fbpx Skip to content

Az AFTO egy tower defense típusú játék. Azok számára, akik nem ismernék ezt a fajta játéktípust, ez dióhéjban azt jelenti, hogy a játék a védekezési stratégiára épül. Legtöbbször a folyamatosan érkező támadókat kell visszaverni, ezzel közben pontokat szerezhetünk, valamint folyamatosan fejleszthetjük a védelmünket. A lövegtornyok elhelyezése tehát egy klasszikus tower defense játék esetén kulcsfontosságú lehet.

Az Assault for the Oil egy kicsit túllép ezen. De lássuk, mit írnak róla maguk a fejlesztők:

Gondolkoztál már azon, mivel lehetne egy Tower Defense játékot még érdekesebbé tenni? Ezek a játékok csak a passzív védelemre helyezik a hangsúlyt, annak ellenére, hogy jól tudjuk a legjobb védekezés a támadás. Ezért úgy alkottuk meg az AFTO világát, hogy a védelmi lehetőségeknek nincsenek határai, azaz védelmi és támadó manőverek finom összehangolásával tudod felállítani a saját védelmi stratégiátokat.

A játék története
A nukleáris világháború után az elsivatagosodott Földön az utolsó energiaforrás a kőolaj. A túlélők szedett-vedett csapatai harcolnak egymás ellen a fekete aranyért, mivel az olaj fölötti hatalom élet-halál kérdése. Így nincs kegyelem, és a harc az utolsó emberig tart.

A játékról
Az AFTO egy csavart visz a TD világába. Itt nem csak tornyokat kell építened, hogy megvédd a főhadiszállásodat, hanem halálos egységekkel közvetlenül az ellenfeledet is meg kell támadnod. Használd az ördögi gépeket és tornyokat, hogy a bevételed az égbe szökjön, védd meg a főhadiszállásod, és taszítsd a porba ellenfeled.

És ha úgy érzed elvesztél….

Állítsd fel saját védelmi stratégiádat, és gátold meg, hogy az ellenfeled meg tudja valósítani a saját elképzeléseit. A lehetőségek végtelenek. Gondolkozz és harcolj, amíg tiéd lesz a dicsőség!

Tulajdonságok:
– Multiplayer Tower Defense játék iPadre
– 6 őrtorony
– 18 támadó egység
– 2 halálos szuperfegyver
– ellentámadás földön és levegőben
– 5 egyedi pálya
– beállításokkal variálhatók a pályák

A játék menüje jelenleg nem nyújt lehetőséget a visszalépésre, így ha már választottunk, hogy tournament vagy deathmatch módban szeretnénk játszani, de közben meggondoltuk magunkat, akkor ki kell lépnünk a játékból, majd újból elindítani.

Frissítés: A menüben visszalépni úgy lehet, hogy két ujjal balról jobbra elhúzzuk, ha tehát meggondoltuk magunkat, és például mégsem tournament módban szeretnénk játszani, csak húzzuk vissza két ujjal balról az előző menüt. (Köszönjük ezt az infót a fejlesztőknek!)

Jelenleg csak egy zene van a játékban pályánként, így az sajnos egy hosszabb meccs esetén, vagy az instrukciókat böngészve egy idő után zavaróvá válhat, pláne mert nincs lehetőség kikapcsolni, vagy helyette esetleg az iPod-ból hallgatni a saját zenéinket. Sőt, az alkalmazás jelenleg “összeakad” az iPod-dal, mert ha zenelejátszás közben indítjuk el a játékot, annak zenéje közben az iPod is változatlanul játsza tovább a zenéket. Ha ezt javítanák, és megoldanák azt, hogy az iPod-ból is lehessen választani zenét, vagy kikapcsolható lenne a játék saját zenéje, az mindenképp sokat javítana ezen.

Frissítés: Ezt a hibát hamarosan javítják a fejlesztők, érdemes lesz tehát figyelni az alkalmazás frissítéseit! 🙂

A játék lényege röviden: elküldjük olajért a begyűjtőjárműveket, az így megszerzett olajból pénzt csinálunk, ami pénzből a védekezésünket fejlesztjük, vagy támadunk. Aki pedig hamarabb tudja szétlőni a másik bázisát, az nyer.

Aki már játszott hasonló játékkal, annak számára biztosan egyértelmű lehet, hogy mi a teendő, de nem túl intuitív, nekem bizony beletelt egy kis időbe, mire rájöttem, hogy mit is kellene csinálni. A gameplay-videó megnézéséig a szuperfegyvereket sem tudtam működésre bírni. Bár van leírás a játékban, de nem lehet átváltani magyarra, így az angolul nem tudók számára a leírásban közzétett dolgok nem sokat fognak segíteni.

Nem igazán láttam át az egyes egységek képességeit sem. Ráküldtem az ellenfél bázisára egy $120-ba kerülő tankot, az lőtt rá egyet, de mintha csak simogatta volna. A poén kedvéért ráküldtem egymás után 10 db TNT-s kollégát, amiből már a negyedik egység is bőven elég volt ahhoz, hogy a földig rombolja a bázist, és nyerjek. A TNT-s kollégák darabja $5 volt.

Milyen frissítések várhatóak a fenti hiányosságok orvoslásán felül?

– INGYENES frissítések: pályák, tornyok, egységek.
– SINGLEPLAYER MODE HAMAROSAN!

Frissítés: A fejlesztők jelezték továbbá azt is, hogy a single player móddal együtt érkezni fog egy komolyabb tutorial is.

Mindenesetre itt a gameplay videó:

A játék letölthető az AppStore-ból $5.99, illetve 4.99 € áron: Assault for the Oil

***

Az iPad tulajdonosok számára pedig van 3 darab redeem kódunk, amit itt az oldalon, a cikk hozzászólásai között fogunk közzétenni valamikor a nap folyamán, véletlenszerűen, tehát érdemes figyelni a hozzászólásokat, mert aki elég szemfüles, az lehet a szerencsés, aki redeem-elheti!

(Kérjük a szerencséseket, hogy egy hozzászólással jelezzék, hogy nekik sikerült, hogy mások már ne próbálkozzanak hiába az adott kóddal!)

Olvasd el a hozzászólásokat is

72 Comments

  1. az ilyen típusú játékokat nem szeretem:/

  2. Frankón néz ki. Nem különösebben szeretem a stratégiákat, de az ilyenekkel elvagyok. Lenne iPad-em biztos megvenném /v vadásznám a kódot :D/ Grat a fejlesztőknek.

  3. Sorry az offért de már kezdek dühös lenni.
    Éjjel lemerült a 3Gs-em, lassan két órája be dugva és nem kapcsol be! Bejön az alma, aztán pár másodperc múlva el is tűnik. Eltelik egy perc, közben fel-felvillan a képernyő halványan, aztán megint alma pár másodpercig. Nyomtam már a gombokat, külön, együtt, fejenállva… MIEEEZ? Segítsen valaki, mert nem tudok telefonálni! Elég fontos dolgokat kéne intézni…

  4. Köszönjük az észrevételeket. A menube vissza tudsz lépni, két újjal kell elmozgatni a menut jobbra. Az iPod problémát pedig javítjuk … A single móddal érkezik egy komolyabb tutorial is.

  5. Mint rendszeres olvasótok jó látni, hogy szerencsére a magyar fejlesztök egyik sem értelmetlen,egyszerü,hasznavehetetlen appokat csinál hanem fejtörő játékokat és hasznos programokat. Csak igy tovább 😉

  6. @Lény: én értem a problémádat, és azt is, hogy bosszantó, de ajánlom figyelmedbe a Moderációs elveinket, konkrétan ezt a részt:
    A Szifon.com-on az offolás nem tiltott, azonban az offoló hozzászóló vegye figyelembe, hogy a kérdésére legtöbbször már korábbi cikkeinkben megtalálható a válasz. Ha azonban a kereső segítségével sem kap választ a kérdésére, akkor azt felteheti bármely olyan cikknél, amely leginkább a kérdésének témájához kapcsolódik, és van már hozzá legalább 10-15 másik, a cikkhez tartozó hozzászólás.

    egy iPad-es játéknak az ég adta világon SEMMI köze nincs a feltett kérdésedhez.

    a kérdésedre válaszul pedig:
    – nem írtad meg, hogy milyen fw van rajta, és azt mivel jailbreak-elted
    – recovery vagy DFU módban restore-t próbáltál?

    ilyen fontos infók nélkül elég nehéz segíteni, mert kismillió oka lehet…

  7. Köszi a gyors reagálást ! Nagyok vagytok .

  8. @Navigation-Info: mi köszönjük az infókat, és természetesen az érkező frissítéseket! 🙂

  9. @Jadeye:
    Ne haragudj.
    Nem próbáltam restoret, mert nincs firmware-em sem amivel restoreolhatnék. 3.1.3 van rajta, hogy mivel van jailbreakelve azt nem tudom, de untethered. Így vettem. Eddig semmi nem volt vele, többször ki-be kapcsoltam. Régi bootromos. Múltkor megpróbáltam feltenni a 4.0-át is de elszállt 1400 v. 1600-as hibával már nem emlékszem. Jó lenne vmi megoldás… Ha más nem, ide várnék választ…: egyjogyerek kukac gmail pont com. THX

  10. Hát ez egy marha jó játék! Szerintem úgyis kevés játék van még ebben az irányban. Mármint az 1v1 es egy gépről játszható játékokból. Ismét egy profi játék magyar fejlesztők tollából!!! 😀

  11. @Lény: ha van 3.1.3-hoz vagy 4.0-hoz vagy 4.0.1-hez SHSH-d, akkor megoldható a jailbreak és a függetlenítés is. ha nincs SHSH-d, és kell függetlenítened is, arra jelenleg nincs megoldás, mert a 4.1-re még sem jailbreak, sem függetlenítés nincs. ha nem kell függetlenítened, mert az eredeti szolgáltatóval használod, akkor recovery vagy DFU módban fel kell tudd tenni a 4.1-et, amivel jelenleg buktad a jailbreak-et. ha nem boldogulsz vele, akkor jelezd, és a megadott emailcímen felvesszük veled a kapcsolatot.

  12. Gratulálok a fejlesztőknek! Csak így tovább. Remélem egyre több és jobb játékokat fognak majd a magyar fejlesztők csinálni! Ha máshol nem legalább itt ismerjék meg a külföldiek a magyar neveket!!!

  13. Tetszik, hogy egyre több és egyre jobb játékok vannak iPAD-re, már csak egy iPAD kéne hozzá :))

  14. Bingo! Remélem nyertem! 😉 Nem csak szep de izgalmasnak is tunik.

  15. Itt az első redeem kód, az a szerencsés iPad-es, akinek elsőként sikerül redeem-elni, kérjük, jelezze egy kommentben, hogy mások feleslegesen ne próbálkozzanak!

    A kód: 4YTNLMR97ETF

    Hajrá! 🙂

    (Akinek nincs iPad-je, az hiába redeem-eli, mert ez az alkalmazás csak iPad-re van, így iPhone-ra vagy iPod touch-ra nem lehet telepíteni.)

  16. @Jadeye: Köszönöm Nekek és a Fejlesztőknek, enyém lett az első ajándék játék. 🙂

  17. Ha lenne iPadem mekkora szerencsém lenne most! 😀

  18. Köszönöm Nektek és a Fejlesztőknek, én nyertem az első ajándék játékot. 🙂

  19. Lecsúsztam:(

  20. @flexo: Gratula! 🙂

  21. off: Erre nem találtam sehol megoldást. Szóval az iTunes nem ismeri fel a telefonomat, rádugom egy jó ideig nem válaszol az itunes, majd miután használható, nem ismeri fel a telefont. Ha lehúzom egyből működik rendesen az itunes. windows 7 64 bites verziót használok. Próbáltam újrarakni az itunest nem segít. Újraraktam a windows többször is, egy ideig működik, utána megint nem akarja az igazat. Ha kijelentkezek a windowsból majd be, akkor általában felismeri, de ha lehúzom és utána rádugom megint nem. Más is tapasztalta már? Mi lehet ennek az oka?

  22. @flexo: Gratulálunk és jó szórakozást! 😉

  23. Csak majdnem 3 órája várom a kódot. Amilyen peches vagyok kimegyek budiba és lecsúszom róla.

  24. @Tibusz: Hasonló cipőben járunk… 😀

  25. Mivel csak 1 reedem kod van osszesen.

  26. @ptodic: Akkor olvasd el még 1x a postot…

  27. a cikkben 3 ról van szó

  28. En olvasom de ti vartok 3 orat 🙂

  29. @ptodic: akkor te már elmehetsz aludni 🙂

  30. Már lassan úgy vagyok vele, hogy nem ér ennyit a játék…

  31. @Methos: szintúgy

  32. fieldrunners hd…

  33. biztos nektek mar 3.2.2 van font es akartok vegre egy eredeti jatekot 🙂

  34. 🙂

  35. kezeket a frissítés gombra, iTunes redeem oldala bekészít: 19:45 után érkezik a második kód! 🙂

  36. akkor gyorsan wc… 🙂

  37. Admin!

    Volna egy plist kérdésem. A keyboard-default.plist-et akarom egy kicsit átírni. Megkerestem az alábbi részt:

    Roman-Accent-A

    Direction
    right
    Keycaps
    A Á
    Strings
    A Á

    Azt szeretném, ha az “A” betű lenyomására csak az “Á” betű jöjjön fel. Ezt hogy tudom elérni? Próbáltam már kitörölni az “A”-t és a szóközt, hogy a ek között csak az “Á” legyen, de akkor is kirakja az “A” hosszú lenyomására mindkettőt.

    Azt is próbáltam, hogy a string-ben megfordítom őket, hogy az “Á” legyen elől, de a telón az “A” hosszú lenyomására ugyanúgy az “A” van elől, és utána az “Á”.

    Segítsetek, mit rontok el?

  38. Bocs, a zárójeleket és egyéb jeleket levette a rendszer, de remélem érthető…

  39. Gratula a fejlesztőknek! Ha majd lesz iPad-em tuti kipróbálom. Egyébként iPhone-on nem fért volna el a játéktér? Vagy miért csak iPad-re lett kifejlesztve? (mozgatás+nagyítás nem jó megoldás iPhone verziónál?)

  40. @MegyoCon: és a kis- és nagybetűs verzió esetén is átírtad, vagy csak az egyiknél? mert akkor nem lesz jó. de amúgy telepítsd szifon source-ból a magyar billentyűzet fixünket, az ezt (is) megcsinálja, csak utána állítsd át magyarra a billentyűzetet.

  41. @Jadeye 10 percet kesik az oratok…

  42. @ptodic: valóban. de így legalább mindenkinek lehet ideje a pisiszünetre, hiszen lehet, hogy a valós idő szerint 19:45, de az is lehet, hogy a szerver ideje szerint, tehát akkor még van kb 8 perc addig is! 🙂

    úgyhogy hajrá, mostmár bármelyik pillanatban jöhet az újabb kód!

  43. A kód: 4YTNLMR97ETF volt

  44. lecsúsztam

  45. akkor inkább majd vagy megveszem, vagy…. nem?

  46. nos, mindenki felkészült? pisiszünet megvolt? akkor gyorsan, jöjjön egy újabb kód, nehogy lemaradjon bárki is a 20:00-kor kezdődő filmről! 🙂 felkészülni, vigyázz…

  47. pöppet bugos az itunes rendszere… beírtam a kódot, bekérte a jelszót, aztán nem történik semmi, csak egy üres lapot hoz be a sötét hátérrel.
    Mivel másodszorra is ugyanezt csinálta, szóval feltételezem én is lecsúsztam 😀

  48. Visszamegyek inkább a gyerekeimet fürdetni. Attól jobb játék úgysincs.
    Jó klikkelést.

  49. Itt a második redeem kód, és ismét megkérnénk azt a szerencsés iPad-est, akinek elsőként sikerül redeem-elni, kérjük, jelezze egy kommentben, hogy mások feleslegesen ne próbálkozzanak!

    A kód: 76LAYAYFPE7R

    Hajrá!

    Aki pedig most sem nyerne: a harmadik kódot még ma éjfélig közzétesszük! 🙂

    (Akinek nincs iPad-je, az hiába redeem-eli, mert ez az alkalmazás csak iPad-re van, így iPhone-ra vagy iPod touch-ra nem lehet telepíteni.)

  50. jahogy ptodic az előző kódot írta be… lol

  51. 🙂

  52. “thank you for redeeming, your item is downloading”

    Thank you nektek is a kódért, sok sikert a játéknak!

  53. @rohamcsiga: gratulálunk, jó szórakozást!

    nos, mi legyen az utolsó kóddal? vannak ma még érdeklődők? 🙂

  54. a gyerekek mar lefekudtek… most mar csak profi alkalmazasokra kerunk kodokat

  55. van erdeklodo 🙂

  56. Én is itt vagyok!

  57. Gyerekek lefeküdtek. Jöttem nyálat csorgatni. 🙂

  58. Sztem @Jadeye lefeküdt aludni, nem látom skypeon 🙂

  59. @admin: azért, mert nem vagyok online, még ébren lehetek. 🙂

    akkor játszhatunk? vagy már elnyúltatok aludni? netán leköt mindenkit inkább a tévéműsor? 😉

  60. Hadd szóljon!

  61. na akkor szaladjon el mindenki pisilni, takarja be újra a gyereket, barátot/barátnőt, férjet/feleséget (vicces kedvűek akár az anyóst is… :P), és izzítsa be az iTunes-ban a redeem-es oldalt. felkészültél? gyerünk! egy-két-háá… 🙂

  62. A kód: 76LAYAYFPE7R volt

  63. a magyar store-ban nem csinlatok egy akciot,hogy 1 napig csak 0,79 euro? 😛

  64. magyar vagy US store?

  65. Koszonjuk szepen a jatekot

  66. Es BUEK mindenkinek

  67. Itt a harmadik, és egyben az utolsó redeem kód ebben a játékban, és ismét megkérnénk azt a szerencsés iPad-est, akinek elsőként sikerül redeem-elni, kérjük, jelezze egy kommentben, hogy mások feleslegesen ne próbálkozzanak!

    A kód: T346AHPJ4L7L

    Hajrá, lássuk, ki jár szerencsével! 🙂

    Aki pedig most sem nyerne, az se csüggedjen, lesz még hasonló játékunk, még akár ugyanez az alkalmazás is ismét megnyerhető lesz!

    (Akinek nincs iPad-je, az hiába redeem-eli, mert ez az alkalmazás csak iPad-re van, így iPhone-ra vagy iPod touch-ra nem lehet telepíteni.)

  68. SOkat kell még várni?

  69. Thank you, enyem lett a 3. kod!

  70. Gratula!


Add a Comment