fbpx Skip to content

A Nokia és a RIM válaszolt

A pénteki sajtótájékoztatón Jobs videókkal prezentálta, hogy nem csak az iPhone 4 esetében van térerővesztés, hanem a BlackBerry, HTC és Samsung telefonoknál is. A videókat kirakták az erre a célra létrehozott honlapra is. Persze ezt az említett cégek nem hagyták annyiban, reagáltak a támadásra.
Először a Nokia adott ki sajtóközleményt. Leírták, hogy ők alkalmaztak először belső antennát, náluk az antenna elhelyezése megelőzi a designt, különben is sok ezer munkaórát öltek bele a tervezésbe.
A BlackBerry-t gyártó RIM-nél sem mentek el szó nélkül az eset mellett. Az Apple szándéka, hogy hibás design miatt másokat is belekeverjen az ügybe, teljesen elfogadhatatlan. A RIM a világ vezető antennaszakértője (ilyet már hallottunk a Nokiánál is, szerk. megjegyzése), eddig mindig elkerülték az olyan designt, amely hívásmegszakadáshoz vezethet. Ráadásul a BlackBerry-t használóknak még tokra sincs szükségük telefonáláshoz.
Mindezek igazak lehetnek, de a videók mást bizonyítottak. Tartok tőle, hogy körülbelül olyan arányban fordul elő más gyártóknál a probléma, mint iPhone 4 esetében.


Invisible Shield a telefon oldalára

Aki követi cikkeimet, tudja, hogy jó minőségű terméknek tartom az Invisible Shieldet. A gyártó újra gyorsan lépett, mert lehet az iPhone 4-hez külön oldalvédelmet is rendelni, így kiküszöbölendő a térerővesztés problémáját. Maga az oldalvédelem 10 dollárba kerül, míg a teljes védelemért 25 dollárt kell fizetni.

A pénteki sajtótájékoztató után néhány kiválasztottnak megadatott, hogy bemenjen az Apple szupertitkos antenna-laboratóriumába. Az Apple a laboratóriumot „feketének” hívja, mert ez egy olyan titkos hely, ahová csak kiválasztott dolgozók léphetnek be, 40 mérnök dolgozik itt.
„Ez a legjobb laboratórium a világon, ahol rádiófrekvenciás vizsgálatokat végeznek.” – mondta Phil Schiller alelnök. „Az általunk létrehozott designt nem lehet enélkül elkészíteni.”
Wired magazin szerint az összes tesztelő helység kék piramisokkal vannak beépítve, amelyek elnyelik a rádiófrekvenciás hullámokat. Egy robotkar a helység közepén 360 fokban forgatja a tesztelendő készüléket, míg az elemző szoftver (Win XP-n fut 🙂 méri a készülék aktivitását. Egy másik teszthelységben az emelt széken egy tesztelő 30 percig fogja a telefont és mérik a készülék emberi testre gyakorolt hatását.
Az Apple külső méréseket is végez. Megtekinthették azt a kisteherautót, amely tele volt pakolva műszerekkel.
Az egész bemutató azt a célt szolgálta, hogy bizonyítsák eltökéltségüket az ilyen irányú fejlesztés ügyében. Remélhetőleg szeptember 30-ig valami komolyat kitalálnak a bal alsó sarok problémájára.

Olvass tovább!

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. szvsz szerintem se azzal kezdjék, hogy “de bizony a többieknél…”

    amugy kérdés (sorry, ha vkit zavar, nem függetlenités, meg ilyesmi)
    3GS (3.1.3,spirit,ultrasnow,ujboot, vodafone), ha bekapcsolom a 3G-t, akkor dobja a hálózatot, és csak akkor lesz megint térerőm, ha ujrainditom. találkozott már valaki ilyennel? mi lehet az oka?

  2. Sztem más gyártók készülékeinél még ha elő is lehet idézni a jelenséget, azt egy olyan helyen, amit az átlag nem tapicskol…Itt viszont ugye az X pont kézreesik…

    Az meg kritikán aluli, hogy “másiseztcsinálja”…Most akkor premium kategória vagy sem???

  3. h t t p : / / w w w . youtube.com/watch?v=KLq44CDusnE remélem ilyen lesz az iphone 5 😀

  4. nemtom, nekem úgy tűnik, legalább annyira átlagosan fogják a másik két telefont is.
    Egyébként meg figyeljünk már oda, azt mondta Jobs, hogy jelenleg egy egy teljes iparágat felölelő probléma. Nem “másiseztcsinálja”, hanem “nincsmásakinemeztcsinálja”, hiszen még senki nem tudta seggbedugni a fizikát, bár minden vezető cég próbálkozik vele.

  5. Szánalmas e a politika… Oviban csináltunk utoljára ilyet, hogy mutogattunk a Misikére, hogy ő is ezt csinálta…
    A fizikát nem kell segbedugni, de antennát úgy kell elhelyezni, hogy a legkissebb legyen az esélye, annak, hogy problémát okozzon…
    Jelenleg van egy “G-m, egy 3G-m és egy HTC Desire-öm… Semelyik nem csinálja, normál körülmények közt…

    Nyilván minden készüléknél előidézhető a probléma, mert az antenna az antenna, de azt, hogy alaphelyzetben lefogom az antennát 4G-n, ne hasonlítsuk össze már azzal, hogy ha egylábon állok, és a bal kezem a seggembe dugom, akkor más telefonon is elmegy a térerő…
    Felháborító, úgy mint a “‘Ne fogd úgy ” nyilatkozat is!

  6. igencsak gyerekes, h a hibáinkat másokon keresztül vezetjük le.. no mind1.

    – off: szeretném a 3GSmen lévő iOS4.0-t visszaállítani 3.1.3-ra. van róla shsh fájl. hogyan tudnám ezt megoldani? köszi a segítséget előre is! –

  7. @dadamm: SHIFT+Restore, gyári 3.1.3-t betallózod, JB, függetlenítés, kész. Nem kell semmilyen mód, csak hagyd bekapcsolva.

    Más:

    Azért a videón az a postásgumival rögzített iP4 azon a “zizén” eléggé groteszk látvány és nem éppen a high-end kategóriát tükrözi… Vagy Fake videó(miért lenne az?) vagy SJ még ezen is spórol…
    Vagy a leves görbe vagy a tál.:D

  8. Naja, meg a miénk a föld, sőt a galaxis legszuperebb laborja… Vicc.
    Honnan tudják, hogy másnak milyen lavorja 🙂 van? 😀

  9. @hepike: azaz SHSH fájl nem jó, amit még anno csináltam, mielött JBtem volna? tudnál segíteni, h hol találok gyári 3.1.3-t? :$ bocsi még kezdő vagyok :/ köszi a segítségedet 🙂

  10. 25dolcsis shield tetszik

  11. @dadamm:
    Itt az összes FW-t megtalálod(csak is hivatalos FW-k vannak fent, semmi buhera):
    theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=Firmware
    Viszont amiért kezdő vagy belinkelem a neked valót:
    http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-7472.20100202.8tugj/iPhone2,1_3.1.3_7E18_Restore.ipsw
    A 3.1.3 JB kimaradt az életemből abban nem tudok segíteni(ha jól emlékszem Spirit kell hozzá, de ezt valakinek meg kell erősítenie)

  12. @hepike: A spirittel tényleg tudja jailbreakelni, én is azzal csináltam! Viszont saurik szerverét a host fájlba írd be aztán shift+restore! Jah és persze hogy az élet ne legyen olyan egyszerű, a telefon dfu-ban marad! Nem írom le az egészet mert egyszerűbb… h t t p://3gssector.blogspot.com ! Itt megnézheted a downgradet! A haveroknak leírtam, szerintem elég szájbarágosan! Ha nem megy szívesen segítek!

  13. Mig a NOKIA, Blackberry egy telefonhoz próbál multimédiás funkciókat hozzáadni, addig az apple egy jól sikerült PMP-be próbál SIM-kártyát tuszkolni. Nem kell meglepődni, ha ez elsőre (negyedikre) nem sikerül.

    Visszhangmentes laborja pedig minden antennákkal foglalkozó cégnek van. Mindegyik több 10 millió USD, úgyhogy belefér, hogy az Apple is létrehozzon egyet, elvégre ők is telefongyártók, nem?

  14. @attilaszu:
    Azt ne felejtsd el, hogy az Apple-re kezdtek először “ujjal mutogatni, mint az oviban”. A Youtube-on találsz más gyártók készülékével ugyanilyen videókat, még a 4-es megjelenése előttről. Ez a “probléma” mindig is létezett.

    És amúgy csinálja mindegyik, “alaphelyzetben” is. A Desire-nek keresd meg a menüjében, ahol kiírja dBm értékét a térerőnek. Ugyanúgy esni fog, még ha a vonalak ott is maradnak 4-en. Épp ma nulláztam le a lakótársam Desire-jét 3 vonalról. Egyik sem különb, még az iPhone sem. Az iPhone-nak is úgyanúgy fent maradnak a vonalak, ha erős a térerő, és ugyanúgy eltűnnek, ha gyenge, mint az összes többi készüléken.


Add a Comment