fbpx Skip to content

Mivel vannak, akiknek a 4.2.1-re való update vagy restore után recovery loop-ban ragad az iPhone 4 készülékük, így leírnánk, mi ennek az oka, és hogyan lehet kivédeni.

Az okok

Az Apple a 4.2.1-es firmware kiadásával bevezette, hogy a rendszer ellenőrzi betöltés közben, hogy milyen verziós a baseband, és ha nem egyezik meg azzal, ami a firmware-hez tartozik, akkor nem tölt be. A készülék ilyenkor recovery módban ragad, amiből hiába ugrasztanánk ki bármilyen módszerrel, ugyan úgy visszaesne bele, hiszen a baseband verziója ismételten ellenőrzésre kerül, és elbukik ezen a vizsgán, mert korábbi verziós, mint aminek hivatalosan lennie kellene.

Technikailag ez úgy néz ki, hogy:

  • akinek iPhone 4 esetén 01.59.00-s, tehát az eredeti, és így függetleníthető baseband van a készülékén
  • ezt korábban a TinyUmbrella segítségével frissítette, így a baseband nem változott
  • vagy bentvan a hosts fájljában Saurik szervere

…majd erre ráteszi a 4.2.1-et, akkor az alapesetben 1013-as hibával elszáll a restore végén, mert a baseband nem frissül, hiszen korábban ez volt a lényeg.

Ilyenkor viszont betöltéskor az iOS érzékeli, hogy a 4.2.1 által elvárt 03.10.01-es baseband helyett a 01.59.00-t találja, így hibásnak minősíti a rendszert, és recovery módba dobja. Hiába szedjük ki a recovery-ből, a baseband verziója minden alkalommal ugyan úgy 01.59.00 marad, így ebből a helyzetből a készülék nem rángatható ki egyszerűen.

Kiket érint?

Jelenleg csak az iPhone 4 tulajdonosoknál jön elő ez a recovery loop gond, hiszen egyedül az ő esetükben lehetséges jelenleg baseband-frissítés nélkül feltenni a gyári 4.2.1-et, köszönhetően az Umbrellának, vagy annak, ha Saurik szerverét beleírták a hosts fájlukba.

A 3G és 3GS tulajokat ez azért nem érinti jelenleg, mert ők ma majd frissíthetnek a gyári 4.2.1-re, és frissíthetik a baseband-et is, hiszen ezekre a készülékekre ma estére ígérte a dev-team az új ultransn0w-t. Esetükben viszont a gyári 4.2.1-es firmware telepítése még az Umbrella használata mellett is frissíti a basebandet, így számukra ez a recovery loop-probléma sem jelentkezik.

A megoldás

Ha gyári független a készülékünk, és így nem érdekes a baseband verziója, akkor szedjük ki a hosts fájlunkból azt a sort, amiben megtalálható a gs.apple.com cím, majd töröljük a DNS-cache-t:

  • hosts fájl helye (mindkét esetben rendszergazda/root jog kell a szerkesztéshez és mentéshez):
    – OSX: /private/etc/hosts
    – Windows: %SystemRoot%\system32\drivers\etc\
  • DNS-cache törlése parancssorból (vagy csak indítsuk újra a gépet):
    – OSX: dscacheutil -flushcache
    – Windows: ipconfig /flushdns

Ha ezt megtettük, már hiba nélkül le fog futni a restore, és frissül a baseband. Így bootoláskor a rendszer a megfelelő baseband-verziót fogja megtalálni, és betölt probléma nélkül.

Akinek pedig fontos a függetlenítés, azok valószínűleg eddig sem frissítettek 4.2.1-re, így őket mindez nem érinti. (…hiszen bár az Umbrella miatt a baseband maradt a függetleníthető, az ultrasn0w ettől függetlenül még nem futott az új rendszeren, mert nem volt optimalizálva iOS 4.2.1-re, és a jailbreak is csak tethered.)

Custom firware-ek

A custom firmware-ekben az egyik fontos szempont, hogy ne frissüljön a baseband, így ez itt okozhat némi nehézséget. Ugyanakkor mivel a 3G/3GS-re megérkezik ma a függetlenítés, és azt követi hamarosan az iPhone 4-re való is. Tehát úgyis érdemes lesz majd frissíteni a basebandet, amivel a gyári 4.2.1 is nyugodtan felmehet a készülékre akkor.

Az elkövetkezendő firmware-verziók esetén pedig a dev-team biztosan ki fog találni valamit, hogy a baseband-verzió ellenőrzését is patchelje a custom firmware-ben. Így ha esetleg az Apple frissíti a baseband-et, úgyis megoldják majd, hogy ne foglalkozzon a rendszer azzal, hogy nem a legfrissebb baseband van fent, ha esetleg közben nem találnának függetlenítést az új verzióhoz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

119 Comments

  1. ez akkor nagyából azt jelent i hogy cust. fw vége ?

  2. @virgoo: hát, ha sikerül megint csinálniuk valami PWNED DFU-t, akkor nem biztos.

  3. Legalábbis addig, ameddig ki nem találnak erre is valamit. Jó játék ez 🙂 apple kitalálja hogy védi meg az eszközeit, devteam és társai meg kitalálják hogyan kerüljék ki a “megvédést” 😀

  4. ez érinti a 3GS custom fw-eseket is? ugye ott is korábbi BB-et tartottunk meg az ultrasn0w-val való frissítés miatt

  5. frissítettem a cikket (az előbb véletlenül ment ki, még nem volt kész, pont az itt feltett kérdéseitekre adott válaszokat írtam volna), már benne van, ami felmerült részetekről!

  6. Hali !

    Kicsit off…

    A szóban forgó készülék egy 4es, gyári független, most 4.1 van rajta.

    A kérdés az, hogy feltehetem-e rá a 4.2.1-et, mert nekem tulajdonképpen csak Jailkbreak kell, hogy menjen pár program, illetve a cydia.

    Köszi !

    kisgyopi

  7. @giant: benne van a cikkben: tokmindegy most, hogy custom-od van, es akarhanyas BB-ed, frissithetsz majd 4.2.1-re es a legujabb BB-re, mert az ultrasn0w tudja majd fuggetleniteni.

  8. @kisgyopi: igen, felmehet ra a 4.2.1, es redsn0w-al tudod majd jalbreakelni, csak egy baj van: hogy tethered lesz a jb, ami azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal amikor bekapcsolod a telefont gephez kell csatlakoztatni es megint leffutatni a redsn0w-t, hogy ne tunjon el a Cydia es a tobbi JB program.

  9. Várható, hogy lesz untethered JB ? Illetve ha igen akkor mikor ?

    Mert annyira nem életbevágó a 4.2.1, elvan a készülék 4.1-el is…

    kisgyopi

  10. @bukko: mikor írtam a kommentet még nem volt benne 🙂

  11. @kisgyopi: Sot a mikulas es kisjezuska is varhato… csak par napot kell mar aludni.

  12. @kisgyopi: par het mulva lesz untethered is, turelem

  13. Hát én maradok 4.1-en amíg nem lesz untethered jb uj iboot 3GS-en függetlenítés nem érint bár jó dolog hogy 4.1.2 bb is tud fuggetleníteni.ultrasn0w
    Downgradelni meg bármikor lehet mivel csak 4.1.2 nézi bb többi nem szevasz:)

  14. A mai ultrasn0w megjelenés 100? Volt már olyan hogy beígérték és mégsem? Illetve a 4.1 baseband és a 4.2.1 megegyezik?

  15. @kiru_l: igen, biztos, hogy ma megjelenik, es igen a 4.1nek es a 4.2nek is 05.14.02-es BB iPhone 3G/3GS esetben, 02.10.04-es BB iPhone 4 eseteben

  16. sziasztok valaki tudna adni egy linket, hogy 4.1 et hogy lehet jailbreakelni?

  17. @peetboy84: YouTube: youtube.com/watch?v=aGw122ir708
    Cikk: ismashphone.com/2010/10/how-to-jailbreak-41-using-greenpois0n-guide.html

  18. Na akkor tolom is fel 🙂 Nekem most nem kell a függetlenítés, csak ha mégis valami okból kellene jó érzés hogy lehet 🙂

  19. és ezt a progit honnan szedem le? amivel az elején varázsol?

  20. @bukko: tévedés. a 4.2.1 basebandje 3G/3GS esetén 05.15.05, iPhone 4 esetén pedig 03.10.01

    @peetboy84: hogy mi csinál micsodát?

  21. @Jadeye: na shit, ez tortenik, ha az ember rossz oldalorol tajekozodik.. kosz az eligazitast

  22. @Seyfer: hát ennek semmi köze nincs a 4.2.1 recovery loop-hoz. de ha legalább azt is leírtad volna, hogy mivel is készült az a custom firmware… így viszont kb bármi lehet. de szerintem a fw a rossz. csinálj egy másikat.

  23. Elnézést az OFF-ért valóban nem ehhez a témához tartozik! És köszönöm a gyors választ! Egyébként snowbreeze 2.0.2-vel készült.

  24. @Seyfer: hát akkor ez a hiba. a snowbreeze-t épp az ilyen kiszámíthatatlan hibák miatt nem javasoljuk. nemhiába akad ennyi hiba, hiszen egy alapból OSX-re tervezett módszert erőszakolnak át windowsra, hát várható, hogy gondok lesznek. ha nem akarsz restore-olni, esetleg kókányolhatsz rajta, hogy mondjuk mit szól egy redsn0w-hoz, ha ráereszted, és újra jailbreakeli, de egy eleve kérdéses biztonságú rendszert újra jailbreakelni csak még veszélyesebb lehet. persze egy próbát esetleg megérhet, de könnyen restore lehet a vége.

    én inkább egy pwnagetool segítségével készült 4.1 custom használatát javasolnám.

  25. Köszönöm még egyszer a gyors és kimerítő válaszodat!

  26. Szokás szerint megint pontatlan az írás. Az a helyzet, hogy nekem már régebben is jött elő recovery loop probléma 3Gs-sel is, 4.0 és 4.1 esetében is. Én ezzel oldottam meg:
    digitalmarketingtalk.com/iphone/how-to-fix-the-problem-of-iphone-3gs-being-stuck-on-apple-logo-screen-or-in-recovery-mode/

  27. Hali !

    Nem kötözködnék, de nálam a szóban forgó készüléknél a baseband: 02.10.04, és gyári független 4esről van szó 4.1(8B117)el….

    kisgyopi

  28. @kisgyopi: nalam is ugyanez, T-s i4-en..

  29. Látom a kommentekbe szó volt a JB-ről. Nekem is lenne 1 kérdésem. Ha most nekem tetherd JB van akkor majd késöbb amikor rárakhatom az untetherdet gond nélkül?

  30. @Jadeye:

    Hali ! Elméleti síkon szeretném megkérdezni, mi történne akkor, ha a szóban forgó gyári független 4esre, amin 4.1 van rátenném a 4.2.1-et?

    Lenne Cydia, meg tudnék mondjuk navigációt használni ?

    Vagy jobb ötlet ha addig nem nyúlok hozzá, amíg nem lesz untethered JB 4.2.1-re?

    Válaszokat előre is köszi !

    kisgyopi

  31. SOS ha sikerült a Jailbreak utána fel kell rakni a mobilinstallert? mert a szifonon nem találtam csak 3.x eset

  32. @peetboy84: nem kotelezo, csak ha tort appokat akarsz installalni. ne a szifon.com source-ban keresd, hanem add hozza ezt a source-t: ‘cydia.hackulo.us’ es keresd meg a neked megfelelo csomagot: AppSync x.x

  33. @kisgyopi: jobb otlet nem hozzanyulni, sajnos volt olyan amikor en is tethered jb-re szorultam az iTouch 3G-men, nagyon idegesito..

  34. Elnézést…hmm egy icurka-picurkát le vagyok maradva…
    Még 3.1.2. -es rendszert használom 3GS-en…
    Szeretnék frissíteni a legujjabbra, de nem egészen tudom hogyan kell.
    Meg szeretném őrizni a függetlenítés lehetőségét.
    Le kell mentenem az shsh adatimat?
    Vagy már nem kell odafigyelni megőrizni az eredeti basebandet?
    Segítene nekem valaki és leírná pontról ponra mit kell cssinálnom?!

  35. @Lenny: mi lenne, ha a cikket is elolvasnád, mielőtt pontatlanságot emlegetsz? ha elolvastad volna, akkor talán feltűnik, hogy ez nem a 3G/3GS vagy a 4.2.1 előtti rendszerek recovery loopjáról szól… 4.0 – 4.0.1 – 4.0.2 között valóban ki lehetett ugrasztani a recovery loopból. de ahogy leírtam, itt az a gond, hogy 4.2.1-től ez már MÁSKÉPP működik a baseband verzió ellenőrzése miatt! :::

    “Az Apple a 4.2.1-es firmware kiadásával bevezette, hogy a rendszer ellenőrzi betöltés közben, hogy milyen verziós a baseband, és ha nem egyezik meg azzal, ami a firmware-hez tartozik, akkor nem tölt be. A készülék ilyenkor recovery módban ragad, amiből hiába ugrasztanánk ki bármilyen módszerrel, ugyan úgy visszaesne bele, hiszen a baseband verziója ismételten ellenőrzésre kerül, és elbukik ezen a vizsgán, mert korábbi verziós, mint aminek hivatalosan lennie kellene.”

    de ha nekem nem hiszel, kapj elő egy iPhone 4-et, és próbáld ki magad…

  36. sziasztok az lenne a kérdésem hogy mivel tudom megnyitni ezt a host filet vagy esetleg egy videót tudtokmutatni… az itunes restorálás közben a 21 hibát irja ki ez mit jelent(iphone 4)

  37. Nem nagyon akaródzik jönni ez az Ultrasn0w 🙂

  38. @bukko: Köszönöm szépen a gyors választ ^^

  39. @oferi1: ha amerikai idő szerint csak este jön, az itt csak hajnal. majd jön az. türelem.

  40. és az mit jelent másik usb vel?

  41. Persze nem gond, csak reménykedtem hátha hátha.. még ma este elszórakozok pár órát míg minden a helyére kerül:)

  42. Üdv.Kérdésem tehát,hogy ha este kijön a függetlenítés,akkor felteszem a gyári 4.2.1-et,majd redsn0w 0.9.6b4-val feltöröm,aztan majd az új ultrasn0w-al függetlenítem?Üdv

  43. Megint ujra hoztam a IOS 4.2.1 et iPhone 4 en nem állítottam vissza restorebol és így sem aktivalt a FaceTime tele a f@szom a Telenorral és az Apple-el!!

  44. @easy-rider: igen ha 3G/3GS a telefonod

  45. @szorian: irta a telenor twitteren, hogy megnezik mi lehet a problema..

    @nemeth.balint20: azt, hogy masik Apple usb adatkabellel

    @easy-rider: pontosan ebben a sorrendben 😀

  46. Egy nagy sapka szar az új rendszer. Én pl. telefonálni is nehezen tudok, mert állandóan csökkentett üzemmódba teszi magát…..

  47. @cccsabi: Már ne haragudj de ez nem a rendszer hibája, eleve nincs is csökkentett mód az iOS-ben gyárilag…

    Te valószínűleg a MobileSubstrate Safe Mode-jára gondolsz. Ez olyankor fordulhat elő, ha valamelyik Cydiás app (ami használja a MobileSubstrate-t) nem kompatibilis az új rendszerrel. Sjnos bőven akad ilyen, de ez idővel megoldódik mert majd a fejlesztő kiad egy javított változatot az adott appból.
    Addigis megpróbálhatod eltávolítani az érintett appokat.

  48. Sőt ami azt illeti, szerintem kifejezetten jó lett, sokat javított a 3G-m sebességén. Mostmár valahogy nem vágyok vissza a 3.1.3-ra, mert a 4.2.1 is hozza azt a szintet.

  49. @bukko: Attól meg megírom és megkérdem más is tapasztal e ilyet, csak azt nem tudom felfogni ha a 4.1 jó volt és végre aktivalt a 4.2.1 miért nem ha ezt tudom a f@szom frissített volna nem ezért vettem gyárilag független iPhone 4-et hogy faszsagok miatt ne tudjam használni. Egyébként szerda óta nézik és csak amikor elküldtem a telenort a p..ba akkor mondtak hogy utánna néznek igaz azóta 3 munkanap eltelt.

  50. Ja arról nem is beszélve hogy a céges szamlank a Telenornal havi 500.000 forint ez alapján mar fel lehet háborodni nem?

  51. és ha ezt a 21 es problémát kiírja ha bármely usb vel próbálom és számítógépen (windows mac) akkor az iphone rossz? de a limera1n jailbreak felismerte… mi lehet a probléma?

  52. Akkor az ultrasnow a ma esti frissítés után képes lesz a 05.14.02-es BB-t is függetleníteni?

  53. Egy jó barátomtól decemberben megfogom venni a 3G-jét mivel ő vált a 4-esre.
    Soha nem volt jailbreakelve a telefon mindig frissítette az iOS-t amikor kijött a legújabb verzió. Mivel lejárt a hűségnyilatkozata ezért elvileg kérheti a T-nél a függetlenítést (legalábbis ez áll egy listán amit az apple oldaláról töltöttem le). Na most ezek után minden probléma nélkül tudom felrakni akár ezt vagy a következp firmwareket?

  54. depi: anélkül is fel tudod rakni a firwareket nm kell hozzá gyári függetlenítés

  55. Sziasztok.Összezavart a sok bejegyzés.Valaki segitsen.:D
    3g-m van 4.0 os jailbreakelve függetlenitve.BB:05.13.04
    Szükséges nekem az ipad-es bb is kipipálni vagy csak lefrissitek itunesban utánna redsnow és ultrasnow?

  56. és aki recovery loopban ragadt, annak mi a megoldás? 😀

  57. @adamita: megoldva.

  58. @nemeth.balint20: köszönöm a választ:)
    a gyári függetlenítésre azért lesz szükség, mert nem a t-nél vagyok

  59. Most vett egy cimborám iPhone 4-et 4.2-es verzióval 03.10.01-es baseband-el a vodánál.
    Akkor ezt még esélytelen jailbreak-elni ugye?
    Előre is köszönöm a választ.

  60. Sziasztok ! Beragadt a telóm recovery loop mode-ba, a baseband valszeg frissült a 06.15.00-ra de nem jön ki a modeból. Segítségeteket előre köszönöm.

  61. hello. én t-mobilos vok. iphone 4. 4.1 volt rajta jailbreakeltem mikor kijott a 4.2.1 ráraktam de kijött a recovery loop nekem is másik gépre rádugtam onnan sikerült felrakni. most a 4.2.1 van rajta és az lenne a kérdésem hogy most akkor nekem mi a baseband? és most vmit kell tennem ? vagy ez igy teljesen jo ?

  62. Jotzi uyganaz a problémám nekem is mint neked!
    Sikerült megoldani??

  63. Nekem is Recovery Loop-ban maradt a Szifonom, es nem igazan ertem ezt a leirast hogyan tudam megoldani a problemat. Iphone 3g-m van 4.1-es OS. Kerlek aki tudna segiteni irjon:)

  64. Egyelőre még elvagyok a 3GSen a 4.1es cuccal.Megvárom az untethered változatot,aztán mehet a JB.Am,a redsnow tud BB-t függetleníteni is?Mert én 4.1nél snowbreeze+ultrasnow kombóval toltam.Vagy a redsnow mellé is kell majd ultra?

  65. Hello egy sűrgős kérdésem lenne. Jailbreakelt 4.1 (3G) re akartam frissíteni 4.2.1-et és a teló recoveryben maradt. Valaki nem tudja a megoldást?

  66. @Jadeye: Most vagy én vagyok a béne vagy nem találom win alatt az etc könyvtárban a hosts fájlban a gs.apple sort

  67. le írom sikerült bár másképp 3g
    4.2.1-el meg ált a végén
    4.1 et elindítottam rá a végén meg ált úgyan úgy 1015-el
    majd tinyumbrella 4.21.01-es el exit recovery szépen ki is vette elsőre
    sok sikert másoknak is …

  68. Sziasztok!
    Tudatlanságomból nem gyárilag független iphone 3g-re raktam fel a 4.2.1-es ios-t, és most recovery módban ragadtam. Az ég világon semmit sem tudok kezdeni a készülékkel. Végigolvasta a commenteket, de őszínte leszek első iphone tulajdonosként kissé bonyolult amiket leírtatok ráadásul még cáfoljátok is egymást. Kérek valakit, hogy magyarázza már el, hogy mit kellene tennem úgy, hogy azt meg is értsem. Ja és a cikkben szereplő dolgot és sem tudtam megcsinálni, mert a host file-ba nincs benne a gs.apple.com. Előre is köszönöm!

  69. @duracell: ha megnézed, ez az iPhone 4 tulajokra vonatkozik elsősorban.

    de ha gyári 4.2.1-et tettél fel gyári baseband mellett a 3G-dre, akkor az nem eshet vissza recoverybe. ha viszont korábban már feltetted rá a 06.15-ös basebandet, az okozhat gondot. ha viszont nem tetted fel a 06.15-ös basebandet, akkor probléma nélkül fel kell mennie a gyári 4.2.1-nek.

    elmagyarázni nem lehet jobban, mint ahogy a cikkekben leírtuk. felejtsd el a kommenteket, azt nézd meg, ami a cikkben van. abban minden le van írva.

    de ha esetleg azt is leírnád, mi volt a készüléken korábban, milyen baseband, stb, már egy lépéssel közelebb lennénk a megoldáshoz.

  70. Őszíntén megmondom, hogy kéztől vettem az iphone-t. Az első dolgom, az volt hogy egy mp3-(ot) rátegyek kipróbálás képpen, utána rögtön az itunes felajánlotta a szoftverfrissítés, tudatlan módjára éltem is vele. Sajnos nem tudok információval szolgálni, de az a baj, hogy az előző gazdája még ennyit sem ért hozzá szóval nem tudok a kérdésedre válaszolni. Most ha bekapcsolom, a cikkben látott képet látom, és azt írja, hogy a simkártya érvénytelen és tegye be egy eredetit az aktiváláshoz. Na nekem a 3 szolgáltató egyik kártyájáva sem ment. De van egy sejtésem, hogy ha egy eredeti AT&T kártyát szereznék azzal se menne. Mit javasolsz?

  71. @duracell: ha a sim érvénytelen képernyőt látod, az minden csak NEM recovery mód. de le is írtad, hogy érvénytelen a sim. be kell tenni az eredeti szolgáltató simjét, ha amerikai eredetű a telefon, akkor jelen esetben egy ATT-st. azzal menne. utána viszont még jailbreakelni és függetleníteni kell, hogy a te kártyáddal is menjen.

    ha most bekapcsolod, nem a cikkben látott képet látod rajta, mert a cikkben látott képen nincs “slide to emergency” például. nagyon nem ugyanaz a két dolog. nálad csak aktiválást kér. az nem recovery.

    a megoldás pedig az ultra-recycle című cikkben van:
    http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    de ha ez alapján nem vagy biztos benne, hogy boldogulsz vele, mi meg tudjuk csinálni neked. ez esetben jelezd, és megírjuk mailben a részleteket a hozzászólásodnál megadott címre.

  72. Kedves Jadeye:mindig van új a nap alatt:
    3g 4.2.1en szivta az akkut 06.15bb-vel na mondom ujra frissít
    be eset recoverybe azóta frissítéskor viszont 1600-1604-ig error-ozik az itunes

    találkoztál már ilyennel valami fix hibát olvastam de megoldást csak a 3.1.3ra találtam…

  73. @virgoo: hát első körben talán nézd meg, mit szól hozzá DFU-ban gyári 4.2.1-el. ha azt nem akarja, akkor custom 4.2.1. valamelyikkel mennie kell.

  74. össze vissza flasheltem 4.1-el 4.2.1 majd custal is de soha nem akart elindulni se
    dfuból sem:(
    majd 1x valahogy elindult és 1015-el ált meg így sikerült a dolog 🙁
    lassan kezdem nem érteni én ezt:) azért köszi…

  75. Sziasztok!
    A probléma: nekem nem 4-gyessel, hanem 3GS (új bootrom-os) 4.2.1FW és upgradelt 6.15 BB után van ez: JB redsn0w 0.9.6.b6-tal (Win7- alatt), utánna unlock ultrasn0w-val. Ment szépen Telenor-ral.
    Cydia-ból felraktama Telenor-os logo és egyéb fix-et, majd reboot-ot kért. Azóta nem tudom kiszedni DFU/restore-módból (se redsn0w: restore vagy thetered restart, se iTunes restore eredeti ipsw-vel). Van valikinek ölete, hogy honnan szerezhetek egy letölthető custom FW-t, amivel újra tudom éleszteni, vagy bármi más megoldás?
    Előre is köszönöm

  76. @szerszámos: hol láttál olyat, hogy az a fix jó lenne 4.2.1-re? a nevében is benne van, hogy 4.1-re van, így nem csoda, hogy elhullott tőle. de lehetséges megoldásként olvasd el itt a “frissítés #1” alatt írtakat, direkt leírtuk: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    custom fw-t meg gyárts pwnagetoollal, vagy ha nincs mac-ed, akkor google: “iphone 3gs 4.2.1 custom firmware no baseband unactivated” például.

  77. Hello

    kis segítséget kérnék van egy iphone 3gs-em (4.2.1) és frissítettem az ipad-os basebanddal hogy fel tudjam törni és függetleníteni és nem lett jó és hiába csinálom meg az itt leírtakat akkor sem segít semmi, valaki pls részletesen írja le hogy hogy kellene vagy valami megoldást
    előre is köszönöm

  78. @marczy: ennél részletesebben nem lehet leírni. de mégis mi nem lett jó? kicsit talán részletesebben írd le a problémád, mert ebből nem lehet érteni, mi a gondod.

  79. @Jadeye:

    bocsánat akkor megpróbállom részletesebben:
    szóval iphone3gs 4.2.1-es firmvare, redsn0w_win_0.9.6b6-vel felraktam az ipad-nak a basebandjét és a cydiát mind -2 ő be volt pipálva lefutott a telón rendesen minden de aztán bejött a fenti kép (kábel+itunes ikon) és meghalt nem csinál semmit nem tok restorolni hiába csinállom meg a fent leírtakat.

  80. @marczy: és a “just boot tethered now” opciót is próbáltad? mondjuk ha már restore-t nyomtál rá, és az elhalt 1015-tel a végén, ott már nem fog segíteni a just boot tethered. tegyél rá egy custom 4.2.1-et, majd, mivel 3GS esetén ez csak a baseband-et hagyja ki belőle, de nem jailbreakeli, így azt még redsn0w-val jailbreakelni kell.

  81. Köszönöm még abba tudnál segíteni hogy haladjak valamit hogy custom firmwaret honnan tudok szedni ?

  82. meg hogy majd hogyan tudom rátenni ? shiftet kell nyomni az itunes ban és úgy beilleszteni ügye ?

  83. Kipróbáltam egy customos firmwareval de 21-s hibát ír ki
    mi legyen ?

  84. @Jadeye: Köszi az instrukciókat. Sajnos nem vagyok teljesen jártas a kellő területen, inkább felhasználó vagyok. Custom firmware-t nem találtam kb 1/2 órája keresgélek.
    A másik (nálad első) megoldást próbálnám, ha tudnám, hogy hol is keressem az említett CommCenter-t. Az .ipsw-ben nem találtam, ha az iPhone-ban akkor hogyan jutok oda (jelenleg még mindíg restore-loop-ban van)?
    Köszi
    G

  85. @szerszámos: de hát le van írva a cikkben, hogy hol a commcenter, nézd meg még egyszer, a készüléken kell keresni:
    A CommCenter helye:
    /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/

  86. @Jadeye: Hidd el nem idegesíteni akarlak 🙂
    Sajna a készülék recovery-loop-ban van, nem tudom kivenni onnan. Ha van valami megoldás, hogy mivel és hogyan jutok bele, bízom benne, megtalálom a leírt úton.

  87. @Jadeye: Abban teljesen igazad van, hogy eleve nem kelett volna a 4.1 fixet felrakni. Keresgéltem egy ideig a Telenor-os beállításokat, aztán eszembe jutott, hogy egy korábbi készülékemnél amikor felraktam a logo-fixet, az beírta a net-es adatokat is. ROSSZ döntés volt 🙁

  88. SzJiasztok.
    Jadeye egy kerdes 3G 4.0 softeverel jb. es unlock ha a 4.2.1 sikerul felteni szerinted gyorsab lesz a szifon , most nagyon lasunak tunik . Kosz

  89. ez a redsn0w tuti vagy erdemes varni mig tesztelik?

  90. @paprika: iPhone 3G + 4.2.1 + redsn0w 0.9.6b6 teljesen jó, és mindenképp gyorsabb lesz, mint a 4.0 önmagában. viszont ha függetleníteni is akarod, akkor custom 4.2.1, ami nem frissít basebandet, és az már alapból jailbreakelt.

  91. @Jadeye: Igen ezt mar mondtad de sajnos en nem tudom megcsinali es ezert varom hogya a bb-is lehesen frisiteni vagyis a gyari 4.2.1-et felteni es ugyertetem hogy a ma esti redsn0w fogja tudni jb, es fugetleniteni is

  92. @paprika: milyen “ma esti redsn0w”?

  93. @Jadeye: Kedves Jadeye!

    Kérlek segíts, hogy be tudjak jutni az iPhonba, hogy megtaláljam a A CommCenter helyét, amit írtál
    /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/
    Előre is köszönöm

  94. @Jadeye: “Kiket erint”-ben irja hogy ma este megjelenik egy uj redsn0w.

  95. @Jadeye: honan toltheto le a custom 4.2.1 besbend frisites nelkul??

  96. @szerszámos: windows alatt t-pot vagy osx alatt diskaid kell.

    @paprika: olvasd el újra, az NEM redsn0w, az ultrasn0w, és arról belinkeltem a másik cikket a 82. hozzászólásban. custom fw-t gyárts pwnagetoollal, vagy guglizz.

  97. @Jadeye: Kedves Jadeye!

    T PoT fent van a Total Commanderben. Hogyan tovább?

  98. Sziasztok.
    Ez egy OFF lesz, de nem tudom hova írhatnám be.
    Először is boldog új évet kívánok mindenkinek.
    Másodszor. Az új év alkalmából akadt egy kisebb problémám, bekrepált a gépem. Sajnos a merevlemezemről elveszett minden egyes adatom. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen úton-módon, meglehet azt oldani, hogy amiket szinkronizáltam iphone-omra képeket, valahogyan visszalehet menteni a pc-re?
    iPhone 3g 4.2.1 JB.
    Köszönöm előre is. Üdv.

  99. Help ME .
    valaki csinalt mar custom fw baseband frisites nelkul 4.2.1-el . Irjatok mar le koszonom!!!

  100. Hello

    Nekem is ez a recovery loop probléma lépett elő az ipad baseband (06.15.00) frissítés után iphone 3gs-re.Valaki segítene hogy hogy lehetne ezt visszacsinálni hogy a telefonon újra az (5.15.04)-es basebandot tudom hogy azt írták nincs visszaút de hátha valaki mégis tud rá valamit azért is akarom visszaállítani mert nem tudom se restorolni se customFW-et rátenni se semmit vagy ha valakinek van valami más 5-lete az pls ossza meg velem
    köszi.

  101. ez sokakat érdekelne de senki nem ad részletes leírást…ami meg található az oldalon a recovery loopról az még úgy beszél a 4.2.1-ről, mintha az előző (az iPad-os megoldás elött) BB-ről lenne szó.
    Valaki pls help us!

  102. @szerszámos: a t-pot használatát had ne írjam le… mindenesetre a hálózati kapcsolatok közé “épül be”, ott keresd.

    @paprika: pwnagetool tud csinálni hozzá.

    @marczy: nem lehet visszatenni a korábbi basebandet sehogy. nem lehet. pont. custom 4.2.1 igen is helyrerántja. mindössze természetesen “pwned DFU” módban kell rátenni, másképp ugyanis nem megy rá.

    @kriszpowa: már mégis mi érdekelne sokakat? az amúgy tökmindegy, milyen basebandről van szó, ha az nem egyezik a 4.2.1 által elvárt baseband verziójával, legyen az alacsonyabb verziószámú, vagy magasabb, mindegy, mindkét esetben ugyan úgy recovery loopban ragad. vagy nem értem, mit nem értesz…

  103. Sziasztok!
    A “Karácsonyra iKészülék? Jailbreak és függetlenítés tájékoztató!” cikkben kérdeztem Jadeye-t erről a problémáról és az ő segítségével az alábbi megoldásra jutottam:
    Először redsn0w-al betallóztam a iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore.ipsw fájlt, majd csupán a DFU-t választottam a rengeteg pipából. Miután okés volt a DFU, redsn0w bezár, iTunes megnyit, és érzékeli hogy betölthetek egy restore fájlt, ekkor jött a “Karácsonyra iKészülék? Jailbreak és függetlenítés tájékoztató!” c. cikk 82. kommentben szereplő custom melynek adatai a következők:

    File name: iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw
    File description: 3G 4.1.2 Custom NoBB Update
    File size: 330.81 MB

    ( gugli 😉 )

    Ezek után oly sok 🙁 recovery loop 🙁 után újra elindult a vas Cydia benne volt, ultrasn0w működött, és most már a Telenor is okés… Ez a kis “kaland” jó lecke volt számomra, hogy újabb figyelmetlenségek miatt ne kelljen ősz hajszálakat növesztenem… Köszönöm-köszönöm-köszönöm ! 🙂 😀

  104. @Jadeye:
    Most akartam újra restore-olni az iphone 3G 16GB-omat 4.2.1 ipad BB. A restore végén 1015-ös hibával kivágott, most recoveryben van. mi a teendő innen?:S restore elött redsnow b6-al pwned dfu-be tettem, és custom fw-t betalloztam itunes-nak

  105. @kriszpowa: ha basebandet nem frissítős custom fw-t tettél rá, akkor az semmiképp nem ragadhat recoveryben. ha recoveryben ragadt, akkor az nem custom fw volt.

  106. keresek guglin, de nem nagyon találok megfelelőt…kaphatok egy linket?

  107. @Jadeye:
    megtaláltam amit gomez66 kollega írt, most töltöm, megpróbálom azzal…:)

  108. Na, nagy nehezen sikerült felélesztenem. köszönöm:)

  109. Létezik, hogy gyári 4.2.1-es restore file-t nem tudok visszatenni? Fél úton megáll. OSX 10.6.6 és iPhone 4 párosról van szó.

  110. sziasztok, nekem több problémám lenne, nem tudom h ez a megfelelő fórum lenne-e, de azért megpróbálom : ) először is az itunes nem akarja felismerni az iphone 4 4.2.1et, win7 x64 egyből felismeri, csak az itunes nem reagál, meg amikor rányomom az iphonet a gépre akkor kicsit be is fagy az itunes. már 2x újra raktam a windowst, de semmi változás… egy másik gépen próbáltam azon vista volt ott pikkpakk működött… utána olvastam h dfu módba kell elindítani és akkor felismeri az itunes… fel is ismerte és egyből kérte a restoret, rányomtam..végigfuttatta és most ebbe a recovery loopba vagyok… a dns cach törlését megtudtam csinálni, de a hosts fájlt nem tudom szerkeszteni… mivel lehet? pls részletesen írja le vki mert elég amatőr vagyok még ebben a témában. előre is köszönöm

  111. “Ha gyári független a készülékünk, és így nem érdekes a baseband verziója” ez egyenlő azzal, hogy (pl.) vodás most és az is lesz.

    Ugye?

  112. Azzal szopattam meg magam, hogy egy sima 3G-t, amit 3.1.3-ról akartam frissíteni 4.2.1-re az ipades basebanddel egy kísérlet miatt restore-olni akartam. Az volt a baj, hogy ugyanazzal a custommal próbáltam restore-olni, amibe belerakattam az ipades basebandet, úgyhogy a restore elszállt 1015-ös hibával és onnantól semmit nem tudtam csinálni. Kb 5 órát pazaroltam el, mire végső elkeseredésemben legyártottam a pwnagetoollal egy olyan custom firmware-t, amihez nem adtam hozzá az ipades basebandet, és akkor végre elindult… azt hittem sírva fakadok. Hát igen, tapasztalatlan voltam. Csak azért írom le, hátha valakinek segít egészen véletlenül.

  113. @mkristof: nekem most pont ilyen problémám van ugyanis nagyon kezdőként mikor megvettem használtan a telót legyalultam, és persze nem indult el , felakartam tenni rá a 4.2.1.és végig megy a telepítés de utánna csak az itunes jel fogad mihez tudok kezedeni?


Add a Comment