fbpx Skip to content

Első körben köszönjük az XXL GSM-nek, hogy rendelkezésünkre bocsájtott egy Samsung Galaxy S típusú Android telefont.

Másodszor pedig nézzük meg a techline.hu szó szerint szar cikkét. Ne vicceljetek már! Pont az ilyen cikkek miatt nem lehet az Android rendszert komolyan venni. Jelenleg a Samsung Galaxy S egy “iPhone killer”-nek mondott készülék, a kijelzője illetve “friss” rendszere, hardvere miatt. Azt hiszem még a HTC Desire van hasonló cipőben, csak rosszabb kijelzővel. Tehát egy olyan kütyüt kéne a kezembe fognom, amitől azt mondom: “EZ IGEN, tényleg jó lenne ilyennel a zsebembe járkálni”.

Az oldal részéről Jadeye kollégával próbáltuk ki egymástól függetlenül a készüléket, a véleményünket alább találhatjátok.

***

Admin

Miután elhoztam az XXL-GSM-től a dobozt, úgy döntöttem, hogy nem a megszokott “ez jó – ez nem jó” vagy “ez jobb – ez nem jobb” alapon hasonlítom össze, inkább csak a kezembe veszem, mégis milyen a fogása, szoftvere. Leszögezem, nekem az iPhone 4 adja továbbra is az alapokat, mivel az közel tökéletes. Tehát ne azt várjátok, hogy egy Nokia 3210-essel fogom összehasonlítani, ENNEK a Galaxynak kell meggyőznie arról, hogy ne az iPhone-t válasszam.

Tehát a doboz kívülről teljesen szokványos, az alján közli velem, hogy mekkora fícsör a Layar, az 5 megapixel autófókusz kamera, GPS, Geotagging. Tudja a HD-t, teljes Bluetooth támogatást, Divx-et stb…

A doboz belülről Apple másolat. Felül a telefon, aztán kis dobozka benne a papírokkal, ezután pedig a maradék kábelek, headset stb… Semlegesen érintett a csomagolás.

A telefon első kézbevételkor tetszett, könnyű volt és elegáns. Amint a hátlapot levettem, egy teljesen átlagos belsővel találkoztam. Memóriakártya foglalat, SIM-kártya foglalat, nagy akkumulátor. Azért bevallom, a műanyag hátlap, minden, csak nem elegáns. 🙂

Kívülről nem ronda a telefon, de nem is extravagáns. Szép, kellemes a fogása, nem nehéz, nincs vele különösebb probléma, három gomb van a kijelző alatt, a középső a home gombnak felel meg hasonlóképpen, mint az iPhone-on. (Ugyan az a funkciója) Pff.

Bekapcsolás után a szokásos android köszöntés fogad. Állítsam be a google fiókomat, majd szinkronizálás. Ez teljesen rendben működött, nem is vártam mást. Jó pont. (Akinek nincs google accountja vagy nem ismeri a google-t, az szívhat vele.)

Gondolom már hallottatok a Super Amoled kijelzőről, most már én is megtapasztaltam mi az. Tényleg szép, jobb mint az iPhone 2G/3G/3GS kijelzője, de köze nincs a 4-es retinadisplay-hez. Itt azt kell, hogy mondjam szép, szép, de a 4-es nyert. Egyszerűen láthatóan jobb színeket és élesebb képet ad az iPhone 4.

Alapjáraton itt is kapom a Google, Maps, Gmail, YouTube, Notes stb. programokat, több mint 32 program van előtelepítve. Az ikonok nem éppen a legszebbek, a menü és a beállítások jóformán undorítóak. Egyszerűen nem szép, emiatt inkább gagyi érzetet ad. Egyébként a maga 32 programjával mindent lefed. Van naptár, hangrögzítő is, minden, ami a mindennapokhoz szükséges lehet.

Míg régebben problémám volt a multitouch kijelzővel egy alap Android rendszeren, mostanra ezt már sikerült megoldani. Nincs akadás, nincs lagg, ha oda nyomom az ujjamat, azt érzékeli is a telefon. Ugyebár ez valahol teljesen normális. 🙂

A billentyűzet totál iPhone másolat, nem sikerült újat alkotniuk. Nem volt nehéz vele gépelni, picit szokatlan volt, de vette a lapot mindegyik billentyű. Elforgatásra jön a szokásos nagyobb gombos kivitel. Működik.

A programokat nem vettem sorba rajta,viszont megnéztem a kamerát. Tényleg képes HD-ban felvenni, de a fényképező része gyatra. Félelmetesen rossz fotókat képes néha készíteni. Ebben a tekintetben kb. az iPhone 3G szintjén tud fotózni, csak van AF.

Bal oldalt az iPhone 4, jobbról pedig a Galaxy által készített fotó

Az akkumulátor és a multitasking: A multitasking az olyan amilyennek lennie kell, minden fut a háttérben, persze eszi is a memóriát, és szívja az akkumulátort. Van Task manager menü, így adott esetben mindent kilőhetek. A telefon egyébként szól, ha túl sok program futna a háttérben és intézkedhetünk. Az akkumulátor részét nem nagyon tudtam tesztelni, mivel egész nap pötyögtem rajta, reggel 9-től kb. délután 2-ig bírta nálam. Ezt az iPhone-nál is tudom produkálni.

Market – AppStore: hát ez a Market jelenlegi formájában szerintem teljesen használhatatlan. Egy Facebook alkalmazást is 5 percig kerestem, hogy valami érdemlegest találjak. Tele van érdektelen programokkal. Annyi pozitív van benne, hogy igen, van az Android-ra is store, és azért az alap programok megtalálhatóak benne.

Azt hiszem ez nekem bőven elég volt, hogy eldöntsem váltok-e Galaxy-ra.

Nem.

Egyszerűen vagy ugyan azt tudja amit a szifonom, vagy pedig jóval kevesebbet. Azt, amit említenek sok helyen, hogy root meg Bluetooth vagy multitasking, pont nem használom ki jelenleg sem. Így ez nem volt szempont a Galaxy-nál. Az MP3 lejátszó része jó, hozza azt, amit kell. Én amúgy már hozzászoktam az iTunes-hoz, és szeretem, tehát e tekintetben a Galaxy nem jobb, se nem rosszabb. Jailbreak és root-olásról nem beszéltem, mindkét telefonnál megvan a maga előnye és hátránya. A Galaxy egy fele annyiba kerülő Android rendszerű telefon, ami nem képes felülmúlni az iPhone 4-et, de képes helyt állni az üzleti életben. Aki teheti vegye meg az iPhone-t.

***

Jadeye

Elsőre a dobozzal találkozik az ember. Ahogyan admin is leírta, szinte egy az egyben az iPhone mintájára készült csomagolással sikerült összetalálkoznom. Mindegy, a csomagolás csak egy dolog, elegánsan nézett ki. Ha korábban nem láttam volna még iPhone-t, akkor nem lenne semmi negatív felhang.

A készülék maga nagy. Nem kicsit. Sokan az iPhone esetén sipákoltak, hogy az mekkora egy tégla: na a Galaxy S erre még rátesz egy újabb lapáttal. A teljes kijelzőjén elfér egy iPhone 4.

Ez azt is jelenti, hogy a kijelző mérete nagyobb, mint az iPhone-é. Persze felbontásban messze elmarad tőle, mert bár 4 inch átmérőjű, csak 800*480 a felbontása az iPhone 4 960*640-es felbontásához képest. Ettől függetlenül szép képe van, bár nekem úgy tűnt, hogy egy leheletnyi kékes-zöldes árnyalati eltérése van.

A rádió része is érdekesen alakult: összesen egy háromsávos modul került bele, 900/1900/2100 HSDPA/HSUPA, szemben az iPhone 4 négysávos (850/900/1900/2100 UMTS/HSDPA/HSUPA) moduljával. A wifi tekintetében mindkettő hozza a 802.11b/g/n-t. Bluetooth esetén viszont a Galaxy S már a 3.0-s verzióval bír, az iPhone 4 viszont csak 2.1 + EDR. Ez utóbbi mondjuk nem nagyon foglalkoztatott, mert nem küldözgetek semmi bluetooth-on.

A készülékház műanyag. Ettől még biztosan nem dobálnám, de valószínűleg kevésbé érezném veszélyesnek, hogy leejtsem. Az iPhone 4 csupa üveg burkolata annak speciálisan edzett mivolta ellenére is kissé viszolygással tölt el leejtés terén. Ugyanakkor a Galaxy S műanyagsága miatt néha bizony recsegett-ropogott, amikor kézbe vettem, vagy ugyan így, például zsebre rakva is.

A kijelző tekintetében nem volnék meggyőződve róla, hogy az érintésérzékelő része üveg lenne, mert nem az üveg hidegebb érintését éreztem sosem, hanem inkább valami műanyagosat. Az érzékenysége megfelelő volt, végre nem kellett küzdeni, hogy jó helyen érzékeljen – noha a billentyűzet esetén többször volt, hogy nem a megfelelő billentyűt érzékelte. Persze itt könnyen lehet, hogy csak nekem kellett volna hozzászoknom jobban.

Ami a legkevésbé sem tetszett benne, az viszont az USB csatlakozó elhelyezése. Azzal, hogy a készülék tetejére tették, lehetetlenné tették, hogy egy dokkolóba állítsuk a gépünk mellé. Mondjuk én ugyan így nem tudok napirendre térni azon sem, amikor egyes készülékeknek az oldalába kell bedugni a headsetet – pláne, ha az nem jackdugós, hanem széles csatlakozós, mint egy Sony Ericsson esetén például.

Szoftveresen… Na ez a nehéz kérdés. Az Android sok tekintetben testreszabhatóbb, mint az iOS, hiszen például a készülék által használt betűtípust bármi piszkálás nélkül lehet állítani a menüből. Ugyanakkor még itt is szükséges van a törésre (rootolás), hogy valóban használható legyen.

Adtam magamnak nagyjából 10 percet, hogy végignézzem a menüjét – ez alatt a Settings-t értve elsősorban. A menü maga, vagy a használt ikonok túl “rajzfilmesnek” tűntek a számomra. A magyar fordítás ugyan a Samsung műve, de talán épp emiatt hanyagolható is, mert magyar nyelvi lektort még képről se nagyon látott (beállítások Swype » Swype beállítások…).

A menü összeállítása elég zavarosra sikerült, egyes opciókat többször is újra meg kellett keresnem. Azt, hogy hogyan tudom az összes létező adatomat leszedni a készülékről, csak komoly, minden menüpontra kiterjedő keresés után találtam meg. Ettől függetlenül az erre kitalált opció mégsem törölte le az összes személyes dolgot, például a fotókat szó nélkül rajta is hagyta.

GPS: ebben nekem csalódás volt a Galaxy S. Három órán keresztül, bekapcsolt GPS mellett is jó másfél kilométerrel odébb mutatott, hiába csináltam vele bármit is. Aztán nagy nehezen megtalált, már viszonylag pontosan, de még mindig messze elmaradt a Garminom +-3 méteres pontosságától. Mondjuk attól az iPhone is. De hát ezek nem is erre vannak kitalálva.

Market: adminnal ellentétben nekem sikerült viszonylag hamar megtalálni például a Facebook vagy a Foursquare appokat. Telepítésnél ugyan kiírja, hogy mikhez fog hozzáférni az adott app, ha felrakod, de ezt vagy tudomásul veszed, vagy nem teszi fel. Arra nincs lehetőség, hogy ezeket egyenként engedélyezd, vagy megtiltsd neki. Az alkalmazások törlését is keresgélnem kellett pár percig, az sem ott volt, ahol vártam volna. A market tényleg tele van mindennel. Még rootolásra való app is van benne, ami után elég vicces lenne, ha mondjuk az AppStore-ból lehetne majd a SHAtter-t letölteni. 🙂 Persze ilyen nem lesz.

A Facebook app messze elmaradt funkcionalitásban az iOS-re írt verziójától, legtöbbször a webes felületet nyitotta meg egy-egy értesítésre kattintva. Sőt, ilyenkor többször is volt, hogy még újra kérte volna, hogy lépjek be… Ez azóta épp frissült, szóval nem tudom, hogy mennyiben változtak az egyes funkciók vagy hibák. Az általam tesztelt verzióban chat például nem is volt.

Értesítések: ez minden, csak nem push. Legalábbis amit én találtam, az csak olyan volt, ahol beállítható volt, hogy mennyi időnként nézze, hogy van-e új üzenet. Fél óra volt a legkevesebb.

Ha Mac-et használsz, és az Addressbook-odat szeretnéd szinkronizálni a Galaxy-val, akkor bizony így jártál. Nem találtam rá módot a két nap alatt, hogyan tudnám rászinkronizálni a névjegyzékem vagy naptáram, vagy bármit. Mondjuk akinek mindene fentvan a Google szolgáltatás-felhőjében, annak ezzel nem lesz gondja, a Google-integráció értelemszerűen teljesen jól működik.

Mac alól nekem semmi mást sem sikerült rámásolni a készülékre, sem zenét, sem képeket, semmit, mert egyszerűen nem jelent meg a Finder-ben, mint meghajtó. Ugyan így nem tudtam a rajta levő képeket sem leszedni. Mondjuk biztosan be lehetett volna valahogy mountolni, de ennyit nem ért a dolog.

Kamera: ahhoz képest, hogy 5Mpx, és hogy micsoda beállítási lehetőségek vannak rajta, nekem ez is csalódás volt. A színekben fakó volt, ahogy admin képén is látszik fent. A beállítások szerintem itt is elég kaotikusra sikerültek. Viszont pár perc próbálkozás után megtaláltam, hogyan lehet az előoldali kamerát is működésre bírni, hogy megnézzem a képét. Jól el volt dugva.

A készüléken 2.1-es rendszer volt, és egyelőre nem is érhető el rá hivatalosan a 2.2, így nem tudom, az mennyiben lett volna másabb. A 2.1 alatt nekem sokszor meg-megakadt a rendszer, volt, hogy csak vissza akartam lépni az alkalmazásban, de mivel nem reagált azonnal, így nyomtam még egy visszát, mire magához térve azonnal ki is lépett az appból. Ezt több alkalommal is sikerült eljátszania, holott a beépített taszkmenedzser szerint semmi nem futott.

Videófelvételt és -lejátszást, illetve zenelejátszást én nem néztem. A DivX lejátszása érdekelt volna, de mivel nem tudtam rámásolni semmit, bluetooth-on meg nem is próbáltam meg, így ez kimaradt.

Hogy vennék-e Galaxy S-t?

Az iPhone után nem. De tetszik, hogy könnyebben szét lehet hekkelni, mint az iOS-t, illetve hogy lehet tenni bele memóriakártyát. Az Android esetén itt leginkább a forma a döntő, és ez a készülék kellemes darab lett. De annyira nem fogott meg.

***

A Samsung i9000 Galaxy S-t az XXL GSM biztosította.
Budapest VI. Jókai tér 6.
Budapest VI. Teréz körút 18.
www.xxlgsm.hu

Olvasd el a hozzászólásokat is

196 Comments

  1. Adress book-export vcard.Majd a vcardot importálni a gmail névjegyzékbe.És kész is. 🙂

  2. Jó teszt, köszi! Már várom a “neszóljátokleaZandroidot”-jellegü hozzászólásokat. 😀

  3. Nekem is tetszik a teszt, de sárdobálás az lesz rendesen a kommentekbe 🙂

  4. Nekem jelenleg ilyen van.Viszont legközelebb lesz szifon is 😀

  5. Ha nem létezne iphone akkor biztos ilyenem lenne, de ha ugyebár akkor ez a készülék se létezne:D:D

  6. Amúgy ez az XXL gsm piszok drága, vagy csak nekem tűnik úgy?

  7. “Ha Mac-et használsz, és az Addressbook-odat szeretnéd szinkronizálni a Galaxy-val, akkor bizony így jártál. Nem találtam rá módot a két nap alatt, hogyan tudnám rászinkronizálni a névjegyzékem vagy naptáram, vagy bármit.”

    Pedig pofon egyszerű, elég bekapcsolnod az Address Book beállításában a Google szinkronizációt és már fel is került minden a fiókodba és a mobilodra is.

    “Mac alól nekem semmi mást sem sikerült rámásolni a készülékre, sem zenét, sem képeket, semmit, mert egyszerűen nem jelent meg a Finder-ben, mint meghajtó.”

    USB-nél be kell kapcsolni a debugger módot (ha jól emlékszem az elnevezésre) és akkor megjelenik meghajtóként (bár ezt ez után is rapszodikusan teszi).

    Én egyébként wifin keresztül oldottam meg ezt a kérdést. Telepítettem egy FTP szervert a Galaxy S-re és a Mac-ről innentől szépen madzag nélkül tudtam másolgatni rá (az mondjuk picit gáz, hogy az iP4 és az SGS is képes N-es wifi használatra, az SGS mégis jóval lassabb sebességre képes ilyenkor).

    “A 2.1 alatt nekem sokszor meg-megakadt a rendszer”

    Ez orvosolható az SGS-re tucatszám készült különböző lagfixekkel, de eléggé szánalmas, hogy bűvészkedni kell Androidon egy ilyen erejű hardverrel a segge alatt.

  8. Jó poszt. Segített még egy jó ideig nyugton maradni… 🙂

  9. Technet? Ez nem Technet cikk. Bár a Technet is sz@r oldal. 🙂

  10. Tehát ha jól értem, kb feleannyi pénzért majdnem annyira jó a teló, mint az iPhone 4 🙂
    nekem ez azt jelenti, hogy lényegében jobb: hiszen dupla annyi pénzért nem kapok dupla akkora jóságot.
    (és akkor most lehet engem flamelni 😀 )

  11. mordon: neked nem i4ed van?

  12. Köszi a cikket.. Már gondolkodtam, h a 3g-t ilyenre cserélem, de ez a gagyi hatás nagyon nem jön be. XT720 tesztet nem akartok csinálni? 🙂 😀
    Plusz 1 iPhone4 kérdés: haverom szerint a T-nél szerződéshosszabbítással hozzá lehet jutni a 16 gigáshoz 150e körüli áron. Tud erről valaki valamit?

  13. @taky1974: Basszus 🙂 Javítva, köszi!

  14. Vitán felüli, hogy a technetes cikkek egy rakás sz.. semmik.

    Viszont úgy érzem, hogy az oldal egyik szerkesztője sem lesz képes normális összehasonlitó cikket irni, hiába is ezt terveztétek.
    Ha valamit valamivel összehasonlitok, akkor az nem érv, hogy “Ez tényleg jobb, újabb ebben a telefonban, de úgysem használom, tehát nem számit…”. Ilyen érvekkel akármelyik gagyi nokia telefon ver minden okostelefont, mivel a gazdája csak telefonálásra használja, arra meg bőven jó és nem tudnka plussz hozzátenni, mert nem is kell neki más funkció emellé.

    Az egyes funkciók mellé olyan dolgokat hiányoltok, amiket akárhogy keresem a 3G-s iPhonenomon sem találok. Az pedig nem korrekt, hogy olyan elvárásokat támasztok valamivel szemben, amit a másik készülék sem tud.

    Nem vagyok márkafanatikus, eddig iPhone 3G-m volt (még meg is van és eladó), jelenleg egy Samsung Galaxy S-em van és látom mindkettő erősségét és gyengéit (mert egy telefonra nem lehet modnani, hogy tökéletes, mindig vannak pro és kontra érvek). Értelmetlennek találom az összehasonlitó postot, ha nem megfelelően álltok hozzá.

  15. Én a Tréé-nél megtapiztam a kiállított darabot. Megkopogtattam körömmel a kijelzőt de nem jöttem rá hogy üveg-e. Nekem az tűnt fel hogy ha megnyitottam valamit, lassan töltötte be de utána már nem volt lassú a program ha betöltötte.
    De az is lehet hogy azért töltött lassan mert előttem sokan nyomkodták és tele volt az agya. Nekem formára tetszett de a szifon után nem kellene. Ha nem szifonban gondolkoznék akkor valszeg. vennék, mivel formára szifon koppintás és
    nem windows van rajta.

  16. @scoo:

    De iPhone 4-em van, de előtte majd egy hónapig használtam SGS-t is.

  17. @admin:
    nm 🙂

  18. @suncy: ezzel a hozzászólással mindent elmondtál úgyérzem:D:D

  19. @kisvirag:

    “Tehát ha jól értem, kb feleannyi pénzért majdnem annyira jó a teló, mint az iPhone 4 ”

    Nem jól érted, mivel a 16 GB-os iPhone 4 annyiba kerül mint a 16 GB-os SGS (legalábbis külföldön). Itthon 20-30 eFt az árkülönbség, a minőségbeli különbség (ami főként az alkalmazásoknál jelentkezik és a felhasználói élményben) jóval nagyobb az iPhone 4 javára.

  20. @Larten: ez nem összehasonlító poszt. ez egy vélemény.

  21. @Mordon: az addressbook kérdés tény, de nem akarom odaadni a google-nek a névjegyzékem. anélkül meg nem sikerült sehogy.

    sima, mezei júzerként, aki azt sem tudja, mi az a rootolás, biztos, hogy ezek nem mondanának semmit. de szerencsére végigolvasgattam, amiket a másik cikknél beszélgettél már nemtom, kivel, és abból is csak az jött le, hogy a mezei júzer biztos nem fog nekiállni lagfixeket telepíteni, mert nem ért hozzá.

    és igen, pont így van, ahogy írod, hogy “eléggé szánalmas, hogy bűvészkedni kell Androidon egy ilyen erejű hardverrel a segge alatt”… :/

  22. @Jadeye:
    A névjegyzék és a naptár is teljesen szinkronizálható a Samsung Kies nevű szoftverrel.

  23. @taky1974: igen, csakhogy macre nincs samsung kies.

  24. “három gomb van a kijelző alatt, hasonlóképpen, mint az iPhone-on. (Ugyan az a funkciója is) Pff.” <— ez miez? :O

  25. @Jadeye:
    Na mondjuk ja. 🙂

  26. @Mordon hát nem tudom, hol lehet 20-30k különbséggel kapni iPhone4-et, mikor kártyafüggetlenül a Galaxy S 140k körül van, az iPhone4 meg 240k. Ez szerintem 100k különbség… (mind a kettő 16 Gb) (ja, és a galaxyra így 1 év gari van, az 4-esre meg 6hónap, mindkettő EU )

  27. @taky1974:

    Ne bolti garis simlis cuccokat nézzél.
    Hivatalos Samsung garanciával 16 GB-os SGS-t 160 eFt körül kapsz, iPhone 4 meg beszerzéstől függően 165-200 eFt (kinti vétel – T-s függetlenített) függetlenül szintén hivatalos garanciával.

  28. a Galaxy S a világ legjobb telefonja! Igazi iPhone killer:D
    hahaha

  29. Sajnos, vagy nem sajnos divat lett az iPhone-hoz hasonlítgatni megjelenő cuccokat. A Techneten például ha kijön egy új termék, az rögtön iPhone killer/iPad killer. Nevetséges ez az egész. Gerjeszti a media az Android vs. iOS dolgot. Megnézem, ha majd kijon a WinPho 7, akkor az is iOS killer lesz-e. Vagy az már az Androidot akarja majd megölni?
    Sehol nincs még az Android. Lehet, hogy 1-2 év múlva beérné az iOS-t. Csak addigra az iOS is előrébb lesz.
    Az Androidnak majd kb. 100 féle kütyün kell jól teljesítenie, míg az iOS-nek max. 3-4 eszközön. Ezért véleményem szerint az Android is Windows Mobile sorsa fog jutni. Az összes Androidos kütyüt ROM-ozgatni, lagfixezni kell majd. Ez pedig fárasztó és idegesítő egy felhasználónak.
    Ezért váltottam iOS-re.

  30. @kisvirag:

    Aki olyan hülye, hogy GSM shopban megveszi 240-ért, mikor a T-Mobiltól 200-ért megkapja, akkor csak sajnálni tudom. Svájcból, Angliából, Szlovákiából megy 160-170 eFt körül behozható (tudom, mert az én angliai iP4-em keményen 170 eFt-ba került és ebben már benne volt a 4 eFt-os microSIM és a futár ára is).

  31. @Mordon:
    Én tőlük vettem a Galaxymat anno. Hivatalos Samsung garral.

  32. jut eszembe, még a “doboz belülről apple másolat” megjegyzésre: a Samsung S5230-asom doboza, sőt, párom gagyi nokia telefonjának a doboza is pont ezt az elrendezést követi, max a méret más a telefonméret miatt 🙂

  33. @taky1974: A mediamarktban 360 ezerért is lehet 16 gigás iphone4et venni, de aki ott veszi és anyniért az meg is érdemli. Nem érdemes a gsm boltokat nézni mert brutális árréssel dolgoznak, Angliában már nyár közepén is 160ezerért meg lehetett venni függetlenül…

    “három gomb van a kijelző alatt, hasonlóképpen, mint az iPhone-on. (Ugyan az a funkciója is) Pff.”
    elég ciki lehet, már több éve iphonet használok, most is van egy iphone4em, de én mindeddig egyetlen gombbal találkoztam a kijelző alatt… Nem mintha hiányozna az a másik kettő érintős vacak de azért a tények tények maradnak.

  34. Bár a tesztbe minde bele tudnánk kötni itt-ott, nekem is hasonló érzésem volt a telefonnal kapcsolatban. Bár én a 3gs-t is elé helyezném. Annyit azonban én hozzátennék, hogy nem annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb.

  35. @taky1974:

    Elhiszem, végül is nem véletlenül van az ár úgy megadva, hogy 135.000 Ft-tól.
    Mindegyik GSM bolt adja saját garival, EU-s garival és hivatalos itthon is elfogadott garival, természetesen 3 különböző áron 😀

  36. @h.balu:
    Hm… Azért a kettő nem egyforma. A két végletet hozod fel. Nyár közepén csak a szerencsések hozathattak kintről 4-est. Nekem pl. még csak 4 hete van, de messze nem tudtam hozzájutni 160e-ért. Tudom ez az én bajom, csak leírtam…

  37. @Mordon:
    Na ez igaz. 120-ról indult a 8GB-os. 128 lett a vége a Samsung gar. miatt. 🙂

  38. én iphone rajongó vagyok, de ez a tesztnek nevezett cikk egy hányadék ömlengés…

  39. @taky1974:

    Ha lakik kint az embernek ismerőse, akkor csak meg kell rendelni a címére és 2 hét alatt kiér oda. A futár 5 ezerért elhozza, a microSIM 4 ezer volt (bár akár ingyen is meg lehet vágni méretre). A 499 font meg árfolyamtól függően 160-170 eFt, nekem szerencsém volt mert 161 eFt-ból megvolt. Így az egész cucc 170-ben megállt (az más kérdés, hogy a T-s bejelentés után ezt eladtam némi haszonnal 😀 és a T-től vettem egy függő 32 GB-ost és még így is maradt plusz pénzem).

  40. @lacek:

    Próbáld ki az SGS-t 1,5 hónap iPhone 4 használat után.
    Lehet, kissé sarkosabban fogalmaznál 😀

  41. A következő cikk az ugye a 4.1-ről a SHAtter-ről és a JB-ről fog szólni! 🙂 Jó lenne már!

  42. @taky1974: Teljesen mindegy, ha akarta az ember, kiment érte/megkérte rokonokat, ha anynira nem akart akkor meg várt.. Én is csak egy hete cseréltem le a gs-emet, 140ért tmobilenál, de ha azt nézzük, hogy szintén szolgáltatónál mind a kettőt 30ért lehet megvenni 2 év hűséggel ikon 600ra vagy médiamániaXL-re…(megsúgom a kettő majdnem ugyanaz, havidíjban ha jól tudom nincs különbség, csak médiamániában van mobiltv, és a többi lebeszélhető perc meg adatforgalom nyilván kevesebb, de iphonet is lehet ugyanazon az áron médiamániára is venni)

  43. én paralell használom a 2 telefont Iphone 3G + Samsung Galaxy S

    Mindkettőnek van előnye és hátránya. Összességében a galaxy is nagyon jó telefon, nyitottsága miatt mindenképp. Viszont az Androidra figyelni kell, ésszel kell vele bánni, nagyobb odafigyelést igényel, mert mindenbe belenyúlhatsz.

    A teszten jókat mosolyogtam, mert amolyan önigazolásként írtátok, így viszont megannyi pontatlanságot tartalmaz és teljesen hiteltelen Részletekbe nem mennék bele, legyen elég annyi, hogy ez a telefon kb 1-2 hónap után ébreszt rá, mennyire zárt az IOS, tehát 1-2 nap nyomogatva tesztelés vajmi kevés.

  44. Egyet anno megtanultam, samsungot soha nem szabad megvenni! Amire ez van írva azt tilos! Csak mazohistáknak!

  45. @h.balu:

    Akkor vedd az én példámat. Nincs se rokonom, se ismerősöm se Angliában, se más “iPhone behozós” országban. A Tré szintén nem játszik, mert Vodánál vagyunk cégesen. Tehát az ilyeneknek, mint én, marad a 190-230e szerencsétől függően. Tudom, most mondhatnád: Így jártál vazze. 🙂
    Nem is sírok, csak a tényeket írom le.

  46. @taky1974:
    Erre egyet tudok mondani: eBay:D
    Vaterán még nagyo ndrága, de már ott is az általad írt ár alatt lehet venni, ebayen pedig már elég jó áron..

  47. @Alien!:
    3 hétig használtam. Igazad van 1-2 nap után el akartam adni. 3 hét után, már sírva könyörögtem, hogy vigyék. Az Android csak annak nyújt sokat, aki nem mezei felhasználó. Mezei felhasználó csak szenved vele. Persze ha rootolgatod, meg lagfixezed akkor majdnem jó. De ahogy már leírták, ezt mezei felhasználó nem csinálja.

  48. @h.balu:
    De ez nem volt igaz 4 hete…

  49. Egyébként azt olvastam h akinek BlackBerry – Szifon – Androidos telója van azok már nem nagyon szoktak váltani, amit elsőre lát az ember, ahhoz szokik hozzá:D

  50. @h.balu:
    A Vaterán is 200e felett van jóval…

  51. @H2CO3:
    Basszus,ne szoljat mar le a Zandroidot! 🙂 Tessèk.

    Amugy androidot hasznalok.

  52. Kedves cikkírók!
    Ahogyan már valaki írta, a cikket elolvasva nekem sem a pártatlanság jött le elsőre… 🙂
    Kb 2 év van android-os telefonom. Láthattam az os fejlődését ebben az időszakban.
    Ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik az android és az ios, akkor max 2 éven belül más lesz a felállás.
    Eszemben sincs flame vihart indítani! Nemrég szereztem magamnak egy 3GS-t, mert 2 hét i4 teszt lehetőség után megtetszett az apple minősége, a rendszer sebessége, stb… De egy kb 20 pontos komoly “nem tetszős” listám van, az android os-hez képest. Persze nekem is több tapasztalatom van az android világában és valszeg a listám negyedét ki lehetne húzni, ha már hónapok óta használnám az almás telót.
    Mellesleg az i4 valóban már majdnem tökéletes! 🙂
    Úgy gondolom, minden relatív! A market számomra sokkal átláthatóbb, mint az almás társa! Kevesebb benne a szemét és sokkal több az ingyenes de jól használható alkalmazás.
    Nekem személy szerint sokkal jobban szemet szúró az apple filozófiája! Az, hogy egy jó termék mögé bújva maximálisan manipulálni akarja a piacot és bizony a termékeit használó embereket is!
    Nekem is van olyan barátom, aki elvakultan követi az apple által szájába adott gondolatokat. 🙁

    Összegzésül, -szerintem- az apple termékek nagy része jól megtervezett, jól használható, ámbár néha túl egyszerű, “bolondbiztos”, de messze nem tökéletes szerkezetek.
    Maga a cég viszont -szerintem- túlságosan manipulatív. (pl kivették a saját csengőhang importálását a 10-es itunes-ből. De miért is?)

  53. @taky1974:
    Hát én most felnéztem ahogy írtad, láttam 170ért és 180ért már fixárasat is… De mindegy, egy darabig még a vatera drágább lesz, ezért írtam, hogy ebay.

  54. @itanczos:
    Hogy a market jobb mint az appstore? Na ez tényleg durva… És kevesebb benne a szemét? nem levegőbe besézlek, másfél hónapig androidom volt, mellette első generációs ipod touch, de egyetlen hasonló kaliberű alkalmazást se találtam… direkt nem írtam hogy játékot, mert az androidot ebből a szempontból tetrishez érdemes csak hasonlítani, de iszonyat alkalmazások vannak a marketben, ráadásul lehet fikázni az apple szűrését, de vírus se került appsotreba, marketba viszont igen… az meg hogy rootolós program a hivatalos alkalmazásboltban..ez már tényleg nonszensz… vannak hibái az iphonenak, nem tökéletes ez a telefon se, de a mögötte álló alkalmazásáruház mindenképp az.

  55. @h.balu:
    Amen! 🙂

  56. itanczos:
    “Úgy gondolom, minden relatív! A market számomra sokkal átláthatóbb, mint az almás társa! Kevesebb benne a szemét és sokkal több az ingyenes de jól használható alkalmazás.”

    Sajna egyáltalán nem átlátható. A Google, mint keresőóriás szégyene a Market, mivel keresni benne, ha nem tudod a pontos nevét annak amit keresel szinte lehetetlenség. Az adott alkalmazásról meg szinte semmi információ nincs feltüntetve, gyakran még kép sem. Ezt én semmiképpen nem nevezném átláthatónak.

    Az meg, hogy a kismillió csengőhang, háttérkép és elmés widget mellett megtalálj egy értelmes alkalmazást, szinte csak a szerencse kérdése, nem véletlenül készültek alkalmazások és megoldások ennek kikerülésére és kiváltására (pl. AppBrain).
    Az ingyenes alkalmazás meg Androidon sincs ingyen, mert szinte kivétel nélkül ott figyelnek ezekben az alkalmazásokban a reklámbannerek. Van akinek az az ár, hogy a képernyőn 1-1,5 cm-nyi területet haszontalan reklámok foglaljanak el megéri, de van akinek meg inkább megérne 100-200 forintot, hogy ne, kár, hogy az utóbbiak nem érvényesülhetnek, mivel itthonról hivatalosan nem érhető el a Market fizetős területe.

    Az meg eléggé illúzió romboló, hogy adott alkalmazás Androidos változata legtöbbször lényegesen fapadosabb, kevesebb tudású és csúnyább, vagy adott témában egyszerűen nem is létezik rá még megoldás.

  57. Üdv mindenkinek!
    ..már vártam ezt a cikket, mivel Én is tulajdonosa lettem 3hétre egy Galaxy S-nek (hozzáteszem 2G, 3G, 3GS után!) Bevallom féltem tőle mert nagy az elvárása az embernek Szifon után, de belevágtam! Nekem személy szerint kellemes csalódást okozott a telefon anyaghasználata, nem tűnt gagyinak a hátlap egy 3Gs után, nem nyekergett, nem lötyögött – mellesleg 4990Ft-ért vehető rá gyári új! Ez pozitív volt számomra. A kijelző tényleg bámulatos, talán egy kicsit túl élénkek a színek a valósághoz képest, de nekem pont ez tetszett benne. Az érzékenysége mint egy Szifon nem több, és nem is kevesebb, tökéletes! Maga az Op.rendszer gyors – ami egy ilyen hardverrel felvértezett telefonnál elvárható – bár nálam lefagyott egy párszor, csak az újraindítás keltette életre. Ezek után kezdtem aggódni, hogy jól döntöttem, hogy 3-év IOS után Androidot választottam. Nálam a Szifon egyik erőssége a Wifi, nagyon gyenge jel mellett is tökéletesen működik. A Galaxy S pont az ellenkezője, fele se a hatótávja, nehezen csatlakozik, lassú, stb. Mindent kipróbáltam, de mindíg azt a választ kaptam: Majd a 2.2 megold mindent… úgy legyen!
    Amit a “tesztben” vártam még, hogy írtok róla a térerő gond! Nekem a házban van egy szoba ahol gyenge a térerő, tökéletes tesztelésre. Láttam egy videót amin azt mutatták be, hogy Galaxy S-nél gyengébb térerőnél előidézhető ugyan az a jelenség amint Iphone 4-es produkál! Kipróbáltam valóban leseik a térerő, el nem dobta a hálózatot, de nem volt túl meggyőző. No commnet. Visszatérve a kijelzőre ugyan az az anyagból van mint a Iphone4, karcálló edzett üveg!
    Bocs, a hosszú írásért, de ez kikívánkozott belőlem. Igaz még lehetne sorolni 1000 dolgot…. de egyet tudok SZIFON UTÁN NE VEGYETEK galaxy s-T !

    Ui.: Szándékosan írtam kisbetűvel!

  58. Szifon utan minden telo eleg gaz lesz…………pedig nekem volt egy par:))) Bar az HTC nagyon jon felfele.

  59. Srácok, béke van! 🙂
    Speciel én inkább nézek egy fél centis banner-t, amit sokszor menüből ki lehet kapcsolni, mintsem azt mondja az alkalmazás pl mentéskor, vagy backup-nál, hogy “Hopp, ezt csak akkor tudom elvégezni, ha fizetsz…”.

    Root kontra JB.
    A root nem tesz mást, mint root jogokat kapsz az oprendszerben. Elvileg semmi illegális, vagy lassító, instabilitást okozó dolog nincs benne!!! Egy root-olt teló ugyanolyan stabil és biztonságos mint egy gyári.
    Ezzel szemben a JB sokkal érzékenyebb és veszélyesebb dolog.
    A 3G hivatalos megjelenése után szlovákiában vettem egy független példányt. Akkor még a store is igen szegényes volt és az ios is asszem 2.0-nál járt.
    Természetesen az első napon ment a JB. Nem mennék bele az akkori tapasztalatokba és véleménybe, de 1 hét után eladtam. Eladás előtt az itt is méltatott ios menüben megkeresve a “visszaállítás” funciót töröltem a teló személyes tartalmát az eladás helyszínére menet az autóban.
    Na, ez azt eredményezte, hogy 1 óra múlva is az alma és a folyamatjelző csík virított a kijelzőn. Szegény vevő meg csak vakarta a fejét, én meg vertem a falba…
    Kiderült, hogy azt bizony nem szabad elindítani JB-s telón. Az üzlet dugába dőlt és hazaérve egy restore segített a dolgon.
    Most miután a 2 hetes i4 teszt letelt, ismét elindítottam ezt a menüpontot, gondolván, már biztos megoldották a majd 2 évvel ezelőtti problémát.
    Hát nem!!! Sőt! Már a restore sem segített, mert a drága alma már csak a legújabb sw-t engedte visszarakni. Így aztán éghetett a pofám a kölcsönző felé, hogy JB lehetőség nélkül kell visszaadnom.
    Sajnos ilyen rossz szájízzel ért véget az egyébként pozitív teszt időszak.
    Apropó! Volt szó az 1-2 napról, 1-2 hónapról!
    Nekem 1 kerek hét kellett, amíg az aktív főtelefonként használt i4-et “megszerettem” és el tudtam nézni a számomra fontos hiányosságokat, másságokat.
    Egyébként nem vennék SGS-t, a nagy méret miatt, nekem az iphone is határeset.

    De mégegszer mondom, vagy írom, ez szubjektív vélemény! Tiszteletben tartva az előttem szólóak véleményét!!!

  60. Köszönjük a tesztet.
    Profi volt a cikk, mint az iPhone!!!

  61. off: mára ígérték a JB-t 4.1 i4-re ugye?

  62. Én nekem nagyon nem jön be az android.. Sem a samsung mobilok.. Az meg hogy az Apple fejlesztői környezete nem jó, az androidé meg jó.. Röhely!! Komolyan mondom.. Chh.. Jó, az applenek vannak megkötései, de ezért is tud hatásosan működni.. Annak ellenére, hogy mennyi windowsos van akik tudnának androidra fejleszteni és mennyi maces van, a minőség az Apple, az iPhone és az iOS mellé állítja az igényes felhasználókat és fejlesztőket. Android Market = iOS AppStore (+ Cydia)? Ezt ugye senki nem gondolja komolyan.. 🙂

  63. oké… persze… nem mondta senki, hogy ez mezei júzernek való oprendszer
    szerintem ez a “cikk” vicces lett:D
    1.csinál pár képet, a favrotjától a jót, a konkurenstől a rosszat teszi közzé… ennyi… lehet kicsit megváltoztatta a fényviszonyokat, vagy közelebb tolta a kamerát, vagy fenetudja… ne mondja nekem senki, hogy egy 160ezres telefon ilyen kaki képet csinál, mert nem.
    2.műanyag hátlappal a szifonnál is találkoztunk már párszor… csak az még frankón meg is tud repedni, mert merevebb.. ez max lepattan egy esés következtében.
    3.akinek nincs google fiókja, az bohóckodjon freemaillel, egyébként a szifonhoz nem kell almás acc?
    4.mi a francért hiányzik nekik a 850a sávok közül?:D:D:D ja mert valamibe bele kell kötni:D (egyébként megnéztem, és bír azzal is)
    5.a 2.2-es android friss… nem kell idézőjelbe tenni
    6.”…mert nem az üveg hidegebb érintését éreztem sosem, hanem inkább valami műanyagosat” ilyet hogy lehet leírni egy cikkben??:D ez szerintem epic fail.
    7.”…Az érzékenysége megfelelő volt, végre nem kellett küzdeni, hogy jó helyen érzékeljen” nemt’om, nekem androidos telóm van, de soha nem kellett küzdenem ezzel a problémával… és amúgy ezt hogy tapasztalta, ha almás fonja van?:D
    8.”…Ami a legkevésbé sem tetszett benne, az viszont az USB csatlakozó elhelyezése” szerintem meg az ájfonon van rossz helyen az usb csati… jaaadehüle vagyok… abban olyan nincs is:D
    9.magyar nyelvű menü… itt legalább van, apa!
    10.gps… ha nem lát holdakat, akkor a mobiltornyokból biza ennyire tudja beháromszögelni… és ezzel a szifon is így van szerintem:D:D
    11.”…Mac alól nekem semmi mást sem sikerült rámásolni a készülékre, sem zenét, sem képeket, semmit, mert egyszerűen nem jelent meg a Finder-ben, mint meghajtó. Ugyan így nem tudtam a rajta levő képeket sem leszedni” picit jobban kéne hozzá érteni…application/development/usbdebugging
    12.”…Egy Facebook alkalmazást is 5 percig kerestem” grat hozzá.. power user…
    13.érdekes, hogy a hd videófelvevőt nem hasonlították össze, meg a hdmi kimenetet… meg a memókártya támogatást.
    14.ronda a menüje?:D kinek a pap, kinek a papné
    15.a billentyűzet nem almakoppintás. már csak a slideit része miadt sem.
    16…
    17…
    18…

  64. Nekem is galaxym van 3g után váltottam rá mert akkor még horibilisek voltak az árak februárba jár le a hűségem tuti beujitok egy iphone 4-et már csak ipodnak is jó lesz használni 😀
    Visszatérve a galaxyre A GPS e nálam hihetetlenül jó volt Navigonnal használom hamarabb észreveszi a gps jelet mint a kimondottan gps navigon és tőkéletesen navigál és a jelerősség is zorall mindenhol.Ebben a tekintetben szerintem oda veri mindegyik iphone gps-t.A fényképezője viszont elég gyatra de egy filmet megnézni a képernyőn olyan mintha egy kis LCD tvn néznéd hd felbontásba szuper.

  65. Kit érdekel mennyibe kerül az egyik külföldön, ha itthon ennyiért veszed a másikat meg annyiért. Nyilván a külföldön a másik is annyi.

  66. Sziasztok,
    nekem 3GS után desire 1 hónap,majd SGS van 2 hónapja.iP4 a szekrényben pihen,Trés,várom a “mikorleszmár..”-t (abban reménykedem,hogy ma,mert negyedike van,lehetne szimbólikus,de,hát az amcsik most kelnek csak föl álmukból,…akármi is lehet..)
    SGS nagyon jó szifonmásolat!Marketes témával akadozik időnként.
    Store+cydia sokkal jobb,mint a market,de csak a store magában,azonkívül,hogy szebb,nemigen több a marketnél.
    (desire stabilabb,és 2x gyorsabb,mint az sgs).
    SGS jó készülék,szeretem,háza nem nyikorog,egyben van …,de nem hype,amit ugye az almánkban annyira szeretünk.
    Szvsz az év végén kijövő HTC-k lehetnek majd olyanok,amik az i4-re rávernek..(talán nem fényéveket) ,
    A teszt szerintem is elfogult…,SGS kijelzőüveg ua,mint az i4.
    13 Larten,pü beszéljünk az eladó 3g-ről..

  67. Yah… még egyet elfelejtettem beleírni az előző hozzászólásomhoz, az az Interneten való böngészés Galaxy S mobiltelefonnal – című rész! A net tele van videókkal, hogy mennyire gyors, stb. összehasonlítják a Szifonokkal. Lehet a tizedmásodpercekben mérni a sebességet, de minket felhasználókat nem ez érdekel, hanem a minőség. Akadozik az oldal görgetésénél, a szövegek tördeléséről ne is beszéljünk. Próbáltam legalább 10 böngészőt, de ismét nem lett jobb. Egy valami a pozitív volt számomra, bármit letölthetek a telefonba. Ha futtatható, ha nem! ISMÉT A SZIFON A JOBB! (Csak halkan jelzem meg az összehasonlítás Iphone 3gs!)

  68. aki azt állítja, hogy dupla annyi az iphone4 az hazudik.

    T-mobile kártyacsomag nélkül

    Galaxy S: 119.990 Ft
    Iphone 4 16gb: 142.990 FT

    Valóban igen 23e a különbség, ennyinél meg hülye aki samsungban gondolkozik..

    Ezek az árak 2 év hűséggel ikoncsomag nélkül értendőek.

  69. +m

  70. @taky1974: elmondom neked miért ien olcso a sgs én is 120 valamennyiért vettem és 1 órán belül házhoz hozták.Azért olcsó mert a telefont lengyel ország vagy szlováibol van legalábbis a telefon doboza alapján arra következtetek.

  71. @Fallosz: ezt nem értem mit befolyásol?

  72. @said: sok igazság van abban amit mondasz, de az android sem feltétlenül mesteri mindenben. A rendszer stabilitása iP3G után nekem hagyott kívánni valót maga után, a market is bekrepálgatott, az appok közt is sok volt ami a komplett rendszert kiakasztotta, akksi ki-be reboot uninstall kellett, hogy kóser legyen. Egy évig voltam android tulaj, 1.5-östől 2.1-ig tapasztaltam a romokat, de lassanként egyre jobban bántam, hogy kíváncsiságból beleugrottam az androidba, és megváltam az iphone-omtól. Annak örültem, hogy a fejlesztői eszközök ingyenesek, és nem kell hozzá macet vennem horror pénzért, egy tök általános linux is megtette prímán. Az android alapból szabadabb, de mivel ismertem az iphone-élményt, az ordas jó appokat, a megbízhatóságát, és hogy egy pillanat alatt jailbreak után mennyi minden pluszt lehet kihozni belőle, vettem egy ipad-et. Az androidban a csicska appok okozta nekem a legnagyobb csalódást.

  73. ezek szerint egy i4-et Angliából megveszel 160~170ért az SGS meg kb 90-100 körül van külföldön? Most akkor hogy van ez mégis 70-80ezer a különbség?

  74. @Fallosz:
    És honnan volt benne a gyári samsung garjegy (magyar)?

  75. hát az eddig postotok után elég nagy csalódás volt ez az “összehasonlító cikk”
    A Pdamaniából kifacsart Technet meg ugyan már ne legyen mérvadó.

    szóval inkább ne írjatok Androidról, nem azért szeretünk titeket 😉

  76. legfőképpen hogy a link a techline-ra mutat (de az sem jobb)

  77. Még 1 gondolat: az a tapasztalatom,hogy az alma függőséget okoz,az a kérdés csak,hogy kinél mekkorát…,ezért nem nagyon objektív a hasonlítgatósdi soha,ha valaki nem kivülállóként teszi.

  78. Te atyaúristen, ezt meritek ti összehasonlításnak hívni? Ez olyan mint az oviban…
    Látszik mennyire PRO-volt mind a 2″cikkíró”, ha a galaxy-n azt nem találták meg napok alatt hogy a névjegyzék menüjében hol van az import/export menü… vcf-be importál amit még a gagyi nokiák is megesznek.
    Meg hogy hogy kell felmountolni a MAC-re csatlakoztatott telefon meghajtóit: HA tisztában vagy a mount működésével, akkor arra gondolhatnál okostojás hogy ha fel akarod muntolni, akkor a telefonról unmountolni kellene a használatban levő sd-t a notification menüben… De biztos MINDENBEN jobb az iphone, továbbra is sz*****tok csak egymás f,,,,t..

    Remélem ez kielégíti a mérszidodazandroidot-igényeteket:)

  79. @faszkalap SGS-es:

    Csak 1 észrevétel, a cikk címe nem az, hogy “Samsung Galaxy S és iPhone 4 összehasonlító teszt”, hanem “Samsung Galaxy S Vélemény”. És mivel ez egy amolyan blog oldal, lehet ez a véleményük, még akkor is, ha ez egy 2 napos használat után született vélemény is.
    Ha valaki Android imádatról olvas szívesen, annak ott a Technet, meg a PDAFan club. Nincs ezzel semmi probléma.

  80. @faszkalap SGS-es: 🙂

    A cikk címe egyébként “vélemény” 🙂

    mountolás: szerinted az emberek hány százalékának kell ezt tudnia? Engem ez nagyon a Windows CE-re emlékeztet…

  81. Mikoooooooooooooooorleszmáááááááááááááááárrrrrr 4.1 JB+unlock!!!!?????

  82. mondom én, itt mindenkink egy rugóra jár az agya.

    Amúgy meg “mountolás: szerinted az emberek hány százalékának kell ezt tudnia?”

    RTFM! (read the fuckin manual!)
    ennyi
    Amúgy ha lesz egy kis szabdídőtök nézzétek mega a tetris-szintű quake 3 port-ot SGS-re, vagy az NFS Shiftet (elárulom hogy ugyanolyan mint i4-en, de ti utóbbin biztos szebbnek látjátok…)

  83. @faszkalap SGS-es:

    De gondolom ezt csak feltörve tehetted fel, mert fizetős marketed nincs… Mellesleg mennyibe is kerül egy Android app? 4-5€? És mennyi egy iPhone app? 0,79€? 😉

  84. én nem az android mellett, és az iphone ellen írtam a hozzászólásomat. én csak arra próbáltam célozni, hogy a cikk alkotói ferdítettek, és hogy rádobtak még pár követ a mérleg amás felére, hogy tuti arra billenjen, mert ugye ennek az oldalnak az olvasói nagyrészt iphonetulajok. ezt szeretnék hallani, és így nyugodtan fekszenek le aludni, hogy “hehe… király a telóm, nem sajnálom az érte kiadott súlyos ezreket… király vagyok… jó’van az android szar… jól fogok aludni”
    én pl alig várom az új romokat, és lehetőségeket, hogy egyre jobb, és szebb, személyre szabottabb, gyorsabb vasat fogjak a kezemben, ettől még jobban az enyémnek érzem. míg ti eddig kb a hátteret sem tudtátok módosítani… vagyis jobs telóját hurcoljátok.
    nemáár emberek… ha sarat akarok dobálni, akkor esőben betonozok.

  85. Szerintem mindenki a véleményét írja le a témáról,anélkül,hogy a másikat minősítgeti,..

  86. @faszkalap SGS-es: Nem a tech-savvy közönségre gondoltam, hanem az RTFM-et kevésbé értőkre, mondjuk a feleségemre vagy a gyermekemre.

    Sajnos eljutottam már abba a korba, amikor van egy elképzelésem egy eszköz működéséről (mindegy, hogy szifon-e vagy sem), és idegesít, ha mindenféle almenükben kell megkeresnem a természetesnek tűnő működésmód beállítását.

  87. @said:

    Ez az Android oldalon is igaz, csak máshogy. Fúúú srácok kijött egy új ROM! vazze ezen már nem lagol a teló, és a gps is pontos. Na toljátok fel de izibe. Nyugodtabban fogtok aludni. Az iPhone meg egy nagyszar, mert arra nem jelenik meg naponta új ROM és nem b@szhatom el azzal az időmet, hogy ezeket feltolom és újratelepítek rá mindent!
    Ui.: lehet hátteret módosítani. 😉

  88. amúgy szerintem megkímélhettetek volna minket az olvasástól, írtátok volna le röviden a “Véleményetek”, hogy “szar” és kész, mehettünk volna tovább, e post helyett inkább valami új appról írtatok volna valami értékelhetőt.

    vagy mondjuk a Zero 5 (0.5mm) tokról, vagy arról hogy az Adidas bemutatott Jobs papának

  89. @said: Természetes, hogy egy szifonos fórumon a szifon felé hajló véleményt kapsz, senki sem fogja lehúzni a kedvenc eszközét, és nyilvánvalóan a megszokott dolgait keresi rajta.
    Egy másik vonal a ‘geek’ irány, aki mindig a legújabb/leggyorsabb/legszebb kütyüt szereti a kezében tartani (ebben egyetértek veled).

    Ennek a cikknek számomra két fontos olvasata van:
    1. mit fogok érezni, ha kezembe veszek egy ilyen telefont?
    2. mit mondanak azok, akik huzamosabb ideig használták mindkét készüléket?

    A ‘vallási’ vitának nincs sok értelme, de néha jólesik kiereszteni a gőzt 🙂

  90. @taky1974

    A kwaak quake3 port ingyenes, és a quake demo verziójának .pak fájljait használja
    NFs shiftet meg láthattam a youtube-on nem?

  91. Szerintem alapvető különbség a két rendszer között a teljesen eltérő célközönség.
    iOS-t az fogja imádni aki nem akar vesződni a beállításokkal csak annyira képes/annyit akar vele foglalkozni ami minimálisan kell, hogy használni tudja a telót (a jb meg hasonló küzdelmek kizárva az nem “rendeltetésszerű” használat!).
    Android azok kedvence lesz akik szeretik buzerálni a rendszert, még a betűtípust is a saját szájuk ízére igazítanák, nem restek megkeresni a legeslegvégső beállítási fület a menürendszer utolsó bugyrában.
    A végén lesz két telefonunk amivel lehet telefonálni netelni levelezni stb. stb.
    Egyik úgy néz ki ahogy Steve lenyomta a torkunkon (ez nem jelenti azt hogy csúnyán) a másik meg úgy ahogy türelmünk engedi.
    Mert valljuk be egy iOS mindenki zsebében ugyan olyan.

  92. taky1974

    egy ilyen frissítés, vagy root kb 1,5-2 percet vesz igénybe reboottal együtt:D ennyi ideje kb mindenkinek van… és a programok sem vesznek el, ha van egy kis eszed a dologhoz.
    háttér módosítására, 4 generációt kellett várnotok, ellenkező esetben a tulaj “megszökött a böriből”… (igen találó neve van)
    egymás mellé letett két szifonból honnan tudod, hogy melyik a tiéd???:D a karcolásokból? (és itt nem csak a mozgó, és mozdulatlan háttérre gondolok, hanem a skinelhetőségre, a widgetekre, a betűtípusokra, a launcherekre, a kitehető frameekre, a contactokra…és ezekhez még nem is kell root 😀 )

  93. OFF:

    Ingyen kaja, ingyen pia október 22-én 19.00 órakor a Symbol étterembe.

    Bővebb információk:
    h t t p ://w w w.technet.hu/forum/kozossegi-elet/altalanos/sorozes_es_nezetelteresek_pdamania_talalkozok_/7945112/

    ON

  94. @said: engem pl nem érdekelnek ezek a csillivilli dolgok amit az Andorid tud. Widget, fiszemfaszom. Lényeg, hogy tudja azt amire nekem munkára kell. Sajna nem tudja, pedig próbálom szegénykét nevelni, de gyereknek játszani jó a teló. iPhone se egy non plus ultra, de az legalább tudja amire nekem kell heggesztés nélkül.

    Mondjuk nem is vagyok egyszerű felhasználó, nem csak telefonálgatásra kell.

  95. Egyébként mindig emlegetitek hogy az androidot így meg úgy laggfix-elni meg ezt-azt csinálni kell vele hogy jó legyen. Az iOS-t is kell (csak appstoreból nem lehet)! Mindenki csinálja, a cydiás cuccok java erről szól! Billfix, carrierfix, és még sorolhatnám… szerintem ti jobban tudjátok (én csak ezeket szoktam 😉 )

  96. @said:

    ” ne mondja nekem senki, hogy egy 160ezres telefon ilyen kaki képet csinál, mert nem.”

    De igen.
    Az SGS-nek nagyon jól konfigurálható, nagy tudású fényképező alkalmazása van, valóban le a kalappal előtte (a panorámakészítés fenomenális), DE a készített képek minősége sajna nagyon gyenge, egyrészt valóban eléggé fakó, másrészt igencsak elmossák a képet, hogy a minél kisebb legyen a látható zaj.

    “2.műanyag hátlappal a szifonnál is találkoztunk már párszor… csak az még frankón meg is tud repedni, mert merevebb.. ez max lepattan egy esés következtében.”

    Ez is el tud repedni, tekintve, hogy egy tejfölös doboz vastagabb anyagból készül mint ez.

    “3.akinek nincs google fiókja, az bohóckodjon freemaillel, egyébként a szifonhoz nem kell almás acc?”

    Nem kell.

    “6.”…mert nem az üveg hidegebb érintését éreztem sosem, hanem inkább valami műanyagosat” ilyet hogy lehet leírni egy cikkben??:D ez szerintem epic fail.”

    Ez valóban fail, mivel ugyanaz a Gorilla Glass mindkét készülék üvege.

    “7.”…Az érzékenysége megfelelő volt, végre nem kellett küzdeni, hogy jó helyen érzékeljen” nemt’om, nekem androidos telóm van, de soha nem kellett küzdenem ezzel a problémával…”

    Próbálj ki egy Desire-t, ott előfordul, főleg, hogy ott a multitouch kimerül két ujj felismerésében (billentyűzetnél, játékoknál gyakran gáz).

    “8.”…Ami a legkevésbé sem tetszett benne, az viszont az USB csatlakozó elhelyezése” szerintem meg az ájfonon van rossz helyen az usb csati… jaaadehüle vagyok… abban olyan nincs is:D”

    Az iPhone csatlakozója is USB, csak vannak plusz funkciói (vonali kimenet, vezérlések stb.), amit nem lehet sima USB csatival megvalósítani (ezért is nem cserélik le microUSB-re).
    Egyébként a felülre tett csatlakozó tényleg botrányosan szar ötlet én is mindig fejjel lefele fogtam kézbe, mikor töltőn volt 😀

    “9.magyar nyelvű menü… itt legalább van, apa!”

    iPhone-on is, de itt legalább nem kell visszaváltani angolra, hogy megtudd mi micsoda, mert egymás alatt mindhárom menüelemet ugyanúgy nevezték el SGS-en (lásd Google account szinkronizáció elemeit) 😀

    “10.gps… ha nem lát holdakat, akkor a mobiltornyokból biza ennyire tudja beháromszögelni… és ezzel a szifon is így van szerintem:D:D”

    SGS esetén felejtsük el a GPS-t, köztudott, hogy ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon. 😀

    “picit jobban kéne hozzá érteni…application/development/usbdebugging”

    Ezt feljebb én is írtam, de ettől még 10-ből 8-szor nem ismerte fel.

    “13.érdekes, hogy a hd videófelvevőt nem hasonlították össze, meg a hdmi kimenetet… meg a memókártya támogatást.”

    A HD videófelvételt lehetne hasonlítani, de nem érdemes, jóval gyengébb. Itt is a fakó élettelen színek dominálnak, gondolom a kijelző túlszaturált színvilágához lőtték be, de sajna TV-n, vagy gépen eléggé randa.
    A HDMI kimenetről beszélhetnél bővebben, mert az ugyebár nincs. Ellenben van sVideo kimenet (iPhone-on is) és speciális usb-hdmi kábel ami egyelőre még nem kapható.
    A memóriakártya támogatás meg biztos jó valakinek, de én 16/32 GB tárterület mellett nem igazán érdeklődöm ilyen lehetőség után.

    “14.ronda a menüje?:D kinek a pap, kinek a papné”

    Az Android kinézete engem mindig a Windows 3.1-re emlékeztet. Persze, anno az is sokaknak tetszett. Anno. 😀

  97. Nem csalódtam bennetek! Olyan cikket kaptam tőletek, amilyet vártam! Ennyire lehúzni egy készüléket… “akinek nincs google account-ja… az szívhat vele” bocsi, de egyből lehet létrehozni telefonon keresztül, és fele annyira sem szenvedős, mint egy iTunes acc. Folytassuk ott, hogy az iPhone 4 kijelzője, tényleg sokkal élsímítottabb, jobban olvashatóbb, DE azt ne mondja nekem senki, hogy szebbek a színek rajta… Ugyanmár… “A kijelző tekintetében” ugyan olyan Gorilla Glass, mint az iPhone 4-é, olvassatok utánna, mielőtt cikket írtok! “dokkolóba állítsuk” samsung árul mellé dokkolót, amibe fektetve tudjuk belerakni! “Mac alól nekem…” szerintetek ezt OSX-hez tervezték? Nem… Nyílván kellene rá a megfelelő Driver, csak utánna kellett volna olvasni XDA-n!
    “reggel 9-től kb. délután 2-ig…” akkor az én és a párom készüléke (és nokiaprogramokon az összes emberé) csodatelefon, mert nálam állandó bekapcsolt bluetooth-al, 3G-n, napi 1-2 óra telefonálással, 2 óra netezéssel, 1 óra MSN, 40-50 db SMS-el 2 napot bír!
    “A Facebook app messze elmaradt….” és ez a készülék hibája, vagy az androidé? Mert szerintem a fejlesztő hibája…!
    “GPS: ebben nekem csalódás volt” ha olvasnátok néha magyar telekommunikációs oldalakat, akkor tudhatnátok, hogy a következő szoftverben ezt javítani fogják (lehet itt is hurrogni, de az apple is ezt csinálta az antennával)
    Nekem Július óta van Galaxy S-em, szeretem, persze közel sem annyira, mint a 3Gs-emet szerettem, de ez más! Hallok egy zenét, le tudom tölteni azonnal, átküldeni bárkinek, felmásolni gépre! Ezek ellenére természetesen adom el, és 15-én veszek iPhone 4-et, amit már használtam 3 napig! Az iPhone-nál nincs jobb, aláírom, de könyörgöm ennyire szánalmas módon ne húzzuk már le a készüléket (amin gondolom régebbi szoftver volt, ami olyan mint egy iPhone 4 3.0-val)! Ezzel a cikkel csak magatokat írtátok le, de most nagyon!

  98. Apám ezt a fingszeletelést ami itt megy ezen a fórumon. XD beszarok mennyi értelmetlenségen tudnak vitatkozni az emberek. Viccesek vagytok. (Tisztelet a kivételnek)

  99. Szerintem mindkét telefonnal készített kép fos. Az SGS képe életlen és hányzik belőle a fehér, a iphone képe viszont túlszaturált, kb annyira mint amennyire egy tv színe a bolt polcán. (de arra harap a pór) 🙂

  100. ” ne mondja nekem senki, hogy egy 160ezres telefon ilyen kaki képet csinál, mert nem.”

    “De igen.
    Az SGS-nek nagyon jól konfigurálható, nagy tudású fényképező alkalmazása van, valóban le a kalappal előtte (a panorámakészítés fenomenális), DE a készített képek minősége sajna nagyon gyenge, egyrészt valóban eléggé fakó, másrészt igencsak elmossák a képet, hogy a minél kisebb legyen a látható zaj.”

    ne haragudj, de egy laikust szerintem ez a 2kép nem nagyon győz meg (ráadásul én nem is vagyok az:P)
    ———————————————————————————————-
    “2.műanyag hátlappal a szifonnál is találkoztunk már párszor… csak az még frankón meg is tud repedni, mert merevebb.. ez max lepattan egy esés következtében.”

    “Ez is el tud repedni, tekintve, hogy egy tejfölös doboz vastagabb anyagból készül mint ez.”

    ezzel nem értek egyet, mert már fogtam a kezemben tejfölös dobozt, sgs-t, és repedt hátlapú szifont is
    ———————————————————————————————-
    “3.akinek nincs google fiókja, az bohóckodjon freemaillel, egyébként a szifonhoz nem kell almás acc?”

    “Nem kell.”

    de fogadjunk, hogy googlis accod van:P
    ———————————————————————————————-
    “7.”…Az érzékenysége megfelelő volt, végre nem kellett küzdeni, hogy jó helyen érzékeljen” nemt’om, nekem androidos telóm van, de soha nem kellett küzdenem ezzel a problémával…”

    “Próbálj ki egy Desire-t, ott előfordul, főleg, hogy ott a multitouch kimerül két ujj felismerésében (billentyűzetnél, játékoknál gyakran gáz).”

    desirét még nem fogtam, de az általam tapicskolt androidos phonok nem produkálták ezt a hibát. (és szerintem a deire sem)
    ———————————————————————————————-
    “8.”…Ami a legkevésbé sem tetszett benne, az viszont az USB csatlakozó elhelyezése” szerintem meg az ájfonon van rossz helyen az usb csati… jaaadehüle vagyok… abban olyan nincs is:D”

    “Az iPhone csatlakozója is USB, csak vannak plusz funkciói (vonali kimenet, vezérlések stb.), amit nem lehet sima USB csatival megvalósítani (ezért is nem cserélik le microUSB-re).
    Egyébként a felülre tett csatlakozó tényleg botrányosan szar ötlet én is mindig fejjel lefele fogtam kézbe, mikor töltőn volt”

    ez a micro szabvány, tényleg hüleség volt felülre tenni, de láttunk ennél komolyabb konstrukciós hibát az új iphone4-ban
    ———————————————————————————————-
    “9.magyar nyelvű menü… itt legalább van, apa!”

    “iPhone-on is, de itt legalább nem kell visszaváltani angolra, hogy megtudd mi micsoda, mert egymás alatt mindhárom menüelemet ugyanúgy nevezték el SGS-en (lásd Google account szinkronizáció elemeit)”

    angolul használom a telefonomat, de ha így van, akkor az valóban hiba.
    ———————————————————————————————-
    “10.gps… ha nem lát holdakat, akkor a mobiltornyokból biza ennyire tudja beháromszögelni… és ezzel a szifon is így van szerintem:D:D”

    “SGS esetén felejtsük el a GPS-t, köztudott, hogy ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon.”

    köztudott?? ugyan kérlek.. ez nem érv! u.a. az technológia…
    ———————————————————————————————-
    “picit jobban kéne hozzá érteni…application/development/usbdebugging”

    “Ezt feljebb én is írtam, de ettől még 10-ből 8-szor nem ismerte fel.”

    erre azt tudom mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye… minden más oppon hibátlan, csak mac-en tapasztalni ezt a hibát???
    ———————————————————————————————-
    “13.érdekes, hogy a hd videófelvevőt nem hasonlították össze, meg a hdmi kimenetet… meg a memókártya támogatást.”

    “A HD videófelvételt lehetne hasonlítani, de nem érdemes, jóval gyengébb. Itt is a fakó élettelen színek dominálnak, gondolom a kijelző túlszaturált színvilágához lőtték be, de sajna TV-n, vagy gépen eléggé randa.
    A HDMI kimenetről beszélhetnél bővebben, mert az ugyebár nincs. Ellenben van sVideo kimenet (iPhone-on is) és speciális usb-hdmi kábel ami egyelőre még nem kapható.
    A memóriakártya támogatás meg biztos jó valakinek, de én 16/32 GB tárterület mellett nem igazán érdeklődöm ilyen lehetőség után.”

    az a kábel már régóta megvásárolható, hogy tudtál tv-n, vagy gépen meggyőződni a minőségéről, mikor nem sikerült rákötni sem?
    ———————————————————————————————-
    “14.ronda a menüje?:D kinek a pap, kinek a papné”

    “Az Android kinézete engem mindig a Windows 3.1-re emlékeztet. Persze, anno az is sokaknak tetszett. Anno.”

    én semmi hasonlóságot nem véltem felfedezni, a 3.1, és a droid között…
    az iphone menüje engem meg a régi nokiákra emlékeztet, csak itt oldalra kell görgetni…

  101. @taky1974:kaptam rá gyártóit meg a telefonbolt is vállalt rá garanciát.

  102. 2.2 szeptember elsejetol elerheto. Sztem jobb stabilabb gyorsabb a giroszkop minden iranyba donti a kepet memoria kezelese jobb. A beallitasok menu at van organizalva. A kameran is allitottak sokat. A droid marketet is organizaltak. Az update azert nem jelenik meg nektek, mert a szolgaltatonak kell aktivalni a lehetoseget, mivel sok szolgaltato modositasokat hajt vegre az osben.2.1-el a desire is mas teljesen (nallam most 2 desire van de egymas melle teve meg a ket kijelzo is kulombozik.(egyiken nagyitoval latni a pici negyzethalozast, masikon nem. Ez csak az en velemenyem desire-rol a galaxy-s osszeszerelesi minosege nem jott be.

  103. Jaigen. A csomagolas mar anno a motorola timeportomnal is ugyan ilyen volt. En azt hittem ez egy szabvany azert ilyen az iphone doboza is.

  104. @said: “én semmi hasonlóságot nem véltem felfedezni, a 3.1, és a droid között…
    az iphone menüje engem meg a régi nokiákra emlékeztet, csak itt oldalra kell görgetni… ” – Régi nokia hehehe

    Szerintem ennél a cikknél kellett volna a hozzászólást kikapcsolni 😀
    Amúgy én se cserélném el iphone-t semmire, de azért kipróbálnám az androidot, biztos nem rossz az sem. (Mondjuk a Samsungok nem tetszenek!)

  105. @said:
    said azért tegyük hozzá fogtam olyan androidot amin nehézkes volt normálisan KÉPET nézegetni 🙂 ami azért nem egy nagy szám 😀

    kissé akadt amikor huzogatta az ember 🙂

  106. @busta:
    mikor volt az már… 😀

  107. ez veletlenul nem egy iPhone-okkal foglalkozo oldal??? vagy esetleg en tevednek?
    akit a szifon.com erdekel az az apple-rol es az iPhone-okrol szeretne megtudni mindent! aki mar eletebe hasznalt iphonet az nem akar mas telorol hallani…aki meg nem, annak van boven valasztek! de ez szoljon mar az apple-rol es az iphonokrol leccci!!!

  108. @Godlike:

    “Mindenki csinálja, a cydiás cuccok java erről szól! Billfix, carrierfix, és még sorolhatnám…”

    A különbség az, hogy ezek a fixek plusz funkciót adnak a rendszerhez, az Androidos lagfixek meg a lassúságot, akadozást küszöbölik ki.

  109. @said:

    “ne haragudj, de egy laikust szerintem ez a 2kép nem nagyon győz meg (ráadásul én nem is vagyok az:P)”

    Engem nem is ezek a képek győztek meg, hanem azok, amiket én csináltam, tekintve, hogy volt saját SGS-em.

    “ezzel nem értek egyet, mert már fogtam a kezemben tejfölös dobozt, sgs-t, és repedt hátlapú szifont is”

    A fél mm vastag SGS hátlap engem akkor is a tejfölös dobozra emlékeztetett 😀

    “de fogadjunk, hogy googlis accod van:P”

    Van, de ez nem feltétlenül igaz mindenkire és nem mindenki akarná az adatait a Google rendszerével megosztani.

    “desirét még nem fogtam, de az általam tapicskolt androidos phonok nem produkálták ezt a hibát. (és szerintem a deire sem)”

    Pedig ez a legtöbb készülékre igaz, az SGS üdítő kivétel volt ezen a téren.

    “köztudott?? ugyan kérlek.. ez nem érv! u.a. az technológia…”

    Sőt a GPS chip újabb, mint az iPhone 4-ben lévő, de ettől még aki olvasott kicsit is a témában az találkozott a GPS problémájával.

    “erre azt tudom mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye… minden más oppon hibátlan, csak mac-en tapasztalni ezt a hibát???”

    Erre csak azt tudom mondani, hogy a Desire ezen a téren hibátlanul működött, az SGS meg sem az OSX-el, sem a VMWare-en futó Windows 7-el nem jutott zöldágra. Ilyet ennél a készüléknél tapasztaltam először, pedig elég sok mobil előfordult már nálam.

    “az a kábel már régóta megvásárolható, hogy tudtál tv-n, vagy gépen meggyőződni a minőségéről, mikor nem sikerült rákötni sem?”

    A rendes sVideo kábelt lehet beszerezni, amit a füles csatijába kell dugni. Az USB-s (HDMI) megoldás ígéretes, de itthon még senki sem tudta beszerezni (tudtommal).

    “én semmi hasonlóságot nem véltem felfedezni, a 3.1, és a droid között…”

    Pedig a lapos, egysíkú UI, arra hajadzik.

  110. Mennyi értelme van véleményt írni egy apple-re szakosodott oldalon a konkurenciáról? Vagy ha már elindultunk a “teszteljünkszponzorkütyüketmertabbanvananagylóvé” irányába, akkor teszt legyen már és ne egy vélemény.

    “A vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra!” (bocs)

    De legalább hosszabb volt mint az a múltkori Nano-s szösszenet és Jadeye kiegészítette némi tech infóval.

    Ettől függetlenül furcsa volt látni a szifonpontcom kellős közepén egy galaxy s-t, de az mégfurcsább volt, hogy a nano-ról írtatok kb 2 sort, ezt a cikket meg görgetni nem bírtam.

    Mindentől függetlenül a hozzászólásomat ne lehúzásnak vegyétek, nem annak szántam.

    Üdv.

  111. @ray: “aki mar eletebe hasznalt iphonet az nem akar mas telorol hallani…”

    kicsit nagyképűen nyilatkozol mindenki nevében. most iPhone 2G-t használok (2 éve), de soha többet nem veszek Apple terméket.

    “Az Apple a 21. század Microsoftja” 😀

  112. @Delludus:

    “2.2 szeptember elsejetol elerheto.”

    Pontosabban, a Froyo fejlesztői változata elérhető azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy kockáztatják a készülék működését, a garanciát és az IMEI számukat.

    A hivatalos 2.2 október végére várható, de az eddigi hozzáállást ismerve ez sem 100%.

    “Az update azert nem jelenik meg nektek, mert a szolgaltatonak kell aktivalni a lehetoseget”

    Szemmel láthatóan nem ismered a Galaxy S-t, ugyanis ezen a készüléken nincs OTA frissítés, ez kizárólag Windows alól Kies-el végezhető el (gyári frissítés) és a hazai Samsung szerviz szerint ez is garanciavesztést okoz, mert itthon kizárólag a Samsung szerviz frissíthet.

    “nallam most 2 desire van de egymas melle teve meg a ket kijelzo is kulombozik.(egyiken nagyitoval latni a pici negyzethalozast, masikon nem.”

    Mivel két különböző kijelzőjű készüléked van 😀
    Az egyik AMOLED (ez a pixelesebb) a másik SuperLCD (ez a finomabb felbontású, de kevésbé kontrasztosabb).

  113. Engem nem érfekel a SGS, miért is érdekelne? Volt már sok telóm de mind közül NEKEM az iPhone jött be a legjobban, egyáltalán nem érdekelnek más gyártók telefonjai, néha ha bemegyek egy-egy szolgáltatóhoz akkor megnézegetem a többi telefont is, de mindig rájövök: Az ég áldja az Apple-t, hogy iPhone-om lehet, mert ugyanazokkal a hibákkal szembesülök mindnél! Laggol, lefagy, bután kezeli a “multitaskingot”…

    Akkor itt egy új perspektíva: HTC HD2 az “egyéb killer” a htc-n windows fut, gyors, nagy, stílusos, minden van rajta… De, 10 perc alatt lefagyott a kezemben és újra kellett indítani, tiszta android koppintás, még store is van benne, ugyan azok az effektusok.

    De egyik sem képes arra hogy ha wifi van ne használja a mobil netvörköt, nem lehet kikapcsolni, teljesen magátol fogja és dzss, bekapcsolja! Nincs rá ebook olvasó és a multi touch is egy kalap fos. A billentyűzet pedig pokoli zavaros!

    Ez itt egy szifon fórum, nem android elemző vagy gsm kritika portál, itt ha van ilyen cikk akkor ezek az iphone-hoz fogják hasonlítani a készülékeket, itt jogunk van kiállni a közös szerelmünkért és megszólni a többit hiszen más hívja ki: “iPhone killer”. Az Apple soha nem mondja hogy kivégzi az összes másik sz@rt, pedig sajna ez a büdös helyzet!

    Miért ne tartanánk a magas lécet is a többi készülékkel szemben, szánalomból senki nem vesz csak azért ilyen telókat mert nem adja ugyanazt az élményt? Nekünk ez az etalon.

    Én nem találok ugyan ilyen közösséget a nokiásoknál, htc-eknél, sgs-eknél, a terméktámogatásról már ne is beszéljek!

    Hány Samsung jött ki a 3Gs és a 4 között? Vagy eddig hány android rendszerű került piacra? Ennyi. Hogyan várhatnánk el ugyanazt a szinvonalat?

  114. @Mordon:
    es mi az oka, hogy megutaltad az applet???

  115. @ray: Az apple-t nem nagy kunszt megutálni. Aki kicsit is követi a ténykedéseiket, megérti egyből(kivéve az elvakult almafa(n)). Az apple-t én sem szeretem, de a termékeit nagyon, mert kétség kívül, amiket gyárt, közel a legjobbak(pl, iP3g után próbáltam más telókat, hogy azért mégis, de inkább 3gs-nél maradtam, mert egyik sem hozta az apple által magasra tett szintet, amit megszoktam.)

  116. @hepike:
    magat az apple ceget en sem szeretem es kovetem e tenykedeseit!!!
    stevet kimondottan utalom de a termekeik ketseg kivul a legjobbak es nem igazan van vetejtarsa…pontosabban emlitesre melto… legyen az ipod vagy ipad vagy imac wagy barmi mas, toluk nincs jobb es ez az igazsag!
    ha nem lennenek ien szinten mas elektronikai cegek sem fejlodnenek ennyire es sok dolog hianyozna a kutyukbol ami erdekesse es konyebbe teszi a hasznalatukat!!!

  117. @Mordon: Szia. Hogyan tudnám felvenni veled a kapcsolatot? Van nálunk címed?????

  118. @Jadeye: A Missing Sync nevű programmal lehet Mac-re szinkronizálni ! Mellesleg az én véleményem, hogy az Android szabadabb, de nem iPhone 4 !!!!!!!

  119. @Csomesz: nem azért írtam. Szerintem a “Zandroid” egy _nagyon jó_ op. rendszer, mert – miként az iOS is – Unix alapú (konkrétan Linux kernelt futtat), és nyílt forráskódú. DE: Szegény Admint folyton azzal szekálják az Android vs. iPhone teszteknél, hogy elfogult, és mindent az iPhone-hoz hasonlít.

  120. Nekem most egy 3G és egy SGS van. A ketőtt nem lehet összehasonlítani. A 3G már régi technika, ahhoz képest az SGS sokkal jobb, úgyhogy aki akkar cserélni 3g-ét SGS-re, szivesen adom. Az árakra visszatérve a Telenornál vettem az SGS-est agusztusban 25 ezerért előfizuval aminek havidija 5.500 forint 1 éven át utána válthatok bármilyenre, kisebbre is. És ez nem elírás.
    Most talán HTC Desire-ét árulnak 30-ért ugyanilyen előfizuval. Ja és a Samut egy programmal lehet nagyon egyszerüen függetleníteni. Ami műkődik is.
    De ahogy mondani szokták: Az SGS a pór nép Iphone-ja, de nagyon jó.

  121. Jó volt végre egy ilyen tesztet is olvasni 😀 Tetszett ;]
    Legjobban ez, sikítoztam rajta: “Az iPhone után nem. De tetszik, hogy könnyebben szét lehet hekkelni, mint az iOS-t..” XDDD

    Magához a cikkhez, érdemben hozzászólni, hozzáfűzni, csak annyit szeretnék, hogy volt Samsungom. Anno. Egyszer!! Megvettem kemény pénzért, 1 hónap sem telt el, és a kijelzője elszállt, 2* vittem vissza T-mobile-ba szervizbe, 3-adjára mondtam nekik, h szeretnék másik telefont. Nekem elég volt ennyi a Samsung telefonjaiból.
    Édesanyámnak van egy Samsung Diva-ja, hát förtelmesen felbosszantott, mikor megvette és nekem kellett beállítani. Egy átláthatatlan szutyok az egész, és még lassú is mellé, fölösleges dolgokkal van ‘felruházva’.

  122. @ray:

    Én egyik céget sem szeretem, vagy útálom, maximum a termékeiket kedvelem, vagy nem kedvelem.

    Ha arra gondoltál, hogy az iPhone-t utáltam-e meg, hogy másik készüléket vettem, akkor a válasz nem. Időről időre kipróbálok más eszközöket is, nálam ez hobby, nem vagyok egy platformhoz kötve, bár az utóbbi időben rendre visszatérek az iPhone-hoz, mert kényelmes a használata és a rá fellelhető alkalmazások minősége per pillanat a legjobb a piacon.

  123. @dpm69robi:
    A kosh kukac freemail.hu-ra tudsz nekem írni.

  124. @H2CO3:

    “Szerintem a “Zandroid” egy _nagyon jó_ op. rendszer, mert – miként az iOS is – Unix alapú ”

    Ennek nem sok jelentősége van, maguk az Androidos alkalmazások akár fűnyírón is futhatnak, ha azon van valami operációs rendszer, mert minden egy virtuális java környezetben fut (Dalvik), a Linux csak egy alacsony szintű hordozó réteg.

    androidhungary . com/images/2010/dev016.jpg

  125. I have a dream that one day on the red hills of Georgia the Iphone of former slaves and the Ipad of former slave owners will be able to sit down together at a table of SHAtter.
    I have a dream that one day even the state of Mississippi, a desert state, sweltering with the heat of injustice and oppression, will be transformed into an oasis of freedom and jailbreaks.
    I have a dream that apples Iphone, Ipad, Ipt, AppleTV will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their bootsceen but by the content of their character.
    I have a dream today.
    I have a dream that one day the state of Alabama, whose governor’s lips are presently dripping with the words of interposition and nullification, will be transformed into a situation where little black Iphone4s and black Ipt4gs will be able to join hands with little white Iphone3g and white Ipt2g and walk together as sisters and brothers.
    I have a dream today.
    I have a dream that one day every valley shall be exalted, every hill and mountain shall be made low, the rough places will be made plain, and the crooked places will be made straight, and the glory of the Lord shall be revealed, and all idevices shall see it together.
    This is our hope. This is the faith with which I return to the South. With this faith we will be able to hew out of the mountain of despair a stone of hope. With this faith we will be able to transform the jangling discords of our nation into a beautiful symphony of jailbreaking. With this faith we will be able to work together, to pray together, to struggle together, to go to jail together(and break out), to stand up for freedom together, knowing that we will be free one day.
    This will be the day when all of Apple’s idevices will be able to sing with a new meaning, “My country, ’tis of thee, sweet land of liberty, of thee I sing. Land where my fathers died, land of the pilgrim’s pride, from every mountainside, let freedom ring.”
    And if Apple is to be a great company this must become true. So let freedom ring from the prodigious hilltops of New Hampshire. Let freedom ring from the mighty mountains of New York. Let freedom ring from the heightening Alleghenies of Pennsylvania!
    Let freedom ring from the snowcapped Rockies of Colorado!
    Let freedom ring from the curvaceous peaks of California!
    But not only that; let freedom ring from Stone Mountain of Georgia!
    Let freedom ring from Lookout Mountain of Tennessee!
    Let freedom ring from every hill and every molehill of Mississippi. From every mountainside, let freedom ring.
    When we let freedom ring, when we let it ring from every village and every hamlet, from every state and every city, we will be able to speed up that day when all of Apple’s idevices, black Iphones and white Ipods, jailbreaked and jailed, will be able to join hands and sing in the words of the old Negro spiritual, “Free at last! free at last! thank Chronic Dev the Almighty dev team, we are free at last!”

  126. about jailbreak by nuCCk at chronic-dev

  127. Anroidot nem lehet IOS-el összehasonlítani szerintem ez teló 1 bukta.
    Htc készüléket iphonnal lehet vagy Motorola Droidx-et.Kb sorbanállás és hasonló tulajdonságai miatt.Nekem soha nem laggolt és nem is kellet semmilyen laggfixet tennem 2.2.1-re.Rootolás nem egyenlő gari vesztéssel!Rom főzött rom miatt kell.
    Rootolás nem kell crackelt app feltelepítésére nem kell JB Installous 4.0 semmi extra hogy feltegyem crackelt appot.Letöltöd és megy!Elvakult dolog 1 adott Ios4 et hasonlítani android 2.2.1 hez mint ahogy írtátok ugye egyik millió hw-ren kell helytállnia IOSnek 3-5 készülék.Xbox360 még mindig futtatja legújabb gamet max grafikán még is elavult hw nem?
    Admin,Jadeye én inkább télleg új NANó-rol vagy a Ipodról hallanék és nem csak véleményt hanem tesztet.Leht összehasonlítás is hogy 3G/3GS/4G stb stb ilyenek kellenének mindíg megy gerjesztett flame párbaj!Pfujj Android éljen Szifon.Több oldalhoz kapcsolódó objektív cikket.lásd gsmarena.com ott is Iphone4 nyert de legalább objektívok maradtak.Legyen véleményetek de aktív használat után.!+

  128. @Crazy: WE WILL WE WILL PWN IT!

  129. @W3ber:

    2.2.1 csak Nexus One-ra van, itt SGS-ről folyik a diskurzus első sorban 😀

    “Rootolás nem kell crackelt app feltelepítésére”

    Ahhoz nem, de olyan alap művelethez, mint backup készítés (már ha neked nem elég csak a címjegyzék és naptár mentése), akkor elengedhetetlen.

    “nem kell JB Installous 4.0 semmi extra hogy feltegyem crackelt appot.”

    Cserébe Androidon a legnagyobb a warez aránya és ezért a legtöbb nagyobb fejlesztőcég messzire kerüli.
    Nem véletlenül ennyire gyengék az Androidos alkalmazások, mivel a legtöbb Pistike első próbálkozása a fejlesztés terén, tapasztaltabb fejlesztők ritkábban dolgoznak erre a platformra, mert nem kifizetődő.

  130. Milyen 240 az iphone4? 😀 sírok a röhögéstől 🙂 dominoba is 160 itthon, de pl: ebayen újat szállítással 120-ba bármikor találok! A galaxy is jó teló, de ha tudod hogy hogyan használd ki a szifonodat akkor jelenleg nincs szerintem jobb teló nála!

  131. Off:
    valaki meg tudná mondani azt h miért van, hogyha rádugom a táccsot (mc 3.1.2) a gépre és lefut az itunes. Akk utána miért veszem észre mindig azt h lepucolja kb a programok 4/5-ödét róla??? Elõször az összes eddigit szedte le ami közel 100 összegyûjtött app volt és most az itunes újra lepucolta mindenféle kérdés nélkül…
    Ez most bevallom rohadtul felidegesített… Majdnem földhöz vágtam de lenyugodtam:D

  132. @Mordon:Backup is van benne én rootolás nélkül is tudom menteni backupolni adataim.Mindent a alkalmazást is igen!
    Lehet hogy warez aránya ekkora meg akkora az más kérdés ebbe is van iAd mint írták csak hogy ugye ugyanúgy nem jön be ha hacsak nem vagy wifin vele.
    IAd vagy AdMob asszem ugyanúgy támogatod azt az embert aki megírta programot sőt ha nagyon akarom ugyanúgy megveszem!(Max Xda-s appot,Angry Bird pl:)
    Igen tudom Android fizetős market nincs de hát Itunes se volt egy jó ideig MO-n.Ne abból induljunk ki hogy elbaszta Google renomélyát olvastad hogy Szlovákia meg Románia is kapott fizetős marketet de csak azért mert annyian vannak!
    Ui:eltaláltad telót.Szal látom néha feljársz xda-ra!:)

  133. Engem egy mondat fogott meg Admin fikázásából, onnan ahol a Galaxy 3.0-ás Bluetooth képességeit negligálja:

    “…Ez utóbbi mondjuk nem nagyon foglalkoztatott, mert nem küldözgetek semmi bluetooth-on…”

    Csak annyit fűznék hozzá:

    Naná, hogy nem küldözgetsz semmit, lévén az Iphone ugye nem nagyon tud mit küldeni. Vagy tudna, csak nem akar. Agyunk azon része pedig, amit nem használunk hosszú ideig elkorcsosul… Ez tudományos tény… Ezt lovagolja meg az Apple is… :D:D:D:D

  134. Viszont mire lejár a szifonnal a két év hűség, XXXXL díjcsomagra vállalt tarifahűséggel, stb., addigra már rég full HD kamerás, 1080p felbontású kijelzős, 2Gigás procivalt szerelt Samsungom lesz, amit egy sufni GSM-től rendelek, ugyanúgy, ahogy a mostanit pár hónapja (117 k).
    Meg ahogy lassan másfél éve az I8910 HD-t rendeltem, HD kamerával, 3,7 colos AMOLED kijelzővel. Mit is tudott akkoriban a szifon? Hát videót rögzíteni azt még nem… 🙂

  135. @itanczos: Ne erölködj! Hagyd az iPhone nem neked való!

  136. @Mordon: HI Na latom ujrakezdodott 🙂 Kozben pro es kontra atgondoltam a ket rendszert. Hogy SGS utan valtanek Iphone4 re? Soha. Amig a mogotte levo filozofia nem valtozik soha. Vegigolvasva az egeszet ugyanazt a tapasztalatot tudnam irni mint az elozo tema zarasaban. Mindenki azt hasznalja ami neki a jobb. De a masik is jo hiszen sokan hasznaljak es szeretik. Nincs ebben gond. Peace.

  137. Mire ezt a sok hszt-t végig olvastam ledifferált az agyam.
    Egy kérdésem maradt..
    Ez a sok Droid miért ide írogat? Valahol egy távoli galaxisban van egy űrállomás.. Valami Halálcsillag nevű. Nem ott kellene ezt a sok faszságot kihányniuk a karbantartóknál? Az ott az ő bázisuk, ott lubickolhatnak a langy meleg takonyban egymás között.

  138. Megnézném egy galaxy S fórumon az adminok vélemény nyilvánítását egy iphone4 rol:-) küldjön az xxl nekik iphone 4 et 🙂
    Sgs mi az?

  139. Kezd ilyen Xbox vs. Playstation 3 party lenni, ugyse tudjátok egymást meggyőzni:) Tök jót röhögök hogy felveszitek… hogy lehet ilyen komolyan venni valamit… ki a rákot érdekel ki mit használ?????? Az a lényeg hogy az ő igényét kielégitse, ha nincs igénye jó neki a 3310es nokia is! Fejezzétek már be:) Gyerekek, fel kell nőni!
    Utoljára az oviba nyomtam ez, hogy nekem jobb kocsim van mint neked… bibi:D

  140. @Gerresu:
    Nem vagyok még hozzá elég hülye?!? 😀

    De viccet félretéve, nem értem miért vált ki ilyen heves érzelmeket egy ilyen cikk?

    Engem speciel érdekel a szifon és aláírom a sok jó tulajdonságát! Ezért is vettem egyet!

  141. nem volt türelmem az összes vérandroidos hozzászólást részletesen elolvasni. de sokak számára akkor ismét szeretném kiemelni a következőket:

    ez NEM összehasonlítás, NEM teszt, ez egy VÉLEMÉNY, amit az alapján alkottunk meg, hogy hozzávetőleg 2 napig nyomkodtuk a készüléket;
    – ez a VÉLEMÉNY természetesen nem objektív, hiszen már tudjuk mihez hasonlítani, mert megszoktuk az iPhone-t;
    – a sok nagyon okos, “mindent jobban tudunk, és hülye vagy, mert nem értesz hozzá” típusú hozzászólónak: feltételezem, ti sem az andoroid buherálásának teljes tudástárával születtetek meg. 2 nap alatt meg had ne álljak neki fórumokat túrni, hogy mit meg hogyan, ha utána úgyis vissza kell adni a készüléket – teljesen felesleges nekiállni szórakozni. (az mondjuk eleve más kérdés, hogy miért kell kutakodni, és tákolgatni valamit, aminek alapból működnie kellene… de gondolom, az minden tisztelt hozzászóló számára érthető, hogy az ember nem fog nekiállni behatóbban küzdeni valamivel, ha összesen csak 2 napot van nála. ha át kellett volna költözni bármelyikünknek erre a készülékre, akkor a kényszer miatt már más lett volna a helyzet. azt meg, hogy ki hogyan használ egy készüléket, szerintem mindenkinek saját joga eldönteni.)
    – aki nem érti meg, hogy itt laikus szemmel néztük meg a készüléket, bármi komolyabb hozzáértés nélkül az android irányában, azokkal kapcsolatban azt hiszem, nincs is miről beszélni…

    egyúttal köszönöm az egyes hozzáértőktől a lehülyézés mellett a mit hogyan kellett volna megoldani típusú válaszokat, mert így, ha újra valami androidos dolog kerül a kezembe, már nem kell, csak visszaolvasni, és megvan, mire mi a megoldás.

    akinek meg nem tűnt fel az, hogy én amúgy látok fantáziát az egészben, arra inkább nem is mondok semmit…

  142. Srácok, ne vegyetek Galaxy S-t!

    Én 3GS-ről váltottam, 10k-t kellett rádobni , ígyhát belevágtam.
    Bár ne tettem volna.

    Alig várom, hogy lejárjon novemberben az 1év, s megvegyem az iPhone 4-et.

    Alkalmazások olyan szinten szánalmasak, használhatatlanok, hogy inkább nem is telepítek semmit. Kidolgozottságban meg méginkább elmaradnak, szóval szörnyű…
    Lehet nevetségesnek tűnik a hsz-em, de én nagyon megbántam, hogy kipróbáltam az androidos “iPhone-killert”
    Remélem, hogy 100k-ért el tudom adni október végén… így is 30k-t bukok rajta 2 hónap alatt. 3GS-en 10k-t buktam 1év alatt….

  143. Aki még nem látta, kötelező darab: Futurama 6.évad 3.rész! Eyephone. 🙂

  144. Az a baj hogy egy Samsung-ot hasonlitgattnak a tesztelok, sajnos a Samsung sose volt az élen telefonokban és ezzel leirjatok az Android-ot:(
    Szivesen vennék egy Nexus One teszte összehasonlítva mondjuk az iPhone4 -el.
    A kijelzötöl eltekintve egy fél évvel régebbi telefon sokkal jobb, és gyorsabb nála.
    Az iPhone 4 hibáiról ne is beszéljünk, hogy folyamatosan a kihangositó gombot megnyomja a füle az embernek…mert olyan jól müködik a szenzor:(
    Akksi idöben egyik sem jobb lényegesen a masiknál…
    Sajnos én visszalépésnek erzem a Nexus után a 4-est:(

  145. Értem ez alatt az iPhone 4 multitask-ját ami jóindulattal sem nevezhető annak.
    Nincs egy uTorrent klines rá, ami 1 klikkel feltölti a letöltött torrent fájlt a szerverre…
    Letöltés rendes megoldását, egyik program nem képes a másik “dokumentjait” megnyitni/kezelni csak mondjuk egy iFile-val küzdve:( (sajnos ez nem egy felhasználó barát rendszerre vall).
    Rendes Samba hálózathoz való csatlakozást…úgy hogy azt bármelyik program elérje…ne csak az amivel átmásolom…
    Említettétek a twittert…na ez a másik vicc hogy nem képes akár PUSH-al akár 10-15perces intervallummal lekérdezni twiteket:(
    Nem képes rendesen lejátszani egy divx-et, hiába ordibáltok rám hogy Oplayer…iPad-on legalább van VLC igaz baromi bugos de nem csúszik a hang legalább…
    És akkor a memóriakezelésról ne is beszéljünk, sajnos a SGS-is nagyon szarul oldotta meg, de a Nexus-nál én szinte SOSEM látok 200MB-nál kevesebb szabad memóriát.
    Itt nincs lagg, nem kell laggfix…root nemárt, de iPhone-nál sem baj ha van Jailbreak:)

  146. Valaki korábban belinkelte a Gsmarénás összehasonlítást, ami szerinte teljesen objektív…

    http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500p6.php

    Nos egy cikk, ahol a két telefon videólejátszási képességeit így itélik meg:

    Apple iPhone 4: 8/10 • Samsung I9000 Galaxy S: 10/10

    Hááát… Nekem van pár vesszőparipám. Az egyik, hogy a feliratokat kultúráltan kezelje a készülék. Iphone meg tudja oldani, hogy akár több feliratot is be tudok tenni handbrake-el az mp4-be és szabadon választok közülük, de akár teljesen ki is kapcsolhatom. Na ezt egy Androidos videólejátszó sem tudta…

    A másik vesszőparipám egy telefonnál a hívásszűrés. Tudjon profilszerűen a telefon hívást szűrni. Iphone soha nem fogja ezt tudni… Ti mondtátok. Ez elkeserítő. Csak ezért kellene Jailbreak-elni. Hááát…

    De attól még maradtam az Iphone-nál.

    Úgy, hogy használtam Galaxyt, Desiret nem egy-két napig. Hanem hónapokig. A galaxyról állítom egy mezőnyben van az Iphone-al, valamiben ez a jobb valamiben az. Csak objektíven kell nézni.

    Erre meg:
    ” : feltételezem, ti sem az andoroid buherálásának teljes tudástárával születtetek meg. 2 nap alatt meg had ne álljak neki fórumokat túrni, hogy mit meg hogyan, ha utána úgyis vissza kell adni a készüléket – teljesen felesleges nekiállni szórakozni.”

    Csak azt tudom mondani, hogy még nem született olyan okostelefon e földön, ami mindenkinek úgy ki tudta volna elégíteni minden igényét, hogy az a használati utasításban is benne lenne feketén fehéren. Így hát maradnak a közösségek, amik hol segítőkészek, hol nem. Tapasztalatom, hogy az Iphone hazai közössége sokkal segítőkészebb, mint más operációs rendszeré.

    És ez az, ami megegyszerűsíti azok dolgát, akik Iphon power userekké akarnak válni, de nem routerrel a valagukban születtek…

  147. Legalább ne úgy nézne ki mindene mint a 3g-nek… Az innováció az appletől jött, ahogy írtátok. Nézegettem a trénél, de iphone 4-et vettem, mert már a legelső iphone is megvolt és láttam, hogy nő fel, tökéletesedik, lesz jobb okosabb, még nem tökéletes, de közel áll hozzá. Lehet sznobizmus, de tényleg más a tapintása is az eredetinek, mint ennek a “másolatnak”… Bocsi mindenkitől akit megsértek ezzel.

  148. … a cikkhez csak annyit fûznék hozzá, hogy a retina display csak élesebb a magasabb felbontás miatt, de színvilágban és színhûségben elmarad az am-oled-tõl.

  149. Két hónapig volt nálam egy, a Samsungtól kapott “not for sale” Galaxy S a 3Gs eladása után, a 4-re várva. Az elején még tetszett, de egy hónap után konkrétan az őrületbe kergetett és a világ legboldogabb embere voltam, amikor végre kiköltözhettem belőle.

  150. Ez a cikk teljesen kiborít,egy összehasonlítást kellett volna leírnotok,és nem egy SGS “lehúzást”!Mind két telefon jó,de valamiért,szerintem a Galaxy látványosabb. (volt szerencsém egy időben mind kettőt kézben tartani.) Elsődlegesen a kinézete,iphone klon…ezek szerint akkor nagyon jól sikerült klon,mivel ha csak körül tekintetek és nem a saját iphone világotokban éltek,a SGS desing verte az iphone-ét.(én is így látom)!Nagy a kijelző,csak mert elegánsan oda tette a mércét ahova kell,az iphone 4 megint csak lemaradt.Android…2010 re már a nép inkább a droidra adta a voksát.Nem vagyok iphone ellenes,de a cikk eltaszítja a valóságot!

  151. Kedves Admin!
    Én rendeltem egy tabletet kipróbálásra.
    egy ilyen cuccot
    ZeniThink 10.2″ EPAD APAD Android 2.1 WIFI Tablet UMPC
    ZT-180(1.4GHz Dual Core) +Support 1080P +RJ-45 interent
    Kis idő míg megjön
    de ha gondoljátok azt is be lehetne tesztelni az ipad ellen
    emailbe elértek mert ritkábban olvasok ide spider kukuc isiscom.hu
    Tisztelettel
    Gergő

  152. @Bandika:

    “Értem ez alatt az iPhone 4 multitask-ját ami jóindulattal sem nevezhető annak.”

    Végülis az iOS4-ben többszálú működés van, ami majd csak az android 3.0-tól lesz csak, szóval jobb, ha ezt nem emlegeti egy Android fan 😀
    Főként, hogy jelenleg a legnépszerűbb alkalmazások Android alatt a taskmanagerek, mert annyira gagyi megoldást használ jelenleg.

    “Nincs egy uTorrent klines rá, ami 1 klikkel feltölti a letöltött torrent fájlt a szerverre…”

    Ezt megoldom én a webes Transmissionnel, vagy VLC-n bejelentkezve a torrentes gépre.

    “Letöltés rendes megoldását, egyik program nem képes a másik “dokumentjait” megnyitni/kezelni csak mondjuk egy iFile-val küzdve:( (sajnos ez nem egy felhasználó barát rendszerre vall).”

    Ez ma már csak részben igaz, az újabb 4.0-hoz készült alkalmazások képesek egymásnak átadni dokumentumokat.

    “Rendes Samba hálózathoz való csatlakozást…úgy hogy azt bármelyik program elérje…ne csak az amivel átmásolom…”

    Általában én az alá az alkalmazás alá másolom az adatot, amivel azt használni akarom.

    “Említettétek a twittert…na ez a másik vicc hogy nem képes akár PUSH-al akár 10-15perces intervallummal lekérdezni twiteket:(”

    BoxCar…
    Letudja kérdezni.

    “Nem képes rendesen lejátszani egy divx-et, hiába ordibáltok rám hogy Oplayer…”

    Nem ordibálok én rád, hanem gond nélkül nézem a divx-es sorozatepizódokat felirattal az említett oPlayerrel.

    “És akkor a memóriakezelésról ne is beszéljünk, sajnos a SGS-is nagyon szarul oldotta meg, de a Nexus-nál én szinte SOSEM látok 200MB-nál kevesebb szabad memóriát.”

    😀
    Jó neked, a többi Android user meg szépen siránkozik az ostoba memóriakezelés miatt.
    iPhone 4 esetében én 360-380 MB szabad memóriával gazdálkodom és te? 😀

  153. Nos,azert oszinten valjuk be ez nem partatlan TESZT, ez csak az iPhone tulajdonosok velemenye egy darab keszulekrol…..igy nyilvan nem lehet hitelterdemloen lebecsmerelni v sztarolni sem illik igazan egyik versenyzot sem..

    Eloszoris, a mac /10.6/ tokeletes integracioval rendelkezik a gmailt illetoen /naptar, address book/ igy konnyen hasznalhato a ketto, csak utana kell olvasni v belenezne a macen a beallitasokba.

    Masodszoris , a samsung ill hasonlo markak ezekkel a dontesekkel a piac igenyeit merik fel, tehat vannak emberek akik ilyen keszulekeket keresnek, ezt veszik….naiv elkepzeles miszerint nem tudnanak tokeleteset, tokeletesebbet minden innovaciot belezsufolni-nem akarnak, mivel igy reszletekben eladhato keszulekek tobb penzt hoznak….az Apple ezzel szemben premium kategorias , es neha kozkazatot vallalos uzletpolitikat folytat..jegyzem meg sikeresen 🙂

    Harmadszor pedig az androidot lehet szeretni,szidni,utalni…ugyanugy mint az Apple termekeket,szoftvereket…akinek nem tetszik ne hasznalja, keresen mast, es itt a lenyeg, igy legalabb van verseny, van motivacio ami hajtja a cegeket egymassal szembeni versengesre..es ez csak nekunk jo felhasznaloknak, tehat tiszteljuk kicsit ami mas, megha nem is tetszik.

  154. Az a baj, hogy ez a cikk SZAR. Ahogy van.
    Ezen a telcsin kb 5 hónapos Android 2.1 van. Friss 2.1-el nincs akadás sosem. Mellesleg iphone4 user barátom is kiakadt valamelyik nap mikor az istennek nem tudott felvenni egy hívást, mert a slide nem működött 🙂

    A kijelzőt is leírtad, hogy az iphone felbontása faszább. Ja, _tényleg_ az. De azt basztál elírni, hogy tükröződő üveges át látványos és napsütésben fos. A Galaxy S meg olyan, mint ha az ikonokon lenne az ujjad, annyira közel van, hogy szinte ölni kell a telefont a karcoláshoz és, hogy napfényben 5x jobban látható a képe.

    A fényképezőn is sokat javítottak azóta szoftveresen.

    Az USB csatolás nekem működik a céges windowson és az otthoni macbookrpo-n is. Ehhez is hülye vagy, leülhetsz.

    A Facebook alapból telepítve van, de a marketen elsőre dobja. Mézeskalácsra kerestél rá vagy mire, hogy nem volt első helyen? Ezt lehet, hogy el tudod adni az apple fanoknak, de egy Android user tudja, hogy ez szimpla hazugság vagy hülyén keresel.

    EZT kerested 5 percig te szerencsétlen? Keresett szó: Facebook
    Hoppá, csak nem az első a hivatalos FB app? Akkor meg mit kerestél 5 percig? Bizonyíték:
    http://noob.hu/2010/10/05/device.png

    A többi baromságodra nem is írok semmit. Tipikus apple user cikk. Minden szar vagy majdnem jó, ami nem iphone4.

    Nem baj ha elfogult vagy, legyél az, de NE hazudj. Könnyen írom le, hogy hazudtál, ott a képen a bizonyíték. A többi állításod is ennyire hiteles.

  155. mordon

    És elélvezel a sok szabad memóriától vagy mi? 😀 Taskmanager programok 2.1-ig voltak sikeresek, 2.2-őn nem működnek. Szükség sincs rájuk.

    Ez az egész teszt amúgy hiteltelen. Vehette volna a fáradtságot a tesztelő és felteszi a kliens progit – igen, kell a KIEs, iphone-hoz meg az itunes.. – és frissíthette volna. Stb.

    Na mindegy, nem puffogok tovább. Felőlem annyi önigazolást gyártanak az iphone userek amennyit akarnak. Csak nem kellene szarozni azt, amit nem ismernek.

  156. én sem tartom jónak az összehasonlítást, mert elfogult az iphonnal szemben, szerintem sokkal jobb a galaxy és többet is tud és nem kell állandóan feltörni és újra telepíteni mindent.
    szeretem az iphont nekem is van 3G-m telom nem adnám oda de már meguntam az örökös feltöréseket.
    nem kell ocsmárolni azt ami sokkal többet tud, csak azért mert nem iphont
    csak ennyit akartam

  157. @csicsike:

    A Galaxy S többet tud az iPhone 4-nél…. 😀

  158. @csicsike: Érdekes, nekem egyszer sem kellett feltörni. A készüléken mindig a legfrissebb software van, ami meg kell program azt megveszem az iTunesban. Semmi feltörés, atomstabil rendszer.

  159. Olvasom itt a köztudott GPS elbaszást. Haha 😀 Ühüm. Még a Galaxy Spica-n sincs vele gond nem, hogy a Galaxy S-en. De a mi telefonjaink biztos szarok. A köztudás a lényeg 🙂 Pff

    na további jó mulatást a szifonosoknak.

  160. @al:

    ” De azt basztál elírni, hogy tükröződő üveges át látványos és napsütésben fos. A Galaxy S meg olyan, mint ha az ikonokon lenne az ujjad, annyira közel van, hogy szinte ölni kell a telefont a karcoláshoz és, hogy napfényben 5x jobban látható a képe.”

    A két készüléknek azonos üveg a felülete, szóval ezen a téren semmiben nincs különbség, főleg nem tükröződésben. Igaz az SGS könnyebben összeszedi a mocskot, mert nincs rajta plusz védőréteg.
    Napfényben meg az iP4 kijelzője a jobb, használtam egy időben a kettőt és napon az SGS maximális fényerőn hozza azt a láthatóságot amit az iP4 felére vett fénnyel.

    “A fényképezőn is sokat javítottak azóta szoftveresen.”

    Azon volt is mit, kár, hogy a legutolsó 2.1-es FW-el is gány minőséget tud csak (2.2-vel nem próbáltam, nekem többet ért az IMEI-em :D).

    “Hoppá, csak nem az első a hivatalos FB app? Akkor meg mit kerestél 5 percig? ”

    Tekintve, hogy az utóbbi időben gyakran gyengélkedett a Market, nem zárnám ki, hogy valóban nem adott találatot neki.

  161. @al: Én azt nem értem hogy mi a rosspiccnek kell ezen embereknek felhúzni magukat.
    Mindenki olyan telefont vesz amilyet akar.
    Felesleges ez a vita
    Nekem Iphonom van nokiáról cseréltem de nem bántam meg
    Az hogy neked valamiről cseréltél Galaxy S re és bejött örülök.

    u.i:ha a haverod nem tudta felvenni mert a slide ot nem tudta elhúzni akkor tudom sajnálni.előfordult velem is de én meg tudom oldani 😀

  162. @al:

    “És elélvezel a sok szabad memóriától vagy mi?”

    Tudod iPhone 4-en nem lassul, lagol és akadozik a rendszer még akkor sem, ha 40-50 alkalmazás figyel a háttérben, Androidon 8-10 taszk után már rendesen be tud lassulni minden. Nos, csak ennyi a különbség (meg annyi, hogy 2 hét használat után is fel tudja az iOS szabadítani a teljes memóriát és nem csak 60-70 megát, mint az Android).

    “Taskmanager programok 2.1-ig voltak sikeresek, 2.2-őn nem működnek. Szükség sincs rájuk.”

    Tekintve, hogy hivatalos 2.2-es firmware talán majd október végén fog megjelenni Galaxy S-re, ez valahogy nem igazán időszerű kijelentés, főleg, hogy a gyári 2.1-hez maga a Samsung ad ilyen alkalmazást (biztos nem ok nélkül :D).

    “Vehette volna a fáradtságot a tesztelő és felteszi a kliens progit – igen, kell a KIEs”

    Sokan szidják a Windows-os iTunes-t, okkal. Nos a Kies mindenen túltesz használhatatlanságban, ostobaságban és hibákban. Az rakja csak fel aki szívni akar (vagy frissíteni, mert az ostoba Samsung kivette a rendszerből az OTA lehetőségét).

  163. @csicsike:

    A tudást a platformra elérhető alkalmazások tudása és minősége adja egy okostelefonnál. Szerintem nézz utána az Androidra elérhető alkalmazásoknak és lepődj meg 😀
    WinMo és Symbian után valóban maga a mennyország az Android, de iOS után kemény visszalépést jelent (már ha nem abból áll a készülék használatod, hogy szeretsz widgetek tologatni, mert az valóban jobban megy Androidon :)).

    Haverom nézegette anno még a Desire-met és kérdezte, hogy mire jó az időjárás widget. Néztem rá kérdően, mire kifejtette, hogy azt, hogy milyen idő van, azt pontosan tudja, az ablakig még ellát, azt, hogy milyen idő lesz, azt meg csak akkor tudja meg, ha rábök és megnyílik az alkalmazás. Mégis mi a frásznak pazarolok akku és cpu időt ilyen felesleges hülyeségre, az időjárás alkalmazást ikonból is meg lehet nyitni, a különbség meg fél óra-óra plusz üzemidő.
    Nem tudtam mit mondani rá..

  164. @Mordon:

    Hm… Gratula Mordon, le a kalappal. Olvasom a hozzászólásaidat. És élvezem az írásaidat.
    Az, ahogy meg tudod cáfolni a feltett hibákat lenyűgöző. Végre egy ember aki tájékozott mindkét rendszerben és tud érvelni.
    Hát erőt és egészséget Neked a harcban!!!! Csak így tovább!
    ÉS MÉG MÉG MÉG VÁLASZOLJ NEKIK!!!! NEKEM TETSZIK!

  165. @taky1974: Tenyleg tajekozott, de elfogult. Tisztelem becsulom abszolute korrekten ir, de csak elfogult, es teljesen nyilvanvaloan a sajat felhasznalasi szokasai szerint iteli meg a keszuleket. Szoval ezekkel a cafolasokkal csak csinjan. Nem tudom tobbszor leirni : maximalisan tobbre tartom mint sok fanyalgot de a cafolatokat a helyen kell kezelni. Engem sem tudott meg megteriteni.

  166. @Mordon: Tiszetellek becsullek, nem bantaskent irtam az elozot remelem nem annak veszed. Egy Ur az urbol. Nanu nanu.

  167. Mivel lassan este van irnek egy meset: A pusztai oroszlan csatangolasai soran betevedt az allatkertbe. Ott meglatva oroszlantarsat legott beszelgetni kezdtek. Elmonda mindketto jo hosszan hogy el, mit csinal, de egyre ertetlenebbul csovaltak a fejuket. Kerdezi az zoo oroszlan: bolond vagy? Allandoan rohangalni a kaja utan ver az eso, meg a ho, telen fazol, nyaron meleged van. Meg a viz is lehet mergezo amit megiszol es csak beteg leszel tole. Ha osszehozol egy szarvast a hienak hordjak el a munkad gyumolcset. Latod nekem megvan mindenem idehozzak a kajat, noket, hutenek-futenek ram, ha beteg vagyok meggyogyitanak. Gyonyoru ketrecem van minden nap kitakaritjak semmire sincs gondom. Mondja a pusztai oroszlan: en a vegtelen mezoket jarom szabadon, azt csinalok es akkor amit akarok, Azt eszek amit akarok (meg amit elo tudok teremteni), ugy nezek ki ahogy nekem tetszik nem ugy mint a tobbi oroszlan. Latod neked a gondozod mondja meg mit ehetsz, mikor kelj, es meddig mehetsz. Igy beszelgettek, csak nem ertik miert jo a masiknak. Mivel idokozben este lett mar fejcsovalva ment ki ki a dolga utan. Vacsoraidoben gondolja a zoo oroszlan de buta ez a pusztai. En jol erzem magam itt a vackomon, ahogy latom a vizilo is, a zsiraf is a majmok is….ja bocs azoknak mindegy allandoan csak pofaznak, na majd elmondom legkozelebb milyen buta. Ugyanekkor zsakmanya felett merengve ezt gondolja a pusztai: de buta ez a zoo. En jol erzem magam itt a szavannan, ahogy latom a vizilo is, a zsiraf is a majmok is….ja bocs azoknak mindegy allandoan csak pofaznak, na majd elmondom legkozelebb milyen buta.
    De este amikor mindketten felneznek a teliholdra eszukbe jut mennyire boldog volt a masik amikor az eleterol meselt. Elszegyellik magukat es megfogadjak ha legkozelebb talalkoznak orommel meghallgatjak a masikat, had mondja boldogan ha neki ott jobb. Es szepen el is aludtak. A mese tanulsaga pedig az: Az a lenyeg hogy orszlan legyel ne akarj az allatok kiralya is lenni :-). Peace

  168. @Brekii: király gondolat volt
    mivel vége a mesének megyek is aludni 😀
    worldpeace

  169. 🙂

    Csakhát a véleményről mint olyanról egy nagyon jó mondást olvastam.

    A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

  170. Elolvastam a cikket és én pont azt kaptam töle amit vártam mivel véleménnyilvánítás nem vártam,hogy a szifonon az egekig magasztalják, tudtam hogy le fogják huzni de ezzel nincs is baj. nekem a hsz-el van bajom mert nem értem minek veszekedni ezen, szerintem ez az egész hozzáállás kérdése. Nekem SGS-em és 3g-s touch om. Amikor telefont vettem nagyon elgondolkoztam az 4es en de végül SGS mellett döntöttem szerintem más is van vele igy és volt olyan is akinek fordítva történt, ettöl nem lesz senki kevesebb vagy több szeritnem kva mindegy milyen márkája van a telódnak ha te elégedett vagy vele. Én egyenlőre az vagyok vele és a touchommal és ha cserélem akkor is max a 4g re de az apple telefonjai engem nem érintenek meg és retkesül zavar, hogy ekkora divatfon lett. Az ios android harc is hülyeség mert nem összehasonlítható az android még az elején tart már ha azt nézzük eddig mennyi hivatalos frissités jött ki az ios-hez képest.

  171. most vagy nem küldtem el tegnap amit akartam, vagy törölve lett 😀

  172. akár elküldtem akár nem, a lényeg:

    jadeye, nem kell olyanról írni, ami csak 2 napig van nálad. ha nem bírod a kritikát, ne írj olyan cikket, amiről pontosan tudod, hogy kapsz érte hideget-meleget. nem kell olyanról írni, amit már eleve utálsz az első pillanattól kezdve, hogy megláttad (“nagy”, “műanyag”). továbbá nem értem miért NEM ÖSSZEHASONLÍTÁS (így nagybetűvel, félkövéren, aláhúzottan, ahogyan te hangsúlyozod), ha egyfolytában azt olvassa az ember a cikkben, hogy “olyan mint az iphone-on/nál”?
    amit leginkább nem értek, az ez a mondatod: “miért kell kutakodni, és tákolgatni valamit, aminek alapból működnie kellene” iphone-t nem kell? jailbreak? kb azonnal feltöröd fogadjunk restore után. alapvető dolog: változtass témát/csengőhangot/sms hangot rajta kutakodás és tákolgatás nélkül légyszi! ezek jutottak eszembe a letutolsó hozzászólásodról. üdv!

  173. @onderon: Nem akarom védeni Jadeye, de nem kell feltörni az iPhonet. Felmész az iTunesba és megveszel mindent ami kell, amiről meg nem tudod, hogy jó-e vagy sem, abból letöltöd a próbaverziót és kész.

    Témaváltás, csengőhang, sms hang általános 1. osztályban még lehet, hogy divat, de nekem 40-hez közel munkára kell a telefon és azt az iPhone nagyon jól tudja biztosítani. Mondom ezt úgy, hogy fiamnak Androidos telója van és látom fejlődését. Jó cucc az is, gyerekeknek 🙂

  174. @onderon: nem a hideg/meleg típusú véleményekkel van a gond. de én azt vettem észre, hogy egy iPhone-os sem megy át androidos oldalakra fikázni a készülékeket, itt viszont azonnal jött a flame, és “hülye vagy, ha nem értesz hozzá” típusú kommentek. ez rendben van, nem értek hozzá, ezért is akartam kipróbálni, és leírtam a véleményemet róla. persze sokaknak a szövegértelmezés már nehézkes, rögtön a szent platform iránti kirohanásnak tekintik. az meg szintén sokaknak nem esett le, hogy én pozitívan látom a platform jövőjét, és ezzel is zártam a véleményem, mert kizárólag csak a számomra negatív dolgokat kapta fel mindenki.

    ugyan így, szerinted csak azért, mert valóban nagy a mérete, és valóban műanyag az egész, én már rögtön utáltam? tévedsz. ezek a szilárd tények. mert valóban nagy, és valóban műanyag. de ezt te sem vitathatod, mert ez tény.

    azért kértem el 2 napra, hogy megpróbáljam szűz android-felhasználóként magamba fogadni a készülék és az android együttes élményét. és leírtam ezzel kapcsolatban a véleményem – ami szükségszerűen tartalmaz valami összehasonlítást is, hiszen nem ez az első telefon a kezemben. az itt teljesen irreleváns, hogy most épp egy iPhone a hozzá mért készülék, mert ha egy 3210-es Nokiát használnék amúgy napi szinten, akkor óhatatlanul is összehasonlítanám azzal, hiszen viszonyítási alap nélkül nem ér az egész semmit.

    ugyanakkor ha ez egy valódi, összehasonlító cikk lenne, és nem egy 2 napos használatból megalkotott vélemény, akkor első körben a technikai adatok részletes összehasonlítása kellene bele mindenképp, proci, memória, stb.

    ennél nem ezeket tartottuk fontosnak, hanem azt az élményt, amit a készülék 2 nap alatt ki tud váltani.

    az iPhone esetén én már kb fél órával a készülék első kézbe vétele után tudtam, mit hol kell keresnem. ennél a készüléknél volt, amit ennyi idő alatt meg sem találtam, mert jól eldugták a menüben.

    kezdő androidos júzerként, pláne OSX-et használva, a google szolgáltatások használatának mellőzése mellett szerintem eléggé kínszenvedős a dolog. nem tudom elfogadni, hogy míg windowsra ott a samsung kies, amivel probléma nélkül szinkronizálhatsz rá bármit, addig OSX alatt (ami szintén *nix alapú) nekem Missing Sync-et kell felkutatnom (ezt a samsung sehol nem írta az oldalán, csak windowsos cuccok voltak), meg USB debug módot kell bekapcsolnom, hogy menjenek a dolgok. mindezt persze egyszeri felhasználóként mégis honnan kéne tudnom?

    ennek a cikknek a kapcsán azt kellett észrevennem, hogy a community az android részéről azonnal támadja azt, aki nem ért hozzá, és ezt le is meri írni, hogy mi nem ment neki, mert sokaknak ez valamiért mintha egyfajta személyes sértés lenne. pedig egyik android sem úgy született, hogy azonnal tudta volna, hogy egyáltalán mi az a rootolás, vagy mi a technikai háttere.

    feltöröm-e a telefonom? a 2G-met mindenképp, mert anélkül azt nem is lehet használni.

    témák: nekem semmi bajom azzal, hogy alapértelmezetten nem tehetek fel semmi témát a készülékre. mivel meg a MobileSubtrate (ami feltétele a Winterboard működésének) olyan 30%-át megeszi a telefon teljesítményének, így nem is tennék fel semmit. nekem a teljesítmény többet ér, mint a töménytelen, gagyibbnál gagyibb téma. kitérő: anno volt a Leaf téma, az szép volt és igényes. de szerintem az ilyen témázgatás nem egyedivé teszi a telefonod, hanem épp idomulsz a sok másik, témázható közé. (mielőtt nekem esnél, mint tették azt már a bluetooth-fájlküldés kapcsán: én más készülékek esetén sem használok soha témákat, ha lehet, a legminimálabbra állítom, mert nem nézegetni akarom, hanem használni.)

    csengőhang: ezt az iTunes alapból felrakja, ha megfelelő a formátuma (bármi AAC megfelelő) és nem hosszabb 35mp-nél, még csak jailbreak sem kell hozzá. aki meg azt mondja, hogy 35mp-nél hosszabb csengőhang kell neki, és cserébe valami ótvar popzenei számot kell berakni, hogy percekig csöröghessen a telefon, annak egészségére, különböző emberek vagyunk, az igényeink is mások. 5 egyedi csengőhang van a készülékemen, ebből legtöbbször csak egyetlen csörög, az is csak rövid ideig, mert felveszem a telefont. a csengőhangnak számomra ennyi a lényege, hogy kitöltse azt a max 30mp-et, amíg fel nem veszem.

    sms hang: nem tudom, én nem gerjedek arra sem, hogy egyedi sms-hangot állítsak be. számomra a lényege az egésznek az üzenet, és nem az, ahogyan jelzi.

    de szerintem ahogyan @Tigabor is írta, egy idő után már más lesz fontos egy telefonnal kapcsolatban. én is munkára használom, nem pedig arra, amire a mai fiatalok többsége, hogy villogjak vele, vagy a csengőhangomat mutogassam. de hát különbözőek vagyunk, így az igényeink is különböznek.

    remélem, így érthetőbb. ha van még kérdésed, hajrá. 😉

  175. @Jadeye:
    Androidoskent aki azert hosszabb ideig hasznalt mindenfele PDA t, de akar partatlan iteszkent is az a velemenyem hogy a cikk rossz. Bocsass meg de nagyon naivnak kellett lenned ha ugy gondoltad hogy ez nem kavar vitat. Addig amig ADMIN ugy kezdi “nekem az iPhone 4 adja továbbra is az alapokat” vagy amit te is leirsz par nap hasznalat utan nem is lesz jo cikk. Ugy kene kezdeni: osszeirtam mire van szuksegem nekem, illetve ezen kivul mik a leggyakrabban hasznalt funkciok, nezzuk meg melyik hogyan valositja meg. Ha mindketto tudja melyik nez ki szebben. (ha nem jar megalkuvassal, azert nem baj ha szep remelem). Eleg regota es tobbszor probaltam mar egy ilyen talalkozot osszehozni ahol ez megvalosithato lenne de a prognosztizalt folenyes IOS foleny ellenere meg nem akadt aki ezt be is akarta volna bizonyitani. Addig pedig teljesen felesleges ilyen cikkekkel farasztania magat barkinek is hacsak nem pont ez a tipusu parbeszed generalasa a celja.
    Mellesleg abszolut csak munkara, es zenehallgatasra hasznalom nem villogni. Es csodak csodajara arra is jo.

  176. @sapka: Miert ne lenne osszehasonlithato. Hogy meg fiatal a rendszer? Az az o baja en most akarom hasznalni. Ha megfelel akkor jo (nekem igen en azt hasznalom), ha nem meg hagyom a pekbe. Majd ha jo lesz nekem hasznalom (igy vagyok az IOS el). Attol persze nem hasznalhatatlan szutyok termeszetesen.

  177. @Brekii:
    en se azt mondom hogy ezt hasznald ha nem tetszik de nem lehuzni a telefont azert mert valakinek nem tetszik en pl nem 2 honapra veszem a telefonom es erdekel merre fog fejlodni ez android. Az iphone jo meg szép csak egyszeruend nem az amit en szeretnek es ezt nem leszolasnak mondom. A fiatalsagat meg arra ertettem hogy szerintem nem lehet hasonlitani mert alapbol hatranybol indul a droid.

  178. @Jadeye: látod megint ilyeneket írsz hogy ótvar popzenei szám, gagyibbnál gagyibb témák, csak azért mert te nem, akkor az már egyből kellemetlenűl érezze magát, mert ő igen? én szeretem, ha nem úgy csöng a telefonom, ahogy másoké. és van, hogy fél percnél tovább nem veszem észre, akkor meg had szóljon az általam jónak tartott zene (ami az én esetemben nem popszám, persze lehet, hogy neked ótvar lenne). szeretem, ha egyedi az sms hangom, mert akkor nem hiszem azt minden csilingelésre, zörgésre, hogy én kaptam üzenetet, ha esetleg rajtam kivül más is iphone-t használ a környékemen. például a baráti társaságomban, ahol tegnap is volt kapásból 1 asztalon 3. szeretem, ha 4×4 helyett 5x5ben vannak ikonjaim, mert így elférek 1 oldalon, ehhez viszont az kell hogy kisebbek legyenek, amihez az kell hogy ne gyári ikonok legyenek. szeretem, hogy más a sliderem, hogy nincs ahhoz sem felirat, csak a slider maga, még a háttere is el van tüntetve. szeretem, hogy nem látszódnak az ikonok alatti feliratok. összességében sokkal letisztultabb így, mint a gyári (ha a letisztultság jön be neked is, lehet nem ártana kipróbálnod) ja és winterboard sem kötelező hozzá, csak úgy macerásabb (többet kell tákolgatni). kérdésem nincs több, csak úgy érzem rosszul álltál eleve a dologhoz, ahogyan most is, a ótvar popzenés csengőhanghoz, meg a gagyi témákhoz. üdv!

  179. @Sapka: Ja igy van ahogy mondod de engem mint felhasznalot nem erdekel hogy fiatal e vagy nem. Bar mivel en android felhasznalo vagyok az igen nagy fejlofesi potencial ami a rendszerben van bizakodassal tolt el az iranyban, hogy a mar szamomra most is megfelelo platform hova juthat el. Ez azonban nem erdekelne ha tortenetesen az IOS kielegitene az igenyeimet mar most is. Mivel nem, en ezt a jatektelefont hasznalom. Azert az erdekes hogy most ez gagyi muanyag, de amig 3g meg 3gs volt az nem volt gagyi. Hat igy van ez.

  180. “Azert az erdekes hogy most ez gagyi muanyag, de amig 3g meg 3gs volt az nem volt gagyi. ”

    Hát a 3G és 3GS nem fél mm-es tejfölös doboz minőségű műanyagból készült. Levettem az SGS hátlapját és döbbenten forgattam, hogy ilyet ki mernek adni a kezükből…

  181. @Brekii: nem is állítottam olyat, hogy ne kavarna vitát, hiszen a két platform részéről megvannak itt azok, akik ennek kapcsán egymásnak estek. nehéz elfogadni, hogy én nem tartom elég jónak jelenleg az androidot, és ezt le is írom? vagy nem értem, mi a gond. ez egy iPhone-os oldal. nem fogunk hasraesni valamitől, ha nem hozza azt, amit vártunk. de változatlanul: én pozitív felhanggal zártam le, amit írtam róla. de ez persze nem tűnik fel azoknak, akik az android mellett kardoskodnak. nincs értelme vitázni. kinek a pap, kinek a papné. ha neked android kell, használd azt. engem nem győzött meg. az iPhone meg szinte azonnal. ennyi.

    pár nap használat után nem lett jó a cikk? miért? mert nem nyilatkoztam róla pozitívan? adj ide egyet hosszútávra. használom egy darabig, ahogyan az iPhone-t, és meglátjuk.

    engem a bizakodás abban, hogy majd egyszer jó lesz, nem fog megelégedéssel eltölteni akkor, amikor éppen használnám, de ezt nem tudja, vagy azt nem tudja, vagy nem úgy, ahogyan tudhatná. senki nem vitatta, hogy nem fog fejlődni, de nekem jelenlegi állapotában nem kell. ez az én véleményem. mivel mindannyian különbözünk, így lesz is olyan, akinek ez nem tetszik. de miért kell azonnal a másik torkának ugrani?

    hogy lehet úgy elkezdeni egy párbeszédet, hogy én leírom, mi nem tetszik benne, de hogy látom benne a fejlődést, majd erre rögtön jönnek az olyan kommentek, kiemelve az általam negatívumként felhozott dolgokat, hogy “hát te hülye vagy”, stb? most csak az van, hogy bármi negatív kritikára azonnal harapnak páran. miért? talán fáj?

    az iPhone esetén is van egy rakás hiányosság. például a bluetooth fájlküldés. vannak, akiknek ez valami kényszeres dolog. de most miért kéne nekiesni a torkának azért, mert ezt felemlegeti? igen, bluetooth-on nem lehet vele küldözgetni semmit. sőt, 3.0-ig MMS sem volt. az SMS-eket most sem lehet menedzselni úgy, mint mondjuk lehet azt bármi Nokián az Ovi Suite-tal. a zenékhez és bármihez iTunes kell, hogy felrakhasd rá, és csak egy géppel hajlandó szinkronizálni egyszerre. naponta kell tölteni jóformán, mert megeszi az akkut egy nap alatt. az iPhone 3G/3GS hátlapja műanyag, mint valami szappantartó, ráadásul repedezős, nem szeretem. az iPhone 4 meg hiába edzett üveg, de akkor is üveg… a kameráját alig használom, mert van DSLR gépem, ami Mpx-ben többszöröse, plusz rendes objektívek, fotózásra én azt használom. a GPS nem érdekel, van kifejezetten célkészülékem, +-3 méteres pontosságot se az iPhone, se más nem hoz jelenleg. szóval ebben is van egy rakás hiba. de nekem ez nem fáj. és nem ugrok neki azonnal a másik ember torkának. ez csak egy telefon. nem ezen múlnak a dolgok.

    a galaxy meg: most ez a véleményem róla. majd ha fejlődik, akkor lehet a véleményem is változik. de számomra (és ezért vélemény) jelenleg ez sovány, és nem hatnak meg az egyes fícsörök. de ugyan ezek nem hatnak meg az iPhone esetén sem. és a véleményem pláne nem fog attól megváltozni, ha pár android fan lehülyéz, mert nem értek hozzá. sőt.

    @onderon: véletlen sem a te zenei ízlésedet akartam kritizálni, ne érts félre. természetesen olyan csengőhangot állítasz be, ami neked tetszik. de azért te sem mondhatod, hogy nincsenek néha marha idegesítők, például amikor már fél órája túrja a táskáját, de még mindig csörög, holott tudhatná, hogy a telefon úgyis mindig a legalján lesz…

    van több ezer téma a cydiában. de azt te is beláthatod, hogy nagyon kevés a közülük a valóban igényes. (ha meg valaki windows vagy htc kinézetet akar, akkor szerintem vegyen olyan telefont).

    én sokszor hallgatok zenét a telefonról, így be van dugva a headset, és mellé rezgőre is van állítva alapból a készülék (a csengés mellett). így akár hány iPhone csicsereg a közelemben, nem zavar meg, ha nem az enyém rezgett. ha meg zenét hallgatok, úgysem hallom, hogy másé csörög vagy nem.

  182. @Brekii:
    ertettem mit mondtal es pont erre mondtam hogy nem 2 honapra veszem a telot mert ugye gondolom ahogy te is. Amugy ense azt nem birom hogy mindenki fikazza a telot de amikor meg a 3g volt a divat ami ugye meg kamerazni sem tud akkor senki irogatott ilyeneket azt akkori rivalisokrol.

  183. @Jadeye:En soha senki torkanak nem estem, mindig higgadtan erveltem, sot en inkabb objektiv osszehasonlitast szeretnek. A te cikked sem egy sardobalos cikk nem ezt mondtam felre ne ertsd. Az alapkoncepcioval van a gondom. Te sem azt mondod amit meg soha egy IOS fun sem az ajanlatomra hogy jo nezzuk meg hogyan teljesit egymas mellett a ket gep. Mindket oldal kepviselje magat mindenki mutassa be es akkor meglatjuk. Es akkor meg az a vad sem erhetne hogy nem ismerted es ugy nyilatkoztal. Ismerje az aki hasznalja nem? Szoval nem bantani akartalak csak azt mondom ez igy nem jo es ez a gyakorlatban nem jelent semmit, max annyit hogy eszed agaban sem volt valtani, es elso blikkre nem tudott fenyevekkel jobbat ezert nem is fogsz. Ha ezt ket mondatban leirod semmi gond. De igy en nem latom ertelmet.

  184. @Mordon:
    En magneses tartoval es nanopaddal hasznalom a kutyut. Ez elegge igenybe veszi a hatlapot marmint feszites cimen. Hogy mast ne mondjak a Desire hatlap nem is nagyon birta. Ugy hajlott epp hogy le nem jott. Itt ilyen egyaltalan nincs. Massziv, es mereven all. De azert hogy ne mondjak hulyeseget levettem es megneztem. Tenyleg vekony :-). Fel sem tunt volna ha nem mondod. Mivel a gyakorlatban jol mukodik igy nem latom ertelmet hogy vastagabb legyen, foleg ugy hogy a 3g, 3Gs tapasztalatok alapjan nem jelent semmi elonyt. Tortek, repedtek azok is. Ha megis tortenik vele valami hat kicserelem. Mert en ki tudom :-).

  185. @Brekii: nem is konkrétan rád gondoltam, nem te ugrottál a torkomnak.

    leülhetünk valamikor, persze, és megnézhetjük. de nekem nem sokkal az USA megjelenés után óta ugyan az a 2G-m van, azt meg nem lesz nehéz megvernie egyiknek sem. (nem váltottam se 3G-re se 3GS-re épp a fentiek miatt, a műanyag hátlap nagyon nem tetszik, a kamera nem hozott lázba a fentiekben leírtak miatt, a gps se, ahogy már írtam. az iPhone 4-ből meg még mindig nincs fehér, pedig azon már elgondolkoztam, hogy veszek, hiába idegenkedem az üvegtől kissé.)

    de beszélek adminnal, úgyis volt már tervben ilyen találkozó, meglátjuk, mit lehet kihozni belőle.

  186. amugyy ne vegyetek beszolasnak azt elozot csak nem jo hogy mindenki(tisztelet a kivetelnek) ugy all ahoz ami kicsit nem tetszik neki mintha szarbol lenne.

  187. @Jadeye: persze, vannak sokan akik idegesítő csengőhangokat használnak, meg vannak elborzasztó témák, sőt, szinte csak az van, nekem sikerült találnom olyat ami tetszik, leginkább azért, mert kisebbek lesznek tőle az ikonok és jobban elférnek. írhatnám, hogy nem vérgagyi neonos, de akkor meg azok sértődnének meg lehet, akiknek az tetszik 😀 visszatérve a csengőhanghoz, mitől kevésbé idegesítő egy rossz szám ami szól sokáig, mint egy effekt, ami ismétlődik 35mp-enként? én ritkán hallgatok a telón zenét, így engem érintene az sms/csengőhang probléma, mégpedig az, hogy kevés variációs lehetőség van. amúgy sem szeretem, ha megszabják nekem, mit kell használjak 🙂 htc kinézettel sem feltétlenül értek egyet, előtte touch hd-m volt, egy haveromnak htc desire van, nagyon csinos tud lenni egy htc ui! viszont miért ne akarhatnék ios-re olyat, magát az androidot, mint rendszert nem bírom. engem túlzottam a winmo-ra emlékeztet, de a htc ui-t elviselném. iphone4-ben tökéletesen egyetértünk, én is a fehérre várok, meg hogy lejárjon a hűségem 😀 üdv!

  188. @Jadeye: Engem egyebkent nem az erdekel hogy egy miliszekundummal gyorsabb e a masiknal. Nyilvan ne akadjon, dolgozzon de foleg a lehetosegek es azok megoldasa a fo tema. Azt azert nem olvastam meg sehol hogy az android lassu lenne (marmint alapbol).

  189. @Mordon: nem próbálom ki, mert nem szeretem a Samsung készülékeit (nem csak telefonban), sőt, azt is elhiszem, hogy szarabb az iphone 4-nél ez a kütyü. De basszus, nem lehetne ezt egy objektívebb, profibb tesztben tárgyalni? Én se vagyok szakújságíró, de az első teszt amit írtam, ehhez képest profi volt. Ez egy gusztustalan ömlengés, emiatt az elvakult zombi hozzáállás miatt szólja le mindenki az iphoneosokat… lassan már szégyen lesz elővenni az iphonet…


Add a Comment