fbpx Skip to content

Már vagy egy órája ülök itt a gép előtt, hogy adjak nektek valami normális postot. De komolyan mondom, semmi olyan dolgot nem találtam, amit érdemesnek tartottam volna szóba hozni. Mint tudjátok ez a Gu1ldhack egy átverés, Apple harcol a Flashel.

Arra gondoltam elmesélem, hogy hogyan használja egy ügyvéd ismerősöm, a telefonját.

Sok sok héttel ezelőtt egy HTC xy telefont használt Dr. Ügyvéd. Én akkor már több mint 2 éve használtam a szifont, de képtelen voltam meggyőzni, hogy ez jobb és dobja már ki azt… Azt hiszem valaki segített nekem, mert a HTC naptár syncelése annyira összezavarodott, hogy minden bejegyzését törölte egyik éjszakáról a másikra! 🙁 Ekkor felhívott és megkért segítsek neki “újra dolgozni”. Természetesen fülig érő vigyorral elmentünk a legközelebbi T-mobile-ba és megvettük a mostanra már álmai telefonját.

A megvétel után az első dolgunk volt… Aztán pedig barátkozott vele. Eddig az Outlookot használta e-mailezésre naptár-szinkronizációra névjegyzékekre. Biztos szuperül működött, de szerintem a Google fényévekkel szebb és jobb. Lehet ez az én hibám, de ehhez szoktam hozzá. Regisztráltunk neki egy Gmail címet és elkezdtük fel szinkronizálni az adatait az Outlookból. Hibátlanul minden felkerült. A levelet a névjegyzékek a naptár bejegyzések mind mind felkerültek a Google mérhetetlen tárhelyére, kb. 2h vett igénybe a művelet.

Ezután beállítottam, hogy a céges emaileket a Google kérdezze le automatikusan, majd beállítottam a telefonon a Google Exchange-et. Így most már Pushként szinkronizálódtak az adatok.

Vegyük sorra:

1. Contacts: Outlookból lett átemelve Google Contacts -ba. Ezután pedig iPhone Exchange-el automatikusan szinkronizálódik oda-vissza.

2. Calendar: Ugyancsak Outlookból átemeltük és Exchangel szinkronizáljuk oda-vissza.

3. Email: Itt a céges emailt lekérdeztetjük a Google-el és megkértük, hogy a céges emailcímmel írjon vissza. Ezáltal nem változik semmi és ugyan csak szinkronizálódik oda-vissza.

+ Naptár: Lehet több naptárat is kezeltetni a Google-el: https://www.google.com/calendar/iphoneselect

Titkárnő: 2 lehetőség is van. Első, hogy az Outlookba dolgozik tovább és az Qutlook szinkronizálódik automatikusan a Google-el, a másik pedig, hogy betanítjuk neki a Google szolgáltatásokat. Én a másodikat választottam…

Cydia csomagok:


Természetesen a Billentyűzet fix, Magyar UI lokalizáció felment azonnal. Ezután feltettem az iBlacklist -et, hogy a hívásait szűrni tudja, majd az Intelliscreen-t, hogy a naptár és egyéb dolgai a lockscreen-re kerüljenek. Kezdett egész pofás lenni 😉 Feltettem még a Yourtube -ot, hogy a gyerekek tudjanak Tom és Jerry -t nézni offline, valamit a 3GUnsrectictor, hogy a Skype működjön 3G-n is.

AppStore “csomagok”:


DropBox: Ha valamit a titkárnő át szeretne küldeni és nagyobb fájlt feltettük a dropbox pc/iphone verzióját is. Ezáltal nagy méretű fájlokat azonnal át lehet küldeni a telefonra. Kisebbekre ott az Email.

Quickoffice Connect Mobile Suite: Teljes körű Office támogatás, tudja kezelni a DropBox-ot és a Google Docs-ot is.

Skype: Skype 😉

fn.hu/mozi24/tv24/Ozone: Hírek, mozi és tv műsor, valamit időjárás program.

  • Ezután megtanítottam az iTunes használatára és beállítottam a Win7-en a Bluetooth tetheringet. Elmentünk vettük egy autós töltőt, mert az nem árt.

Tulajdonképpen egy délelőtt átállt az új telefonra némi segítséggel, de ezek után annyira szereti mint más telefont soha.

Azóta csak egyetlen negatív dolog történt, véletlen leejtette és betört a kijelzője, de ezt 20 perc alatt kicserélték a hardveres kollégáink 😉 Köszönet nekik. http://appsolute.hu/

Olvasd el a hozzászólásokat is

157 Comments

  1. Lehet megpróbálom megint ezt a google szinkronizálást. Már hónapok óta használom a 64bites Outlook-ot, ami nem működik a mobile device résszel, így nem szinkronizál semmit. Korábban fenn volt a 2003-mas outlook, így ment a szinkronizálás. De ez jónak hangzik.

  2. inkább Tom és Jerry:D mint Jarry

  3. Az outlook-os naptáram remekül szinkronizálódik a google-ös naptárral, az pedig push-sal az iphone-nal. Azt viszont jól tudom, hogy az outlook-os kontaktokat nem lehet így szinkronizálni?

  4. @miv: Hát ez jó kérdés, én csak átmásoltam a contactokat a google-be és ennyi.

  5. Lehet olyat csinalni a iphoneal h wifi kelet tovabbitson? Nekem a munkahelyemen (ahol nem kene lennie netnek megis van) gyenge a jel es ha fognam az iphonet kitennem oda ahol jon a jel erosebben en az iphonra ra tudnek csatlakozni mintha az egy wifirouter lenne? Csak par meter hianyzik erre kituno lenne!

  6. Én is használom a google sync-et de csak korlátozottan, tekintettel a kérdéses adatbiztonságra. Azon nagyon meglepődtem, hogy egy ügyvéd felrakja a céges dolgait google-ra….

  7. Jó cikk lett!
    Már csak a szervíz miatt is! Nem tudtam egy megbízható szervizet se..hál’istennek még sose volt rá szükségem. Eddig csak a gonosz szervízekről hallottam, ahol a jót kiveszik a rosszat berakják és egy gombcseréből csinálnak egy 50.000Ft-os alaplapcserét is 🙂

  8. @lakbal: Ne tudd meg mennyien használjuk a Google-t ennél durvább levelezésre is, ők még jobban megbízhatóbbak mint egy saját server, amit azért feltörhetnek. A Google-nek is van egy szép felhasználó jogi nyilatkozata, ami véd minket meg őt is. Biztos nem adják ki és nem nyúlnak bele a dolgokba. Ami meg már kényes ne levélbe hanem papiron vagy személyesen intézd, annál biztonságosabb nincs.

    Amúgy állítom, hogy sokkal biztonságosabb a Google annál, hogy te veszek XY helyen egy domaint és egy tárhelyet és ott tárold a dolgaidat.

  9. @bbence: Nekünk Szebiék a hardware-s szervizünk kb 1,5 éve. Még soha sem volt semmi probléma velük. 🙂 Amik hozzánk jönnek emailek hw javítással mindig továbbítom nekik.

  10. @admin: ez tudtommal nem az i-doki, de most mondta nekem valaki, hogy 3.1.2 volt rajta, odaadta az i-dokisoknak, és frissítettek 3.1.3-ra (iphone 3gS-en) így a gyerek csodálkozott hoyg miért nem kértek utána tőle pénzt….

  11. ja és persze ez a beteszem a rosszat és fizettetek tizezreket ez klasszikus

  12. Nana. Azért ne túlozzunk!
    Nyilvánvalóan ha akarja, akkor a Google az összes hozzá felpakold dolgodat (email, kép, doksi) nézegeti, míg egy saját szerveren ha csak nem töri meg valaki, akkor biztonságban vannak. De ez a feltöri dolog sem olyan, hogy egy jól bekonfigurált linux servert csak úgy hiphop megtörnek…

  13. @iisanyii: Én ilyenről nem hallottam. Már az ipodszervÍz és az i-doki együtt dolgoznak.

  14. @Larten: nyilván.

  15. @admin: Most mondta nekem egy szifonos kollega, fel is van reggelve ide, nem értett hozzá, bevitte, és feltették neki. ekkor kérdeztem tőle, hogy kártérítést, vagy valamit nem kért? erre mondta hogy ja akkor ezért nem kértek pénzt…

  16. @iisanyii: Passz. Nem ismerem a részleteket.

  17. @admin: Akkor viszont az vicces, hogy van az i-doki, a dr. ipod, az ipod-és iphoneszervíz, és ezek mind különálló szervíznek nézné az ember, és most kiderül, hogy mind ugyanott, együtt dolgozik 😀

  18. @iisanyii: Bocs, lehet én értettem félre, Dr.ipod és ipodszervÍz van egy helyen – de csak 2-3 hete. i-doki az más.

  19. @admin: igen, akkor minden bizonnyal félreértetted. Az i-doki-nál volt ez az eset.

  20. @iisanyii: Akkor már értem miért nem hallotam róla 🙂 Mind1 vele nincs kapcsolatom. Én a Szebiéket preferálom.

  21. Szóval a jó öreg (“Tapasztalt”) i-doki képtelenné tett egy embert hogy használja a telefonját. jofej, és ezt még nem is tudatta vele..

  22. Admin segíts plz :S En is igy hasznalom a telefont, ceges mail -> gmail-re felrakva és mindent oda ment, egyes mappáknak meg cimkék megadva.
    Nincs is vele probléma, működik megfelelően, calendar is működik. Viszont a telefonról a contactokat egyszerűen nem tudom felszinkronizalni gmail-re. Addig próbalkoztam mig a multkor eltűnt az összes kontaktom, halistennek egy korabbi backup-al vissza tudtam tenni.
    Hogyan szinkronizalom fel a a gmail-re a telefon contactokat?

  23. Szia!

    “Outlookból lett átemelve Google Contacts -ba”

    Ezt pontosan hogy csináltátok? Pont ezzel szenvedek, de nem megy.

  24. tripla szinkronizálási hibánál hogy tudom eltüntetni a felesleges contactokat?…pöttyet zavaró, csak egyenként?

  25. @Still: Hát a telefonból Outlookba majd ott kimenteni és be importálni a Google contacts-ba. Én Így csináltam.

    @joey004: Mi a pontos hiba? 🙂

  26. “QuickOffice: Teljes körű Office támogatás, sajnos csak a saját felszinkronizált dolgait tudja kezelni, de még mindig hasznos lehet.”

    Tudja kezelni a DropBox-ot és a Google Documents-et is kényelmesen.

  27. @Mordon: Vao, ezt nem tudtam, köszi.

  28. @admin:

    Ja a lényeg az, hogy ezt az új csomag tudja, amit QuickOffice Connect Mobile Suite néven raktak fel az Store-ba és a 3.0.0-s verziónál tart.

  29. @admin: ááá én “viharmadarat” használok, és ebben az esetben ha felveszek egy uj contactot telefonba nem fog automatikusan bekerülni a gmail címjegyzékbe is? mert az exchange-nek ez lenne a lenyege.

  30. @admin: Az egész folyamat érdekelne, mert azt olvastam, hoygy az outlook nem tud olyan formátumban exportálni, amit a google contacts befogadna. Ha már itt tartunk, egy hasonló kérdés:

    Az iPhone-google contacts sync sem tökéletes, a google oldalán van beállítás, meg is csinálom, de csak a google contactsból kerülnek át a kontaktok, amiket a szifonon tárolok, az nem megy át a googlebe.

  31. @admin:

    értem. nekem sajnos vállalati szerver van komoly védelemmel pont a biztonság miatt, ezért nincs pofám közbeszúrni a google.-t pedig be szép lenne… Pár kevésbé fontos / bizalmas dolgot azért felrakok.

  32. @Still: Ez jó kérdés, én is viharmadarat használok pc-n, de nem használom a contact listát. Viszont, de azt, hogy oldod meg, hogy a vihar madár a Gmail-nél, hogy ha te elolvasod a levelet akkor ő is tegye olvasottá a Gmailben. Persze POP3 és nem IMAP alatt.

    Amúgy ha felveszel egy új contactot, és Exchangel szinkronizálsz, akkor bekerül a google contacts-ba, de nem a gmail contacts-ba.

  33. @admin: POP 3-nál nem tudom, IMAP-al használom és így amint elolvasok egy levelet a telefonon is eltűnik a jelzés hogy levél érkezett, ez persze nem jelentkezik úgy hogy a levelezőben pop3-nak van beállítva a céges mail, és imapnak a gmail. Tehat a gmail altal letöltött leveleknél is elolvasottnak kell jelölnöm ahhoz, hogy ez a telefonon is jelentkezzen. Na ezt jol megcsavartam.

    De amugy gmail-nél minek a pop3? Keresési lehetőség van, sőt viharmadárban van lehetőség a levelek letöltésére IMAP-nál is.

    Google contacts? ez hol van?

  34. @admin: Én nemtudom, azt sem vettem észre hogy preferálná, egyszerűen imapként állítottam, be és a tb3-ban, már van olyan hogy levelek szinkronizálása, és itt már letölti a leveleket. Hiába imap, de ez megoldást nyújt arra is, hogy az elolvasottat annak jelölje a telódon is 🙂

    Sőt TB3-hoz olyan plugint is találtam ami egy az egybe átveszi a google calendart és ha felveszel TB calendarba egy eseményt be tudod állítani az sms értesítőt anélkül hogy megnyitnad a gmailt.

  35. @admin: Érdekes, mert exchange-el van beállítva ennek ellenére 0 contactot ir a linkeden a címtarba.

    Nem értem miert nem teszi at az iphone contatcokat amikor a kapcsolonal be van allitva hogy ezeket is szinkronizalja…?

  36. az itunes-hoz nincs magyarítás?

  37. Hehe. Az azért vicces, hogy egy ügyvédkolléga az adatait a gugli szerverén tárolja és vajon álmodik-e az IntelliScreen jogtiszta verziójával…

  38. hello
    olvastam a cikket nekemtetszett 2 kérdésem lenne
    Billentyűzet fix és a iBlacklist ezek milyen programok???
    köszönöm előre is a választ

  39. huha
    hogy törlöm a szifonról a névjegyzéket…de ugy teljesen?

  40. kicsi off

    két nap harc után sikeresen felraktam a 3.1.3-at és jailbrakeltem is bövebben majd jesus9 barátom csinál rola infot

  41. és azt hogy csinálod a gmail contatct-sal, hogy az emaileket ne szinkronizálja fel a telefonszámokkal egyutt, mert ez a huyle mind a kettot felszinkronizalja…

  42. @joey004:
    nézz utána a neten a go sync programnak,abban meg kell adnod a gmail accountodat és outlookból feltesz oda mindent,egyre vigyázz: ami az outlookban egyéb szám alatt van,az nem fog átmenni a gmailbe
    amúgy nagyon egyszerű,pár pillanat és kész van

  43. @balxxx: jah csak nem mindegy hogy vezetéknév keresztnév, vagy keresztnév vezetéknév formátum, mert nekem felduplikálta a contactokat…huáááááááááá

  44. @oksimano:
    nekem ment rendben,a gmailt kiürítettem,és szépen feltette az outlokból oda a kontaktokat
    csak az egyéb számokat nem menti,azt sajnos át kell írni az outlookban,ha volt ott olyan

  45. Valahol olvastam ezt a cikket…;) Arra nem esküszöm meg, hogy a PC world-ben, vagy a chip magazinban… De a keret gyakorlatilag ez volt. Lehet, hogy a történelem ismétli önmagát? Egy biztos, hogy a google szolgáltatások, és az ájfón tökéletes páros… Egyre több ismerősöm akar ilyet, ki vidót néz, ki játszik, ki meg dolgozik vele. csúcs!

  46. Amugy meg mindig nem találtam megoldást hogy a telefonbol felszinkronizalja a contactokat guglira :S Valaki 5let? Nem akarok ezért feltenni egy outlookot a gepemre, meg az sem megoldas hogy csak azon keresztul teszi, en azt szeretnem ha az új contact is mindig bekerülne gugliba automatikusan… És sajnos mega legjobb barátom a google sem segített ebben, vagy nem jót kerestem…

  47. akinek a legújabb iBoot os iPhone 3GS e van 3.1.3 al az még mindig nem tudja függetleníteni? :S és ha nem akkor mikor fog jönni a jailbreak kb ?

  48. Tudtok olyan progit, ami méri a bejövő,kimenő hívások idejét, az sms-sek számát, ill. az adat forgalmat?

  49. smsre az smshelper, az még a karaktereket is számolja.

  50. Szerintem nem üzleti telefon az iPhone, jailbreak nélkül elég nehézkesen kezelhető, ez a szinkronizálás is nyögvenyelősen megy… persze igyekezhetünk vele mindent megcsinálni, de attól ez egy médialejátszó marad beleszerelt telefonnal.

  51. Szeretem az ilyen cikkeket!
    En is szeretnek 3g-n skype-ozni, telepitettem a progit a szifonrol, de nem enged 3g-n telefonalni.
    Please help!
    Szia koszi

  52. Tudom, hogy egy másik posztnál már sírtam ezért de: Nem lehetne újra jailbrake How to-t csinálni? régen nagyon jól, áttekinthetően kijött minden OS-hez egy igazán jól megfogalmazott és érthető leírás, mostanában már azt se tudom, hogy mit lehet jb-zni és függetleníteni és mit nem…:S

  53. @Kgabor: 3g unrestrictor, ami átveri a rendszer, meg most volt egy cikk a my3g

  54. @clooney: HI! ha jól értem akkor a wifit amit a szifonod befog azt a gépeden szeretnéd használni?! akkor erre tökéletesen megfelel a PDAnet! ez router/tethering…stb egyben! itt egy kis leírás:
    hátétépé://www.junefabrics.com/iphone/index.php
    (Alternatív repokból lehet szedni az “ingyenes” változatot!)

  55. sms helper fent van, de az csak a karaktereket számolja.Nekem az lenne a lényeg, hogy ikon 200 csomagban tudjam mikor érem el a kimenő 200 percet, vagy használom el a 40 ingyen sms-t, ill. mikor érem el az 1GB adat forgalamat.Tudom, hogy meg lehet nézni az adat forgalmat az usage-nál, de azt mindig nullázni kell hónap elején

  56. @oliolioli:
    smshelper szamolja azt is!
    sms iras kozben katt a sms progi fejlecere es egy popupa megmuatatje h menyit kuldtel el.

  57. ha smsirásnál rányomsz a fejlécre kiirja h mennyit kuldtel el az adott honapban

  58. @Still:
    googlesync a megoldás,nekem is így van,
    ha beírok egy kontakotot a telefonba,az rögtön felmegy a gmail kontaktok közé,és fordítva is. tök jó

  59. a dupla tripla kontaktokat a guglimél kontaktoknál össze lehet vonatni a guglival. Gombnyomásra javasolja mi a duplikáció.

  60. Na és hol marad a címben várt tartalom? hogy mire is használja a barátod az iphone-t…

  61. @zoltan: Köszi!

  62. Tisztázni szeretném a félreértéseket a szervizekkel kapcsolatban. Dr. iPod-ként indultam kb. 3 éve még az iPhone megjelenése előtt, Szebi ugyanekkor indult az iPodszerviz.com honlapjával. Én később elindítottam iPhoneszerviz.com név alatt egy új honlapomat is. Ekkor még csak partnerként működtünk együtt.

    Mivel külön-külön már alig tudtuk kiszolgálni egyre növekvő elégedett ügyfélköreinket, tovább kellett lépnünk, ezért úgy döntöttünk kb. egy éve, hogy összefogunk és közösen visszük tovább a szervizt, persze régi honlapjaink fenntartásával. Mostantól APPSolute név alatt futunk.

    i-Doki kb. háromnegyed éve jelent meg a színen, sokszor előfordul, hogy összekevernek vele.

    Tehát van APPSolute (Dr. iPod, iPodszerviz.com, iPhoneszerviz.com) és i-Doki. Röviden ennyi 🙂

  63. ON:

    Olyan naptárprogramot keresek szifonra, amin van heti nézet és olyan havi nézet mint az outlookos havi.
    Találtam is ilyet, SaiSuke a neve, de az a hátránya, hogy csak gmailel szinkronizál. Nekem biztonsági és kényelmi okokbó csak az Outlook + Exchange szinkonizálás jöhet szóba, gmail nem.
    Szóval vmi ilyesmi progit keresek, mint a SaiSuke, de nem gmailfüggő és megy a szinkronizáció Exchnage-el (wifin és 3G-n is természetesen)

  64. Melyik nap fogom azt olvasni, hogy “Xy talált még 1 exploitot és kijön 1-2 nap mulva a 3.1.3-ra a törés.. + normális törés GS -re :)”

    Amugy Cydiába azt az SHSS file szart hol a pi***-ba kell lementeni? Eskü nem találtam sehol, valaki írja le plz !!!

  65. @Torda: ott van az 🙂
    Tom és Jerryt néz ill youtube-ozik, skype-ol,híreket, tv és mozi műsort és időjárást olvass, emailezik ill telefonál és a napi ügyvédi teendőit látja el és még azt csinál vele amit “nem” akar 🙂

    @admin: admin remélem tudunk ma chaten beszélni lenne 1 fontos kérdésem 😉

  66. Köszi a cikket, pont ez kellett most, új tulajként.

  67. Iphone —> Address Book —> Gmail
    Nálam így ment a dolog. Azóta Contacts, Calendar, Email a Google-től jön, a telefonon ezekből nincs tárolva semmi sem.

  68. A telefonba beírt Contact is megjelenik a Google Címtárban. Legalábbis nálam.

  69. OFF: Sziasztok, tud nekem vki olyan VNC progit mondani ami egyszerű és “ingyenes”? Windowshoz kéne olyan hogy lássam a desktopot messziről. Köszi!

  70. @eRico: menj távolabb…vagy menj fel az apptrackr-re és usd be hogy vnc—csak hirtelen negyet dob ki…es amelyik szimpi azt hasznald

  71. @eRico: NTR connect jó lesz neked! Ingyenes, és jól műk! 🙂 😉

  72. @Andris:

    Én csak annyit tennék hozzá, hogy Nálatok korrektebb szervizt én még nem láttam. Korrektség, segítőkészség, pontosság.
    Mondjuk én Sebivel találkoztam csak, de gondolom ez fertőző, tehát Te is hasonló lehetsz…
    Hajrá, csak így tovább.

  73. @admin: csak az előző hszt moderálja még mindig ezért beírom még 1x admin remélem tudunk ma chaten beszélni lenne 1 fontos kérdésem 😉

  74. @eRico: iemote suite

  75. @gerike73: iremote suite

  76. valaki tud megoldást a szifon 3g – apple in ear füles gombjai aktiválására?????

  77. Köszönöm urak, kipróbáltam a logmeint, asszem megteszi. 😉

  78. @gerike73: vegyél hozzá gs-t 🙂

  79. @Sonik-29: robitussin

  80. @gerike73: mért is mért? más megoldás nem hiszem hogy lenne 🙂

  81. én ha dr.ügyvéd helyében lettem volna, akkor megvártam volna a “4g” -t

  82. OFF
    Bocsi,de ha már a progiknál tartunk,valaki tud egy tökéletes ébresztőt
    amit nem kell háttérben futtatni,tudom a hangerőt és ébresztő hangot állítani,esetleg a rezgést is ki lehet kapcsolni.Köszöntem.

  83. Sziasztok!
    Van egy szifon 3gs 16gb a birtokomban egy kis szépséghibával!!3.1.3 FW van fent , angol O2-es simkártyával sikerült aktiválni de ennyi.Ha valaki érez benne kihívást és van türelme várni azzal szívesen elcserélném egy 3g 8gb re.
    Köszönöm.üdv.

  84. Milyen szép is az élet… az ember ÖNKÉNT osztja meg az adatai, kapcsolatait, napi ritmusát, egy ismeretlen nagyhatalommal… nem, nem vagyok dilinyós, és üldözési mánim sincs, de nekem ez nem tetszik. én nem szeretném megosztani mással a saját dolgaimat. internet ide, vagy oda… saját domainen fut a levél, és megvárom az estét, amikor szink szifon-iMac. Nem szeretném publikálni. Főleg nem a teljhatalmú óriásnak! de a mobilME-nek sem! ; )

  85. @oltolo: helyileg merre vagy?beszélhetünk róla

  86. Szfvár-Budapest

  87. Off: végre megszereztem a Dj Player -t! Elég jó kis progi! On

  88. Pannon mobilemail GYIK. (eleve szep h pannon foglalkozik ezzel a kerdessel:) )
    idezet:

    Nem működik a PUSH az iPhone-omon mit tegyek?
    Az iPhone önmagában nem támogatja a PUSH protokollt (IMAP Idle), de léteznek hozzá olyan programok, amelyek igen.

    valaki akkor vilagositson fel hogy akkor iphone-on hogyan is van/nincs push ?

  89. @lakbal:

    Egyetértek, a Google nem való céges levelezésre. Én maradok az Exchange-nél, saját szerveren, az a biztonságos, és hihetetlenül gyors. Egy új iPhone-on az Exchange beállítás kb. 1 perc, vagy talán még ennyi sem. És legalább tudom, hogy a “nagy testvér” nem indexeli a leveleimet, nem kutat senki a céges és privát levelezésemben.
    A nagy tárhelyet is azért nyomatja a Google, hogy senki ne töröljön semmit, az információ kell nekik, többet ér mint pár petabájtnyi HDD 🙂
    De izlések és… Ha valaki szereti, annak jó 😉

  90. kicsit Off: a minap beszereztem végre magamnak egy iphone 3G-t, használtan és az aksija elég gyengén bírja.. Bár konkrétan nem is tudom új aksival mennyit bírna, most fél nap aktív nyomkodás (játék, wifi stb) alatt teljesen lemerül:S
    Kérdésem az lenne, hogy megéri újat venni bele? És ha igen merjem itthon szerelgetni? Vagy inkább szervíz? Ja és hol tudok venni jó áron? 🙂 Előre is kössz!

  91. Szerintem az sokkal találóbb cím lenne
    Gazdag vagyok és megvettem az iphone -t mert menő csak fogalmam sincs hogy működik és mire is jó
    persze ez hosszú
    @bali023: egy napi telefonálgatás után még bírja,újonnan is 1 napot bírt ha csak telefonálgatsz.ha egész végig játszogatsz meg zenét hallgatsz,esélyes hogy fél nap alatt lemerül
    Az aksit szervízben cseréltesd!

  92. Kis OFF:

    Tegnap ota a csajom teloja nem forgat semmit:(Se a safarit se az smst se semmit:(Kapott teljes restoret,de gyari softtal se megy:(3Grol van szo,letezik hogy megadta az accelerometer?Viszont a razasnal bejon a visszavonas menu!!!Telefonalgattam de azt csak alaplappal egyutt cserelik ami 38e:(Nem volt valakinek hasonlo gondja?Koszonom!

  93. fulwood:ha már ébresztőóra:
    http://itunes.apple.com/hu/app/sleep-cycle-alarm-clock/id320606217?mt=8
    habár nem pontosan azt tudja amit irtál, mégis a legjobb választás a szerepre szerintem ez a progi, iszonyat jó, kb úgy kelsz fel mindig hogy kicsattansz az energiától:D Ha kemény a matracod akkor nem biztos h működik, nálam (is) bevált:)

  94. Hű bocsi az off-ért de gondolom szólok hátha valaki elkövetné ugyanazt a hibát!
    Épp most cseréltem a pelenkám mert úgy be****tam hogy tönkre tettem a telefonom…
    Az történt hogy épp böngészgettem a szifon.com ot és rájöttem hogy hűű már újratettem azóta a telót mióta volt az a nagy hype a ssh jelszó feltöréssel… erre gondoltam cserélek egy jelszót. Bementem szépen a terminálba ahogy kell… de nem fogadott el semmilyen jelszót… mondom szép… olvasgatok hogy hogy lehet visszaállítani alaphelyzetbe… há megörültem hogy mit kell kb tenni private/etc/master.passwd -t kell módosítani… na de itt történt a bibi 😀
    megnyitom ifile-al szépen a fájlt tök üres pedig kéne lennie benne cuccnak na jó mondom akkor ledonézem… erre nem a save-re kattintottam? 😀 csinált egy 0kilobyteos filet az 500 kilobyteosból 😀 mondom HŰHA… gyorsan csináljunk valamit… hát semmit nem tudtam vele tenni… az ifile szépen lefagyott és kilépett… el is szállt mert nem tudtam ujraindítani… mondom hátha egy respring megoldja… hát nem oldotta meg aztán próbáltam egy power+home os restartot hát az se oldotta meg szépen 1000 évig úgy marad az alma jel! szerenécsre úgy tűnik a restore működik 😀 már a felénél jár (ez az első ilyen restore-om)
    Tehát a story tanulsága hogy nem érdemes elrontani a rendszerfájlokat 😀
    bocs a hosszú postért de hátha valakinek segít!

  95. @ajonas74: Az Exchange sem való levelezésre 🙂 Inkább Postfix

  96. H mire jó ez iphone?! hhat arra h vegig vidd az aksid utolso szokrajaval a PLants vs. Zombies-t! 😉 jo a vid a végén

  97. üzletember vagyok mire jó az iphone?

    Csajozni vazzeg 😀

  98. Sziasztok,
    engem csak a T-mobile logó érdekelne, nem kell semmilyen mms fix, meg push fix, meg amik abban a csomagban van, ami letölthető. Hogyan tudnám, csak a logót leszedni a többit nem ???

  99. @mackó: meséld már el mit tudd ez a csoda óra? 🙂

  100. Sziasztok!

    Lenne egy nagoyn nagy problémám. tegnap este letöltöttem valamit a szifon sourceról, és amikor elkezdte rakni féluton véletlenül megnyomodott a reload springboard, erre lefagyott az egész és azóta így van. tudnátok segíteni mit csináljak? várjam meg amíg lemerül? Rádugtam töltőre,gépre is de semmi.A gép felismeri szerencsére, de attól még az iphone képernyője nem változik.
    Előre is köszi a segítséget!

  101. sziasztok!
    nagy bajom van, nem indul a szifon 2g 🙁
    (JB,unlock + minden) telepitettem egy packot mms-hez, majd a végén kiirt egy errort a cydia a springboard.app -on belüli hivatkozással… itunes látja rendesen, de én csak az alma logót. Van valami ötletetek rá?

  102. @eDaneel:
    nyomd sokaig a kikapcsolo gombot meg a kepernyo alatti karika gombot jo sokaig, ekkor majd ki fog kapcsolni, es ujra be tudod kapcsolni.
    elofordulhat h 1-2-4-5 perc is lesz mire magahoz ter,

  103. @zsooca: ja igen, az ujrabootolás nem segit neki, akkor is csak az alma logóig jut, nem tovább, egy darabig ott van, majd magátol ujra indul és ez végtelenítve 🙁

  104. Sonic-29:
    az a lényege hogy a matracodra teszed és nem csukod le a kijelzőt hanem megvárod míg magától elsötétül, elötte persze beállítod h mikor kell legkésöbb felkelned. A gyorsulásérzékelőt figyeli végig, amíg alszol, és a beállított idő elött kelt pár percel vagy akár akkor, abban a pillanatban amikor a legjobb neked (nézi mikor vagy mélyálomban meg ilyeneket) és tényleg jó, nem humbuk, nagyon jó olyankor kelni:) fasz kis trafikonolat is kimutat h milyen volt az alvás, melyik szakasz mikor volt, meddig ésatöbbi. (multkor részegen feküdtem le és az első 2 órában full mozdulatlanul kb kómában aludtam:D egy negativum h meríti az akksit, nekem olyan 20-25 %ot… Ezért töltőről megy este, mondjuk napi 1x ugyis töltöm, uh…

  105. @Mackó: hmm az komoly 🙂 na akkor kipróbálom bár ha előbb kelt sanszos hogy vissza fekszek akár 5 percre is és így szokásom elaludni 😀 köszi a gyors választ

  106. ez a csoda felkelto nagy fos

  107. OFF

    egykis jailbreak gond : van egy uj boots 3 gs-em, 3.1.2 vel, JB + független, de sajna az shsh csak 3.1.3 hoz van meg.

    ma gondolt 1et, eldobta a hálózatot, néha csinált ilyet 1-2 másodpercre, ilyenkor repülő mód aztán vissza és minden OK.

    ma ugyenez, repüőmód be, nem történik semmi, ki kapcsolom a rep módot, semmi, de elkezd tekerni a töltő izéke középen.

    csinálta 1-2 percik, nem reagált semmire, majd ujraindul, mondom frankó… majd otthon gépre ráduk aztán blackrain…

    haza is értem, blackrain be, teker középen 5 percig, ujraindul… megint ott a “connect t itunes”

    megpróbáltam megint, ugyanez. megpróbáltam redsnowal bebootoltatni, ugyez… most itt tartok, ebből ugynézki h gyári 3.1.3 lesz ? 🙁

  108. OFF
    Hi all!
    Lenne egy nagy probelmam jelenleg egy 3g iphoneom van O2 szolgaltato fuggo volt termeszetesen jailbreak volt rajt balcksn0w is es otthon Magyarorszagon tudtam mas kartyaval hasznalni.DE megszuntettem az elofizetesem, mert nem hasznaltam ki az adott csomgaot, viszont meg akartam tartani a szamomat.Le is beszletem az O2vel mondtak minden okes kikuldik az uj sim kartyat es mato fog elni ezen a kartyan a regi szamom.Ez idaig minden okes is lenne de a telefon nem csatlakozik a halozatra se a regi kartyammal se az ujal pedig jailbreakelve volt es volt rajt blacksn0w.felraktam ujra geohot altal szerkeztett balckra1nt es ujra cydia install es balck termeszetesen.de igy sem olvassa be a kartyat!!!Pedig ha jol tudom automatikusan aktivalja a telefont es a kartyat is a progi.akkor nalam mi a bibi?
    elore is kosznonom a segitseget es ha lehet gyorsan kellene:)

    Aren

  109. hat lehet stornozom a dolgot mert mas kartyat felismer a telom csak az ujat nem.sorry all de azert ha van vkinek tippje azt szivessen veszem.

    Aren

  110. @Gicz: Valószinűleg nem.
    sn0wbreeze-V1.5.1.exe -vel tört 3.1.3, majd tinytss.exe -vel felhasználva a 3.1.3 shsh-t tedd fel.

  111. @balxxx: kösz, siker! 🙂

  112. OFF
    Van valami tippetek arra nézve, hogy az 1.2-es TomTomEE miért lép ki indulás után? Akár a canolli, akár a ven000m törött verzióját teszem fel. Minden más megy persze.
    3G, 3.1.3, szifonos mobileinstallation crack telepítve.
    Előre is köszönet!

  113. @oregpapp:

    húha ezt most nem fogtam fel 😀

    leírnád 1 picit részletesebben?

  114. illetve ugytudom h sn0wbreeze csak régi iboot-os 3gs nél mükszik. enyém sajnos nem az…

  115. @Gicz: Hát én meg úgy tudom, hogy ha még nem raktad fel a gyári 3.1.3-at, addig működik. A részletekért adj egy email címet.

  116. sn0wbreeze honlapja kiemele h OLD IBOOT ONLY. 🙁

    feltettem a gyárit. függetlenítés nem érdekes, T-s vagyok, JB nélkül meg sztem max 1-2 hónapig kell meglennem 🙂 főleg ugyiscsak netezek meg zenét hallgatok, az 1etlen ami hiányzik azaz SB settings.

  117. amugy nem akrja vki elcserélni? nekem fehér van és feketét szertnék!

  118. @mackó: hát tényleg nem erre gondoltam,de köszi! 🙂 Valaki más esetleg az ébresztő ügyben ? 86 hsz.

  119. telepítettem a 3g unrestricto-t, de így sem tudok 3g-n telefonálni skype-on… vagy a telepítés után van még vmi teendőm?????
    köszi szépen!

  120. Ez a cikk “nem-kicsit” demagóg! Ebböl az almából is csak az a bizonyos kiharapott rész hiányzik! Amit persze jailbreak-el el ki lehet pótolni, de csak azzal, én nem is vennék iphone-t, ha nem lehetne jailbreak-elni (Apple igen nagy hülyesége, hogy a megtalálható funkciókat nem engedi fel a store-ra, mintha ők lennének az atyaúristenek és kész!). A telefon jailbreak nélkül egy félkezű óriás és sok szempontból használhatatlan. Adobe meg egy fos és nem tud programozni, Az én iphone-on töbször crash-el már el mint elötte a winmo-m, Ennyit az atyaúristenekről! Remélem egyszer benő a feje ennek a “munkás” embernek ott a apple élén és nem csak a zsebére gondol! Egyébként is a ma kapható lehdrágább készülék az, ez!
    Nos ennyi! Boccs a kirohanásért, de az ilyen jellegű cikkeket nem igazán tartom korrektnek!

  121. @oltolo:

    szeva engem érdelelne

  122. @oltolo:

    ha megvan még irj egy email a telefon számodal és felhivlak

    Az email cim [email protected]

  123. @surikagabi: Add el az iphone-dat és vegyél újra windows mobile-t. Hidd el, jobb lesz az Neked! LOL

  124. Hali. Valaki mondja már meg hogy hogyan tudom az iBlacklist-ben a rejtett számokat szürni, mert nekem egyszeruen nem megy. Amikor ki akarom valasztani a hivaslistabol a BLOCKED hivasokat egyszeruen enm engedi.

  125. @oltolo:

    Szia!

    Ha megvan a 3gs-ed még engem érdekelne nagyon.
    nekem van egy 3g 16gb fehér vodafonos tökéletessen megy minden rajta.

    irj ha érdelel

  126. Hogy kell 3GS-nél lementeni az SSH file-okat vagy miket ? 3.1.2-n vagyok és ha esetleg restore-olni kell… plz mondjátok el !

  127. Üdv mindenki!
    Akadt egy kis probléma a barátom iphone-jával (3GS /3.1.2).
    Két hete vásárolt telefonról lenne szó. A következő a probléma: Mikor elindít egy alkalmazást vagy az iPod-ot teljesen megnémul a telefon, pedig a hangerő maximumon van. Néha vissza jön a hang, de van amikor csak a telefon töltő feldugásával sikerül visszavarázsolni. Gondolom ebből szerviz lesz?!
    Válaszotok előre köszönöm!

  128. valaki válaszoljon plz :S admin ?

  129. @PieR0:

    ha eddig nem mentetted elakkor már csak a 3.1.3 as shsh-t tudod elmenteni, mert már nem tudsz aláírást kicsikarni apple től…

    jailbreakeled, majd cydia főoldalán meg nyomod a “make my life easier” gombot.

  130. @zoltan: Köszönöm!! sikerült:)

  131. @sayoka:

    oké érdekel.üdv.

  132. @Gicz: szóval nekem hiába van 3.1.2 -es fw , nem tudom aláiratni azt amit mondtál?

  133. @PieR0:

    aha!

    mert restore nál az itunes ellenőrzi h melyik firmware-t akarod felrakni. elküldi a telód ECID számát apple-nek őkmeg adnak egy “kulcsot” amivel felrakhatod a firmware-t. de mióta kint van a 3.1.3 azóta apple nem írja alá a 3.1.2-t így nincs esélyed lementeni sem a kulcsot… :S

    sajnos így jártam énis, 3.1.2 vel kaptam a telót de akkormegmár 3.1.3 volt és nem tudtam megszerezni az aláírást.

    de 3.1.3 hoz ments el mindenképp! 🙂

    ha msot megnyomod cydiában a make my life easiert, akor elmenti neked 3.1.3 hoz. ez független attól neked most 3.1.2 van fent a telón.

  134. Azt mondja megbekem valaki hogy az a két kibaszott matrica minek van a dobozba?!

    Mikor elöször kibontottam az iPhone-om kerestem, hogy hova kell ragasztani, mint egy degenerált kindertojás

  135. Nem tudom még valaki tapasztalta-e, hogy az ingyenes TV24, és a Mozi24 progik jailbreakelt szifonon nem teljes értéküen müködnek. A TV24 esetében nem látható, és nem használható az értesítés menüpont. A Mozi24 esetében pedig nem volt látható a lényeg, a vetitési időpontok menüpont.
    Viszont, a crackelt verziói ugyanezen progiknak, minden kötöttség nélkül, teljesértéküen használhatóak.;)
    h t t p : //rapidshare.com/files/356616341/TV24-v1.0-Cracked.ipa.html
    h t t p : //rapidshare.com/files/356617287/Mozim__sor-v1.1-Cracked.ipa.html

  136. @Norrbi: Kocsira kell ragasztani 🙂

  137. öhhm, ez az http://appsolute.hu garanciába csinálja meg a cuccokat igaz? Úgyértem, figyelembe veszik, hogy még garanciás a készülék, ugye? Mert még az, és nem áll szándékomban fizeti.

  138. @PieR0: értem, köszi! És ha rányomtam a makemylifeeasier-re akkor onnantól kezdve már nem fogja feldobni a hibát itunes-on belül ? vagy még valamit kell csinálni?

  139. -.- és magamra válaszolok … a fentebbi üzenet “Gicz” számára ment 😀

  140. @admin:
    Szia Admin!
    Szeretnék kérdezni egy vmit.

    Hol Találom meg Mac gépen a Snow leopard alatt a/etc/hosts filét?
    Be szeretném Írni a 74.208.105.171 gs.apple.com szöveget.
    Átolvastam már szinte mindent ezzel kapcsolatban. Win-re szépen leirta mindenki , h. c/win/sys32/driver/etc/hosts.
    Mac-ra csak ezt iták : /etc/hosts.
    Az egvilágon sehol nem találom!! Már 4-5 Órája ezt keresem.
    Előre is köszönöm!!

  141. @admin: Hogy nezne ki a mustang meg az alma egymas mellet? 😉

  142. @admin: nekem már 4 van

  143. @nemtom: vagy a hiddeneket láthatóvá teszed terminalból (hirtelen én sem tudom fejből hogyan), vagy pl. a muCommander defaultban látja őket asszem, és a bootHD gyökerében ott van egy link az etc mappára, ami nativban egyébként a //private/ alatt található (maga a private hidden)

  144. sziasztok! megvettem az iBlackList progit (ami mellesleg nagyon jó). az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy miutan esetleg ujra rakom a telefont meg kell ujra venni a progit? mert nem tudom, hogy honnan tudna megint a cydia (vagy mittom én h mi) hogy megvettem már egyszer a progit.

  145. @Kapusij: Nagyon egyszerű
    Van egy regisztrált felhasználó neved jelszavad
    Amihez tudja milyen progamokat veszel meg,ezt eltárolja és ha újrarakod akkor majd vissza rakja
    Csak a free appokat nem őrzi meg

  146. @Spider: ez tényleg jol hangzik,csak en nem emlexem h a cydian regeltem volna.viszont a rockra emléxem hogy van accom, de ezt a cydian töltöttem le

  147. @Kapusij: Aha
    na hogy a cydia hogyan emlékszik rád…..hát ez jó kérdés
    De elvileg ott a telefon azonosító ID alapján
    de azt ki kell próbálni,nincs rá tapasztalatom 🙂

  148. oki köszi a helpet, vszinüleg nem lesz gáz vele 🙂

  149. Sziasztok!
    Most látom csak, mik terjednek rólunk! Gondoltam válaszolnék. 🙂
    Tények: Gyakran fordulnak hozzánk segítségért kifagyott, nem működő telefonokkal. Egy szimpla szoftverfrissítés nálunk díjmentes.
    A telefont valószínűleg újra kellett szoftverezni, hogy működő készülék legyen belőle.
    3GS-re nem lehet 3.1.2-t telepíteni, csak 3.1.3-at, erre azonban minden esetben felhívjuk a figyelemet, mielőtt hozzákezdenénk a frissítéshez. Arról pedig igazán nem tehetünk, ha valakinek a telefonjáról utólag kiderül, hogy mégsem volt gyárilag független.

  150. Még 1 apró információt hozzáfűznék. Nem vagyunk azonosak iPhonedoktorral sem, bár nagyon sokan tévesztenek minket össze, szeretném, ha ebből kifolyólag nem adódnának hasonló félreértések.
    Üdv,
    i-doki


Add a Comment