fbpx Skip to content

Karakterszámláló az alap Messages apphoz!

Egyik nagy hiányossága az alap üzenetkezelő alkalmazásnak, hogy nem számolja, hogy hány karaktert írtunk be. Ez mondjuk az amerikai csomagok esetén általában nem is lényeges, hiszen az iPhone mellé általában “unlimited”, tehát korlátlan számú SMS küldésére alkalmas csomagot szoktak kiválasztani azok, akik sok SMS-t küldenek. Mert olcsó. És akkor valóban nem kell foglalkozni az elküldött karakterek számával, mert nem érdekes, hogy egy vagy két vagy több SMS-t számol fel az AT&T, hiszen korlátlan a csomag…

Akiknek azonban számít, azok számára lehet hasznos a most megjelent kis kiegészítő, ami karakterszámláló opcióval egészíti ki a “gyári” üzenetek alkalmazást. Ez egy mobilesubstrate kiegészítő, így a működéséhez szükséges a mobilesubstrate, ami fel is települ vele, ha eddig még nem volt fent. A számláló maga pedig a Send gomb feliratát foglalja el.

sms_helper

Telepítsük fel Cydia-ból (BigBoss source), gondolom, egy reboot nem árt neki, és tessék: már ott is az a hiányolt számláló. Mint látható, ha túllépjük a 160 karaktert, tovább számol még, és ebben az esetben, bekapcsolt MMS szolgáltatás esetén viszont már lehetséges, hogy MMS-ként küldi el a telefon az üzenetet! Ha azonban mindenképp az olcsóbb, láncolt SMS-t szeretnénk használni, kapcsoljuk ki az MMS-t az üzenetekre vonatkozó beállításoknál (ez elvileg az MMS fogadást nem fogja kikapcsolni, csak a küldést); majd a láncolt SMS elküldése után kapcsoljuk vissza.

(Vagy használhatjuk a már jól bevált alternatív SMS-kezelő appokat is.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

59 Comments

  1. faja, ki is probálom

  2. 1-et akartam, de akkor 2 XD

  3. frankon mukodik, koszi szepen !!

  4. tetszik tetszik !!! pont a multkor tűnődtem rajta mikor megláttam a számlámon, hogy több mint 220 smst kuldtem szét, hogy nem lenne rossz tudni mikor ér véget egy üzenet… 😛

  5. na, fasza tényleg:D

  6. Sziasztok!
    Nos ez a program nagyon szép és nagyon jó! Hasznos ahogy a többi is…
    Ám, itt jön a csavar! Mivel az iPohne-t Amerikára tervezték és végtelen “ingyen” SMS írására ezért nekik tök mind1,h 1SMS 160 karakter vagy 100 vagy esetleg 50. Igen ezt én is csak most tapasztaltam,h ideiglenesen anyám dominós számát használtam. Ha 160 karakternyi üzenetet írok akkor 3SMS-nek számolja 🙁 és ezt a barátnőm is tapasztalta aki szintén Phone felhasználó.Persze,ha az embernek nem gond a zseton akkor jó,de így azért kicsit gázos,ráadásul a dominóban olykor az 1SMS ára eléri az 50forintot is…
    Szóval figyelem aki spórolni akar az SMSekkel és okosan költeni a pénzét erre,annak ajánlom,h 59 karakternyit írjon! mert az 1 SMS.
    Aki persze erre tud megoldást,vagy mást tapasztalt az szóljon nyugodtan vagy javítson ki!

  7. Nem szabad ékezetet írni bele

  8. Köszi nagyon remek

  9. Az ékezet mitatt meg a többi spéci szarok miatt lehettek a gondok. A legegyszerubb ekezet nelkul irn!!!!!!!

  10. 59 betu? huhh. ezt jo tudni. jo kis kiegészito ez a számolosdi. esetleg vki tud vmi alternativ programot, mert irealsms nagy kedvenc volt,de 3.0 -n nem megy a szifon source os verzio. pedig az faja program. Esetleg hasonlo jo progi? És tényleg mms ként küldi el a több smst.azonnal kikapcsolom…

  11. Ne használj ékezeteket , ha jól tudom azokat többnek számolja Ha ékezet nélkül írod akkor mehet a 160 karakter .

  12. @Abel: ja tapasztaltam h sokkal többet számol ha ékezettel irsz már mint karaktert

  13. sima telon is ha az ékezet be van kapcsolva akkor kb 3 sms lesz egy 160 karakteres szöveg szóval ez nem csak iphone nál van igy

  14. Sajnos az ékezetek nem számítanak,tudom,mert próba volt és nincs semmi extra benne. Mondjuk az igaz,h ékezet nélkül nem írtam sok SMSt,de szerintem ha ékezet nélkül írok akkor sem tudok az 59ból 160.at csinálni. Esetleg másik tipp?

  15. Így van! A NOKIA telefonoknál volt ez jellemző, hogy minden ékezetes betű speciális karakternek számít és akár egy karaktert számolhat 3 vagy 4 karakternek is. Én nem használok ékezetes betűket már vagy 5 éve pont ez miatt. Amit írok így is megértik simán.

  16. Rendben,lehet igazatok van! Mostantól megpróbálom,h ékezet nélkül írok.

  17. nah ez elég faja! az smsm értesítő mellé pont jól jön! 😀

  18. A tweak velejárója h a 160 karaktert már mmsként küldi vagy ez alap?
    Ha alap akkor nálam ez eddig nem jelentkezett!

  19. @RKG: elvileg ha 160 karakternél nagyobb az üzenet, akkor lehetséges, hogy MMS-ként megy el. de ezt én 2G iPhone miatt tesztelni nem tudtam. elvileg ha az üzenetben nincs csak szöveg, nem kéne MMS-ként mennie. de passz, tesztelni nem tudtam.

    mindenesetre ez nem nyúl bele magába az üzenetküldésbe, csak a számlálót teszi oda, tehát csak emiatt nem fog MMS-ként menni

  20. Na kipróbáltam 160 karakter felett is sms-ként küldi el

  21. Az ekezetekkel kapcsolatban: h t t p://old.hirado.hu/akadalymentes/index.php?t=2&hirID=300240&id=145&offset=140&archive

  22. @Hazmester: Ezt modntam!

  23. NEM akarok tirpák lenni de ha nem írsz napi 13 sms-nél többet, akkor a megoldás az ikon600 😉
    Ez a legjobb ami kis hazánkban történt az iPhone-al!

  24. Sziasztok! Ha már sms! Huh valaki használ Mcleanert? Mert nekem csak a hívásokat blokkolja! Az sms-eseket nem! Tudna valaki segíteni?
    1.6.4 a verziószámom!
    Ui.: Én is ékezet nélkül írok sms-t már jó pár éve, a Nokiám miatt! Spec. karakternek számolt egy Á betűt. És hogy dicsekedjek egy kicsit! Vodás vagyok, Multimédia 10.000 csomagban, amiben 3GB adat van, és 250 db sms MINDENHOVA!!! havonta! Ja és 500 perc. Gondolhatjátok mennyire örülök, hogy nem szerződtem a T-hez! Szánalmas egy cég! De ez is csak ebben az országban történik meg, hogy akarsz venni valamit, és csak 1 helyen tudod :))))
    szóval Mcleaner valakinek szűri az sms-t? És van még egy program a mAdvlock… megvan valakinek törve?
    köszönöööööömmmm

  25. nofisz: bezzeg a jo oreg amerikaban ahol csak az at&t-nel veheted meg. valoban, sokkal masabb mint magyarorszag

  26. Off: Vki tud programot intelliscreen helyett, ami kirakja a naptárat , mert intelli fagyogat, kiirja h nem megy 3.01 en.

  27. @mikeyhun: Lock calendar Nekem ez van és tökéletes! Cydiában található!!!

  28. Nálam az SMS Helper telepítése után többet nem indult el a Cydia… 🙁 amint leszedtem, minden rendben volt ismét…

  29. @TeXe: reboot Sanyi!

  30. 🙂

  31. Nem ingyenes az SMS-ezés az USA-ban.
    Vannak díjcsomagok ahol lehet választani ezt az opciót, de általában a drágább céges csomagok esetében van.
    Ha ingyenes lenne, nem lennének olyan app-ek amivel az ingyenességek akarják elérni. És van egy konkrét esetünk is:http://www.iphone3gmobil.com/Uj-iPhone-SMS-rekord

  32. 🙂 Én még nem hallottam és nem is tapasztaltam soha hogy mms lesz egy smsből! Pedig általában nem jövök ki soha 160karakterből! Vodafone előfizetésem van!
    Másik az ékezetes dolog nagyon fontos! Ha számit a pénz figyleni kell rá milyen karaktereket hazsnálunk!
    Ezt az mms sms dolgot valaki kifejthetné!

  33. @TeXe: beállításoknál nem tudsz vmit állítani?

  34. WinMo-nál ez úgy működik, hogy le kell venni a pipát a “Use unicode when necessary” beállításról…Ilyesmi megoldás itt nem lehetséges?

  35. @TeXe: ha van sbssettings-ed akkor ott nézd meg sztem a mobilsubstrate beállításait..mert ott tudsz ki s bekapcsolni dolgokat ezzel kapcsolatban!

  36. A: bocs, azt hittem csak nálunk van ez a jelenség 🙂 mcleaner ügyben továbbra sem tud segíteni senkiii?

  37. Szép, meg jó ez az app, de enyhén hiányos. 😛 Sosem voltam jó matekból és pl. a 322 karakter mit tudom én, hány SMS. 😀 Szóval… Inkább maradnék az iSmartDialer -nél, az a karakter szám mellé azt is kiírja, hány db. SMS -nél járok. (Cydia -ban található…)
    … és valóban ékezet nélkül kell írni, akkor megvan a 160 1 db. SMS -ben!

  38. Nekem nem tetszik ez annyira így, majd a kövi verzió profibb lesz. 🙂

  39. feltelepítettem ezt a kis progit, de semmi, restart, reboot semmi, nem számolja, mi lehet a gond?

  40. megmondaná vki, h milyen elérhetőséggel kell felvenni a bigbosst cydiában? nem találom sehol…

  41. @airness23: alapból benne van

  42. sziasztok nekem se müködik

  43. akkor télleg kialvatlan vagyok. nekem is így rémlik, de nem találtam, mikor végignéztem.
    köszönöm a választ!

  44. Vegre!!! 🙂 Csak a karakterszamlalas miatt volt fent az irealsms. Amilyen jo volt a 2.2 alatt, annyira sz@r volt 3.0 alatt, nagyon el akartam mar felejteni.

  45. hát ez több, mint nem vicces. nincs fent a bigboss a cydiámban. elképzelhető, h letöröltem? vissza lehet tenni?

  46. @airness23: vissza. add hozzá ezt a source-t:

    apt.bigboss.us.com/repofiles/cydia

  47. Megőrülök, egyszerűen nem találom ezt az Sms helpert cydia-ban… fentvan a telón a bigboss source a mobilesubstrate. belépek cydiába, kereső beírom sms helper… és semmi… megoldás?

  48. Off: mégvalami hol találom a telón a magyar ui local fájlt?… valamit átt szeretnék írni benne (nemteccik az, hogy felold)

  49. Lehet ékezetet használni,csak fordítva kell használni a vesszőket!Nem á,hanem à!Nem é,hanem è!Érdekes hogy így már nem számít speciális karakternek és ezeket a betűket csak 1-nek számolja!Legalábbis Nokián ez működött!

  50. Sziasztok! Csak akkor látszik, hogy számolja ha már elkezdted írni az sms-t! 🙂

  51. @Gyurma: Megkerestem neked……… szifon.com/2009/09/21/tap-to-unlock-lockscreen-datum/

  52. @Gyurma: system-library-coreservices-springboard. app-hungarian. iproj-springboard. strings

  53. Sziasztok!
    Van valami app amivel az sms-eket el tudom (telefonon belül) rakni valamilyen másik könyvtárba? vagy valahova a telóra? És ha kell mondjuk előszedem!
    Ötlet?

  54. @cia: Nagyom szépen köszönöm, 1cer már megcsináltam de elfelejtettem hol van… kösszi!

    Az sms helpert is megtaláltam, ugylátszik elsőre nem frissült a cydia vagy mi…

  55. @Jadeye: coypaste-tal csinálva azt írja, h a forrás nem található. vszinűleg ez egy Installer forrás, ami nem támogatott cydiaban. nem értem a dolgot. Ötlet?

  56. @airness23: ja, de a http ottvan előtte? de amúgy nem értem… a bigboss alapból benne van a cydia-ban, nem is lehet kitörölni csak úgy…

  57. @Jadeye: így is, úgy is próbáltam. attól tartok restore lesz ebből, mert amúgy is windows újratétel volt és a szinkronizálás mindent lebont a telóról. nem értem. tuti nem szedtem le kézzel, és nem is teszek fel mindent ész nélkül. az a kevés, ami kell, menjen stabilan. picsába, kalapúr!!

  58. Thx a progit! De igazából ez akkor lenne hasznos, ha úgy működne, mint pl. a Nokiákon. (vagy ahogy a bitesms) Ha ékezetes karaktereket írok, akkor nem egynek számolja, hanem annyinak, amennyinek tényleg számít. 🙂 Természetesen sms db szám jelzés mellett…

  59. @Irwine:

    Akkor örülhetsz, mert úgy számolja.


Add a Comment