fbpx Skip to content

sennheisercx300whiteElhatároztam, hogy a gyári iPhone headset helyett veszek egy kicsit komolyabbat. A sok utánajárás végén egy Sennheiser CX300-ra esett a választás. Mivel eddig nem volt “fülzsírcserélős” (in-ear) fülesem kicsit tartottam tőle, de megrendeltem. Ma reggel megjött, de nem hozta a várt eredményt. Majd kiderült, hogy nem kell tőle félni, tessék benyomni a fülbe ameddig lehet! Máris szépek a mélyek, a külvilágot szinte teljesen elszigeteli. Igen ám, de ezen a fülesen nincs mikrofon, nekem meg a nyomógombja miatti számváltáshoz elengedhetetlen. Jöjjön hát a cx300 hangszóróinak átszerelése a gyári fülesre:

A kellékek: Régi füles, új füles, forrasztópáka, tapétavágó, pillanatragasztó.

headset-002

Első lépésként szét kell szednünk a füleseket. A gyári fülest egy tapétavágó segítségével könnyen, sérülés mentesen szét tudjuk szedni. Mint ahogy az a képen is látszik, a gumi csíknál van összeillesztve a hangszóró, itt tudjuk szétpattintani. Be kell támasztani a pengét a gumi után, majd lefele nyomva meghúzzuk kifele és kifordul a hangszóró.

headset-005

A Sennheiser szétszedését is leírom, hátha valaki pont ilyen fülesre szeretné lecserélni az eddigit. Itt sincs nehéz dulgunk. A szigetelő gumi eltávolítása után le kell pattintani az alumínium gyűrűt, szintén szike segítségével. Ezután Már csak pár csepp ragasztó fogja össze a hangszórót, óvatosan szét lehet feszíteni.

headset-006

headset-008

Miután szétszedtük őket, forrasszuk le a kábeleket mind a 4-ről. Figyeljünk olyan alapvető dolgokra, hogy a kábeleket ugyanúgy forrasszuk vissza, nehogy ellentétes ütemben szóljon a két hangszóró.

headset-009

Kössük ki a csomót a kábeleken, majd húzzuk le a műanyagot. Mielőtt ráforrasztanánk a hangszórót, a másik műanyagot húzzuk a kábelre! 🙂

headset-010

headset-012

Ezek után már össze is rakhatjuk a füleseket. Csomót kötünk a kábelre, visszaforrasztjuk a hangszórót és összepattintjuk. Egy kis pillanatragasztóval érdemes előtte megkenni, hogy ne tudjon szétjönni, különösen a Sennheisert.

headset-015

Ilyen egyszerűen applikálhatunk bármilyen minőségi hangszórót a gyári fülesre, ezáltal megőrízve annak előnyeit. 🙂 Nekem nagyon bejött, vállalkozó kedvűeknek bátran ajánlom a módosítást!

Olvasd el a hozzászólásokat is

68 Comments

  1. Köszi dj. Nagyon profi!!!

  2. Az első képen a gyári kábele van a CX nek?

  3. Tényleg nagyon ügyes. A baj csak az, hogy az enyém például épp a mikrofonnál ment szét egy év után. Szerintem ez az egyik gyenge pontja.
    Aki minőségi fülest keres, annak a V-Moda Vibe Duo-t ajánlanám, azt szerelni sem kell mert alapból tud mindent amit a gyári. Csak hát az ára 3-szorosa a CX300-nak. 🙁

    tinyurl.com/5tgb6k

    A fülhalgatók, a mikrofon háza és egyéb szerelékek is fémből vannak (csatlakozó aranyozott) és a zsinóron végre van csipesz. A zsinóron lévő textil bevonat segíti hogy a zsebünkből előkapva ne kelljen egy fél órát bogozni az egészet. Zseniális! Nekem sokszor ki kellett az elődjét “tépni” a telefonból hogy ne szalasszam el a hívást mire kioldom a gordiuszi csomót.
    Ahogyan szól az BRUTÁLIS. Megfelelő méretű szilikon adapterrel (van hozzá hat pár) csak annyiban különbözik az otthoni hifitől, hogy ha ezt hallgatom nem remeg a ház és a gyomrom, hangzásra ugyanaz.

  4. Óriáisi! Nekem is sennheiser cx300om van és kellemetlen h a tökéletes mélyhangzásért fel kell áldozni a headsetet és a szám léptetést. Mindenesetre én minden müszaki ismeret nélkül nem mernék belefogni. Grat dj!

  5. na nekem most sikerült tönkrevágnom 2 király thomson fülallgatót … majdnem ugyanaz mint ez a sennheiser … 4 hangszóróból egyet sikerült működésre bírnom … a hiba az volt, hogy ahogy szedtem szét a fülhallgatót, levált az a vékony réteg a hangszóró elejéről, amit egy NAGYON NAGYON vékony szál köt össze a mágneses résszel … csak hogy más tanuljon belőle. :\

  6. dejó hogy vannak vállalkozó szelleműek 🙂
    Őszinte legyek? Szerencséd volt hoyg zúzásmentesen sikerült emgoldanod a problémát.
    Gratula…

  7. Én is cx300 al nyomom csak szürkében de origiba! Telefonáláskor ki kell huzni:( most h már tudom h hogy kell szetszedni lehet lecserélem én is. Köszi

  8. Cx500-at használok (ezen van hangerőszabályzó), de iPod-hoz… úgyhogy nincs szükség a buheráláshoz hál’istennek! 🙂

  9. Olyan fulest nem lehet venni amit ilyen hekkeles nelkul is lehetne azonnal hasznalni? Sajnos ebbe a gyariba tenyleg semmi melyhang nem szorult, lanyom 20k-s sonyericsonja szazszor szebben szol.

  10. Hali!
    Iet énis csináltam régen mikor megtört 1kábel a fülesbe 🙂
    Am tudtad h lehet sennheiser headsetet is venni?

  11. Mennyi az ára kb a senheisernek?

  12. az apple még nem gyart ilyen inear fulhallgatokat ?

  13. De,van az apple-nek is ilyen fülhallgatója,csak azon vannak hangerőszabályzók,amik sajna nem működnek iphone-nal. Macbolt.hu-n megvásárolható bruttó 19990ft-ért,bár nemtudom,hogy melyik jön ki olcsóbban,mert a sennheiser árát nem ismerem

  14. Sennheiser MM-50 vagy a legtöbben erre esküdnek, külföldi teszteken is olvasni, legjobb ár/érték kategória, ugyan úgy müködik a headset rész mint a gyári fülesnek, én is most szeretnék venni, a V-Moda lenne a másik alternativa de a legtöbb embernek egy éven belül megpusztult, szal félnék olyat venni, de egy sennheiserbe beruházok. Utánanéztek 12 rongyé lehet már kapni 😉

  15. dj következö cikke:
    Sajnos kontaktos volt a gyárim és baszhatom a forrasztgatást 🙁
    Amugy grat 🙂

  16. @admin: Koszonom, hogy approvaltad 😛

    @Kari: Igen, az elso kepen a ket gyari fules lathato a boncolas elott, szikevel ilyesztgetve 🙂

    @Kovee79: A cx300 bolti ara 8-12 ezer Ft kozott mozog, viszont vateran ki lehet fogni olcsobban. En 4 ezerert vettem postaval egyutt, bontatlanul. Egy dologra kell csak odafigyelni, hogy eredeti legyen. Neten egy rakat kep van mibol lehet megkulonboztetni a hamisat az eredetitol.

    Szetszedes: Valoban nagyon oda kell figyelni, nem szabad hirtelen nekiesni. En mikor a sziket betettem, meg 2* raneztem jol all-e, hogy meg csak a muanyagot se karcoljam meg, vagy barmi. Egyatalan nem lehet eszrevenni, hogy szet volt szedve. Szinten nagyon kell figyelni mikor szetszedjuk a senn-t, mert tenyleg ketfele johet a hangszoro, kijohet egy az egyben a tekercs a membrannal. (Az egyik nekem is kijott..) Ilyenkor nem szabad tovabb eroltetni, mert azonnal elszakad a drot. Kicsit kiforditva ki kell piszkalni a magnes reszet a hangszoronak, siman megoldhato feladat.

    Egyebkent ha szetmenne a gyari headset kabel, parszaz ft-ert lehet mar venni kinai utanzat headseteket, aminek a kabele boven megfelel a celra, csak a hangszoroja gagyi minosegu.

  17. @Billseigs: Tul sok kontakt nem lehet rajt.. A jack szetszedheto, a mikrofonnak is siman nekiugranek 🙂 Ha a kabel torik meg kozepen, akkor kuka..

  18. én tök ugyanezt tettem a saját cx300-asommal, miután a szilkonos kábel elkezdett foszladozni.később még egy lépéssel továbbmentem, amikor az a másfél centis szilikoncső közvetlenül a füles alatt is teljesen szétmálott. ekkor levágtam az eredeti iphone füllhalgató szárát és a sennheiserre aplikáltam. ahhoz képest hogy házi megoldás, egészen vállalhatóan néz ki, ha vkit érdekel tudok képeket küldeni.

    +1 tipp azoknak akik a kábeltranszplantációra vetemednének: miellőtt a szétszednék a füleseket, hajszárítőval melegítsük egy kicsit (kb fél perc – egy percig) az illesztést. a ragasztó magasabb hőfokon kevésbé ellenálló és kisebb a kockázata annak, hogy a pengével szétbarmoljuk a műanyagot. ez igaz akkor is, amikor a már pillanatragasztóval összerakott fülest valamilyen okból újra szét szeretnénk szedni.

  19. Köszönet a leírásért.
    Én sikeresen megcsináltam a cserét, és a kedvetekért ledokumentáltam, valamint összeütöttem egy kis weblapot belőle. Akit érdekel, itt megnézheti: http://www.baggins.hu/earphones/

    üdv:

    Baggins

  20. @toemke: jó tipp, egyébként engem is érdekelne 1 ilyen transplantáció, esetleg, ha valaki tud korrekt áron ilyen fülest az emailt to [email protected] képpel árral thx 🙂

  21. Ment mail!

  22. Hát nem tom én addig kerestem mig találtam egyet magamnak mert enyém elromlott és aztán sikerült elhagynom is….
    Sennheiser MM50 fülhallgató mikrofonnal és Push-to-talk funkcióval kifejezetten iPhone készülékekhez
    Én ezt ajánlom nekem ez van és jóféle 🙂

  23. Sziasztok!

    Iphone-hoz van egyébként Sennheiser headset. Neve: Sennheiser MM50, és leírás alapján frekvencia alapján még jobb is mint a cx300, és kifejezetten az iphone-hoz csinálták.

    Nekem speciel a V-moda vibe duo-m van amit fentebb is írt már valaki, jó, meg drága de szerintem ebben túl sok a mély hang, magas meg nuku.

    Barátomnak van mm50-e és szerintem az szebben szól csak nem annyira kényelmes viselet mint a V-moda-m

  24. megelőztél 1 perccel:-)

  25. @Kari: Köszönöm!

  26. @Baggins: állat 😀 thx a képeket!

  27. Nekem nem volt meg az eredeti füles, hát gyártottam átalakítót, nagyon csúnya szegénykém de cserébe bármilyen fülest vagy erősítőt rá tok kötni a kis 2G-re…:D ha vki-t neadjisten érdekelne egy ilyen elvetemült megoldás akk szívesen küldök képeket…:D

  28. De egy gyari 2g atalakitot par szaz Ft-ert lehet mar venni.

  29. Nekem is van egy MM50-esem. Van is vele egy kis problémám: a gyári mikrofonos fülessel tudok telefont felvenni, lerakni, számot léptetni, megállítani – míg a sennheiserrel a telefon funkció ugyanúgy működik, de a zene kontrol nem. Találkozott valaki hasonlóval?

  30. @admin:

    Szívesen máskor is.
    Ez a legkevesebb, amivel viszonozhatom a segítségeteket. Egyébként Delphi programozó vagyok vagy 25 éve, ha valami olyan munkátok akad, amit szerintetek meg tudok csinálni (pl. lokalizáció), abban is szívesen segítek.

    üdv:

    Baggins

  31. 15 évet akartam írni, bocs a félregépelésért.

  32. @Baggins: Lehet akad, Írj 1 e-mailt légyszíves és akkor felvenném veled a kapcsolatot!

  33. saybo:

    Én is agyalok ezen a v-modán

    Van a v-modák közt különbség, mert elég sok féle van?

  34. Esetleg mm-50-es nekem is a másik alternativa

  35. Na én is gyorsan neki estem…
    A gyári szétjött… a SONY MDR EX-71-el nem boldogultam 🙁

  36. @Zoty4 A vibe duo készült kifejezetten az iPhone-hoz ezen van csak mikrofon és gomb amivel hívást is tudsz fogadni. Ezen belül rengeteg színvariáció van ezeknek is van külön toldalék nevük. Az egyetlen hátránya hogy a gombját nehezebb eltalálni mint a gyáriét anélkül hogy odanéznél. Viszont tényleg minőségi cucc igazán méltó az iphonehoz.

    Alternatíva lehet még ez is: http://web.archive.org/web/20110403112140/http://www.griffintechnology.com/products/smarttalk
    Ebbe bármilyen fülhalgató belemegy és van benne mikrofon+gomb is. Én a kocsiban használom kihangosítónak+zenehallgatásra kazetta adapterrel. 🙂 Az ára 3000 körül volt ha jól emlékszem.

  37. bocsesz skacok nem mint sokat konyitanák a dolgokhoz de a ericson füles miért nem jó?

  38. Az is működik,de ha beleraksz a füledbe egy Sennhesier-t utána már olyat akarsz majd venni ebbe biztos vagyok:) Erősen ajánlott kategória a CX55,és a CX95.

  39. Én bluetooth headset-et szeretnék venni az iPhone 3G-hez, de nem tudom, hogy bármilyen headset-tel kommunikál-e?Nem sztereora gondoltam, hanem sima, normálra, csak telefonáláshoz.Vagy melyiket érdemes venni.Jabra-t néztem ki, állítólag az jó.Van valakinek tapasztalata?

  40. Úristen, ezt a gányolást! xD
    Nem lett volna egyszerűbb venni egy sima átalakítót?
    Nekem CX400-asom van (a CX300-ra elég sokan panaszkodnak a neten hogy egy idő után kifullad a bal hangszóró, meg a CX400-hoz kisebb kábel jár, amihez kapsz hosszabbítót ha mégis rövid lenne), és vettem a Brando-tól hozzá headset-átalakítót. Nem tudom be lehet-e írni a konkrét címet, max. kimoderálják 🙂
    http://shop.brando.com.hk/prod_detail.php?prod_id=02192
    Díjmentesen itthon van egy hét alatt, de magyarországi forgalmazója is akad.

  41. Ha valaki szereti a minőséget, de ragaszkodik a kicsi fülhallgatóhoz, akkor a Bose in-ear fülhallgatót ajánlom, elképesztően jó! Kompatibilis a 2G-s iPhone-nal is (nekem az van). Megkérik az árát (20 rugó asszem) de tényleg úgy szól, hogy megéri!

  42. @dunkel: nekem jól müködik nincs semmi hiba vele lehet ohgy megtörted a kábelt nem?

  43. Nem tudom hova írni a problémám, talán itt a legkisebb rosszaság offolni ezzel. Az ipodban ha egy előadónak 1nél több albuma van, akkor az elöadó menüből rákatintva az előadóra az albumai között tudok mazsolázni és ezek fölött van ugye az összes dal letőség, ha nem akarom album szerinti bontásban hallgatni a zenéit xynak. nos erre nyomva az ipod elszáll. Érdekes h ha viszont az iphoneom lévő összes számot kérem azt a pillanat tört része alatt liszáza.idea?

  44. Ez hatalmas!! Az iphone füles mikrofonján van nyomógomb?! Egy éve használom a telómat, és ezt eddig nem fedeztem fel 😀

  45. 🙂 becsapós mondjuk tényleg:-)

  46. @RenegadeC2: Mar ne is haragudj, de ez az atalakito valami ocsmany. Mennyivel szebb egy gyari kabel mindenfele szirszar nelkul. Mellesleg koszonom a jelzot, nalam a ganyolas nem egy hibatlanul osszerakott dolognal kezdodik, hanem ott ha valaki ranez es latja, hgy szet van trancsirozva, szigszalagozva esetleg sziloplasztozva valami..

  47. @dj_us: Bátor dolog volt amit csináltál meg kell hagyni, szvsz szép munka! 🙂 Az más kérdés, hogy nem merném bevállalni.

  48. Háát ha már beruházol egy Sennheiser-re, akkor szerintem nem érdemes forrasztgatni. Nekem 2G-s iphone-om van és a gyári fülesnél a mikorfon mellett kopott el a kábel, kb. 8 hónap alatt, utána vettem Sennheiser MM50 IP-t. 12-ből kijött az etele térhez közel a red towerben, nagyon gyönyörűen szól és szintén van rajta gomb, amivel hívást lehet fogadni, meg számokat lehet léptetni és átalakító sem kellett hozzá, meg van rajta két év garancia is. 🙂

  49. @dj_us: ne hallgass senekire, nagyon szép munka! Én is szoktam ilyet csinálni, mondjuk több mint fél éve van iphone-om de ehhez nem gyártottam mert egy A4tech fülhallgatót vettem hozzá, ha meg hívnak és fontos akkor meg tudják várni azt a kis időt, amíg előveszem a telefont, kihúzom a fülest és slide-olok:)

  50. merészebbeknek egy kis ihlet:
    kepfeltoltes.hu/090118/701655186K_p_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    kepfeltoltes.hu/090118/18093618K_p_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    kepfeltoltes.hu/090118/K_p_003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  51. @toemke: Minden elismeresem, szep munka 🙂 Viszont ahogy latom az iphone muanyagja van levagva, es raragasztva a senn-re. Nemtudom mennyire latszik, igy kepek alapjan szep 🙂

    @kenny-macaryo: En nem is hallgatok, magamnak kell teccenie a cuccnak, nem masnak. En a gyari fules kabelenel meg nem lattam jobb kabelt, rohadtul bejon ez a leegyszerusitett nyomogomb. Ha olyan headsetet vettem volna amin van gomb, a kinezet miatt aztis attettem volna a gyarira.

  52. @dj_us:
    Ne szívd mellre, én sem szívtam mellre, pedig lehet, hogy nem neked, hanem nekem lett adresszálva a beírás. Szerintem is az a gányolás, ha nem megfelelő szakértelemmel, nem alkalmas szerszámokkal végez valaki egy munkát, és a végeredményen ez minden tekintetben meglátszik. Ha te nem írsz, én nem is reagáltam volna erre a beírásra, mert nem az minősíti a munkámat.

    üdv:

    Baggins

  53. @Adee: Tegnap megpróbáltam és most működött. Ki érti ezt?? Mindegy, a lényeg, hogy ma és holnap is jó legyen 😀

  54. @dj_us: Már ne is haragudj, de ott volt a “szmájli” a gányolás szó után, ha ennek ellenére a szívedre vetted, arról nem én tehetek. Igen, a te módszered is egy megoldás, csak azt próbáltam kicsit lazábban megfogalmazni, hogy én nem szednék szét egy Sennheiser-t. De persze kinek mi, van aki a Ferrarit is szétkapatja hogy tunningoltassa. Szerintem nem ocsmány az általam linkelt átalakító.
    @Zoltan: Nem rossz ez sem 😉 Fehérben van? Mert nagyon csúnya lenne a fehér CX400-zal…

  55. @RenegadeC2: En sem gondoltam halalosan komolyan, csak ha valamit, akkor pont ezt a fulest nem erzem ganyolasnak. 🙂 Az rendben van, hogy sokan nem bontananak meg egy ertekesebb dolgot, de jo forrasbol siman ki lehet fogni cx300-at 4 ezerert is 😉 Annyit meg ugymond nem sajnaltam volna akkor sem, ha megy a levesbe, de ennek azert igen kicsi eselyt adtam 🙂

  56. Azért nem négyezer az 🙂 Ott a gyári füllhallgató ami nyolc körül van, de most csak hasraütés volt, mert nem emlékszem a pontos árra. Persze ok, 4e nem pénz érte. Én 12-ért vettem a CX400-at, ami (szerintem) így elég jó árban volt.
    Elhiheted én is gondolkodtam ezen, mert szeretem a minőséget és aggódtam az átalakító miatti jelveszteség miatt. De kipróbáltam, nem olyan gáz, így hát megvettem ezt minthogy szétbontsam a fülest.
    Egyébként adnak a Shure headsetekhez is átalakítót, ha árulnák külön, akkor azt vettem volna. Persze lehet hogy az is 100dolcsiba kerülne náluk 🙂

  57. Izlesek es pofonok, en semmi aron nem atalakitgatoznek, nem szeretem a felesleges dolgokat, ha meg lehet oldani “egyszerubben” 🙂

    Egyebkent 4 ezerert vettem en a cx300-at postaval egyutt. Azert ilyen dragan, mert ragaszkodtam a feherhez, fekete meg ennel is olcsobban lett volna 😛 Gondolom leestek a kamionrol, mert meg csak nem is hamisitvany :O

  58. Ez már beteg…..de tetszik:D

  59. @liborkid: Ezt hol vetted? Magyarországi viszonteladót nem igazán találtam… Pár képet dobj fel légyszi vhova, ha időd engedi, köszi előre is!

  60. @pretor: Valóban becsapós, nekemis beletelt pár napba, mert ugye a hazsnálati útmutatóba azóta sem néztem bele… Ahogy a cikket elolvastam, saját magam számára én is fölöslegesnek találtam, mivel nem szeretek head-set-el telefonálni, ez amolyan fóbia. Majd eljutottam ahhoz a részhez, hogy a leírás készítőjének ez azért fontos, mert így tud számot váltani!? korábban már találkoztam ezzel, hogy ezt leírja valaki, ekkor végigpróbálgattam, hogy mi van ha az alját, tetejét nyomom meg, nyomás közben mozgatom jobbra, balra, stb., természetesen nem jött be :), gondoltam félreértettem, biztos nem a gyáriról van szó. Nade most utánanéztem, és felvilágosultam. 🙂

    Nekem egyébként a fő problémám a gyári fülhallgatóval, csakúgy mint, az összes ilyen fülbehelyezhetőssel az, hogy folyamatosan kiesik a fülemből. Mindig érzem, hogy elkezd lazulni, és ilyenkor igazgatni kell. Biztos vagyok benne, hogy az én fülem kialakításával vannak alapvető gondok, mivel másoknak nincsenek ilyen problémái, viszont azthiszem, hogy nekem is megoldás lenne egy ilyen in-ear fülhallgató.

    A leírás, és a munka is egyaránt nagyon szép, köszönet érte! Azthiszem, amint sikerül, én is beszerzek egy CX300-at, és megcsinálom.

  61. @ha0rex: Neaggodj, az en fulembol is kiszokott esni a regi sony. Csak szivaccsal tudtam akkorara varazsolni, hogy bent is maradjon. Az iphone fulese viszont a gumi perem miatt egesz turheto volt, de az in-ear tuti nem esik ki 🙂

  62. Hát nekem van régebbről egy eredeti apple in-ear fülesem ami elromlott a jackénél. azzal fogom kicserélni, nagyon nagy ötlet volt ez! Vagyok olyan %”%!+”‘+’% hogy magamtól sosem jutott volna eszembe 😀
    thx

  63. @saybo:
    A v-moda fülesekről elég negatívat írtak a beszeljukmac.com on

    “Most jött meg a fülesem.
    Adok még neki egy hetet, aztán felteszem az adokveszekbe 🙂

    Előnyök:
    szép design
    jó tok (mindig összegumbancolódtak a fülesek a táskámban)
    gyönyörű magas és közép hangok

    Hátrányok:
    Nincsenek mély hangok. de nagyon nincsenek. Feltettem az EQ-t “Bass Booster” -re, de így sincsenek. A gyári fülesben több a mély hang 🙁
    Ha jó mélyre betolom, (szinte már fáj,) akkor vannak mélyek, de ott nem marad meg a füles. Lehet a fülem alakja nem kompatibilis :-/
    Végigpróbáltam a gumi bigyókat, a legkisebbel használom, de így sem megy be elég mélyre. “

  64. Én ezt néztem ki, a mikrofon nem érdekel 🙂
    redtower.hu/termek.ivy?viewmode=product&id=5CC8F6FC-3C4D-4DAE-B431-432FABC1E616


Add a Comment