fbpx Skip to content

update #1

Mivel nem derült ki mindenki számára egyértelműen, ezért leírjuk ismét, hogy sem a dev-team, sem pedig a szifon.com – semmilyen formában – nem támogatja a 3.0-s szoftver beta verzióinak használatát!

Nem véletlen beta verzió, a fejlesztőknek szól! – június 8-a környékén, úgyis mindenki tudja majd telepíteni a stabil verziót!

Macska, zsák, egér

A macska kiugrott a zsákból. A 3.0-s iPhoneOS jailbreakelhető, és már vannak olyan oldalak, melyek ilyen programokat ajánlanak (rengeteg hirdetés, és felugró ablak közepette).

tj2

Természetesen ez nem megleptés, mivel már ezt korábban is mondtuk. A legjobb dolog a JailBreak-ben, hogyha egy eszközt már feltörtünk, onnantól kezdve mindig JailBreakelhető lesz. Azok az exploitok, amelyeket ehhez kihasználunk, hardver szintűek, így szoftver update-el ezeket nem tudja az Apple befoltozni. Ezért lehetséges az, hogy a 3.0 beta1 megjelenése után 1-2 nappal ezt a képet készíthettük.

jb30mt2k

Hogy miért is nem adtuk ki a jailbreaket korábban?

1. Nem akarunk minden egyes beta kiadáshoz új PwnageToolt, és Quickpwnt kiadni. A korábbi 2.0-s verziónál, az Apple 9 releaset addot ki, egymás után pár héttel.

2. Van még néhány probléma, amit meg kell oldanunk. A 3.0-s szoftver, nem tud kommunikálni a 2.28-as basebanddel, így a yellowsnow nem működik.

3. Nem akarunk segítséget nyújtani senkinek, hogy hogyan állítsa vissza a telefonját a 3.0 betáról, mivel ez még bugos!

4. A macska egér játék… A beta fázisban, relatíve kevés ember akarja használni a szoftvert – mivel még bugos, és nem akarjuk elhasználni az adujainkat, a beta verzióknál.

A legfontosabb dolog mindebben, hogyha használod a nem hivatalos QuickPwn kiadásokat, akkor lehetséges, hogy örökre elveszíted annak a lehetőségét, hogy használni tudd a yellowsnowt. – a QuickPwn működéséből adódóan.

A nem hivatalos JailBreakekhez, mi semmilyen támogatást nem tudunk nyújtani (hiába használják ezek az eredeti QuickPwn-t, kissé módosítva), mert jelenleg a 3.0-s szoftver nehézségein dolgozunk, mégpedig a 2.28-as baseband inkompatibilitáson, és a tömörített ramdisk-en.

forrás: Dev-team

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. első 🙂

  2. Ha nem működik a yellowsnow az azt jelenti, hogy nem lesz független a telefon?

  3. ahogy mondod

  4. @djferee: Sajnos igen.

  5. @djferee: 3G esetében igen, a 2G -t már most is lehet aktiválni (függetleníteni) a 3.0 -ás fw -el

  6. Az nem problema ha nem tudom fuggetleniteni, de milyen mas veszelye lehet? Osszevissza fagy a telo es nem tudom visszaallitani a 2.2.1-et?

  7. Na várjatok, akkor most nyugodtan feltehetem a 2G-s telefonomra a 3.0-ás firmware-t quickpwn-el, és független marad? A másik, hogy a cydiát hogyan tudom letölteni utólag, mivel mondtátok egy korábbi bejegyzésbe, hogy ott az Icy-t rakja fel.

  8. és iphone 3g-re ha felrakom 3.0-át abszolút sehogy se lehet visszarakni esetleg 2.2.1-re?

  9. Nem értem minek ennyire mindenkinek az a bugos 3.0 Ráadásul úgy, hogy a legtöbb funkció amit fejlesztettek benne most is használható jailbreakelt telefonon. Bírjátok már ki azt a pár hónapot!

  10. Ilyeneknek nagy hírt kavarnak, de hogy egy rendes 2G-re való Quickpwn-t kiadjanak, arról nincs semmi hír…

  11. @:beni sykes .ezt én is szeretném tudni…én is felraknám a 3.0 fw-t(kipróbálni)…de én se tudom hogy vissza lehet-e tenni utána az előző fw-t. Valaki tud választ adni? Köszi

  12. @beni sykes:
    @Szabeeeee: A firmware visszarakható (kicsit macerásan), de a 3.0 frissíti a baseband-et is (04.20.01), ami nem downgradelhető, magyarul, ha eddig yellowsnow-t használtál, akkor buktad a függetlenítést. Ha gyári független, vagy függő, de nem tervezed a függetlenítést, akkor mindegy.

  13. @iNigga: és hogyha én semmi iet nemhasználtam hanem ugy ahogy megvettem t-mobilba ugy használtam magyarul semmit nemakarok vele szarakodni akkor visszalehet valahogy?

  14. @beni sykes: A firmware visszarakható (kicsit macerásan) -> writeonly user

  15. @developer: Mi az? Hülyeséget írtam? (Ezt a writeonly user-t nem értem.)

  16. @beni sykes: Persze tedd csak fel nyugodtan, Aztán másnap rájössz hogy a 3.0-n gyakorlatilag még semmi nem működik abból amit ígértek /pl mms stb/ meg lassú ,meg lefagy , nincs 3G hálózat időnként, így aztán nekiállsz visszatenni a 2.2.1-et és itt vagy más fórumokon fogsz kérdezősködni hogy mit hogyan csinálj… majd egyszer csak sikerül :_D és hurrá …jót játszottál..

  17. Nagyon korrekt figyelmeztető cikk. Aki ezek után sem érti meg, hogy ez egy megjelenés előtt több hónappal álló beta szoftver, és így is felteszi, az tényleg magára vessen (vagy reménykedhet az itten szépszerivel megforduló jószándékú hozzáértőkben)!
    Nem is értem ezt a türelmetlenséget. Mostmár nem elég menő egy mezei iphone villogtatása a suliban ( 😉 ) a padtársak (LOL) előtt? Már csak egy 3.0-s iphone-nal lehet érvényesülni az életben?!?? :)))))

  18. @miki315: jah. 😀 Hülyeséget írtam!! 10 perc múlva vissza akarja majd rakni amikor az iTunes dev account-ért kiállt….

  19. @vucctok: Múltkor én is fel akartam tenni a 2G-mre. (túl vagyok már a sulin, és nincs kinek villognom, mert nincs olyan ismerősöm, aki értékelné) Csak a saját kíváncsiságom hajtott, és látatlanban is biztos voltam benne, hogy 1 órán belül visszarakom a 2.2.1-et, amint végignézegettem mindent. De valamit elb*sztam, és segélyhívós lett a vas (pedig elvileg shiftupdatelve működnie kellett volna). Másodjára nem próbáltam meg. Viszont simán visszament rá a 2.2.1, és ha már úgy is újra kellett rakni, egy csomó cuccot vissza se tettem.
    Egyik elkövetkezendő bétát se tervezem felrakni, és tényleg nincs értelme ezzel bohóckodni.

  20. Én nem azért kérdeztem, mert használnám teljes értékű oprendszerként, hanem mert developer vagyok, és le szeretném tesztelni az alkalmazásomat, de egyeben nem akarom elveszteni a visszaállítás lehetőségét beleértve a függetlenítést.

  21. @iNigga: ez nem neked szolt, hanem az utanad kovetkezo usernek:)

    @zenorbi: akkor keretik megvenni a $99-es dev accountot, mert anelkul ugysem tudsz real iphone-ra fejleszteni, csak bohockodni tudsz a szimulatorral

  22. Igen, már megvan, van is egy alkalmazásom az AppStore-ban, csak a 3.0-ra elő szeretnék készülni, de félek, ha felteszem, frissíti a baseband-et, és amikor visszatenném a 2.2.1-et, akkor a függetlenítés nem lesz lehetséges.

  23. Én sosem támogattam a beta verziók használatát.
    Azokat az embereket sem értettem soha akik egy Beta verzió alapján ítélnek meg egy rendszert, szoftvert stb.
    Az RC verzió az már más tészta. Azok már nagyrészt stabil kész verziók amik a végső megjelenésig apróbb változtatásokon mennek keresztül. Semmi lényeges stabilitást befolyásoló fejlesztésen nem esnek már át.

  24. gyárökök… nagyboldogan tegye fel mindenki, aztán sírjon majd, ha nem megy a jelló, vagy csinált egy ájtáccsot a telójából, vagy ájbrikket… ha nehézséget okoznak az alapfogalmak is, hogy péel mijaza dzsélbrék, vagy a bézbend, akkor NE, ISMÉTLEM: NE frissítsd a 3.0 beta-ra a telefonodat. ha tééésztában vagy ezekkel a dolgokkal, 3G-n akkor sem célszerű a jáccás, mert bézbendfrissítős a móka, azzal meg jellóbukás. 2G-n ilyen gond nincs azon NEM frissít bézbendet, és a DÉEFÚ risztor múúúkodik 2.2.1-re hiba nééékűl.

    de ismétlem: NE tedd fel, ha nem értesz a dolgokhoz. vagy utána meg ne siránkozz, ha elcseszted. milliószor le volt írva már, hogy mindenki SAJÁT felelősségére jáccik a cuccal. ha elcseszted, akkor ez van. volt szó róla, figyelmeztetve voltál. akkor meg nincs pááárdon.

    sorry, de már a 02.30.03-as bb-vel kapcsolatban is sokszor a hajamat tépem, mikor számtalanszor el lett mondva, hogy mit és hogy kell(ene), és még mindig van valaki, aki NEM olvas utána, és ész nélkül rányomja, aztán meg csodálkozik…

    mindenki mástól meg sorry, de váááááá…. :/

  25. ennek viszont orulok, hogy nem csak engem duhitenek az olvasni NEM tudo userek:)

  26. @developer: az ilyen nemolvasokutána júzereknek azt mondanám, hogy RTFM, de ennek sem olvasnak utána, szal nem tudnák, hogy rtfm = read the f***in’ manual… :S

  27. most akkor fel merjem rakni az új 3G telefonomra a 3.0 szoftvert vagy ne? 😀

  28. Látom a téma itt is maradt…, akkor ide is leírnám a helyzetem: 3 hete a 3g-mből egy remekre szabott itouch lett hipp-hopp…:(
    Mivel telefonálni így sem tudok, a visszakapcsolásban meg nem reménykedhetem, nem zavar, ha a beseband updatálóik(:))

    (Nem villogni akarok, hanem testközelből szeretném megkukkantani az új még készülőfélben lévő fw-t)

    Egyedüli problémám, hogy nem ismerem ezt az extra módot amivel vissza tudnám rakni 1 óra elmultával a 2.2-t/2.2.1-et… ha ezt akár e-mailben
    (kovatsmiron(kukac)gmail(pont)com) el tudná nekem küldeni vki, !aki tényleg konyítós!, és nem csak tippel… azt megköszönném.

    A másik, és egyben utolsó kérdésem: a NEM HIVATALOS:) QuickPwn kezeli-e a beta2-es fw-t mert arra gonoltam, már 1ből azt raknám fel 😀

    Nos, akinek van infoja, és szíven segít/tanácsol, szívesen fogadok minden építő jellgű hozzászólást!!!

    miron89

  29. @developer: Aha aha majd akkor nem ír állandóan….

  30. @miron89: Majd Developer segít neked…

  31. off.

    jadeye kollégához fűzném kérdésem, hogy arról van-e valami infója h készül-e a 2.30as bbre yellow?

  32. @sarga19: a 3.0 hivatalos megjelenéséig ne várjatok semmit. majd utána kiderül. dolgozni biztos dolgoznak rajta, pláne hogy a 3.0 szintén hoz egy újabb baseband-et, így ha lesz is yellowsn0w a 02.30.03-ra, az a 3.0 megjelenése után leghamarabb. esetleg már rögtön az új baseband-re lesz megcsinálva.

    de egy valamit jó lenne, ha megértene mindenki: ha lesz is, arról a dev-team tagjain kívül senki nem tud (így én sem), és nem is kerülhet ki róla infó az új fw hivatalos megjelenése előtt, mert akkor az apple a végleges fw-ben kijavítja a hibát, és értelme nem volt az egésznek. egyszóval szar dolog, de várni kell… :/

  33. Akkor számíthatok Developer kolléga segítségére?
    Akár e-mailben, akár itt a blogon!?

  34. @miron89: igen, az új, nemhivatalos quickpwn kezeli a beta 2-t is. ugyanakkor azt jó, ha észben tartod, hogy ezek a beta fw-k egy idő után lejárnak.

    a frissítésben elvileg nincs semmi ördöngősség. HA TELJESEN MINDEGY, mi lesz a telefonoddal, mert így is le van tiltva, stb, AKKOR, ÉS CSAK AKKOR: sima shift+restore vagy shift+update itunesban a 3.0-ás fw-re.

    aztán ha meguntad, akkor az extra mód, amivel a 2.2.1-et vissza tudod tenni, az a DFU. nem írom le, hogyan, ott a link ebben a postban a részletes leíráshoz: http://szifon.com/2009/03/27/iphone-2g-3.0-teszt/

    ugyanakkor 3G esetén a DFU restore után hibaüzenetet kapsz. utána ismét quickpwn (a 2.2.1-hez valóval), és elvben működik.

    de! ezt a véleményemet változatlanul fenntartom, és ha nem értesz hozzá, inkább ne játssz vele.

  35. jadeye köszönöm szépen a választ

  36. @jadeye:

    Értem és köszönöm!
    Már kb 4 hónapja van szifonom, és nem 1 jb-et csináltam már, nem beszélve a függetlenítésekről… A DFU-t ismertem, csak ez a hibaüzenetes cucc érdekelt, hogy mit kezdjek vele, ha elérkezik az ideje…
    Még1x köszi!

  37. @miron89: ha nem restore végén jön az error, akkor más az ok, amit a quickpwn nem biztos, hogy megold. de látatlanban passz.

  38. @jadeye: teljes mértékben igazad van. engem személyszerint érdekel milyen lehet a 3.0, de mivel tudok olvasni, ezért nem baszok ki magammal, és nem teszem fel. ha lesz custom, akkor talán nekiállok mokázni. addig meg tok jo ez a 2.2 igy, ahogy van 🙂

    (engem is idegesit, mikor olvasom a kommenteket, és azt veszem észre,h a sok “hulye” olvasás nélkuli megkérdezi ugyanazt, amit elotte mar min. 8-an. bocsi)

  39. @sarga19: ez is el lett mondva,h a dev-team semmit nem fog kiszivárogtatni, mert akkor egybol védekezne ellene az apple. az én magánvéleményem pedig az,h nem fog a 2.30-cal foglalkozni, hanem majd a 3.0 baseband-jéhez csinalnak uj snow-t.


Add a Comment