fbpx Skip to content

Magyar pénzügyi intézmények közül először a Random Capital Zrt. hozott ki iPhone-os alkalmazást. Már létezett mobiltelefonos felületük, de most továbbléptek. A cégről annyit kell tudni, hogy két éve alakult feltörekvő brókercég, forgalom alapján a középmezőnyben foglalnak helyet.


A Mobil Broker nevű alkalmazással a Budapesti Értéktőzsdén köthetünk. Indítás után láthatjuk a vezető részvények árfolyamát és előző napi záróárhoz képesti mozgását.

Ez az oldal a Lista fülön testre szabható, bővíthető.


Az árak 15 perces késleltetett adatok, de ha valaki számlát nyit, akkor real time árfolyamokat láthat. Az alkalmazás 3 másodpercenként frissíti az adatokat.
A jobb oldalon lévő haranggal riasztási árfolyamot állíthatunk be. Ebben az esetben átugrik az Értesítések fülre, ahol beállíthatjuk azt az árszintet, aminek elérése esetén push üzenetet akarunk kapni. Itt azonban nem olyan egyszerű a beállítás, mert az árfolyamot görgetni kell. Célszerűbb lenne számmal beírni az értéket. Van egy hiba is, mert pl. a MOL lépésköze 5 Ft, de be lehet állítani nem öttel osztható számot is.

Visszatérve a Főoldalra: egy részvényre kattintva láthatjuk a részleteket, az oldalon elég sok információ van.

Látható az aktuális árfolyam, napon belüli grafikon, az ajánlati könyv 5 szintje, a napi forgalom darabszámban és forintban, napi nyitó, átlag, minimum és maximum árfolyam és a Kötéslistára kattintva a részvény aznapi kötései is. Ha itt továbbmegyünk, akkor a teljes piaci kötéslistát is megtekinthetjük.

Telefont eldöntve a grafikon teljes képernyős lesz.


A Hírek fülön a gazdasági újságok híreit olvashatjuk (vg, portfolio.hu, origo).
De nézzük a lényeget, a kereskedést. Bejelentkezés után be kell menni a kereskedni kívánt papír részletes adataiba és az ajánlati könyvre kell bökni. Ha venni akarok, akkor az eladási oldalra, ha eladni, akkor értelemszerűen a vételi oldalra. Felhozza az ajánlati képernyőt, amin az adatok már kitöltésre kerültek, de persze ezek is módosíthatóak.

Egy megerősítő képernyő után az ajánlat bemegy a tőzsdére és ha az ár megfelelő, megkötődik az üzlet. Kötésről visszaigazolást emailen, SMS-ben és az ún. Netboon rendszeren keresztül is kérhetünk.
A cégnél napon belül technikai daytrade keretében tőkeáttétellel lehet shortolni is, azaz az értékpapírokat először eladni és a nap folyamán majd visszavásárolni. Számlaegyenlegek elérhetőségét viszont csak az ajánlati képernyőn találtam. Célszerűbb lenne kirakni a főképernyőre.


Persze az alkalmazással nemcsak részvényekkel lehet üzletelni, hanem minden BÉT termékkel, így határidős instrumentumokkal is, pl. a nagy kedvenc BUX1012-vel is.
Összefoglalva: nagyon jó kis alkalmazás, kereskedésre teljesen alkalmas. Ha az említett kis hibákat javítják, akkor minden spekuláns kedvét kielégítheti. Ingyenesen tölthető le a magyar App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Hmmm pushban is tud riasztani?:)
    Egyebkent udvozlendo uj, hianypotlo alkalmazas.
    Az RC tarifaira kivancsi vagyok.. De azt majd laptoprol:)
    Ja, meg hogy van e tokeatteteles kereskedes??!

  2. Ugye, hogy ugye!

    Mennek itt a saját cikkek is!!! *****

  3. Bocs az offert meg az ekezetekert!

    Csak annyit akarnek hozzafuzni,hogy altalaban szifonrol olvasom a szifont:) Regebben kiraktam a szifon.comot ilyen “webapp”nak, amit latom mostmar safariban valo bongeszeskor reklamoz is az oldal.Csakhogy regebben is azert toroltem le meg most is,mert ha kirakod,akkor a letrehozas pillanataban levo legfrisebb postot mutatja, az ujabbakat mar nem!Nemtudom masnak all ez a hiba,de nekem mar 2 honapja is ez volt a problemam vele.Bocs az offert,gondoltam szolol hogy nem “frissul” a “webapp”

  4. Állítólag a PS Freedom is megérkezett már iphone-ra, bár ez inkább a ps3 tulajokat érinti, de szerintem az is megérne egy cikket, már csak a ps3 jailbreak miatt is!:)

  5. 2 napja küldtem Nektek egy e-mail-t.
    Megköszönném ha tudnátok rá válaszolni fontos lenne!

    Köszönöm!

  6. Off

    Lenne egy kérdésem: miért van az, hogyha a 2g-mre szeretnék bármiféle (akár free) játékot feltenni akkor hibaüzit kapok ?

    Valaki okos szánjon meg. 🙂

    Köszi!

    kisgyopi

  7. @kisgyopi: a hibaüzenet leírja, mi a gond. ha esetleg a hibaüzenetet is megosztanád, kicsit egyszerűbb lenne segíteni, mert így azért elég sok a lehetőség, hogy mitől lehet… hackulo source-ból AppSync vagy Install0us fentvan? hanyas iTunes? stb… több infót!

  8. Rögtön mondom a dolgokat:

    10 es itunes

    mobileinstallation crack fenntvan a 3.1.3as rendszeren
    “unknown error occured 0x8000050” a hibüzenet konkrétan

  9. @kisgyopi: szedd le a mobileinstallation cracket, reboot, majd tedd fel a hackulo repobol az appsync 3.1 et majd reboot majd free app és menni fog

  10. Köszi a segítséget srácok !

    Mostmár működik! 🙂

  11. /OFF

    Sziasztok! Valaki tudna linkelni oldbootos 3gshez 4.1 custom firwmaret? Sajnos nincs mac-em ezért pwnagetoolssal nemtudom megoldani. Előre is köszi

  12. Ugye, hogy ugye!

    Mennek itt a saját cikkek is!!! *****

    Jaj! most látom csak, hogy ez sem saját! 🙁

  13. @makiman: Ha adsz linket pwnagehoz csinálok neked és átküldöm skypeon.

    kisgyopi a skypeom

  14. @makiman: Már lassan van minden hozzá pwnage is akadt meg ipsw is leér ha kell szóljál skypeon

  15. @fuji001: ? Mi az hogy nem saját?

  16. Off

    Lenne egy kérdésem ismét….

    Megoldható az valamilyen módon, hogy a 2g-mre a gyári 3.1.3at teszem fel, és azt megtöröm valamivel ? Szeretnék nem custom 3.1.3-at, ez lenne a cél.

    Aki tudja a megoldást az ne tartsa magában!

    Köszi előre is.

    kisgyopi

  17. @kisgyopi: redsn0w, abból is a 0.9.4-es, és a 3.1.2-t kell betallózni… de minden le van írva. mielőtt nekiugrasz, szerintem olvass utána. érdemes lenne szerintem.

  18. @Jadeye: Egy linket kérnék akkor csak …

    Egyébbként miért a 3.1.2-t kell betallózni? Ezt nem nagyon értem

  19. de 2g hez kelleni fog a 3.9 es bootloader meg a 4.6 os bootloader cska szolok h ne lepodj meg ha kerni fogja:D google a barátod

  20. @kisgyopi: na ne már… most komolyan… ha ennyire nem vagy önálló, frankón ne kezdj neki, mert csak rossz vége lesz. persze nem kell rám hallgatni, de ebben az esetben vedd a fáradtságot, és bakker használd a keresőt itt az oldalon. pffff…. de lásd, segítek.

    azért kell neki a 3.1.2, mert a 3.1.3-ra nem csináltak külön eszközt, ugyanis a 3.1.2 és a 3.1.3 között a jailbreak által módosított fájlok nem változtak meg – így nem volt szükség csak emiatt új eszközt csinálni.

    link… na erre a legegyszerűbb, ha rákeresel google-ban: “redsn0w 0.9.4 download”, és mondjuk a legelső találatban a cikk alján ott lesz mind mac-re, mind windows-ra. értelemszerűen válaszd ki az általad használt rendszernek megfelelőt.

    cserébe ígérd meg, hogy valóban elolvasgatod itt a cikkeket. számodra lenne hasznos.

  21. @Crazy: csak akkor kell bootloader, ha bepipálod a függetlenítést, amire viszont csak abban az esetben van szükség, ha a készüléken jelenleg 1.1.3 van, és úgy rakod fel a 3.1.3-at.

    ennek meg az az oka, hogy az 1.1.4-en függetlenített 2G baseband-jébe van írva a függetlenítés, ami baseband viszont nem frissült már a 2.0 megjelenésével sem, pláne nem azóta.

  22. @Jadeye: hat nem tom nekem restore utani jb nel is kerte de ha mar itt tartunk egyik ismerosomneka 2gjet 5k ért cisnalta meg vki értelmes blackrainnel ….. stupid srác …. és most nem megy neki a U tube azt hiszem kéne rá valami fix tudsz erről infót /T repót mondani?

  23. @Jadeye:

    Köszi az infókat de közben kitaláltam magamtól a dolgot. 🙂

    Most mennek vissza a zenék, meg az appok. 🙂

    Köszi Jadeye azért a hozzám való türelmedet!

    Önnálló vagyok, csak nem mertem nekifogni tanács nélkül …

    kisgyopi

  24. @Crazy: láttam én már 2G-t jailbreakme-vel is, előtte meg spirit-tel, szóval… 😉 azzal csinálják, amivel érik.

    youtubefix az a cydia.pushfix.info source alatt van, egyszerre csak egyet kell feltenni. ha az nem megy valamiért többé, akkor azt le kell szedni, és feltenni egy másikat a háromból.

  25. @Jadeye: köszi! OMG spirittel :S 😀 grt az Mbernek

  26. @Jadeye: Figyi már ezzel a last-ditch effort módszerrel nem kellene mennie a 4.1 baseband kiiktatásnak?

  27. @kiru: elméletileg jó lehet, de hiába régebbi a baseband, jailbreak hiányában jelenleg nem érnél vele semmit, mert nem menne az ultrasn0w. de türelem, lesz rá rendes módszer nemsoká.

  28. A Cydia megvette a RockYourPhone-t – sinfuliphone.com/showthread.php?t=39356
    errol szerintem irnotok kene.. 🙂

  29. Mobil Broker a TOP1! Nem semmi!

  30. @Jadeye: Nem baj ha nem lesz rá még jailbreak, csak feltudjam rakni. Azt mondd már meg ha tudsz róla valamit, hogy lesz vajon függetlenítés a közeljövőben? Felrakhatom nyugodtan a 4.1 -et?

  31. @kiru: azt, hogy lesz-e függetlenítés, és hogy mikor, azt csak a dev-team tudja. légy türelemmel, és egyelőre ne rakd fel, akkor nem lesz gond. ezen a pár napon már nem múlik semmi.

  32. Nekem nem tölti be az infokat 🙁


Add a Comment