Touch-ot, egy iPhone-al. 🙂

  40. @Győry Győző: Mert iOS nem fejlődik? Na okos voltál de tényleg!

  41. @exon: Dehogynem fejlődik, én nem ezt mondtam, hanem, hogy az Applenak már van pár éves tapasztalata Googlehoz képest!

  42. Hát elveszítenek így mindenkit 🙁
    a magyar nyelv szépségére, és a Telenor sötét titkára hívnám fel a figyelmet! Ha a veszitek a “Telenor” szót, pár betűt kicseréltek, párat fel, párat meg megcseréltek, az jön ki hogy “Android” 😀 🙁

  43. @Győry Győző: Szerintem tök felesleges bárkinek azon vitatkozni melyik a jobb. A lényeg, hogy én mit fogyasztó meg tudjam venni ha akarom.

  44. @exon: ezzel nem vitatkozok, mert ez így van, viszont a mai világ a pénzről szól és ezek szerint Telenorék abban reménykednek, hogy ezzel nagyobbat kaszálnak! De később még lehet iPhone is, szóval nincs veszve minden!

  45. @Jadeye:
    Nagyon erőltetik ezt kurvA laggfixet meg android task managert már ezeréve nem kell de hypoljatok!Az más kérdés kinél veszel androidos mobilt mivel 1 htc odaveri faxom samsungot meg sonyt mert ugye ezeréve nem gyártottak androidos mobilt.
    Az meg titeket miért izgat hogy telenor nem árul iphone4 most majd árul ha lesz.
    T-MOBILET se kell isteníteni meg vodkát se szerintem vodkának sehol nincs 3g hálózata.Nem vagyok telenoros de nekem teccik hogy nyitottak androidra és nem hagyták magukat veszteséges iphone előrendelés árusítására.

  46. Az a furcsa hogy ezzel a lépésével a telenor megfelezte az amúgy is kicsi magyar okostelefon piacot. Nem értem mi ebben nekik a biznisz.

    Egyébként én arra jutottam, hogy marad a jól bevált 3G-m még sokáig. i4 helyett meg veszek tavasszal egy ipad2-őt. 😀

  47. @Győry Győző: Szerintem pont senki nem fog átmenni hozzájuk egy Androidos telefon miatt, főleg mert mindegyik másik szolgáltatónál is van. Ezzel nem nyernek piacot véleményem szerint, inkább vesztenek. Többen mennek majd el mint jönnek.(szerintem)

  48. @exon: lehet, majd a jövő statisztikáiből kiderül! 🙂

  49. @W3ber: miért izgat? talán olvasd el a cikket… talán azért, mert lojális voltam hozzájuk, nem mentem át, mert azt ígérték kacsintgatva, hogy bár egyelőre nem mondhatnak semmit, de sajnálnák, ha mennék. én náluk akartam megvenni, mert gyári függetlenen drága, máshoz meg nem akarok átmenni. ezért izgat. meg azért, mert ha elolvastad volna a cikket, az is benne van, hogy jövőre már nem éri meg megvenni náluk, mert jön az új készülék, és plusz költségek nélkül nem fogsz tudni váltani.

    veszteséges iPhone előrendelés árusítása? te miről beszélsz? mi a veszteséges abban, amire konkrétan várólista van…? azok mind biztos ügyfelek… whtvr. de vegyél androidot, ha neked az kell, és meg vagy vele elégedve, senki nem akar az ellenkezőjére rábeszélni.

  50. @Győry Győző: mondjuk a T nagyot kaszálhat az új ZTE Blade-el! 37e-ért ilyen mobilt égen-földön nem kapsz!

  51. Győző: Komolyan ezektől esett le az állad, hogy tudsz küldeni Nokiára mp3-at bluetooth-on, vagy a weather widget-et nem kell elindítani, hanem alapból memóriában tartja??? Fura…

  52. @Jadeye:
    Állj!Én nem írtam ilyeneket.!!
    Csak unom azt hallgatni hogy laggfixx task manager stb stb.Arra írtam!
    Mindenki azt vesz amit akar csak ne szajkózzátok már ezt lécci uncsi.
    Telenortól meg nem vártam sokat ezeréve elavult politikát folytat de ez MO én nem lepődök meg ezen ameddig t-nél se vodánál nem tudtál szifont venni akkor feketén jött ennyi.Ujdonság 1 fenét!

  53. @W3ber: task managert én nem írtam. de mindegy, nem ez a lényeg. minden attól függ, hogy milyen android van a készüléken. 2.2 nincs mindegyiken, vagy nem frissíthető arra. 2.3 pláne alig van még. ami nálam volt 2.1-es, arra bizony muszáj volt a lagfix.

  54. @jarodfree: nem éppen ilyeneket küldözgetek, nem vagyok már kisiskolás! A flash meg a hotspot meg nekem megkönnyíti nagyban az életem! És a kivehető adattárolóról nem is beszélve!

  55. @Jadeye:
    Okés de énse bántom szifont ti se androidot pláne ne androidra általánosítsatok.
    Mert nem android tehet róla ha nincs optimalizálva hw re az os.Nekem 2.2.1 van lassan 2.3jön rá és nincs se lagg se task kezelési probléma semmi .Írd az hogy samsung galaxy tab szar írd azt laggos fos de ne androidot mint os-t bántsd.
    Ios en is ugye 3.1.3 jobban futott 3G mint 4.0.2 de jött 4.2.1 és már javítottak rajta.
    Szal ne operációs rendszert szidjuk!:)
    Azt meg értem hogy csalódtál telenorba de én már évekkel ezelőtt és nem csak hiányos telefon kínálat miatt.Csoda hogy androidot kapni náluk örök életübe NOkia -seggét fényezték.Telenor Norvég cég szal inkább erősebb Nokia érdekeltség.

  56. az amúgy leesett valakinek, hogy ez nem egy iPhone vs Android cikk, hanem arról szól, hogy a Telenor hitegette az ügyfeleket, hogy lesz iPhone, majd ahelyett, hogy lenne bármi iPhone-os hír, bármi előzetes nélkül elkezdett egy erőteljes Androidos kampányt? nem az érdekel senkit, hogy melyik a jobb. azt majd eldöntöd Te, a vásárló. itt az a lényeg, hogy sokan vártunk a Telenoros iPhone-ra, bármi okból. de jelenleg úgy tűnik, hogy már kb feleslegesen. ne csináljunk itt “az enyém a jobb” flamewar-t. ez nem erről szól. köszi. (akinek nem inge, az ugye ne vegye magára)

  57. Győző: mit szoktál csinálni a bluetooth-al? A hotspot-ot nem értem. Ingyenes wifi spotokra gondolsz? Ezekre én is fel szoktam menni az iPhone-nal. Persze csak ha gyorsabb, mint a 3G az adott helyen.

    A kivehető adattároló érdekes kérdés. Én nem szoktam telerakni a 16GB-ot se, de a 32GB-ot pláne nem fogom tudni, csak ha sok felesleges dolgot is rányomok feleslegesen. Most 4GB mp3 van rajta. Ezzel ellennék pár napig ismétlés nélkül 😀

  58. Jadeye, nekem leesett. le is írtam.

  59. @W3ber: ez meg a másik, hogy az Androidot rárakják mindenféle telefonra, míg az iOS csak iPhone-on van, tehát sokkal kevesebb az ilyen hibalehetőség az almán!

  60. @W3ber: az androidban megvan a kapacitás, hogy jó legyen, én ezt írtam. az meg a legkevésbé sem érdekel, milyen vas van alatta, ha a gyártó vagy bárki illetékes képtelen rendesen optimalizálni az adott vasra. engem, mint vásárlót a legkevésbé sem fog meghatni, hogy milyen jó rendszer van a készülékemen, ha az enyémen egy lomha dögként viselkedik. és hidd el, az átlag vásárló bizony ennyinél meg is áll. és számára sem csak a galaxy s lesz a rossz, lassú, stb, hanem az összes androidos cucc.

  61. @jarodfree: a készülékedből menüből csinálható wifi hotspotra gondolt. de arra ottvan iOS-re a MyWi.

  62. @Jadeye: itt igazából majd jövőre lesz érdekes a dolog, mikor kijön az új iPhone meg az Android 3.0, 3.5-öt futtató kb. 2 GHz-es telók!

  63. Jadeye, ja értem wifi tethering. Na az egy érdekes dolog… Több usert már elég nehézkesen szolgál ki egy mobiltelefon és a korrekten kiszolgálható távolság is enyhén szólva kevés, ha pedig egy másik gépet kell nethez segíteni, akkor ott az usb, esetleg bluetooth. Csak ha a egy másik mobilra kell net, akkor lenne rá szükség. Arra meg tényleg ott a MyWi

  64. @Jadeye:
    Okés vágom csak azthittem de mint developer/harduser írod le nem mint simple user.
    @Győry Győző:
    Ha majd 3.1.3 as 2G re 2.1es flashes androidot fellehet tenni hogy menjen minden faxán akkor meg android lesz az isten!
    @jarodfree:
    Nem kell feltörnöm hogy hackelt appot tegyek rá ha kell!Portable hotspot alap.
    Flash alapból tudja!Nem kell keret szoftver,sync sd re történik!
    Flame off:) Bocs Jadeye

  65. @jarodfree: dokumentumokat, névjegykártyát szoktam küldeni, ami elengedhetetlen a munkám során! Ugyan ez a helyzet az adattárolóval is, fogom és belerakom laptopba és rárakom a nagyobb dolgokat.
    Én az iTunes miatt pl annó téptem a hajam kb, ki nem állhatom!

  66. Ja és az iPhone-ban nincs 802.11n, ez is egy jó tulajdonsága a telómnak.
    És most olvasom, hogy az új Google mobilban már van NFC chip is! Mondjuk ez még annyira nem fontos.

  67. @W3ber: ameddig az egyszeri felhasználó számára sokszor nem hozza azt, ami kapacitás benne lenne, mert az adott gyártó töketlen, vagy bármi, addig sajnos kb mindegy szerintem, hogy fejlesztői szempontból én mit látok benne. (de amúgy anno, mikor még hivatalosan nem is volt elérhető, raktam én már Nokiára is androidot, próbaként, asszem N95-re volt valami portolt változat)

  68. Győry Győző, azért egy nagyobb pdf-et bluetooth-on küldeni elég durva próbálkozás és mennyivel egyszerűbb email-en… Szerintem Androidon is. A névjegykártyára emlékszem Nokiás korszakomból, hányszor nem kapta meg rendesen egy másik telefonmárkát használó, de néha még a Nokia se volt kompatibilis magával. megint csak az email a biztosabb megoldás.

    Nem tudom, nekem még a 1,5 GB-os Navigon is gond nélkül felmegy iTunes-on. Eddig is így volt. Sose volt gond. Nem tudom lassabb-e, mint berakni a kártyát, felmásolni, kivenni a kártyát, berakni a kártyát a telefonba és installálni.

    Amennyiért te memóriakártyát veszel, annyiért én pendrive-ot és ki is hagytam egy fel-le másolgatást. Akkor se használnál erre a telefonom, ha Androidom lenne.

  69. @Jadeye:
    Az neked megvan még mert én meg kipróbálnám de nem találom sehol!:)
    N95 android:P

  70. Akkor légyszi valaki mondja meg! A westend Vodafone-ban van még iPhone 4 (16GB) ??? Mert akkor még a héten elmegyek érte!

  71. Győző, iPhone4-ben is van WiFi 802.11n

  72. bocsi srácok az off-ért de rendeltünk egy iphone 4-et a T-töl és küldték mult héten az emailt-hogy a megrendelése meg érkezett átadták a kiszállitonak és 2010.12.06 meg jön (nem jött meg ) 😀 ilyenkor hány napot szoktak késni ? elöre is köszi

  73. Sziasztok!
    Bocsi az OFF-ért.
    Ismerős 3gs-ét Gmailel szinkronizálta a névjegyzéket,és aztán a gmailben kitörölte véletlen mind,majd ugye automatikusan törölte a telefonbol is a gmail.na most ezt vissza lehet valahogy hozni?Gmailje és a telefonban lévő névjegyzék is teljesen üres.köszi előre is.bocsi az Off ért még1x,

  74. @jarodfree: Bluetooth 3.0-val elég gyorsan mennek az adatok…
    Az iTunes meg személyes rossz tapasztalat.
    A pendriveot meg mindig otthon hagyom! 🙂

  75. OFF:
    Nagy segítség kéne.Újbootos 3gsem van.eddig független 3.1.2 volt rajta.
    leszedtem egy 4.2.1 custom firmwaret és a redsnow segitségével ituneson feltettem rá.renden lezajlott.utána képernyőn itunes logó.
    elkezdtem jailbreakelni de a felénél kb elszáll és újraindul.
    vkinek vmi tipp?

  76. @Győry Győző:
    Iphone4 Wi-Fi 802.11 b/g/n
    3G/S Wi-Fi 802.11b/g

  77. @jarodfree: tényleg, bocs ezt elnéztem!

  78. W3ber: a flash lite törve sincs iPhone-ra 🙂 De én azt hiszem nem is beszéltem sehol arról, hogy tört appokat melyikre hogy lehet felrakni. Igazad van, a MYWi csak tört-re megy fel. Én úgy tudtam, hogy kell a root a lopott progikhoz androidon, de akkor elhiszem neked, ha ez változott.

  79. @W3ber: már rájöttem, csak nekem még a 3G volt annó.

  80. @Győry Győző:
    Hol van neked 3.0 kékfog?
    2.1 2.2 ben sincs engedélyezve.

  81. Mi van veled szifon?
    Nem lesz logofix 4.2-re csak akkor amikor kijött a 4.3 szokás szerint? 😀

  82. OFF
    Régen volt egy kötélhúzós játék az ITouchomon de nem tudom a nevét.
    Előre is köszönöm a segítséget és elnézést az off-ért.

  83. @jarodfree:
    Hidd el nyugodtan mert van 1 gomb beállításokban install apps from another source.Ergó simán feltehetem cracekelt igot ha akarnám csak felkell másolnom sdre.
    Tudom hogy te nem de átlagba ez az elvárás és Root az nem erre való ha linuxot vágod akkor a fájlrendszert érintő módositások bb frissités egyén szoftveres hackek fm rádió hd rögzítés fözött rom annak kell.Én stock 2.2.1 el simán megvagyok.

  84. @W3ber: Galaxy S

  85. @Győry Győző:
    Az komoly:)Grat:):D:D:
    Olyat még nem láttam::)

  86. @Győry Győző: na ja, azt én is néztem a galaxyban, csak kb nem érsz vele semmit, mert a teljes sebességet úgyis csak két bt3.0-t támogató készülék közt tudja hozni. ha meg nem két Szyxalag közt küldesz bármit, akkor ugyan ott vagy, mint eddig. :/

  87. Már ott elrontották, hogy a Pannonból, Telenor lett.
    Amúgy én a vodától annak idején az iPhone miatt mentem a T-mobile-hoz.
    A telenor meg egy nagy kalap kula. 🙂

  88. Az elején szeretném leszögezni, hogy 2008 nyár eleje óta iPhone-om van és nem mostanában fogok váltani, valamint a 1 éve Vodás vagyok, Pannontól jöttem át mert a szolgáltatásuk az egy nagy nulla.

    De!

    Nekem ez a cikk olyan mintha most mindenki meg lenne sértődve a Telenorra. De miért is? Úgy gondolom, hogy egy szolgáltatónak szíve joga eldönteni, hogy mit fog árulni. Ha ezzel ügyfelet veszít akkor ügyfelet veszít. Ez legyen az ő gondja. De emiatt nem kell rá megsértődni, hogy “mit képzel, hogy nem árulja azt, amit szeretnénk”. Senkivel nem egyeztek mert (ezzel az ügyfelekre célzok), hogy “neked márpedig iPhone-t fogok eldani”. Innentől kezdve ismét csak azt tudom mondani, hogy azt csinál amit akar. Aki eddig Telenoros volt és iPhone-ja van, az ezután is meg fogja oldani ezt a kombinációt, kár emiatt aggódni.

    Még egyszer leszögezem, nem a Telenort védem, mert erre semmi okom, sőt…

    És elnézést a cikkírótól, nem bántani akarom, és senkit aki együttérez vele.

  89. * “egyeztek meg”

  90. @pAnk: de itt egyáltalán nem arról van szó, hogy “mit képzel, hogy nem árulja azt, amit szeretnénk”, hanem arról, hogy hitegették az ügyfeleket, hogy lesz karácsony előtt. (“Első körben azt kaptuk tőletek, hogy igen, lesz iPhone 4, még karácsony előtt!”)

    majd nemhogy nem lett, de ennek bejelentése is valahogy elmaradt. a gond meg változatlanul az, hogy voltak sokan, akik csak ennek a kijelentésnek a kapcsán nem mentek át a T-hez vagy a Vodához, noha nem köti őket hűség. ha nagyon szigorúan vesszük, kimeríti a vásárlók megtévesztését ez a fajta kommunikációjuk. azt mondták, hogy lesz. aztán nem mondtak semmit. majd mikor a voda is elkezdte árulni, egy androidos rendezvényen kényszerből közölték, hogy idén nem lesz.

    nem az a baj, hogy nem lesz. persze az is baj. de inkább az egész elintézési módja a problémás.

  91. Nem arról van szó, hogy melyik telefon a jobb, hanem hogy a Telenor a saját kárára nem forgalmazza még az iPhone-t, de ezzel megszívatja a még hűséges telenor előfizetőket. Egyébként aki szerint a droid többet tud mint az iPhone annak vagy nem volt iPhone-ja, vagy csak hazudik, hogy volt. Ha mégis volt akkor jó láma lehetett hozzá, pedig nem nehéz a kezelése. 😀 Nincs olyan, amire ne lenne valamilyen app az iPhone-ra.

  92. OFF:

    A várólistás dologhoz annyit tennék hozzá, hogy ismerősöm 2 hete rendelte, 3-5 hete mondtak neki, erre megjött múlt héten pénteken megjött, csak mivel nem kapott még fizut nem tudta átvenni (szop@s 🙂 )

    /OFF

  93. Látom sokan kiakadtak hogy nem árulja a Telenor a telót. Akinek pedig időbe megjött az I4 az tuti Pesti mert Pesten kívül nagyon nem is lehet kapni. Ha előrendelsz az pedig nem pár nap. A Telenor nem, nem akarja árulni, hanem egyszerűen nincs annyi készletállomány, hogy teljesíteni tudja a megrendeléseket így inkább neki se állt árusítani. Én Telenoros vagyok és egyáltalán nem vagyok rájuk ideges. Egyáltalán nem fos szolgáltató. Nagyon jó árakkal dolgozik. Nem találtam jobb percdíjat mint ami nekem most van. Egy telefonért pedig nem lehet elítélni az egész szolgáltatót. Én full Iphone buzi vagyok mégse idegeskedek rajta hogy nincs teló. Akinek kell megoldja hogy legyen neki…

  94. 2 dolgot kerdeznek csak:
    “De hogy teljes mértékben az Apple-felhasználók ellen fordultok már a social médiában is, és elég erőteljesen toljátok az Androidos propagandát, az már több, mint elkeserítő.”
    ebben hol a logika? hol fordulnanak az apple ellen? egy szot sem mondtak az apple-rol. vagy aki nem beszel az apple-rol az mar ellene van fordulva? ezt remelem a cikkiro sem gondolta komolyan, ekkora baromsagot sem olvastam meg.
    a masik kerdes: a kedves cikkiro hallott-e mar olyan dologrol, mint kartyafuggetlen telefon. mert nagyon nem ugy tunik. ez az ovodas nyavalygas is nevetseges. mint egy felnott kisbaba aki nem adhat oda tobbszazezret a kedvenc jatekaert egy szolgaltatonak (amit amugy barhol mashol megvehet) ezert cirkuszol. lol?

  95. @Jadeye: a cégnél csak Galaxy S van! 🙂 Szóval nállunk nincs gond, de másnál lehet. Bár nem értem, hogy miért nem rakják már bele a többi telóba is, már rég elérhető a 3.0!

  96. @14bob88: itt nem csak az appokról van szó!

  97. Én már rég váltottam volna szívem szerint, de 2000 Forintos havidíj, 15 ft-os másodperc alapú mobilirányú és 5 ft-os másodperc alapú vezetékes irányú (valamint családon belüli ingyenes) hívásdíjak miatt már másfél éve várok. Soha sem lesz iPhone-om, az már egyszer biztos, de hogy a hulladék Galaxy és egyéb szériákat nem veszem meg, az még biztosabb!

  98. egy kicsit off kérdés:
    Állandóan ezt írja ki a dokkoló “ez a kiegészítő nincs ehhez az iphone készülékhez optimalizálva” marha idegesít. Erre nincsen megodás ,hogy ne írja ki állanóan ?
    Az a vicces ,hogy ez egy kiállított T-mobie-os iPhone alol való 🙂 nah most ott szerintem azok nem utángyártottak lehettek

  99. @FoAMDFun: na öcsém ez a fikázás!

  100. @14bob88: Nekem volt iphone nem is egy!Droid többet tud!Nem vagyok láma de Szifon érintóje leveri ennyi ami jár az jár!

  101. @Robbiemalac: koszos/korrodált dockcsatlakozó, vagy valami zárlatos lett.

  102. Mennyi idióta van…
    A lényeg, hogy a gyengébbek is megértsék:
    Melyik pékségbe mész be? Amelyikben minden kapható, vagy ahol csak kifli?
    Ráadásul nem is olcsóbb és tök ua., mint a másik pékségbe…
    De, f*sza, mert ők csak a kiflit árulják, és ezt a zászlóra is kitették???!
    Ráadásul azt ígérték, hogy lesz náluk zsemle, de átk*rtak…

    Aki ebben jó döntést vagy üzletet lát, az szerintem lelki szegény!
    De egy biztos: Nem az a lényeg, hogy a zsemle vagy a kifli a finomabb.

  103. @talamasca:
    Nem olcsóbb? T-nél v Vodánál hol van 15-18 forintos másodperc alapú díj? Egyiknél se…körbejártam mert váltani akartam, de az árak miatt nem váltottam. Nincs olcsóbb az tuti… Ráadásul úgy hogy kb 10 kártyához ne külön fizess alapdíjat. Ez nem arról szól hogy milyen a szolgáltató hanem arról h beígértek valamit amit nem tartottak be. Semmi másról. Az oka pedig az hogy ha nem lehet kapni,nincs készlet akkor minek tegyék fel az árlistára? Mindenkinek az a jó amilyen szolgáltatónál van. Ha ugyanolyan jó a kifli mint a zsemle de olcsóbb a kifli ahol csak azt kapni akkor nyílván oda megyek be.

  104. Én nagyon nem értem az embereket… Mire kell a bluetooth másolgatás? Amikor olyan telefonom volt, akkor kb. évente egyszer sem használtam ezt a lehetőséget. Vagy a wifi tethering? Na az mekkora baromság már… Kinek osztod meg, és mi a francért? Vagy a kivehető memóriakártya? Soha nem vettem ki anno. Komolyan. Mindenre a megfelelő eszközt kell használni. File-ok másolgatására ott a külső HDD vagy a pandrive. Internetet megosztani ott van a routerem 🙂 Telefonálni, zenét hallgatni, fotózgatni ha éppen gyorsan kell, sms-ezni, levelezni ha valami fontosat kell írni pedig ott az iPhone. Tökéletes. Semmi nem hiányzik belőle. Úgy jó ahogy van. És nem kell piszkálni, tuningolni, hangolgatni, memóriát optimalizálni, stbstb…. Csak használni kell. Arra tervezték. És erre nincs jobb. Ez tény. Nekem volt mindenféle telefonom. Nokia, Ericsson, Samsung, HP, Motorola, és még sorolhatnám. De amikor először kezembe vettem az iPhone-t, akkor azt éreztem: “na, végre! ilyet akartam!”. A minap tesztelgettem egy W7-es telefont. Hát nem fogott meg az sem. Androidos telefont is használtam már, de ott sem volt az a “na ez aztán!” érzésem. Annak jó, aki egész nap piszkálgatni, állítgatni akarja a telefonját. De aki egyszerűen csak meg akarja könnyíteni az életét egy nagyszerű kis eszközzel, annak iPhone kell. Ennyi.

  105. Gondolkozzatok egy picit a Telenor fejével. Ha 1 tehén legel a legelőn kövér lesz. Ha 2 akkor már csak megélnek, míg ha 3-adik is kimegy, akkor már ő csak éhezik. Mi a megoldás? A 3. tehén keres egy másik legelőt.
    Már van 2 szolgáltató ahol nyomatják az iPhone-t A Telenor lenne a 3. -> Aki akart iPhonet 75%-ban már vett is a másik két szolgáltatónál. Ergo a legjobb esetben is csak a teljes iPhone tábor 25%-t tudom megkaparintani. Olyan kicsi lenne már a piaci részesedés, hogy nem éri meg. Keresett egy új piaci területet amit a másik kettő még nem fed le: Android… Ennyi. A kommunikáció meg: Lemaradtak a Vodafone-tól a tárgyalásokban. Ketten versenyeztek de a pirosak győztek. Ennyi a történet. (Én is inkább egy összegben megvettem szifon4-et és maradtam Telenoros)

  106. @vdsch: csakhogy az androidos piac is le van fedve…2 tehénnel.

  107. @cbdomi: Akkor úgy mondom, hogy ahogyan a T-mobile felhasználta az “arcának” az iPhone-t, most a Telenor akarja felhasználni az Androidot. Ez a iPhone = T-mobile annyira él az emberekben, hogy nekem még most is furcsa belegondolni hogy jééé már vodafosnál is van. Amúgy melyik másik szolgáltató tehenére gondoltál? Mert én egyiknél sem látok olyan kampányt Android terén mint a Telenornál. A pirosaknál meg a magentáéknál is a nagy iPhone megy…

  108. Biztos vagyok benne előbb utóbb lesznek olyan androidos csúcs készülékek (ha már nincsenek) amik csak a kékeknél lesznek kaphatóak.

  109. Szerintem jól teszi a Telenor, hogy nem árul I4-et. Az sokkal rosszabb ha egy cég reklámozza az I4-et és nem is lehet náluk kapni csak többhetes várakozás után. Én egy hónapot vártam a telcsire, végigjártam több T üzletet kb. 3-4 rugó benzinköltséggel mert egy telekommunikációs cégnek nics pénze egy telefont üzemeltetni az üzleteiben, hogy raktárkészletről információt kapjon az ember ha, egy 200e ft-os telefont szeretne vásárolni. Szerintem ez nevetséges.
    Ezek után úgy döntöttem, hogy a hűségnyilatkozat lejárta után visszamegyek a Vodához, nem veszek I4-et és valószínűleg Apple terméket sem veszek többet (peig eléggé almabuzi voltam), mert mindenenre heteket, hónapokat kell várni.
    A mostani Macbookomat is úgy vettem meg, hogy bejártam érte a fél várost.

    A T-t véleményem szerint a legrosszabb mobilszolgáltató senkinek sem ajánlom.

  110. A telenor nem volt kepes megegyezni az apple-el. Valszeg, mert az apple koti az ebet a karohoz. Ergo nem uzleti partner, hanem zsarnok, es szar. Hodoljon be az applenek a nyavaja. Ezer mas jobb telefon van mar… no comment. Ezt irom 2 eves apple szivas utan…

  111. Nem tudtak megallapodni tehat nem volt akkora haszon???! Ehhez nem kell agyszebesznek lenni h kitalald nem h wgy cseppnyi hasznuk nincs igy de el is veszitenek egy csomo jó ugyfelet. Nyilvan aki iPhonet venne az nem 1000ft os feltoltokartyas ugyfel.mindenesstre engem tavaly ilyenkor veszitettek el es nem erdekelt h nem tudtam athordozni a szamom, szabadulni akartam a politikajuktol. (rendes netes dijcsomag sem volt) azota 20as szamom atiranyitva en meg boldog iphone tulaj vagyok. Pont

  112. Ja, es djuicenek tenyleg jok a percdijjai, kar h 26even aluliaknak szol:S innentol kezdve a tobbsegunk b@szhatja

  113. ezért mennyit fizettek neked vazee?!
    ilyen stílusú cikkeket utoljára a kommunista rendszerben olvastam…

  114. @W3ber: Szerinted van rá esély, hogy karácsonyra kapj egy helyesírási kisokost (amiben az írásjelek használatára is kitérnek)…?
    Olvashatatlan amit írsz…

  115. “Gondolom, ti is tudjátok, hogy az Android egy teljesen más rendszer, és teljesen más emberek használják, mint az iPhone-t.”: nem tudom, ezt más már idézte-e, de ez elég hülyeség. használtam már én is iPhonet, Androidot is (az előbbit évekig, az utóbbit hónapokig), mégse lettem más ember. lekéne tenni az iPhone-osoknak a megkülönböztetésről, telefon telefon, tudja ugyanazokat a szolgáltatásokat és kész, még ha más körítéssel is tálalják. Azért mert iPhoneod van, nem vagy király. És ezt úgy mondom, hogy valószínűleg én is fogok venni még iPhonet. csak az alapvető különbség a használati módban különbözik meg.:) az oltások jöhetnek, mert biztos lesz pár akinek ez nem tetszik majd.

    pz

  116. “Azért mert iPhoneod van, nem vagy király” ezt a mondatot persze nem mindenkire értettem, akinek nem inge ne vegye magára, de az utóbbi időben egyre több ismerősöm vesz iPhonet sznobságból, ami szerintem madárság. És ha tényleg egy más felépítésű, de hasonló sikerű telefonos rendszert kéne említeni, én inkább a BlackBerry OS-t mondanám.

  117. Nagyon ritkán szólok hozá itt bármihez,de nem bírtam ki s muszáj megszólalnom.
    Jadeye-nek s Adminnak totálisan igaza van.
    Mégpedig azért mert a Telenor üzletpolitikája semmi másból nem áll,csak hogy az ügyfeleket (és leendő ügyfeleket )vakítsa,magához kösse s utána semmibe vegye.
    Ez,hogy kora ösz óta szívatja az embereket ez minden csak nem etikus vagy lojális.
    De ami igaz,hogy ez csak Magyarországra igaz.Kínkeserves,hogy megint az van hogy mi szívunk magyarok.Mindig mi mert ien mentalitásu emberek vannak vezető pozícióban.
    S hogy miért látom így?:
    2009.március 20. – Iphone 3G árusításának kezdete Norvégiában Telenor által…

    (telenor. com / en / news-and-media/press-releases/2009/telenor-bring-iphone-3G-to-norway)
    szánalom,s fáj,hogy mindig minket szívatnak meg,elgyen ez akár itt ,vagy az élet más terén…

  118. (még annyi,hogy mindenhol árul Telenor ipadot s iphone)

  119. @Fejo:
    Nem kötelező elolvasni ha nem megy!
    Te nyelvtantanár meglepsz 1 helyesírási kézikönyvvel?
    Szomorú hogy ezért beírtad commented!Nem offolnod kéne topicot hanem hozzátenni valamit!Sértegess mást bunkócska!

  120. Én sajna azt az infót kaptam ma, hogy nem lesz valószínűleg még februárban sem szifon a Telenornál és nem az Apple hibája miatt hozzáteszem! Szóval kapják be. Aki várni szándékozik ne tegye oldja meg másképp….

  121. Nekem 9900 Forintért a Desire ‘elég jó’ váltás egy 2G-ről. iPhone-t akarok használni, de a flottámat egy telefon kedvéért nem fogom otthagyni, úgyhogy nálam elérte a célt a Telenor. (sajnos)

  122. Annyira ellenszenves ahogyan a kék szolgáltatós tesók erőltetik az androidot. Laikus felhasználókat csábítják ostobábbnál ostobább reklámokkal, hogy kedvet csináljanak az android alapú rendszerekhez. Az iphoneoknak kultuszuk van amivel egybe olvad az ios is. Az android és az Ios is linux alapú rendszer azzal a külömbséggel, hogy Steve Jobs haverék direkt úgy irják az os-t hogy ne lehessen piszkálni. Ebből adódik a stabilitás. Aki foglalkozik vele ezt is tudja variálni. Androidnál meg pakolhatsz fel mindenfélét aztán meg is lessz az eredménye. Sokan nem értik mit képvisel az apple! Stabilitást, designet, életstílust. Nekem ez nem jön át az androidon. Meg ez a sok vackos samsung mobil kész vagyok tőlük ilyen galaxy olyan wave meg mik. Inkább egy volna ami értelmes…iphone koppintás az összes vagy akarna lenni. Bár hozzá kell tenni az iphoneban is samsung proci ketyeg.A feelingen van a hangsúly amit az apple közvetít. pc-n is lehet macosezni mégsem ugyanaz mintha egy macon tennéd. iphonera meg van már android szerintem gagyi…

  123. A minap kérdeztem rá az ügyfélszolgálaton. A gyerek alapból tagadta, hogy lett volna ilyen hír, hogy náluk valaha is lesz vagy nem lesz iPhone. És sem hivatalosan sem másként nem tudja megerősíteni a dolgot. Az igazat megvallva nem ilyen hozzáállást vártam volna. 🙁

  124. Emberek r.hadt egyszerű a képlet! Mindenki csak használja azt amit akar és megszeretett! Én desire Hd-t használok egy éve és meguntam! nem akarok mást csak kipróbálni a milliók álltal rajongott i4s-t! és azt hiszem meg is fogom szeretni!
    nagyon régi, nagy forgalmú üzleti előfizető vagyok a telenornál és vallom, hogy a legkedvezőbb árú szolgáltatásokat a telenor kínálja! de lenézem a szolgáltatót, amiért nem teszi lehetővé az előfizetőinek hogy általuk juthassanak hozzá ahhoz a készülékhez amihez akarnak! és véleményem, hogy ezért hosszútávon komoly kieséseiknek lesznek a magyar piacon, mert nem mindenkinek van egyben 160-180e ft egyben!


Add a Comment