fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz a diktálógépről, egy közmondásról és a kígyóról.

Megjelent a Dragon Dictation

Múlt héten írtam a Dragon Naturally Speaking alkalmazásról. Mai napon megjelent az AppStore-ban, rögtön meg is vásároltam és kipróbáltam. Az nem érdekelt, hogy állandó kapcsolatban van a fejlesztő szerverével, szerelmes SMS-eket nem ezen keresztül írom le.
Mit is mondjak a használatról? Magyarral természetesen nem boldogul, de az angol is eléggé megizzasztja. Oxfordi kiejtésemmel ezt mondtam: „This is an iPhone-blog, so I record this post by Dragon.” Ezt rögzítette: „Beasties and iPhone blogs so are you going to B-school is my day going.”
Azért van még mit javítani az interface-n. Még jó hogy ingyenes alkalmazás, elég mérges lennék, ha még fizettem is volna érte…
Aki további érdekes interpretálásra kíváncsi, ezen az oldalon találhat gyöngyszemeket.

Több mint 1000 alkalmazást töröltek

Korábban írtam Khalid Shaikh-ról, akinek csaknem 1000 alkalmazását törölték szerzői jogi probléma miatt. Most hasonló esetről kell beszámolnom. A kínai Molinker nevű fejlesztő cég 1011 alkalmazását törölték egy gombnyomásra, mert hamis review-kat írtak az alkalmazásaihoz. Ez a szám az AppStore-ban található alkalmazások csaknem 1 %-a.Egy SCW nevezetű felhasználó jött rá a turpisságra. Például a NightCam Pro alkalmazás 44 ötcsillagos véleménnyel rendelkezett, ebből 42-nél egy olyan csoport írt hasonlóan szegényes angolsággal véleményt, amelyik más fejlesztő alkalmazásaihoz nem szólt hozzá. Rögtön kapcsolatba lépett Glyn Evans-el, aki egy blogger és felső szintű Apple kapcsolatokkal is bír, persze azonnal repült az email Phil Schillernek. A marketingfőnök sem pihenéssel töltötte a hétvégét, mert vasárnap este Molinker összes alkalmazását törölték az AppStore-ból. Ma Kun, a Molinker domain tulajdonosa csodálkozását fejezte ki a történtek miatt.
Úgy néz ki a fejlesztő a promokódokkal élt vissza, így születtek meg a hamis vélemények. Hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

Ha egyszer elkapott, nem ereszt el

Az Apple olyan, mint egy óriáskígyó. Óvatosan, lassan köréd tekeredik, képzavarral élve behálóz, szorosan tart és nem enged el, magához köt.
Erre a következtetésre jutott a Flurry nevű mobilelemző cég. iPod Touch felhasználók szokásait vizsgálták és megállapították, hogy ez egy nagyon lojális és hű réteg. Ők fogják képezni a jövő iPhone vásárlóinak jelentős részét, mivel már van iTunes-accountjuk, több száz dalt és alkalmazást vásároltak és kiválóan kezelik az iPod touch/iPhone kezelőfelületét. Más következtetéseket is levontak, akit érdekel ezen a linken keresztül elolvashatja az elemzést.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment